×
Здраве Политика Общини Общество Лайфстайл Войната в Украйна Спорт Разследване Бизнес ЮГ

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Без коли първа и втора категория в центъра на София
  • Мъж заплаши с лопата полицаи във Великотърновско
  • Започва продажбата на стартовите комплекти евромонети
  • Затвори родилното отделение в Севлиево
  • Сигнал за бомба затвори Прохода на Републиката
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец


Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец
Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“
08 Декември 2016, Четвъртък, 15:10 ч.

Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“


Празникът на града ни се превърна и в тържество на едно ново кулинарно приятелство - между Бургас и Япония. Лично шеф Михалчев представи кухнята от страната на изгряващото слънце в Гранд хотел и СПА Приморец. Въоръжен със специалните си ножове, които никой няма право да докосва, той създаде за гостите на знаковия бургаски хотел специално 6-степенно меню, посветено на Япония.

Изкушенията с източен адрес, шеф Михалчев представи подробно на своята аудитория. Всяко ястие бе описано, ведно с тънкости, свързани с приготовлението и консумацията, с оглед оптимален вкусов резултат. Реверанс към наближаващата Коледа бе включеният в менюто датемаки - къдрав, сиропиран омлет, които е традиционно празнично ястие за жителите на страната на вишните. "Той прилича на есенно кленово листо и символизира края на есента и началото на зимата" - поясни шеф Михалчев в обръщението си към своите гости. "Време е да спра да говоря и да започна да готвя. Другите вкусове на вечерта, открийте сами. Надявам се да ви хареса. Ако не - ще ви пратя помощниците си, а междувременно аз ще се измъкна незабелязано" - допълни в присъщия си пъстър Удхаус стил шеф Михалчев. "Благодаря ви, че сте тук тази вечер. Благодаря и на г-н Вълков, управител на Средиземноморски ресторант Салинии неговият прекрасен екип". "Завиждам ви, защото в София няма море" - бе последната закачлива реплика на маестрото, преди да се прибере в кухнята, за да продължи кулинарните си магии.



Бургас позна автентична Япония и жадува за още. Едно е ясно, това гостуване, няма да е последно. Как да се сбогуваш с цял един нов свят, които тъкмо си познал и харесал? Особено, когато медиаторът, които ти представя страната на изгряващото слънце и нейната кухня е най-големият и фен и майстор - шеф Михалчев.

В откраднати от занятията му в кухнята минути, най-пъстрият член на журито на "MasterChef," говори за Япония с почит. Представя се кратко, ясно, с лек поклон, точно, както правят японците: "Петър". За него японската кухня е любима, защото е най-претенциозна и близка до нашата - туршиите примерно, са почти еднакви - само зеленчуците са различни. Всеки ден създава и предлага различни кулинарни изкушения - така се предпазва, от еднаквостта и влизането в релси, създавайки си собствени предизвикателства, които да го държат във форма.

Ресторантът му в София "Miyabi" съществува вече 7 години. Определя го като място, предназначено за ценители, не за масовката, която търси бързо удовлетворение на сетивата. Хората, които пътуват разбират и знаят, какво да търсят в чинията. На въпрос, мисли ли да отвори друг ресторант, отговаря ясно - "Не. Така ще се изгуби бутиковото, уникалното." Прав е.

Определено дисхармонира с широките асоциации на японската кухня е модерна. Тя реално, е древна, с дълбоки корени и традиции. "Все едно да определиш баничката и бозата като модерни" - допълва шеф Михалчев. И в този ред на мисли, продължава: "Непознатото не следва да се определя като модерно. Разпространена и популярна японската кухня е в Русия. Там на всеки ъгъл има автентични суши барове, търсенето и съответно потребителите са многобройни."

Говори за страната и японците с почит и обич. Счита, че те са може би най-любопитната нация - въоръжена с фотоапарати и въпроси. "Те умеят да живеят в настоящето. В ресторантите, 90% от хората си говорят за храна. Когато местата не достигат, сядат на каси от бира - направо с костюма. И разговорите са за това, което консумират."

Приятели има навсякъде в Япония. Не е бил само в Хирошима - планира да посети града следващата година. На връщане към България, ще се отбие в Киото и Токио - в последния е най-големият пазар за посуда и кухненско оборудване, откъдето закупува и всичко необходимо за своя ресторант "Miyabi".

"В България да успееш е трудно. Но когато постигнеш нещо с труд и дойде време да жънеш плодовете, е много по-сладко."- дава шеф Михалчев причините си да избере да се развива в Родината. За домакините си от Гранд Хотел и СПА Приморец споделя, че имат страхотна сграда и база, със стратегическо разположение и са отлични професионалисти.

Шеф Михалчев е разказвач на приказки с адрес Япония. Историите му те грабват и те носят в страната, на изгряващото слънце. Там, където времето тече по-бавно и хората живеят в "сега". Там, където любимото национално развлечение, е любуването на цъфналите вишни, а "carpediem" е заложено в настройката на всички хора.

Шеф Михалчев е национално богатство. Пъстър, пиперлив, различен, прецизен, детайлен, той е медиатор между две държави, различни и все пак - привични и вкусни.



Флагман.БГ Разбра се кой е загиналият полицай в София Разбра се кой е загиналият полицай в София 01/12/2025, Понеделник 13:02 2
Флагман.БГ Разследват дипломите на Гонзо Разследват дипломите на Гонзо 01/12/2025, Понеделник 12:24 1
България Всички новини
Разбра се кой е загиналият полицай в София Разбра се кой е загиналият полицай в София Той е бил на 42 години и е работил в сферата на МВР от около 20 години Кола се вряза в заведение за бързо хранене във Враца, двама пострадаха (ВИДЕО) Кола се вряза в заведение за бързо хранене във Враца, двама пострадаха (ВИДЕО) Автомобилът най-вероятно се е движил с превишена скорост Интересно предложение до ОбС: Да сменим Альошата с Васил Левски Интересно предложение до ОбС: Да сменим Альошата с Васил Левски Време ли е противоречивия съветски паметник да отиде в историята  ЦСКА подкрепя Любослав Пенев в трудния момент: Ще спечелиш и този мач! ЦСКА подкрепя Любослав Пенев в трудния момент: Ще спечелиш и този мач! Легендарният нападател е от няколко дни в германска клиника и се бори за живота си Христо Стоичков с подкрепа за Боби Михайлов, Любо Пенев и Петър Хубчев Христо Стоичков с подкрепа за Боби Михайлов, Любо Пенев и Петър Хубчев Боби, Любо, Петьо – вие винаги сте били бойци, с които заедно сме спечелили десетки битки! Няма кой да ви уплаши, написа Камата Разследват дипломите на Гонзо Разследват дипломите на Гонзо Прокуратурата ще проверява дали не са фалшиви Ограничаване от социалните медии дава резултати, подобрява се осезаемо менталното здраве Ограничаване от социалните медии дава резултати, подобрява се осезаемо менталното здраве Участниците в проучването въобще не са съобщили, че се чувстват самотни Шофьорът, който уби полицай в София с 6 глоби за пътни нарушения Шофьорът, който уби полицай в София с 6 глоби за пътни нарушения 34-годишният мъж блъснал униформения, който разследвал предишна катастрофа Картини на Георги Баев стават част от мисията „Нов роял за талантите на Бургас“ Картини на Георги Баев стават част от мисията „Нов роял за талантите на Бургас“ Двете дарени картини ще бъдат включени в благотворителната изложба „Нов роял за талантите на Бургас“, която ще бъде открита на 1 декември 2025 г. от 18:00 ч Как ще купуваме винетки в евро и на какви цени Как ще купуваме винетки в евро и на какви цени Стотици хиляди винетки изтичат през декември и януари
Как Майкъл Фейгън се промъкна до леглото на британската кралица - една невероятна история Как Майкъл Фейгън се промъкна до леглото на британската кралица - една невероятна история Инцидентът довел до пълна ревизия на кралската охрана, а Майкъл Фейгън не бил обвинен във взлом, тъй като по онова време това било гражданско, а не наказателно нарушение Ванеса Хъджънс отново майка на 36 Ванеса Хъджънс отново майка на 36 Известната актриса и певица посрещна второто си дете със съпруга си, професионалния бейзболист Коул Тъкър  Подробности за масовата стрелба по време на детско парти Подробности за масовата стрелба по време на детско парти Тотален ужас вместо празник Хеликоптер се разби фатално в Централна Европа Хеликоптер се разби фатално в Централна Европа Трагедията близо до Жешов Любов и късмет за Овена, Девата да избягва конфликтите! Любов и късмет за Овена, Девата да избягва конфликтите! Хороскоп за деня – 1 декември 2025, понеделник Драмата във Ф1 е пълна, всичко ще се реши в последния момент Драмата във Ф1 е пълна, всичко ще се реши в последния момент Норис води, но Верстапен не се предава Смях и подигравки: реакции за новата академия на Клаус Шваб Смях и подигравки: реакции за новата академия на Клаус Шваб Инициативата на 87-годишния милиардер е отчаян опит да се върне в голямата игра, откъдето го отстраниха Мощен протест на фермери до България Мощен протест на фермери до България В Гърция Казахстан критикува Украйна за атаката срещу петролен терминал на Черно море Казахстан критикува Украйна за атаката срещу петролен терминал на Черно море От своя страна руското МВнР обяви, че ще уведоми международни платформи Италиански затвор отвори ресторант, предлага гурме ястия Италиански затвор отвори ресторант, предлага гурме ястия Гурме ресторантът зад решетките е единствен по рода си в Италия и обикновено е напълно резервиран
Мартин Куванджиев, предприемач Мартин Куванджиев, предприемач Един политик трябва да е като рок звезда - да му искат автографи, а не да търсят саморазправа Виц на деня Виц на деня - Скъпа, имам две новини - лоша и хубава.
- Казвай!
- Реших да те напусна!
- А сега кажи лошата!
Виц на деня Виц на деня - Кога индийката е готова за с*кс?
- Когато червената точка на челото и светне в зелено.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Дай на някого една риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го да лови риба и ще чукаш жена му всеки уикенд.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори