×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Борислав Сарафов сезира МВР за функционирането на BG-ALERT
  • Ново мощно земетресение удари Турция
  • Заради липса на изпитващи: Курсисти чакат над месец, автоинструктори излязоха на протест в Шумен
  • Принц Уилям и Кейт Мидълтън празнуват годишнина от сватбата си
  • Полицаи иззеха 2 килограма наркотици в София
  • Северна Корея тества оръжейни системи на нов разрушител
  • Тръмп: Русия иска да постигне споразумение в Украйна
  • 12 000 случая на варицела от началото на годината
  • Делото „Дебора“ продължава с разпит на свидетели
  • 74-годишен водач блъсна украинка в Слънчев бряг
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец


Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец
Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“
08 Декември 2016, Четвъртък, 15:10 ч.

Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“


Празникът на града ни се превърна и в тържество на едно ново кулинарно приятелство - между Бургас и Япония. Лично шеф Михалчев представи кухнята от страната на изгряващото слънце в Гранд хотел и СПА Приморец. Въоръжен със специалните си ножове, които никой няма право да докосва, той създаде за гостите на знаковия бургаски хотел специално 6-степенно меню, посветено на Япония.

Изкушенията с източен адрес, шеф Михалчев представи подробно на своята аудитория. Всяко ястие бе описано, ведно с тънкости, свързани с приготовлението и консумацията, с оглед оптимален вкусов резултат. Реверанс към наближаващата Коледа бе включеният в менюто датемаки - къдрав, сиропиран омлет, които е традиционно празнично ястие за жителите на страната на вишните. "Той прилича на есенно кленово листо и символизира края на есента и началото на зимата" - поясни шеф Михалчев в обръщението си към своите гости. "Време е да спра да говоря и да започна да готвя. Другите вкусове на вечерта, открийте сами. Надявам се да ви хареса. Ако не - ще ви пратя помощниците си, а междувременно аз ще се измъкна незабелязано" - допълни в присъщия си пъстър Удхаус стил шеф Михалчев. "Благодаря ви, че сте тук тази вечер. Благодаря и на г-н Вълков, управител на Средиземноморски ресторант Салинии неговият прекрасен екип". "Завиждам ви, защото в София няма море" - бе последната закачлива реплика на маестрото, преди да се прибере в кухнята, за да продължи кулинарните си магии.



Бургас позна автентична Япония и жадува за още. Едно е ясно, това гостуване, няма да е последно. Как да се сбогуваш с цял един нов свят, които тъкмо си познал и харесал? Особено, когато медиаторът, които ти представя страната на изгряващото слънце и нейната кухня е най-големият и фен и майстор - шеф Михалчев.

В откраднати от занятията му в кухнята минути, най-пъстрият член на журито на "MasterChef," говори за Япония с почит. Представя се кратко, ясно, с лек поклон, точно, както правят японците: "Петър". За него японската кухня е любима, защото е най-претенциозна и близка до нашата - туршиите примерно, са почти еднакви - само зеленчуците са различни. Всеки ден създава и предлага различни кулинарни изкушения - така се предпазва, от еднаквостта и влизането в релси, създавайки си собствени предизвикателства, които да го държат във форма.

Ресторантът му в София "Miyabi" съществува вече 7 години. Определя го като място, предназначено за ценители, не за масовката, която търси бързо удовлетворение на сетивата. Хората, които пътуват разбират и знаят, какво да търсят в чинията. На въпрос, мисли ли да отвори друг ресторант, отговаря ясно - "Не. Така ще се изгуби бутиковото, уникалното." Прав е.

Определено дисхармонира с широките асоциации на японската кухня е модерна. Тя реално, е древна, с дълбоки корени и традиции. "Все едно да определиш баничката и бозата като модерни" - допълва шеф Михалчев. И в този ред на мисли, продължава: "Непознатото не следва да се определя като модерно. Разпространена и популярна японската кухня е в Русия. Там на всеки ъгъл има автентични суши барове, търсенето и съответно потребителите са многобройни."

Говори за страната и японците с почит и обич. Счита, че те са може би най-любопитната нация - въоръжена с фотоапарати и въпроси. "Те умеят да живеят в настоящето. В ресторантите, 90% от хората си говорят за храна. Когато местата не достигат, сядат на каси от бира - направо с костюма. И разговорите са за това, което консумират."

Приятели има навсякъде в Япония. Не е бил само в Хирошима - планира да посети града следващата година. На връщане към България, ще се отбие в Киото и Токио - в последния е най-големият пазар за посуда и кухненско оборудване, откъдето закупува и всичко необходимо за своя ресторант "Miyabi".

"В България да успееш е трудно. Но когато постигнеш нещо с труд и дойде време да жънеш плодовете, е много по-сладко."- дава шеф Михалчев причините си да избере да се развива в Родината. За домакините си от Гранд Хотел и СПА Приморец споделя, че имат страхотна сграда и база, със стратегическо разположение и са отлични професионалисти.

Шеф Михалчев е разказвач на приказки с адрес Япония. Историите му те грабват и те носят в страната, на изгряващото слънце. Там, където времето тече по-бавно и хората живеят в "сега". Там, където любимото национално развлечение, е любуването на цъфналите вишни, а "carpediem" е заложено в настройката на всички хора.

Шеф Михалчев е национално богатство. Пъстър, пиперлив, различен, прецизен, детайлен, той е медиатор между две държави, различни и все пак - привични и вкусни.



България Всички новини
Първа реална стъпка към изграждането на нов гробищен парк в Бургас Първа реална стъпка към изграждането на нов гробищен парк в Бургас Надеждите са скоро да бъде решен един от големите проблеми на най-големия жилищен комплекс в морския град Счупен ли е българският F-16? Счупен ли е българският F-16? Има отклонение в една от системите, но това не е грандиозен проблем... Фрапантен инцидент в България Фрапантен инцидент в България Джигит се заби в дърво на оживена улица Снимките с Буфон са едно, големият срам на Юве в София е друго! Снимките с Буфон са едно, големият срам на Юве в София е друго! Идеален момент е да си припомним, че Ювентус е бил разгромен в България Бюджет 2025 на Приморско е исторически – с грижа и внимание към всяко населено място и човек Бюджет 2025 на Приморско е исторически – с грижа и внимание към всяко населено място и човек ПРИМ ФЕСТ, който промени облика ни като туристическа дестинация ще бъде надграден, всяка вечер ще има забавления и за гостите на Китен Няма да повярвате с каква двуметрова риба зарибиха река Тунджа Няма да повярвате с каква двуметрова риба зарибиха река Тунджа Веслоносът е нехищна риба, достига до два метра, храни се планктон и по естествен начин прочиства от водорасли Константин Бачийски: Срещу лъжите отговарям с факти Константин Бачийски: Срещу лъжите отговарям с факти Клеветата не е позиция, фактите обаче са Пътна помощ от мелето на АМ "Тракия" отговаря: Сумата е висока за хора, които не разбират! Пътна помощ от мелето на АМ "Тракия" отговаря: Сумата е висока за хора, които не разбират! Внушенията, че сме злоупотребили с клиента, са клеветнически – работата беше извънредно сложна и документирана с фискален бон, твърди собственикът на „НК Асист“ С този лесен трик почиствате загорели съдове без търкане и препарати С този лесен трик почиствате загорели съдове без търкане и препарати Домашен метод, който спестява време, усилия и пари – само с 2 съставки от кухнята Издадоха тайната: Рецепта за крехко и вкусно агнешко, което се топи в устата Издадоха тайната: Рецепта за крехко и вкусно агнешко, което се топи в устата Гарантираме ви, че всички у дома ще останат очаровани и ще оберете овациите за шедьовъра си
Срина се при Гала Срина се при Гала Поводът за драмата му е внезапната смърт на оперния певец Борислав Спиров, който загина след нелепа катастрофа с камион Трагедия на военно летище, загина известен парашутист Трагедия на военно летище, загина известен парашутист Загиналият парашутист е бил член на 63-та парашутна бригада и е починал тази нощ във военната болница в Ниш от наранявания Тръмп задължи с указ шофьорите на камиони да владеят английски език Тръмп задължи с указ шофьорите на камиони да владеят английски език В края на втория си мандат Барак Обама подписа указ, който облекчи леко мярката. С него беше дадено право на полицаите по пътя да не отстраняват тези шофьори на тирове от работа, а просто да им напишат глоба Доналд Тръмп: Целият свят се смееше на САЩ Доналд Тръмп: Целият свят се смееше на САЩ Лидерът на републиканците изрази тежко мнение за Байдън Трима убити и много ранени при стрелба в Швеция, спряха и влаковете Трима убити и много ранени при стрелба в Швеция, спряха и влаковете Терористът е избягал със скутер Медведев отсече: Русия и САЩ са... Медведев отсече: Русия и САЩ са... Политикът счита, че няма да има крайно изостряне на отношенията между Москва и Вашингтон Драмата с тока не спря Григор Димитров Драмата с тока не спря Григор Димитров Българинът победи чисто великобританец Тръмп си призна: Управлявам САЩ и света Тръмп си призна: Управлявам САЩ и света Знаете ли, това, което правя, е изключително сериозно, заяви президентът на САЩ Енергиен експерт посочи как Испания можеше да избегне кризата с тока и намеси България Енергиен експерт посочи как Испания можеше да избегне кризата с тока и намеси България "Европа трябва да защитава физичната среда, но и мрежовата", каза пък специалистът по киберсигурност Ясен Такев Почина Ирина Мутафчиева Почина Ирина Мутафчиева Тя е автор на множество публикации в централния периодичен печат и в специализирани издания
Доналд Тръмп Доналд Тръмп Луди искат да ме отстранят! Щяха да превърнат САЩ в пропаднала дупка от третия свят Виц на деня Виц на деня - Какво е шведска маса по нашенски?
- Запой в гараж, върху щайги.
Виц на деня Виц на деня България е единствената държава, в която даже и неодушевените предмети си имат майка. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Горещото кафе в пластмасова чашка отнема 2/3 от мъжката потентност. Първо изгаря пръстите, а после и езика...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори