×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Земетресение от 5,6 по Рихтер край бреговете на Филипините
  • Днес изтича срокът за прием на заявления за подпомагане на птицевъдите
  • Григор Димитров е на полуфинал в Мексико след сладко отмъщение срещу Вавринка
  • Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с премиера на Черна гора Душко Маркович, който е на официално посещение у нас
  • Коронавируст стигна в Беларус, Нова Зеландия и Нигерия
  • Няма положителни проби за коронавирус в България
  • 13 тежки катастрофи с един загинал и 16 пострадали през последното денонощие в страната
НА ЖИВО

Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец


Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец
Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“
08 Декември 2016, Четвъртък, 15:10 ч.

Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“


Празникът на града ни се превърна и в тържество на едно ново кулинарно приятелство - между Бургас и Япония. Лично шеф Михалчев представи кухнята от страната на изгряващото слънце в Гранд хотел и СПА Приморец. Въоръжен със специалните си ножове, които никой няма право да докосва, той създаде за гостите на знаковия бургаски хотел специално 6-степенно меню, посветено на Япония.

Изкушенията с източен адрес, шеф Михалчев представи подробно на своята аудитория. Всяко ястие бе описано, ведно с тънкости, свързани с приготовлението и консумацията, с оглед оптимален вкусов резултат. Реверанс към наближаващата Коледа бе включеният в менюто датемаки - къдрав, сиропиран омлет, които е традиционно празнично ястие за жителите на страната на вишните. "Той прилича на есенно кленово листо и символизира края на есента и началото на зимата" - поясни шеф Михалчев в обръщението си към своите гости. "Време е да спра да говоря и да започна да готвя. Другите вкусове на вечерта, открийте сами. Надявам се да ви хареса. Ако не - ще ви пратя помощниците си, а междувременно аз ще се измъкна незабелязано" - допълни в присъщия си пъстър Удхаус стил шеф Михалчев. "Благодаря ви, че сте тук тази вечер. Благодаря и на г-н Вълков, управител на Средиземноморски ресторант Салинии неговият прекрасен екип". "Завиждам ви, защото в София няма море" - бе последната закачлива реплика на маестрото, преди да се прибере в кухнята, за да продължи кулинарните си магии.



Бургас позна автентична Япония и жадува за още. Едно е ясно, това гостуване, няма да е последно. Как да се сбогуваш с цял един нов свят, които тъкмо си познал и харесал? Особено, когато медиаторът, които ти представя страната на изгряващото слънце и нейната кухня е най-големият и фен и майстор - шеф Михалчев.

В откраднати от занятията му в кухнята минути, най-пъстрият член на журито на "MasterChef," говори за Япония с почит. Представя се кратко, ясно, с лек поклон, точно, както правят японците: "Петър". За него японската кухня е любима, защото е най-претенциозна и близка до нашата - туршиите примерно, са почти еднакви - само зеленчуците са различни. Всеки ден създава и предлага различни кулинарни изкушения - така се предпазва, от еднаквостта и влизането в релси, създавайки си собствени предизвикателства, които да го държат във форма.

Ресторантът му в София "Miyabi" съществува вече 7 години. Определя го като място, предназначено за ценители, не за масовката, която търси бързо удовлетворение на сетивата. Хората, които пътуват разбират и знаят, какво да търсят в чинията. На въпрос, мисли ли да отвори друг ресторант, отговаря ясно - "Не. Така ще се изгуби бутиковото, уникалното." Прав е.

Определено дисхармонира с широките асоциации на японската кухня е модерна. Тя реално, е древна, с дълбоки корени и традиции. "Все едно да определиш баничката и бозата като модерни" - допълва шеф Михалчев. И в този ред на мисли, продължава: "Непознатото не следва да се определя като модерно. Разпространена и популярна японската кухня е в Русия. Там на всеки ъгъл има автентични суши барове, търсенето и съответно потребителите са многобройни."

Говори за страната и японците с почит и обич. Счита, че те са може би най-любопитната нация - въоръжена с фотоапарати и въпроси. "Те умеят да живеят в настоящето. В ресторантите, 90% от хората си говорят за храна. Когато местата не достигат, сядат на каси от бира - направо с костюма. И разговорите са за това, което консумират."

Приятели има навсякъде в Япония. Не е бил само в Хирошима - планира да посети града следващата година. На връщане към България, ще се отбие в Киото и Токио - в последния е най-големият пазар за посуда и кухненско оборудване, откъдето закупува и всичко необходимо за своя ресторант "Miyabi".

"В България да успееш е трудно. Но когато постигнеш нещо с труд и дойде време да жънеш плодовете, е много по-сладко."- дава шеф Михалчев причините си да избере да се развива в Родината. За домакините си от Гранд Хотел и СПА Приморец споделя, че имат страхотна сграда и база, със стратегическо разположение и са отлични професионалисти.

Шеф Михалчев е разказвач на приказки с адрес Япония. Историите му те грабват и те носят в страната, на изгряващото слънце. Там, където времето тече по-бавно и хората живеят в "сега". Там, където любимото национално развлечение, е любуването на цъфналите вишни, а "carpediem" е заложено в настройката на всички хора.

Шеф Михалчев е национално богатство. Пъстър, пиперлив, различен, прецизен, детайлен, той е медиатор между две държави, различни и все пак - привични и вкусни.



България Всички новини
Проф. Кантарджиев: Заразата с Ку треска в Етрополе е по-страшна от коронавируса Проф. Кантарджиев: Заразата с Ку треска в Етрополе е по-страшна от коронавируса

Той отрече да се крият резултатите на пациент, които били със заболяване, причинено от коронавируса

Борисов се прости с ген. Боцев: Достоен човек, достоен офицер Борисов се прости с ген. Боцев: Достоен човек, достоен офицер

Генерал Боцев ни напусна на 60-годишна възраст след кратко и мъчително боледуване

Заразени българи с коронавируса няма, ще затварят училища заради грип? Заразени българи с коронавируса няма, ще затварят училища заради грип?

Там, където отсъстват повече от 30-40% от децата, ще се обяви ваканция, каза доц. Ангел Кунчев

Почина началникът на отбраната ген. Боцев Почина началникът на отбраната ген. Боцев

Генерал Боцев ни напусна на 60-годишна възраст

Има ли опасност да дойде в Бургас коронавирусът по море? Има ли опасност да дойде в Бургас коронавирусът по море?

Вземаме мерки срещу заразата, каза епидемиологът д-р Величка Григорова от РЗИ - Бургас

Паркираме на синя и зелена зона без значение дали СМС-ът е изпратен към 1356 или 1357 Паркираме на синя и зелена зона без значение дали СМС-ът е изпратен към 1356 или 1357

Общинската администрация отговори на питане на общинските съветници от ДБГ

Добра новина! Всички проби за коронавирус в България – отрицателни Добра новина! Всички проби за коронавирус в България – отрицателни

В последните дни зачестиха случаите на завърнали се от Северна Италия българи, които развиват симптоми на грип

ТРИА Сити център открива виртуален аукцион ТРИА Сити център открива виртуален аукцион

Аукционите стартират от понеделник, 2 март

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март в Бургас Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март в Бургас

Решението е съобразено с мерките, предприети от кризисния щаб срещу разпространението на коронавируса

Насред истерията с коронавируса уволняват шефката на болницата в Козлодуй Насред истерията с коронавируса уволняват шефката на болницата в Козлодуй

Д-р Олга Николова посрещна новината с радост

Турция няма да спира сирийските бежанци, поели към Европа Турция няма да спира сирийските бежанци, поели към Европа

В страната има около 3,7 милиона сирийски бежанци

17 са вече жертвите на коронавируса в Италия 17 са вече жертвите на коронавируса в Италия

20 нови случая на заразени във Франция

Голяма победа за Гришо, срази Стан Вавринка Голяма победа за Гришо, срази Стан Вавринка

Швейцарецът, който е носител на титли от Големия шлем, загуби безславно от Григор Димитров с 0:2 сета в Акапулко

Мистерия край Москва, летяща чиния се появи над Серпухов Мистерия край Москва, летяща чиния се появи над Серпухов

НЛО-та често можело да се видят над военното поделение в града

26 са вече жертвите на епидемията в Иран 26 са вече жертвите на епидемията в Иран

В сряда иранските власти обявиха ограничения за пътуване в страната за хора с потвърдени или подозирани инфекции

Будистки монах предсказал заразата с коронавируса преди 100 години Будистки монах предсказал заразата с коронавируса преди 100 години

2020-та ще е страшна за хората по целия свят и за да оцелеят, трябва да се обединят, писал Зигонг, а книгата му била забранена в Китай
 

В Русия излъчват по телевизията имената на 12 млн. загинали войници през ВСВ В Русия излъчват по телевизията имената на 12 млн. загинали войници през ВСВ

Инициативата започна в "Деня на защитника на отечеството" на 23 февруари

Коронавирус в Гърция и Австрия, починал във Франция Коронавирус в Гърция и Австрия, починал във Франция

Това е вторият смъртен случай във Франция

Гришо с първа победа в Акапулко, срази Джумхур Гришо с първа победа в Акапулко, срази Джумхур

 Григор Димитров започна мача колебливо, но се справи с опонента си в два сета

Заразени с коронавируса вече в Австрия, Хърватия и Швейцария Заразени с коронавируса вече в Австрия, Хърватия и Швейцария

 Първи положителен тест за вируса е направен и в Латинска Америка

Румен ГЕЧЕВ, депутат от БСП Румен ГЕЧЕВ, депутат от БСП Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария Виц на деня Виц на деня - Келнер, донесете ми, моля, един братенхамстербротенкастенбургер с горчица.
- Извинете, братенхамстербротенкастенбургер - с какво?
Виц на деня Виц на деня Цяла нощ тя стенеше във възглавницата и тръпнеше в непоносимо желание. Сънят й беше тревожен и прекъсващ... оставаха два часа до края на диетата! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Преди да се появи Гретче-то времето си беше съвсем наред!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори