×
Култура Здраве Политика Общини Общество Лайфстайл Войната в Украйна Спорт Разследване Бизнес ЮГ

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец


Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец
Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“
08 Декември 2016, Четвъртък, 15:10 ч.

Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“


Празникът на града ни се превърна и в тържество на едно ново кулинарно приятелство - между Бургас и Япония. Лично шеф Михалчев представи кухнята от страната на изгряващото слънце в Гранд хотел и СПА Приморец. Въоръжен със специалните си ножове, които никой няма право да докосва, той създаде за гостите на знаковия бургаски хотел специално 6-степенно меню, посветено на Япония.

Изкушенията с източен адрес, шеф Михалчев представи подробно на своята аудитория. Всяко ястие бе описано, ведно с тънкости, свързани с приготовлението и консумацията, с оглед оптимален вкусов резултат. Реверанс към наближаващата Коледа бе включеният в менюто датемаки - къдрав, сиропиран омлет, които е традиционно празнично ястие за жителите на страната на вишните. "Той прилича на есенно кленово листо и символизира края на есента и началото на зимата" - поясни шеф Михалчев в обръщението си към своите гости. "Време е да спра да говоря и да започна да готвя. Другите вкусове на вечерта, открийте сами. Надявам се да ви хареса. Ако не - ще ви пратя помощниците си, а междувременно аз ще се измъкна незабелязано" - допълни в присъщия си пъстър Удхаус стил шеф Михалчев. "Благодаря ви, че сте тук тази вечер. Благодаря и на г-н Вълков, управител на Средиземноморски ресторант Салинии неговият прекрасен екип". "Завиждам ви, защото в София няма море" - бе последната закачлива реплика на маестрото, преди да се прибере в кухнята, за да продължи кулинарните си магии.



Бургас позна автентична Япония и жадува за още. Едно е ясно, това гостуване, няма да е последно. Как да се сбогуваш с цял един нов свят, които тъкмо си познал и харесал? Особено, когато медиаторът, които ти представя страната на изгряващото слънце и нейната кухня е най-големият и фен и майстор - шеф Михалчев.

В откраднати от занятията му в кухнята минути, най-пъстрият член на журито на "MasterChef," говори за Япония с почит. Представя се кратко, ясно, с лек поклон, точно, както правят японците: "Петър". За него японската кухня е любима, защото е най-претенциозна и близка до нашата - туршиите примерно, са почти еднакви - само зеленчуците са различни. Всеки ден създава и предлага различни кулинарни изкушения - така се предпазва, от еднаквостта и влизането в релси, създавайки си собствени предизвикателства, които да го държат във форма.

Ресторантът му в София "Miyabi" съществува вече 7 години. Определя го като място, предназначено за ценители, не за масовката, която търси бързо удовлетворение на сетивата. Хората, които пътуват разбират и знаят, какво да търсят в чинията. На въпрос, мисли ли да отвори друг ресторант, отговаря ясно - "Не. Така ще се изгуби бутиковото, уникалното." Прав е.

Определено дисхармонира с широките асоциации на японската кухня е модерна. Тя реално, е древна, с дълбоки корени и традиции. "Все едно да определиш баничката и бозата като модерни" - допълва шеф Михалчев. И в този ред на мисли, продължава: "Непознатото не следва да се определя като модерно. Разпространена и популярна японската кухня е в Русия. Там на всеки ъгъл има автентични суши барове, търсенето и съответно потребителите са многобройни."

Говори за страната и японците с почит и обич. Счита, че те са може би най-любопитната нация - въоръжена с фотоапарати и въпроси. "Те умеят да живеят в настоящето. В ресторантите, 90% от хората си говорят за храна. Когато местата не достигат, сядат на каси от бира - направо с костюма. И разговорите са за това, което консумират."

Приятели има навсякъде в Япония. Не е бил само в Хирошима - планира да посети града следващата година. На връщане към България, ще се отбие в Киото и Токио - в последния е най-големият пазар за посуда и кухненско оборудване, откъдето закупува и всичко необходимо за своя ресторант "Miyabi".

"В България да успееш е трудно. Но когато постигнеш нещо с труд и дойде време да жънеш плодовете, е много по-сладко."- дава шеф Михалчев причините си да избере да се развива в Родината. За домакините си от Гранд Хотел и СПА Приморец споделя, че имат страхотна сграда и база, със стратегическо разположение и са отлични професионалисти.

Шеф Михалчев е разказвач на приказки с адрес Япония. Историите му те грабват и те носят в страната, на изгряващото слънце. Там, където времето тече по-бавно и хората живеят в "сега". Там, където любимото национално развлечение, е любуването на цъфналите вишни, а "carpediem" е заложено в настройката на всички хора.

Шеф Михалчев е национално богатство. Пъстър, пиперлив, различен, прецизен, детайлен, той е медиатор между две държави, различни и все пак - привични и вкусни.



Флагман.БГ Нова ера на зарядните устройства Нова ера на зарядните устройства 27/12/2025, Събота 22:00 1
България Всички новини
Сигнал до Флагман.бг: Няколко гаража до бл. 133 в ж.к. "Меден рудник" разбуниха духовете Сигнал до Флагман.бг: Няколко гаража до бл. 133 в ж.к. "Меден рудник" разбуниха духовете Живущи искат повече информация за разположението на частните гаражи и начина на достъп до тях Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта На помощ се е притекъл корабът на Българския морски флот "Странджа", който е пътувал към столицата на Уругвай Монтевидео Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета На 81 години почина Кина Гърбова, чийто образ красеше соцбанкнотата Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната Според източниците Гайтански вече дори е напуснал България и трайно се е установил в Базел, където притежава просторно имение Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас Цената на чироза е повишена, защото по принцип за сушенето и веянето на риба се изисква труд и майсторлък Предлагат критика Стоян Георгиев за почетен гражданин на Бургас Предлагат критика Стоян Георгиев за почетен гражданин на Бургас Ако събере 1000 подписа на бургазлии, кандидатурата му ще влезе на разискване в ОбС  Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара Дори и предлагането да се повиши, то няма да изпревари търсенето, тъй като няма предпоставка за по-ниски доходи, а напротив – купувачите ще се стремят все повече да  подобряват качеството си на живот Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката Въведени са нови буквени комбинации с допустими символи за сериите на автомобилните табели Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си И бързат да ги обърнат в стоки Паника преди еврото: Банките преливат от пари в брой, а българите се редят по дълги опашки пред чейндж бюрата Паника преди еврото: Банките преливат от пари в брой, а българите се редят по дълги опашки пред чейндж бюрата Сивите пари, които навлизат в обращение в последния момент, водят до ускорено потребление и оказват натиск върху инфлацията. Тя вече няколко месеца надвишава 5% на годишна база
Нова ера на зарядните устройства Нова ера на зарядните устройства Смартфоните и лаптопите ще разполагат с един общ порт Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен Най-новият 16-и сезон стартира у нас на 28 декември (неделя) и ще се излъчва всяка събота и неделя от 20:00 ч., превръщайки България в първата страна, в която епизодите ще дебютират международно Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия Това е съветът на проф. Кантарджиев Гол лепкав човек и ЛГБТ: Германската телевизия отбеляза Коледа по давоски конспект Гол лепкав човек и ЛГБТ: Германската телевизия отбеляза Коледа по давоски конспект „Той е в слуз и без дрехи, защото пазим неговото достойнство и интимност“, обясниха от медията Ритуал за късмет през 2026 година: Астролог препоръчва как да посрещнем Новата година за успех и хармония Ритуал за късмет през 2026 година: Астролог препоръчва как да посрещнем Новата година за успех и хармония Как празничната трапеза и декорацията могат да привлекат сполуката през Новата година Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза Когато сервирали традиционния италиански коледен сладкиш, панетоне, той си взел малко, но изведнъж не можал да диша Корупционен скандал преди срещата с Тръмп! НАБУ разкри ОПГ с участие на близки до Зеленски депутати Корупционен скандал преди срещата с Тръмп! НАБУ разкри ОПГ с участие на близки до Зеленски депутати Депутатите от Върховната рада са „получавали неправомерна облага срещу гласуване“ Саудитски милиардер дари цялото си богатство и заживя скромно Саудитски милиардер дари цялото си богатство и заживя скромно Как Сюлейман Ал Раджи стана най-щедрият милиардер в света Защо детектив-любител твърди, че е разкрил два от най-зловещите неразкрити случаи на убийства в света Защо детектив-любител твърди, че е разкрил два от най-зловещите неразкрити случаи на убийства в света И сега ФБР разследва случая Черната Далия и дали реално Зодиак е бившият и приятел    Златото, среброто и платината достигнаха исторически рекорди Златото, среброто и платината достигнаха исторически рекорди Очакванията за по-меки лихви в САЩ и търсенето на сигурни активи тласкат цените нагоре
Джорджа Мелони Джорджа Мелони 2025 година беше трудна, но не се тревожете - следващата ще е още по-зле Виц на деня Виц на деня Скъпа, би ли ми простила изневяра?
- Ааа, не!
- Ех значи, същата си като жена ми!
Виц на деня Виц на деня - Постоянно търся смисъла на живота и не мога да го намеря!
- В хладилника няма ли го?
- Няма го!
- Значи вчера сме го изпили!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Красив е онзи, на когото сърцето е красиво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори