Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец
08 Декември 2016, Четвъртък, 15:10 ч.
Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“
Празникът на града ни се превърна и в тържество на едно ново кулинарно приятелство - между Бургас и Япония. Лично шеф Михалчев представи кухнята от страната на изгряващото слънце в Гранд хотел и СПА Приморец. Въоръжен със специалните си ножове, които никой няма право да докосва, той създаде за гостите на знаковия бургаски хотел специално 6-степенно меню, посветено на Япония.
Изкушенията с източен адрес, шеф Михалчев представи подробно на своята аудитория. Всяко ястие бе описано, ведно с тънкости, свързани с приготовлението и консумацията, с оглед оптимален вкусов резултат. Реверанс към наближаващата Коледа бе включеният в менюто датемаки - къдрав, сиропиран омлет, които е традиционно празнично ястие за жителите на страната на вишните. "Той прилича на есенно кленово листо и символизира края на есента и началото на зимата" - поясни шеф Михалчев в обръщението си към своите гости. "Време е да спра да говоря и да започна да готвя. Другите вкусове на вечерта, открийте сами. Надявам се да ви хареса. Ако не - ще ви пратя помощниците си, а междувременно аз ще се измъкна незабелязано" - допълни в присъщия си пъстър Удхаус стил шеф Михалчев. "Благодаря ви, че сте тук тази вечер. Благодаря и на г-н Вълков, управител на Средиземноморски ресторант Салинии неговият прекрасен екип". "Завиждам ви, защото в София няма море" - бе последната закачлива реплика на маестрото, преди да се прибере в кухнята, за да продължи кулинарните си магии.

Бургас позна автентична Япония и жадува за още. Едно е ясно, това гостуване, няма да е последно. Как да се сбогуваш с цял един нов свят, които тъкмо си познал и харесал? Особено, когато медиаторът, които ти представя страната на изгряващото слънце и нейната кухня е най-големият и фен и майстор - шеф Михалчев.
В откраднати от занятията му в кухнята минути, най-пъстрият член на журито на "MasterChef," говори за Япония с почит. Представя се кратко, ясно, с лек поклон, точно, както правят японците: "Петър". За него японската кухня е любима, защото е най-претенциозна и близка до нашата - туршиите примерно, са почти еднакви - само зеленчуците са различни. Всеки ден създава и предлага различни кулинарни изкушения - така се предпазва, от еднаквостта и влизането в релси, създавайки си собствени предизвикателства, които да го държат във форма.
Ресторантът му в София "Miyabi" съществува вече 7 години. Определя го като място, предназначено за ценители, не за масовката, която търси бързо удовлетворение на сетивата. Хората, които пътуват разбират и знаят, какво да търсят в чинията. На въпрос, мисли ли да отвори друг ресторант, отговаря ясно - "Не. Така ще се изгуби бутиковото, уникалното." Прав е.
Определено дисхармонира с широките асоциации на японската кухня е модерна. Тя реално, е древна, с дълбоки корени и традиции. "Все едно да определиш баничката и бозата като модерни" - допълва шеф Михалчев. И в този ред на мисли, продължава: "Непознатото не следва да се определя като модерно. Разпространена и популярна японската кухня е в Русия. Там на всеки ъгъл има автентични суши барове, търсенето и съответно потребителите са многобройни."
Говори за страната и японците с почит и обич. Счита, че те са може би най-любопитната нация - въоръжена с фотоапарати и въпроси. "Те умеят да живеят в настоящето. В ресторантите, 90% от хората си говорят за храна. Когато местата не достигат, сядат на каси от бира - направо с костюма. И разговорите са за това, което консумират."
Приятели има навсякъде в Япония. Не е бил само в Хирошима - планира да посети града следващата година. На връщане към България, ще се отбие в Киото и Токио - в последния е най-големият пазар за посуда и кухненско оборудване, откъдето закупува и всичко необходимо за своя ресторант "Miyabi".
"В България да успееш е трудно. Но когато постигнеш нещо с труд и дойде време да жънеш плодовете, е много по-сладко."- дава шеф Михалчев причините си да избере да се развива в Родината. За домакините си от Гранд Хотел и СПА Приморец споделя, че имат страхотна сграда и база, със стратегическо разположение и са отлични професионалисти.
Шеф Михалчев е разказвач на приказки с адрес Япония. Историите му те грабват и те носят в страната, на изгряващото слънце. Там, където времето тече по-бавно и хората живеят в "сега". Там, където любимото национално развлечение, е любуването на цъфналите вишни, а "carpediem" е заложено в настройката на всички хора.
Шеф Михалчев е национално богатство. Пъстър, пиперлив, различен, прецизен, детайлен, той е медиатор между две държави, различни и все пак - привични и вкусни.
Изкушенията с източен адрес, шеф Михалчев представи подробно на своята аудитория. Всяко ястие бе описано, ведно с тънкости, свързани с приготовлението и консумацията, с оглед оптимален вкусов резултат. Реверанс към наближаващата Коледа бе включеният в менюто датемаки - къдрав, сиропиран омлет, които е традиционно празнично ястие за жителите на страната на вишните. "Той прилича на есенно кленово листо и символизира края на есента и началото на зимата" - поясни шеф Михалчев в обръщението си към своите гости. "Време е да спра да говоря и да започна да готвя. Другите вкусове на вечерта, открийте сами. Надявам се да ви хареса. Ако не - ще ви пратя помощниците си, а междувременно аз ще се измъкна незабелязано" - допълни в присъщия си пъстър Удхаус стил шеф Михалчев. "Благодаря ви, че сте тук тази вечер. Благодаря и на г-н Вълков, управител на Средиземноморски ресторант Салинии неговият прекрасен екип". "Завиждам ви, защото в София няма море" - бе последната закачлива реплика на маестрото, преди да се прибере в кухнята, за да продължи кулинарните си магии.

Бургас позна автентична Япония и жадува за още. Едно е ясно, това гостуване, няма да е последно. Как да се сбогуваш с цял един нов свят, които тъкмо си познал и харесал? Особено, когато медиаторът, които ти представя страната на изгряващото слънце и нейната кухня е най-големият и фен и майстор - шеф Михалчев.
В откраднати от занятията му в кухнята минути, най-пъстрият член на журито на "MasterChef," говори за Япония с почит. Представя се кратко, ясно, с лек поклон, точно, както правят японците: "Петър". За него японската кухня е любима, защото е най-претенциозна и близка до нашата - туршиите примерно, са почти еднакви - само зеленчуците са различни. Всеки ден създава и предлага различни кулинарни изкушения - така се предпазва, от еднаквостта и влизането в релси, създавайки си собствени предизвикателства, които да го държат във форма.
Ресторантът му в София "Miyabi" съществува вече 7 години. Определя го като място, предназначено за ценители, не за масовката, която търси бързо удовлетворение на сетивата. Хората, които пътуват разбират и знаят, какво да търсят в чинията. На въпрос, мисли ли да отвори друг ресторант, отговаря ясно - "Не. Така ще се изгуби бутиковото, уникалното." Прав е.
Определено дисхармонира с широките асоциации на японската кухня е модерна. Тя реално, е древна, с дълбоки корени и традиции. "Все едно да определиш баничката и бозата като модерни" - допълва шеф Михалчев. И в този ред на мисли, продължава: "Непознатото не следва да се определя като модерно. Разпространена и популярна японската кухня е в Русия. Там на всеки ъгъл има автентични суши барове, търсенето и съответно потребителите са многобройни."
Говори за страната и японците с почит и обич. Счита, че те са може би най-любопитната нация - въоръжена с фотоапарати и въпроси. "Те умеят да живеят в настоящето. В ресторантите, 90% от хората си говорят за храна. Когато местата не достигат, сядат на каси от бира - направо с костюма. И разговорите са за това, което консумират."
Приятели има навсякъде в Япония. Не е бил само в Хирошима - планира да посети града следващата година. На връщане към България, ще се отбие в Киото и Токио - в последния е най-големият пазар за посуда и кухненско оборудване, откъдето закупува и всичко необходимо за своя ресторант "Miyabi".
"В България да успееш е трудно. Но когато постигнеш нещо с труд и дойде време да жънеш плодовете, е много по-сладко."- дава шеф Михалчев причините си да избере да се развива в Родината. За домакините си от Гранд Хотел и СПА Приморец споделя, че имат страхотна сграда и база, със стратегическо разположение и са отлични професионалисти.
Шеф Михалчев е разказвач на приказки с адрес Япония. Историите му те грабват и те носят в страната, на изгряващото слънце. Там, където времето тече по-бавно и хората живеят в "сега". Там, където любимото национално развлечение, е любуването на цъфналите вишни, а "carpediem" е заложено в настройката на всички хора.
Шеф Михалчев е национално богатство. Пъстър, пиперлив, различен, прецизен, детайлен, той е медиатор между две държави, различни и все пак - привични и вкусни.
Главен прокурор подаде оставка
Тежък разговор между Винисиус и боса на Реал
Баща и син, обвиняеми за трафик на жени, остават в ареста
Реал Мадрид се извини за огромен гаф
Почина член на легендарната група АББА
Млади лекари отново на протест
Преизбраха Петър Кънев за вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество
Граждански арест в голям роден град
Китай с позиция относно войната, Си говори с Тръмп
42-годишен удари полицаи
19-годишна българка опита да се самоубие
Бербатов предизвиква възхищение в Леверкузен
