×
Здраве Политика Общини Общество Лайфстайл Войната в Украйна Спорт Разследване Бизнес ЮГ

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разследват Андрий Ермак по най-голямото дело за корупция в Украйна
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец


Кулинарен виртуоз представи страната на изгряващото слънце на изискана вечеря в Гранд Хотел и СПА Приморец
Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“
08 Декември 2016, Четвъртък, 15:10 ч.

Шеф Михалчев: „Обичам японската кухня, защото е най-претенциозна и е близка до нашата“


Празникът на града ни се превърна и в тържество на едно ново кулинарно приятелство - между Бургас и Япония. Лично шеф Михалчев представи кухнята от страната на изгряващото слънце в Гранд хотел и СПА Приморец. Въоръжен със специалните си ножове, които никой няма право да докосва, той създаде за гостите на знаковия бургаски хотел специално 6-степенно меню, посветено на Япония.

Изкушенията с източен адрес, шеф Михалчев представи подробно на своята аудитория. Всяко ястие бе описано, ведно с тънкости, свързани с приготовлението и консумацията, с оглед оптимален вкусов резултат. Реверанс към наближаващата Коледа бе включеният в менюто датемаки - къдрав, сиропиран омлет, които е традиционно празнично ястие за жителите на страната на вишните. "Той прилича на есенно кленово листо и символизира края на есента и началото на зимата" - поясни шеф Михалчев в обръщението си към своите гости. "Време е да спра да говоря и да започна да готвя. Другите вкусове на вечерта, открийте сами. Надявам се да ви хареса. Ако не - ще ви пратя помощниците си, а междувременно аз ще се измъкна незабелязано" - допълни в присъщия си пъстър Удхаус стил шеф Михалчев. "Благодаря ви, че сте тук тази вечер. Благодаря и на г-н Вълков, управител на Средиземноморски ресторант Салинии неговият прекрасен екип". "Завиждам ви, защото в София няма море" - бе последната закачлива реплика на маестрото, преди да се прибере в кухнята, за да продължи кулинарните си магии.



Бургас позна автентична Япония и жадува за още. Едно е ясно, това гостуване, няма да е последно. Как да се сбогуваш с цял един нов свят, които тъкмо си познал и харесал? Особено, когато медиаторът, които ти представя страната на изгряващото слънце и нейната кухня е най-големият и фен и майстор - шеф Михалчев.

В откраднати от занятията му в кухнята минути, най-пъстрият член на журито на "MasterChef," говори за Япония с почит. Представя се кратко, ясно, с лек поклон, точно, както правят японците: "Петър". За него японската кухня е любима, защото е най-претенциозна и близка до нашата - туршиите примерно, са почти еднакви - само зеленчуците са различни. Всеки ден създава и предлага различни кулинарни изкушения - така се предпазва, от еднаквостта и влизането в релси, създавайки си собствени предизвикателства, които да го държат във форма.

Ресторантът му в София "Miyabi" съществува вече 7 години. Определя го като място, предназначено за ценители, не за масовката, която търси бързо удовлетворение на сетивата. Хората, които пътуват разбират и знаят, какво да търсят в чинията. На въпрос, мисли ли да отвори друг ресторант, отговаря ясно - "Не. Така ще се изгуби бутиковото, уникалното." Прав е.

Определено дисхармонира с широките асоциации на японската кухня е модерна. Тя реално, е древна, с дълбоки корени и традиции. "Все едно да определиш баничката и бозата като модерни" - допълва шеф Михалчев. И в този ред на мисли, продължава: "Непознатото не следва да се определя като модерно. Разпространена и популярна японската кухня е в Русия. Там на всеки ъгъл има автентични суши барове, търсенето и съответно потребителите са многобройни."

Говори за страната и японците с почит и обич. Счита, че те са може би най-любопитната нация - въоръжена с фотоапарати и въпроси. "Те умеят да живеят в настоящето. В ресторантите, 90% от хората си говорят за храна. Когато местата не достигат, сядат на каси от бира - направо с костюма. И разговорите са за това, което консумират."

Приятели има навсякъде в Япония. Не е бил само в Хирошима - планира да посети града следващата година. На връщане към България, ще се отбие в Киото и Токио - в последния е най-големият пазар за посуда и кухненско оборудване, откъдето закупува и всичко необходимо за своя ресторант "Miyabi".

"В България да успееш е трудно. Но когато постигнеш нещо с труд и дойде време да жънеш плодовете, е много по-сладко."- дава шеф Михалчев причините си да избере да се развива в Родината. За домакините си от Гранд Хотел и СПА Приморец споделя, че имат страхотна сграда и база, със стратегическо разположение и са отлични професионалисти.

Шеф Михалчев е разказвач на приказки с адрес Япония. Историите му те грабват и те носят в страната, на изгряващото слънце. Там, където времето тече по-бавно и хората живеят в "сега". Там, където любимото национално развлечение, е любуването на цъфналите вишни, а "carpediem" е заложено в настройката на всички хора.

Шеф Михалчев е национално богатство. Пъстър, пиперлив, различен, прецизен, детайлен, той е медиатор между две държави, различни и все пак - привични и вкусни.



Флагман.БГ Десерт чудо и то само с три съставки Десерт чудо и то само с три съставки 28/11/2025, Петък 17:02 0
Тервел ИЛИЕВ Слави Трифонов отива на съд за клевета Слави Трифонов отива на съд за клевета 28/11/2025, Петък 16:03 0
България Всички новини
Десерт чудо и то само с три съставки Десерт чудо и то само с три съставки Без фурна, желатин и нишесте Кметът на Варна от дома си: Моята свобода е ваша победа Кметът на Варна от дома си: Моята свобода е ваша победа Някои битки си избираме сами, други – ни поднася животът. Последната ми отне 142 дни, а победител в нея дори не съм аз, написа Благомир Коцев Министерството на туризма открива най-големия форум за българско вино Министерството на туризма открива най-големия форум за българско вино Започва 14-тото издание на DiVino.Taste  Феноменът Крум Зарков – почтеният политик Феноменът Крум Зарков – почтеният политик Той върви сред мръсотията, без тя да полепва по него – рядък талант, който не се учи, а се притежава по характер Николай Дачев е новият директор на спортното училище в Бургас Николай Дачев е новият директор на спортното училище в Бургас Той спечели конкурса за поста и ще смени временно изпълняващата длъжността Пролетина Матарова Фискалният съвет: Приходите са надценени с до 4,7 млрд. евро, разходите растат, а дългът поскъпва тревожно Фискалният съвет: Приходите са надценени с до 4,7 млрд. евро, разходите растат, а дългът поскъпва тревожно Анализът предупреждава за сериозни рискове – по-висока инфлация, проциклични разходи, ускорено задлъжняване и риск от декапитализация на държавните предприятия Филип Виденов пак хванат зад волана след употреба на алкохол – очаква го обвинение за рецидив Филип Виденов пак хванат зад волана след употреба на алкохол – очаква го обвинение за рецидив Изпълнителният директор на БФБаскетбол е спрян за втори път за 100 дни – шофирал дерегистриран автомобил без книжка, а дрегерът отчел 1,38 промила Сигнал до Флагман: шофьор паркира където поиска - кой му позволява да нарушава правилата? Сигнал до Флагман: шофьор паркира където поиска - кой му позволява да нарушава правилата? Жители настояват за санкции и повече контрол в района Дядо ме научи на тази чудна рецепта с кисело зеле Дядо ме научи на тази чудна рецепта с кисело зеле Патица с кисело зеле е по-добре от пуйката, защото е по-мазничка и поради това и по-сочна Слави Трифонов отива на съд за клевета Слави Трифонов отива на съд за клевета Пандов от ПП-ДБ отрече твърденията на лидера на ИТН, че е посочил на протестиращи две служителки на МЗ, които били нападнати
Путин изрази благодарност към Орбан за домакинството му за срещата на върха Путин изрази благодарност към Орбан за домакинството му за срещата на върха Руско-американските преговори ще се проведат в Будапеща Абсурден експеримент на инфлуенсър доведе до смъртта му Абсурден експеримент на инфлуенсър доведе до смъртта му Той почина от сърдечен арест, след като се подложи на екстремно предизвикателство с преяждане - за да промотира новата си програма за отслабване. 40 български туристи са блокирани в Шри Ланка 40 български туристи са блокирани в Шри Ланка Заради наводнения в страната Това е 25-годишната туристка загинала при ужасяваща атака на акула в Австралия Това е 25-годишната туристка загинала при ужасяваща атака на акула в Австралия Нейният приятел отчаяно се борел да я спаси Ето как младоженец изкара хиляди долари в сватбения си ден Ето как младоженец изкара хиляди долари в сватбения си ден Френски предприемач превърна най-романтичния ден в отлично платена сделка – и вече всички говорят за него Орбан пътува за Москва, за да осигури енергийните доставки на Унгария Орбан пътува за Москва, за да осигури енергийните доставки на Унгария Той напомни, че американците въведоха санкции срещу руските енергийни компании и ние бяхме във Вашингтон неотдавна, за да постигнем освобождаване от тези санкции  Ето коя държава изпреварва България по поскъпване на имотите Ето коя държава изпреварва България по поскъпване на имотите Малко не ни достига да бъдем водещият европейски пазар по поскъпване на жилищата Великата китайска стена е българска? Великата китайска стена е българска? Тартария е най-древната държава на българите Птичият грип отново плаши света: експерти предупреждават за потенциална пандемия, по-тежка от COVID-19 Птичият грип отново плаши света: експерти предупреждават за потенциална пандемия, по-тежка от COVID-19 Експерти предупреждават: ако щамът H5 мутира и тръгне между хората, светът може да се изправи пред по-тежка пандемия от коронавируса Путин с ултиматум към Украйна: Ще постигнем целите си чрез сила Путин с ултиматум към Украйна: Ще постигнем целите си чрез сила Темпото на напредъка на Русия по всички направления „видимо се засилва“, увери той
Бойко Борисов Бойко Борисов "Постна пица – Дянков" няма да предложа пак Виц на деня Виц на деня Деца на холивудски звезди си говорят:
- Ти имаш ли братя и сестри?
- Не, но имам трима бащи от от първата си майка и четири майки от първия си баща.
Виц на деня Виц на деня Жената е като чиновника и рушвета.
Отначало:
- Ама моля Ви се, не така, недейте!
После:
- Еее, само толкова ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Един мъж застава на колене пред една жена, с надеждата че след време ролите ще се сменят.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори