×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Черното пророчество за България, което църквата и политиците крият!


Черното пророчество за България, което църквата и политиците крият!
08 Декември 2016, Четвъртък, 20:02 ч.

Преподобна Стойна е правила много чудеса, ето какво е казала за България


Несекващ поток от поклонници и туристи приижда в селцето, чиито жители се броят на пръстите на двете ръце. Така е през последните десетина години, като с всяка стават все повече. Разказите за чудесата на Преподобна Стойна отдавна са надскочили границите на България, пише webnovinar.com.

В селцето от няколко къщи, повечето празни, пристигат автобуси не само от цялата страна, но и от Гърция, Македония, Сърбия. За да се стигне до Златолист, на около 30 км от Сандански, се минава през Катунци, а пътят на места е дори без асфалт.

Жени, мъже, деца пристъпват на дълбоко вкопаната в земята църква „Свети Георги“. Едни със стаена болка и надежда за помощ и изцеление. Други от любопитство. И едните, и другите тихо изкачват витите стъпала до стаичката, в която е живяла ослепялата след боледуване от шарка Стойна Димитрова – тя разказвала, че самият Свети Георги я довел тук. Преди това хората са запалили свещ в малката пристройка до храма, за да не повреди димът иконите. Някои си тръгват с книжка за живота на неканонизираната светица, други с икона или магнит с нейния лик.

В стаичката, в която се влиза бос и в която трудно се разминават двама души, има скромна наредба – креват, и много икони. Таванът не се вижда от закрепените по него снимки и сгънати хартийки с пожелания – за здраве, за изцеление, за любов, за рожба, за всичко най-хубаво…

Пред вратата на стаичката с едно прозорче, освен купищата дарове – одеяла, китеници, завивки, бутилки с олио, има и няколко икони на Преподобна Стойна. До най-голямата икона поклонниците повтарят молитвата си в дебела тетрадка. Даровете са от тези, чиито молитви са били чути, пише Струма.бг.

Църквата е без свещеник, но в нея непрестанно звучат църковни песнопения. Храмът „Свети Георги“ е построен през 1857 година, изрисуван е през 1876-а от Теофил Минов, който по онова време е бил едва 11-годишен. Стенописите са странни. На едната стена има гола жена и дявол с арбалет, на друга пък дявол е впрегнал човек в каруца.

Под купола се намира мраморна плоча с двуглав орел, който е емблема на Цариградската патриаршия. Туристи събуват обувките си и стъпват върху плочата, защото има поверие, че камъкът излъчва целебна сила. Всъщност оригиналната плоча е открадната и е подменена с друга. Но местните са убедени, че това няма значение, защото не плочата е лековита, а самото място. Посетителите, колкото и да са много, пристъпват тихо и шептят.

Сякаш пазят покоя на Преподобната, която ей сега ще се появи отнякъде
Усещането за това е толкова реално. Навън дворът лете прелива от цветове – райска градина. Преди да поемат сред цветята, покрай кладенеца, чиято вода е уловена в чешма, към 1295-годишния чинар, хората свеждат глава пред гроба на Преподобна Стойна – родена е на 9 септември 1883 и е починала на 22 декември 1933 година. Узнала датата на смъртта си, когато била шестгодишна и още не знаела какво е смърт. На дървото над гроба висят мартеници, дрехи, дори и бельо. Мартеници и парцалчета са вързани и по чинара, на който са вързани две люлки. Желанието на някои да оставят инициалите си върху кората бива секнато от надписа: „Нараняваш ли мен – нараняваш себе си“. В люлките сядат жени, очакващи първата си рожба. Поверието гласи, че ако отправят искрената си молитва, докато се люлеят, Преподобна Стойна ще им помогне да станат майки. За Преподобна Стойна са разказвали мнозина. Все още има живи, които в детството си са били около нея. Един разказ обаче е изключително вълнуващ.

Предсказала е кога ще умре, владеела левитацията – способността да се издига във въздуха, умеела е да „примира“, да напуска тялото си и да се връща в предварително обявен ден и час. Преподобна Стойна е умеела да се телепортира, за което има писмени свидетелства.

За нея пророчицата Ванга казва: „Таа е светица. Она целиот живот го е страдала като светица. Как ме гледаш мене, она е десет пате по-голема от мене! Аз апнувам, пийнувам, такива работи, а она – нищо – ни месо е туряла в уста, ни ракия, само водичка и трошка лебец. Она сите работи със Свети Георги ги е онаждала. Целио свет ке научи за таа жена, тва от мен да го знаете“.

Преподобна Стойна е лекувала всякакви болести с билки, треви, камъни и вода, а най-много с молитви и думи. Казвали й отгоре: „Душите лекувай, душите! Тогаз и телата ке оздравеят!“

Предсказанията на Преподобна Стойна:
– Никога не предвещавах смърт, дори, когато я виждах. Защото и днес вярвам, че макар много рядко, Бог може да помилва душата и да я върне към земен живот.
– Понякога човек се гнуси да бъде брат на човека, но нека бъде брат поне на природата.
– Бог не пречи на хората да грешат, щото за Него човешката воля е свещена, и недосегаема. От мен да знаеш, чедо, за три неща никогаш не се плаче – за жив човек, за развален пазарлък и за мъжка рожба… Понякога като те ощетява, Бог те предпазва.
– В очите на Небесата нищо не е зло. Всичко е само наука. А никоя наука не е развлечение.
– Бог е добър и дава на човека онези болести, за които в околната на човека природа има лековити води, треви и камъни.
– За светиите ме питате. И те са хора като нас. Само дето мисълта им е такава, че ги кара да светят и светлината им избива отвътре навън. Туй е разликата. Светецът не се ражда. Светец се става. Кога сътворявал земя и небе, Господ не е предвидил светии. Само някой и друг ангел, колкото да не е самин. След време всички ще станем светци, но не едновременно.

Какво ще стане с България?
Много работи ще станат. Ако политикантите скарат народа и той почне да се мрази, ще дойде глад и мор. Деца и старци ще умират без лек и лекарства. Обич, обич требе на хората! На нас, българите, ни е дадена вечност. Щото сме ние най-дълголетни измежду другите и сме още калемът на Небесата, що може да драще и по трева, и по камен, и по вода… Че и по небето пише. Де минат българи, белег на книга оставят. Но България ще опустее откъм народ. Младите ще забегнат, старите ще измрат.

Който остане тук, няма да знае какво да прави със земята и ще я зареже неосветена от труд. Самите люде първо ще подивеят и ако не се един друг избият, ще се един друг намразят. България ще лети все по-надоле и по-надоле като на празен геран ведрото… Докато удари дъното и не остави надежда на никой жадуващ… Тогава онези, що са били прокудени по чужди земи, ще се върнат чрез внуци и правнуци.

Те затуй някога са били от Бога изпратени далече оттук, за да бъдат опазени, защитени и съхранени за новото време. Ще се върнат и ще направят от България храм с древна позлата и нови икони. И това няма да има градове, а само села и чифлици. И децата ще са повече от звездите… Третият български дар за света ще бъде Духът“.

В категории: Животът


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Флагман мамка ви
08.12.2016 18:18:28
8
3
Флагман днес пак преминахте на руски новини, измислици, суеверия за баби, порно, да се чете нещо там като ви мързи да пишете за най успешните модерни строители най България.
8.
йстория
08.12.2016 18:12:42
8
2
Ако дявола я беше видял тая..щеше да има конкуренция.
Не света баба, цял дявол.
7.
уууууу!!!
08.12.2016 18:10:26
8
2
Не очаквам позитивни новини от сляп човек. А създавам новините със мойте действия и предприемачество, със желанието да работя и да градя България, не да стоя на стол и да прося пари и да говоря глупости.
Никой не е прокопсал от негативни СЛЯПИ хора.
6.
Бургас
08.12.2016 18:01:43
1
13
Бургас - града на 500 те лева.
5.
Картата
08.12.2016 18:01:28
10
4
Ами то по времето на комунизма никой не мислеше че е възможно нищо ама нещата станаха и сега децата ни може да учат свободно по цяла Европа!!!! Сляпата нещо не позна.
4.
Картата
08.12.2016 17:59:03
9
1
Глупава статия със лъжите на един сляпорник който се изявява за лечител.
3.
Ким Чен николов
08.12.2016 17:38:05
8
1
Тая не е чувала за нас. Децата ни танцуват ... Как няма да ги има, аз Ко ши прая
2.
Нонка
08.12.2016 17:31:50
11
3
Напук на нея имаме най добрите данни във Европа за разтеж в бъдещето. И най хубавия климат.
1.
FREE BULGARIA
08.12.2016 17:30:14
15
4
Ами то във комунизма имаше само депресия и апатия относно бъдещето. Тея думи идват от една жена малтретирана от руските окупатори през 1944-1991 без частна собственост без право на бизнес, естествено ще мисли че с нас е свършено. Глупости на Стиви Уондър който се взима за лечител. Това слепота води до повече слепота. Ела на Слънчев Бряг през лятото да ми кажеш как ще паднем все по надолу и надолу. Ела на хубавите балкански селца да ми кажеш все по надолу. Тая година сме на второ място по разтеж в Европа. Е, как да знае жената като не е дори и мислила че ще сме част от НАТО и Европа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
23-годишен атакува ветеринарна клиника в кв. Рудник, задигна лекарства и... тостер 23-годишен атакува ветеринарна клиника в кв. Рудник, задигна лекарства и... тостер

Общата стойност на откраднатите вещи е около 250 лв.

Китайски кораб с над 25 моряци акостира в Бургас, не е поставен под карантина Китайски кораб с над 25 моряци акостира в Бургас, не е поставен под карантина

Xiang He Kou е пътувал 25 дни в открито море, тръгнал е от Окпо Донг в Южна Корея

Помориец „изгоря” в Бургас: Качи се на Ситроена си пиян и надрусан, спипаха го Помориец „изгоря” в Бургас: Качи се на Ситроена си пиян и надрусан, спипаха го

Дрегерът отчел стойности над 1 промила, като след това младежът е тестван и с Drug Test, който бил положителен

Йоана Драгнева сравни раждането с фитнес Йоана Драгнева сравни раждането с фитнес

Мислела, че няма нищо по-трудно от естественото раждане, но...

Юлиян Вергов влезе в „Капките” Юлиян Вергов влезе в „Капките”

С възторг приел поканата да журира в този сезон

Сигнал до Флагман.бг! Изсякоха овощната градина на бургазлия в кв. Лозово, за отмъщение ли говорим? Сигнал до Флагман.бг! Изсякоха овощната градина на бургазлия в кв. Лозово, за отмъщение ли говорим?

7 години Стоян Иванов се грижел за дръвчетата, днес обаче заварил заравнена поля

Ресторант „Ла каса гранде“ организира невероятна вечер за Осми март Ресторант „Ла каса гранде“ организира невероятна вечер за Осми март

Гръцкият изпълнител Аристос Константину е подготвил специална програма за гостите

На 26-27 февруари кръстовището "Средна гора"-"Оборище" ще е затворено за движение На 26-27 февруари кръстовището "Средна гора"-"Оборище" ще е затворено за движение

Причина са изкопните работи за полагане на нови тръбопроводи

Боян Найденов и Цветомир Найденов - едни от най-влиятелните мъже днес Боян Найденов и Цветомир Найденов - едни от най-влиятелните мъже днес

Американска мечта? Нищо подобно. Братята Боян и Цветомир Найденови са успели да реализират своята българска мечта. И продължават да предизвикват сами себе си всекидневно.

Покъртителна драма! Установиха защо 16 г. ученичка се хвърли под влака на гарата в Септември Покъртителна драма! Установиха защо 16 г. ученичка се хвърли под влака на гарата в Септември

Десетокласничката е от пазарджишкото село Семчиново и е единствено дете в семейството

Китайското правителство нареди банките да улеснят кредитирането Китайското правителство нареди банките да улеснят кредитирането

Пекин се опитва да подкрепи малкия бизнес и фермерите, които са най-засегнати от коронавируса

500-те най-богати в света загубиха $139 млрд. от срива на борсите вчера 500-те най-богати в света загубиха $139 млрд. от срива на борсите вчера

 Това е най-големият спад в състоянието им откакто съществува индекса Bloomberg Billionaires

Световната здравна организация: Пикът на коронавируса отминава в Китай, но не и в Италия Световната здравна организация: Пикът на коронавируса отминава в Китай, но не и в Италия

Разпространението на новия коронавирус в Италия може да има негативно отражение върху икономиката, но все още е рано за прогнози
 

Huawei представи своя нов сгъваем смартфон Mate Xs Huawei представи своя нов сгъваем смартфон Mate Xs

Устройството ще се продава в Европа за 2499 евро

По стъпките на Китай: Две области в Италия напът да обявят тотална карантина заради коронавируса По стъпките на Китай: Две области в Италия напът да обявят тотална карантина заради коронавируса

От 3 потвърдени случая на зараза в петък, днес числото набъбна до над 200, смъртните случаи са вече 5 

Кола връхлетя върху карнавално шествие в Германия Кола връхлетя върху карнавално шествие в Германия

Има пострадали, сред тях и деца

Джендъри масово печелят състезания за жени, окупираха титлите в 12 дисциплини Джендъри масово печелят състезания за жени, окупираха титлите в 12 дисциплини

Три ученички се осмелиха да възстанат срещу тази извратена идеология на болни мозъци

Златото литна нагоре заради коронавируса Златото литна нагоре заради коронавируса

Стойността се изкачи с повече от 2 процента до нива

Над 60% от американците уверени, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран Над 60% от американците уверени, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран

Името на съперника му на изборите ще бъде определено през юли

Онлайн платформите за пазаруване са пълни с небезопасни и незаконни стоки Онлайн платформите за пазаруване са пълни с небезопасни и незаконни стоки

Масово не се спазват изискванията на ЕС за търговия с играчки, козметика и електроника

Иван Костов, бивш премиер Иван Костов, бивш премиер Стив Ханке е с наранено его, защото не е "баща на валутния борд" Виц на деня Виц на деня Животът на мъжа не се счита за пълен докато не се ожени. А след сватбата животът приключва. Виц на деня Виц на деня - Пешо, защо тиганите са ти без дръжки?
- Понеже жена ми е тенисистка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Докато планетата е в опасност ще си тръгвам по-рано от работа.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори