×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ОУ "Елин Пелин" в бургаския ж.к."Меден рудник" се сдоби с най-добрия спортен комплекс, вижте го


ОУ "Елин Пелин" в бургаския ж.к."Меден рудник" се сдоби с най-добрия спортен комплекс, вижте го
Заместник министърът на регионалното развитие Деница Николова (център, дясно) и Йорданка Ананиева – зам. кмет на Бургас прерязоха лентата на обновения двор
05 Декември 2016, Понеделник, 11:28 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимки: Георги РУСЧЕВ

Новият двор ще предпазва децата от наранявания и ще предоставя възможност за многостранно спортно развитие

Мечтата на ОУ „Елин Пелин” се реализира и надхвърли очакванията на ръководството на училището в ж.к. „Меден рудник”. Школото се сдоби с комбинирано спортно игрище за мини футбол и волейбол, 3 баскетболни игрища, спортно игрище за хандбал, зона за зритли с над 230 седящи места, 3-лентова лекоатлетическа писта, писта за засилване и сектор за дълъг и висок скок и зона за гимнастически упражнения. Освен това е изградена и специална обособена площадка за изучаването на правилата на пътя, а всички площадки са снабдени със специално ударопоглъщащо покритие, с цел да се избегнат сериозни травми.



Комплексът бе открит днес, а на церемонията присъстваха директорът на школото – Мария Димитрова, кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на Общински съвет Костантин Луков, заместник министърът на регионалното развитие Деница Николова, Йорданка Ананиева – зам. Кмет на Бургас, Виолета Илиева – началникът на РУО – Бургас и Пеньо Мечков – общински съветник.

Вече можем да говорим не за спортни площадки, а за цялостен спортен комплекс в училището”, заяви гордо директорката на ОУ „Елин Пелин”. Тя заедно с Йорданка Ананиева преряза символично лентата, давайки начало на тържествените първи спортни игри на децата.



„Искам да благодаря на ръководството на училището за добрата работа и за това, че толкова бързо подготвиха проекта. Трябва да благодаря и на зам. Министъра Деница Николова за това, че с приоритет беше избран Бургас за изпълнение на оперативната програма и вече е факт първият приключил проект. Ето така трябва да изглеждат спортните площадки на всички училища в града!”, заяви кмета Николов.



„Бургас е първият град с изпълнен проект по оперативната програма на регионално ниво. Тази спортна площадка може да бъде само повод за гордост и пример за това как трябва да изглеждат всички спортни бази в страната. Правим всичко възможно в този програмен период да надградим постигнатото. ОУ „Елин Пелин” получи своето безвъзмездно финансиране в предходния като тогава се дадоха средства за енергийната ефективност на сградата, а сега вече и обновяването на спортната площадка. Проектът за образователната инфраструктура на Община Бургас е над 18 милиона лева, а само този обект е за близо 1.7 милиона”, заяви заместник министър Николова.






В категории: Бургас


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Ан 23
25.12.2016 10:25:46
0
1
Миме свирки правиш ли?
9.
батали
05.12.2016 17:59:01
0
2
къде е спортния комплекс
8.
FREE BULGARIA
05.12.2016 15:54:19
4
0
​Eнергетиката ни е в московски капан още от времето на Тодор Живков. 60 агенти на Държавна сигурност са работили в АЕЦ „Казлодуй“.
Московският капан е заложен в българската енергетика не от вчера и не от днес. Още от времето на Тодор Живков сключваните договори със Съветския съюз по онова време, а в днешно с Русия , са ощетявали българската икономика с милиарди. Това става ясно и от документите на Държавна сигурност, за която надзираването на енергетиката е от ключово значение.
Така, че днешните социалисти трябва да внимават с опорните точки. Една от тях е много тиражирана напоследък: 27 години след 10 ноември било демоде да се говори за комунизъм-антикомунизъм, а разговорът за Държавна сигурност отклонявал вниманието от решаването на днешните проблеми. Смях в залата! Защото едва ли има здравомислещ, който да не попита: а защо се стигна до днешните проблеми и не се ли коренят те точно в престъпленията на комунистическия режим? И не трябва ли онези, които заложиха мините и капаните във всички сфери на обществения живот, да си понесат отговорността? Въпросите не са риторични, а отговорите им могат да бъдат намерени дори в архивите на ДС.
Голямата „любов" на Големия брат е в...
Голямото източване на българската икономика
Един от емблематичните примери е българската енергетика. Тя е поставена в зависимост от Съветския съюз още от 50-60-те години на миналия век и това се вижда от документите на БКП.
Решението за строежа на АЕЦ „Козлодуй" е взето от Политбюро на ЦК на БКП на 19 август 1965 г. с ясното съзнание, че това ще струва на хазната твърде много. Както и се случва(виж документите в гаерия, б.р.).
Още в началото на изграждането на Първи блок на АЕЦ „Козлодуй" съветските „другари" искат от българската страна над два пъти повече средства, отколкото са поискали на ГДР по онова време. Това може да се прочете от разсекретените документи на ДС от литерното дело за Държавно стопанско обединение „Технокомплект". Донесенията на агент „Станислав" показват трудни преговори със съветските специалисти. Спорът е цената за документацията, която трябва да се купи, за да се пусне Първи блок на АЕЦ „Козлодуй". Става дума да близо 1 милион рубли, които Москва иска от България, докато за идентичен контракт ГДР са платили 450 хиляди рубли. Преговорите се проточват. Намесват се висшите ешелони от Москва и се стига до цена от 770 хиляди рубли. След повече от 20 години – месеци преди падането на режима на Живков , ДС ще си позволи да констатира, че "със съглашението от 1964 г. съветската страна постига едностранна изгода при двустранното сътрудничество в проектирането" на АЕЦ.
И това е само един факт. А документите изобилстват с множество още примери. Така например в АЕЦ "Козлодуй" на ключови места са били вложени 50 километра негодни кабели. Във всички електроцентрали в България нивото на противопожарна безопасност е било изключително ниско. До пускането на АЕЦ "Козлодуй" през 1974 г. за централата били похарчени близо 400 млн. лв е видно от документите. На нея бил даден статут на "режимен обект", за който отговарял специален офицер от Държавна сигурност.
Справка на ДС от март 1989 г. посочва неизгодните за България споразумения със СССР, сключени в рамките на Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ) - икономическата организация на страните от социалистическия лагер. Поставя се акцент върху цените на горивата и оборудването за атомните централни, които на свободния пазар за периода 1980-1990 г. са значително по-ниски от тези, "съгласувани от страните-членки на СИВ".
Като обосновка е посочена "плаващо договорираната цена" за проектирането на 5 и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", която е от порядъка на 37 млн. рубли, като се е очаквало за АЕЦ "Белене" тя да бъде още по-висока, "ако не се променят принципите" с нов договор. Вече сме наясно каква е равносметката и колко още поколения ще плащат.
Задачата на ДС в енергетиката е била
„унищожаването на вражеските елементи"
Агентурният апарат е трябвало да "обхване" и "регистрира" този контингент. Сметнатите за опасни били или "профилактирани", или уволнявани.
В строго секретно предложение от 1957 г. се говори да се „прочистят" и „отстранят" десетки работещи в електроцентралите. Основанията за уволнение са: „ защото произхожда от буржоазно семейство, ... ненавижда членовете на партията и говори срещу тях..., похабявал повереното му имущество и подстрекавал работниците да не работят..., бащата е белогвардеец..., има връзки с гръцки лица..., съпругата произхожда от кулашко семейство...,членувал в земеделската опозиция и дружи с вражески елементи....,слушал чужди радостанции и очаквал идването на американците...".
Още през 60-те години Държавна сигурност е разполагала със сериозен брой агенти във всички централи в България. Според документи за атомната електроцентрала "Козлодуй" от март 1975 г., т.е. година след пускането й, ДС е имала там 30 секретни сътрудници
Година по-късно техният брой бил удвоен
В секретните донесения на ДС се посочват и ниското качество на някои материали както и съмнения за слабата квалификация на работещите в АЕЦ.
В рапорт от 1984 г. пише, че само за една година в централата са станали 13 "кабелни пробива". Причината за това е, че 50 километра от кабели, монтирани на "възлови електродвигатели" и други "важни съоръжения" през 1980 и 1981 г., са "некачествени".
Това е станало, след като "по нечие устно нареждане" кабелите не били изпитани според изискванията.
От рапортите на офицера, отговорен за атомната централа "Козлодуй", включени в сборника, се вижда, че през 1978 г. е имало мнения, че "персоналът на цех "Радиационна безопасност и дозиметрия" при "АЕЦ Козлодуй" не притежава необходимата квалификация, че няма добър специалист по радиационна безопасност и измерванията се правят повърхностно".
Регистрирани са и спекулации и подправяне на резултатите. В секретно донесение се посочва например, че ръководството на рудници, добиващи суровина за ТЕЦ-вете е давало нареждане да се смесва пепелта, която е негодна, с въглищата, за да се преизпълни заложеният план. По този начин хора от ръководството получавали бонуси.
И това са само част от документите на ДС в енергетиката. Задълбочено разследване и анализ и на литерните дела ще даде пълната картина на енергийната зависимост на България, заложена от комунистическото управление. Зависимост, в която държавата ни е винаги губеща.
7.
миме целуни на попа кура не ръката
05.12.2016 15:06:13
1
3
Ти си най големия грешник освен боя невиждам кой знае какъв ремонт
6.
Burgas====
05.12.2016 14:57:41
2
5
Това ми прилича на PR акция, няма нито една снимка от която да е видно състоянието на игрищата. Някой да не си прави предизборни агитации с моите данъци !!
5.
Пате
05.12.2016 14:40:14
0
1
ОБИЧАМ ТЕ
4.
Родител
05.12.2016 14:31:35
1
1
Ами защо сте допуснали децата Ви да са голи и премъзнали?
3.
Родител
05.12.2016 14:31:35
2
2
Ами защо сте допуснали децата Ви да са голи и премъзнали?
2.
Майка
05.12.2016 14:17:35
0
7
А снимки на замръзналите,голи деца.
1.
gogo
05.12.2016 13:49:57
1
9
vijdame samo razni hora koito si pravqt reklama. snimkite ot sportniq kompleks ne sa vajni.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори