×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • 16 пъти е превишена нормата за неразтворени вещества в река Марица
  • Земетресение с магнитуд 6,3 е регистрирано близо до Соломоновите острови в югозападната част на Тихия океан
  • Трима са загинали при катастрофи през изминалото денонощие в страната
  • Броят на жертвите на коронавируса в Китай достигна 80 души, след като 24 души починаха в провинция Хубей, епицентъра на заразата
  • Цените на храните на едро скачат с близо 5%
  • Бил Гейтс дарява 10 млн. долара за борба с коронавируса
  • Жълт код за поледици е обявен в 6 области в Западна България
НА ЖИВО

ОУ "Елин Пелин" в бургаския ж.к."Меден рудник" се сдоби с най-добрия спортен комплекс, вижте го


ОУ "Елин Пелин" в бургаския ж.к."Меден рудник" се сдоби с най-добрия спортен комплекс, вижте го
Заместник министърът на регионалното развитие Деница Николова (център, дясно) и Йорданка Ананиева – зам. кмет на Бургас прерязоха лентата на обновения двор
05 Декември 2016, Понеделник, 11:28 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимки: Георги РУСЧЕВ

Новият двор ще предпазва децата от наранявания и ще предоставя възможност за многостранно спортно развитие

Мечтата на ОУ „Елин Пелин” се реализира и надхвърли очакванията на ръководството на училището в ж.к. „Меден рудник”. Школото се сдоби с комбинирано спортно игрище за мини футбол и волейбол, 3 баскетболни игрища, спортно игрище за хандбал, зона за зритли с над 230 седящи места, 3-лентова лекоатлетическа писта, писта за засилване и сектор за дълъг и висок скок и зона за гимнастически упражнения. Освен това е изградена и специална обособена площадка за изучаването на правилата на пътя, а всички площадки са снабдени със специално ударопоглъщащо покритие, с цел да се избегнат сериозни травми.Комплексът бе открит днес, а на церемонията присъстваха директорът на школото – Мария Димитрова, кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на Общински съвет Костантин Луков, заместник министърът на регионалното развитие Деница Николова, Йорданка Ананиева – зам. Кмет на Бургас, Виолета Илиева – началникът на РУО – Бургас и Пеньо Мечков – общински съветник.

Вече можем да говорим не за спортни площадки, а за цялостен спортен комплекс в училището”, заяви гордо директорката на ОУ „Елин Пелин”. Тя заедно с Йорданка Ананиева преряза символично лентата, давайки начало на тържествените първи спортни игри на децата.„Искам да благодаря на ръководството на училището за добрата работа и за това, че толкова бързо подготвиха проекта. Трябва да благодаря и на зам. Министъра Деница Николова за това, че с приоритет беше избран Бургас за изпълнение на оперативната програма и вече е факт първият приключил проект. Ето така трябва да изглеждат спортните площадки на всички училища в града!”, заяви кмета Николов.„Бургас е първият град с изпълнен проект по оперативната програма на регионално ниво. Тази спортна площадка може да бъде само повод за гордост и пример за това как трябва да изглеждат всички спортни бази в страната. Правим всичко възможно в този програмен период да надградим постигнатото. ОУ „Елин Пелин” получи своето безвъзмездно финансиране в предходния като тогава се дадоха средства за енергийната ефективност на сградата, а сега вече и обновяването на спортната площадка. Проектът за образователната инфраструктура на Община Бургас е над 18 милиона лева, а само този обект е за близо 1.7 милиона”, заяви заместник министър Николова.


В категории: Бургас


10
Коментара
6 любими секс пози на мъжете
6 любими секс пози на мъжете 27/01/2020, Понеделник 22:00 0
Орлин Павлов разкри защо заеква
Орлин Павлов разкри защо заеква 27/01/2020, Понеделник 20:01 1
10
Коментара по темата
10.
Ан 23
25.12.2016 10:25:46
0
1
Миме свирки правиш ли?
9.
батали
05.12.2016 17:59:01
0
2
къде е спортния комплекс
8.
FREE BULGARIA
05.12.2016 15:54:19
4
0
​Eнергетиката ни е в московски капан още от времето на Тодор Живков. 60 агенти на Държавна сигурност са работили в АЕЦ „Казлодуй“.
Московският капан е заложен в българската енергетика не от вчера и не от днес. Още от времето на Тодор Живков сключваните договори със Съветския съюз по онова време, а в днешно с Русия , са ощетявали българската икономика с милиарди. Това става ясно и от документите на Държавна сигурност, за която надзираването на енергетиката е от ключово значение.
Така, че днешните социалисти трябва да внимават с опорните точки. Една от тях е много тиражирана напоследък: 27 години след 10 ноември било демоде да се говори за комунизъм-антикомунизъм, а разговорът за Държавна сигурност отклонявал вниманието от решаването на днешните проблеми. Смях в залата! Защото едва ли има здравомислещ, който да не попита: а защо се стигна до днешните проблеми и не се ли коренят те точно в престъпленията на комунистическия режим? И не трябва ли онези, които заложиха мините и капаните във всички сфери на обществения живот, да си понесат отговорността? Въпросите не са риторични, а отговорите им могат да бъдат намерени дори в архивите на ДС.
Голямата „любов" на Големия брат е в...
Голямото източване на българската икономика
Един от емблематичните примери е българската енергетика. Тя е поставена в зависимост от Съветския съюз още от 50-60-те години на миналия век и това се вижда от документите на БКП.
Решението за строежа на АЕЦ „Козлодуй" е взето от Политбюро на ЦК на БКП на 19 август 1965 г. с ясното съзнание, че това ще струва на хазната твърде много. Както и се случва(виж документите в гаерия, б.р.).
Още в началото на изграждането на Първи блок на АЕЦ „Козлодуй" съветските „другари" искат от българската страна над два пъти повече средства, отколкото са поискали на ГДР по онова време. Това може да се прочете от разсекретените документи на ДС от литерното дело за Държавно стопанско обединение „Технокомплект". Донесенията на агент „Станислав" показват трудни преговори със съветските специалисти. Спорът е цената за документацията, която трябва да се купи, за да се пусне Първи блок на АЕЦ „Козлодуй". Става дума да близо 1 милион рубли, които Москва иска от България, докато за идентичен контракт ГДР са платили 450 хиляди рубли. Преговорите се проточват. Намесват се висшите ешелони от Москва и се стига до цена от 770 хиляди рубли. След повече от 20 години – месеци преди падането на режима на Живков , ДС ще си позволи да констатира, че "със съглашението от 1964 г. съветската страна постига едностранна изгода при двустранното сътрудничество в проектирането" на АЕЦ.
И това е само един факт. А документите изобилстват с множество още примери. Така например в АЕЦ "Козлодуй" на ключови места са били вложени 50 километра негодни кабели. Във всички електроцентрали в България нивото на противопожарна безопасност е било изключително ниско. До пускането на АЕЦ "Козлодуй" през 1974 г. за централата били похарчени близо 400 млн. лв е видно от документите. На нея бил даден статут на "режимен обект", за който отговарял специален офицер от Държавна сигурност.
Справка на ДС от март 1989 г. посочва неизгодните за България споразумения със СССР, сключени в рамките на Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ) - икономическата организация на страните от социалистическия лагер. Поставя се акцент върху цените на горивата и оборудването за атомните централни, които на свободния пазар за периода 1980-1990 г. са значително по-ниски от тези, "съгласувани от страните-членки на СИВ".
Като обосновка е посочена "плаващо договорираната цена" за проектирането на 5 и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", която е от порядъка на 37 млн. рубли, като се е очаквало за АЕЦ "Белене" тя да бъде още по-висока, "ако не се променят принципите" с нов договор. Вече сме наясно каква е равносметката и колко още поколения ще плащат.
Задачата на ДС в енергетиката е била
„унищожаването на вражеските елементи"
Агентурният апарат е трябвало да "обхване" и "регистрира" този контингент. Сметнатите за опасни били или "профилактирани", или уволнявани.
В строго секретно предложение от 1957 г. се говори да се „прочистят" и „отстранят" десетки работещи в електроцентралите. Основанията за уволнение са: „ защото произхожда от буржоазно семейство, ... ненавижда членовете на партията и говори срещу тях..., похабявал повереното му имущество и подстрекавал работниците да не работят..., бащата е белогвардеец..., има връзки с гръцки лица..., съпругата произхожда от кулашко семейство...,членувал в земеделската опозиция и дружи с вражески елементи....,слушал чужди радостанции и очаквал идването на американците...".
Още през 60-те години Държавна сигурност е разполагала със сериозен брой агенти във всички централи в България. Според документи за атомната електроцентрала "Козлодуй" от март 1975 г., т.е. година след пускането й, ДС е имала там 30 секретни сътрудници
Година по-късно техният брой бил удвоен
В секретните донесения на ДС се посочват и ниското качество на някои материали както и съмнения за слабата квалификация на работещите в АЕЦ.
В рапорт от 1984 г. пише, че само за една година в централата са станали 13 "кабелни пробива". Причината за това е, че 50 километра от кабели, монтирани на "възлови електродвигатели" и други "важни съоръжения" през 1980 и 1981 г., са "некачествени".
Това е станало, след като "по нечие устно нареждане" кабелите не били изпитани според изискванията.
От рапортите на офицера, отговорен за атомната централа "Козлодуй", включени в сборника, се вижда, че през 1978 г. е имало мнения, че "персоналът на цех "Радиационна безопасност и дозиметрия" при "АЕЦ Козлодуй" не притежава необходимата квалификация, че няма добър специалист по радиационна безопасност и измерванията се правят повърхностно".
Регистрирани са и спекулации и подправяне на резултатите. В секретно донесение се посочва например, че ръководството на рудници, добиващи суровина за ТЕЦ-вете е давало нареждане да се смесва пепелта, която е негодна, с въглищата, за да се преизпълни заложеният план. По този начин хора от ръководството получавали бонуси.
И това са само част от документите на ДС в енергетиката. Задълбочено разследване и анализ и на литерните дела ще даде пълната картина на енергийната зависимост на България, заложена от комунистическото управление. Зависимост, в която държавата ни е винаги губеща.
7.
миме целуни на попа кура не ръката
05.12.2016 15:06:13
1
3
Ти си най големия грешник освен боя невиждам кой знае какъв ремонт
6.
Burgas====
05.12.2016 14:57:41
2
5
Това ми прилича на PR акция, няма нито една снимка от която да е видно състоянието на игрищата. Някой да не си прави предизборни агитации с моите данъци !!
5.
Пате
05.12.2016 14:40:14
0
1
ОБИЧАМ ТЕ
4.
Родител
05.12.2016 14:31:35
1
1
Ами защо сте допуснали децата Ви да са голи и премъзнали?
3.
Родител
05.12.2016 14:31:35
2
2
Ами защо сте допуснали децата Ви да са голи и премъзнали?
2.
Майка
05.12.2016 14:17:35
0
7
А снимки на замръзналите,голи деца.
1.
gogo
05.12.2016 13:49:57
1
9
vijdame samo razni hora koito si pravqt reklama. snimkite ot sportniq kompleks ne sa vajni.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има обвинен за замърсяването на река Марица Има обвинен за замърсяването на река Марица

Санкция от 100 000 лева беше наложена на уличеното предприятие

НФСБ иска КПКОНПИ да провери имуществото на Комисията по хазарта НФСБ иска КПКОНПИ да провери имуществото на Комисията по хазарта

Искането ще бъде да се провери имущественото състояние както на този състав на Комисията по хазарта, така и на предишните три от 2015 насам

Колко говориха бургаските депутати от трибуната на парламента през последната година Колко говориха бургаските депутати от трибуната на парламента през последната година

Христиан Митев, Петър Кънев и Ивелина Василева водят в класацията

Global Game Jam за шести път в Бургас Global Game Jam за шести път в Бургас

Топ IT фирми журират игрите

Украинецът, издирван с червена бюлетина на Интерпол, се укривал в частна квартира в Бургас Украинецът, издирван с червена бюлетина на Интерпол, се укривал в частна квартира в Бургас

Олексий поиска домашен арест с електронна гривна 

Украинецът, арестуван за убийство за известна активистка, влезе под строга охрана в Съдебната палата на Бургас Украинецът, арестуван за убийство за известна активистка, влезе под строга охрана в Съдебната палата на Бургас

Олексий Левин бе издирван с червена бюлетина на Интерпол

След като го изхвърлиха от БНТ - Камен Алипиев се дипломира След като го изхвърлиха от БНТ - Камен Алипиев се дипломира

Дългогодишният спортен журналист не бил взел редица изпити

 

Крадци грабиха зеленчуци от аварирал турски ТИР Крадци грабиха зеленчуци от аварирал турски ТИР

Извозвали продукцията с каруци и леки коли

5 неща, на които ни учат трудните ситуации 5 неща, на които ни учат трудните ситуации

Научаваме се да бъдем прощаващи

Мъж се самоуби в сградата на ДАНС Мъж се самоуби в сградата на ДАНС

Той е използвал самоделно оръжие, самоличността му - неизвестна

Мадона си взе почивка заради лекари Мадона си взе почивка заради лекари

Отмени концерта си в Лондон

Черната Мамба Коби Брайънт - идол на милиони по света Черната Мамба Коби Брайънт - идол на милиони по света

Легендата на "ЛА Лейкърс" беше истинска икона в баскетбола

Бащата на Меган Маркъл ще се радва да я види, дори и в съда Бащата на Меган Маркъл ще се радва да я види, дори и в съда

Тя и принц Хари са наранили кралица Елизабет Втора с изненадващото си решение да се откажат от кралските си ангажименти, смята той

Силно земетресение разтърси Иран Силно земетресение разтърси Иран

Трусът е усетен в района на град Шираз в провинция Фарс

Дъщерята на Коби Брайънт Джина загинала заедно с баща си Дъщерята на Коби Брайънт Джина загинала заедно с баща си

Джина, наричана още Джиджи бе просперираща млада баскетболистка

Посланик Владислав Спасов: Носенето на маски е задължително, спасява от опасния коронавирус Посланик Владислав Спасов: Носенето на маски е задължително, спасява от опасния коронавирус

Дипломатът потвърди, че няма заразени българи и съобщи, че ансамбъл от Петрич се прибира днес с полет от Китай

80 са вече жертвите на китайския коронавирус 80 са вече жертвите на китайския коронавирус

Китайското правителство обяви, че ще удължи срока на почивните дни по случай Лунната нова година до 2 февруари заради вируса

Удар по американското посолство в Багдад, поразиха го с три ракети Удар по американското посолство в Багдад, поразиха го с три ракети

Засега никоя групировка не е поела отговорност за атаката

Шок за феновете на НБА, Коби Брайънт загина при авиокатастрофа Шок за феновете на НБА, Коби Брайънт загина при авиокатастрофа

Частният хеликоптер на легендарният баскетболист се разби край Лос Анджелис 

Смъртоносният коронавирус пуснат в Китай от илюминатите? Смъртоносният коронавирус пуснат в Китай от илюминатите?

Любителите на конспиративните теории намесиха и извънземните, заразата била донесена от Марс

Бойко Борисов Бойко Борисов Сигурен съм, че съм бил на повече мачове, отколкото всички вие заедно Виц на деня Виц на деня щПитат радио Ереван:
– По какво си приличат индианците и жените?
– Почнат ли много да се гримират, голям лов ще пада.
Виц на деня Виц на деня Събота сутринта. Звъни се на вратата.
- Кой е?
- Вярвате ли в Бог?
- Вярвам.
- За Бога, налейте ми 50 грама!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Много скъпо, бе! - си помисли принц Хари, получавайки първата си сметка за ток.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори