×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Бомбена заплаха отцепи района около Айфеловата кула
  • Депутатите решиха: Бащинството се оспорва до пълнолетие на детето
  • Участниците от първия по рода си конкурс "Бургас харесва младите преводачи" ще бъдат наградени на 26 септември от 17.30 часа в Културен център "Морско казино"
  • За периода от 08.00 до 16.30 часа утре, 24 септември, ще бъде временно преустановено движението по улица "Ивайло"
  • Такси се сблъска с трамвай и избухна в пламъци в столицата
  • С 50 млн. увеличават заплатите на преподавателите в университетите
  • Централните новинарски емисии задължително ще имат и жестов превод
  • Плануваната за тази вечер премиера на книгата "Земното щастие" на доц. Георги Лозанов в Бургас, няма да се състои, заради неотложни ангажименти на автора
  • Правната комисия ще разгледа ветото върху кариерния бонус на магистрати
  • На 23 септември православната църква чества зачатие на Свети Йоан Предтеча и Кръстител и паметта на Света мъченица Ираида
НА ЖИВО

ОУ "Елин Пелин" в бургаския ж.к."Меден рудник" се сдоби с най-добрия спортен комплекс, вижте го


ОУ "Елин Пелин" в бургаския ж.к."Меден рудник" се сдоби с най-добрия спортен комплекс, вижте го
Заместник министърът на регионалното развитие Деница Николова (център, дясно) и Йорданка Ананиева – зам. кмет на Бургас прерязоха лентата на обновения двор
05 Декември 2016, Понеделник, 11:28 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимки: Георги РУСЧЕВ

Новият двор ще предпазва децата от наранявания и ще предоставя възможност за многостранно спортно развитие

Мечтата на ОУ „Елин Пелин” се реализира и надхвърли очакванията на ръководството на училището в ж.к. „Меден рудник”. Школото се сдоби с комбинирано спортно игрище за мини футбол и волейбол, 3 баскетболни игрища, спортно игрище за хандбал, зона за зритли с над 230 седящи места, 3-лентова лекоатлетическа писта, писта за засилване и сектор за дълъг и висок скок и зона за гимнастически упражнения. Освен това е изградена и специална обособена площадка за изучаването на правилата на пътя, а всички площадки са снабдени със специално ударопоглъщащо покритие, с цел да се избегнат сериозни травми.Комплексът бе открит днес, а на церемонията присъстваха директорът на школото – Мария Димитрова, кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на Общински съвет Костантин Луков, заместник министърът на регионалното развитие Деница Николова, Йорданка Ананиева – зам. Кмет на Бургас, Виолета Илиева – началникът на РУО – Бургас и Пеньо Мечков – общински съветник.

Вече можем да говорим не за спортни площадки, а за цялостен спортен комплекс в училището”, заяви гордо директорката на ОУ „Елин Пелин”. Тя заедно с Йорданка Ананиева преряза символично лентата, давайки начало на тържествените първи спортни игри на децата.„Искам да благодаря на ръководството на училището за добрата работа и за това, че толкова бързо подготвиха проекта. Трябва да благодаря и на зам. Министъра Деница Николова за това, че с приоритет беше избран Бургас за изпълнение на оперативната програма и вече е факт първият приключил проект. Ето така трябва да изглеждат спортните площадки на всички училища в града!”, заяви кмета Николов.„Бургас е първият град с изпълнен проект по оперативната програма на регионално ниво. Тази спортна площадка може да бъде само повод за гордост и пример за това как трябва да изглеждат всички спортни бази в страната. Правим всичко възможно в този програмен период да надградим постигнатото. ОУ „Елин Пелин” получи своето безвъзмездно финансиране в предходния като тогава се дадоха средства за енергийната ефективност на сградата, а сега вече и обновяването на спортната площадка. Проектът за образователната инфраструктура на Община Бургас е над 18 милиона лева, а само този обект е за близо 1.7 милиона”, заяви заместник министър Николова.


В категории: Бургас


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Ан 23
25.12.2016 10:25:46
0
1
Миме свирки правиш ли?
9.
батали
05.12.2016 17:59:01
0
2
къде е спортния комплекс
8.
FREE BULGARIA
05.12.2016 15:54:19
4
0
​Eнергетиката ни е в московски капан още от времето на Тодор Живков. 60 агенти на Държавна сигурност са работили в АЕЦ „Казлодуй“.
Московският капан е заложен в българската енергетика не от вчера и не от днес. Още от времето на Тодор Живков сключваните договори със Съветския съюз по онова време, а в днешно с Русия , са ощетявали българската икономика с милиарди. Това става ясно и от документите на Държавна сигурност, за която надзираването на енергетиката е от ключово значение.
Така, че днешните социалисти трябва да внимават с опорните точки. Една от тях е много тиражирана напоследък: 27 години след 10 ноември било демоде да се говори за комунизъм-антикомунизъм, а разговорът за Държавна сигурност отклонявал вниманието от решаването на днешните проблеми. Смях в залата! Защото едва ли има здравомислещ, който да не попита: а защо се стигна до днешните проблеми и не се ли коренят те точно в престъпленията на комунистическия режим? И не трябва ли онези, които заложиха мините и капаните във всички сфери на обществения живот, да си понесат отговорността? Въпросите не са риторични, а отговорите им могат да бъдат намерени дори в архивите на ДС.
Голямата „любов" на Големия брат е в...
Голямото източване на българската икономика
Един от емблематичните примери е българската енергетика. Тя е поставена в зависимост от Съветския съюз още от 50-60-те години на миналия век и това се вижда от документите на БКП.
Решението за строежа на АЕЦ „Козлодуй" е взето от Политбюро на ЦК на БКП на 19 август 1965 г. с ясното съзнание, че това ще струва на хазната твърде много. Както и се случва(виж документите в гаерия, б.р.).
Още в началото на изграждането на Първи блок на АЕЦ „Козлодуй" съветските „другари" искат от българската страна над два пъти повече средства, отколкото са поискали на ГДР по онова време. Това може да се прочете от разсекретените документи на ДС от литерното дело за Държавно стопанско обединение „Технокомплект". Донесенията на агент „Станислав" показват трудни преговори със съветските специалисти. Спорът е цената за документацията, която трябва да се купи, за да се пусне Първи блок на АЕЦ „Козлодуй". Става дума да близо 1 милион рубли, които Москва иска от България, докато за идентичен контракт ГДР са платили 450 хиляди рубли. Преговорите се проточват. Намесват се висшите ешелони от Москва и се стига до цена от 770 хиляди рубли. След повече от 20 години – месеци преди падането на режима на Живков , ДС ще си позволи да констатира, че "със съглашението от 1964 г. съветската страна постига едностранна изгода при двустранното сътрудничество в проектирането" на АЕЦ.
И това е само един факт. А документите изобилстват с множество още примери. Така например в АЕЦ "Козлодуй" на ключови места са били вложени 50 километра негодни кабели. Във всички електроцентрали в България нивото на противопожарна безопасност е било изключително ниско. До пускането на АЕЦ "Козлодуй" през 1974 г. за централата били похарчени близо 400 млн. лв е видно от документите. На нея бил даден статут на "режимен обект", за който отговарял специален офицер от Държавна сигурност.
Справка на ДС от март 1989 г. посочва неизгодните за България споразумения със СССР, сключени в рамките на Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ) - икономическата организация на страните от социалистическия лагер. Поставя се акцент върху цените на горивата и оборудването за атомните централни, които на свободния пазар за периода 1980-1990 г. са значително по-ниски от тези, "съгласувани от страните-членки на СИВ".
Като обосновка е посочена "плаващо договорираната цена" за проектирането на 5 и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", която е от порядъка на 37 млн. рубли, като се е очаквало за АЕЦ "Белене" тя да бъде още по-висока, "ако не се променят принципите" с нов договор. Вече сме наясно каква е равносметката и колко още поколения ще плащат.
Задачата на ДС в енергетиката е била
„унищожаването на вражеските елементи"
Агентурният апарат е трябвало да "обхване" и "регистрира" този контингент. Сметнатите за опасни били или "профилактирани", или уволнявани.
В строго секретно предложение от 1957 г. се говори да се „прочистят" и „отстранят" десетки работещи в електроцентралите. Основанията за уволнение са: „ защото произхожда от буржоазно семейство, ... ненавижда членовете на партията и говори срещу тях..., похабявал повереното му имущество и подстрекавал работниците да не работят..., бащата е белогвардеец..., има връзки с гръцки лица..., съпругата произхожда от кулашко семейство...,членувал в земеделската опозиция и дружи с вражески елементи....,слушал чужди радостанции и очаквал идването на американците...".
Още през 60-те години Държавна сигурност е разполагала със сериозен брой агенти във всички централи в България. Според документи за атомната електроцентрала "Козлодуй" от март 1975 г., т.е. година след пускането й, ДС е имала там 30 секретни сътрудници
Година по-късно техният брой бил удвоен
В секретните донесения на ДС се посочват и ниското качество на някои материали както и съмнения за слабата квалификация на работещите в АЕЦ.
В рапорт от 1984 г. пише, че само за една година в централата са станали 13 "кабелни пробива". Причината за това е, че 50 километра от кабели, монтирани на "възлови електродвигатели" и други "важни съоръжения" през 1980 и 1981 г., са "некачествени".
Това е станало, след като "по нечие устно нареждане" кабелите не били изпитани според изискванията.
От рапортите на офицера, отговорен за атомната централа "Козлодуй", включени в сборника, се вижда, че през 1978 г. е имало мнения, че "персоналът на цех "Радиационна безопасност и дозиметрия" при "АЕЦ Козлодуй" не притежава необходимата квалификация, че няма добър специалист по радиационна безопасност и измерванията се правят повърхностно".
Регистрирани са и спекулации и подправяне на резултатите. В секретно донесение се посочва например, че ръководството на рудници, добиващи суровина за ТЕЦ-вете е давало нареждане да се смесва пепелта, която е негодна, с въглищата, за да се преизпълни заложеният план. По този начин хора от ръководството получавали бонуси.
И това са само част от документите на ДС в енергетиката. Задълбочено разследване и анализ и на литерните дела ще даде пълната картина на енергийната зависимост на България, заложена от комунистическото управление. Зависимост, в която държавата ни е винаги губеща.
7.
миме целуни на попа кура не ръката
05.12.2016 15:06:13
1
3
Ти си най големия грешник освен боя невиждам кой знае какъв ремонт
6.
Burgas====
05.12.2016 14:57:41
2
5
Това ми прилича на PR акция, няма нито една снимка от която да е видно състоянието на игрищата. Някой да не си прави предизборни агитации с моите данъци !!
5.
Пате
05.12.2016 14:40:14
0
1
ОБИЧАМ ТЕ
4.
Родител
05.12.2016 14:31:35
1
1
Ами защо сте допуснали децата Ви да са голи и премъзнали?
3.
Родител
05.12.2016 14:31:35
2
2
Ами защо сте допуснали децата Ви да са голи и премъзнали?
2.
Майка
05.12.2016 14:17:35
0
7
А снимки на замръзналите,голи деца.
1.
gogo
05.12.2016 13:49:57
1
9
vijdame samo razni hora koito si pravqt reklama. snimkite ot sportniq kompleks ne sa vajni.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Детокс диета направи Наталия Симеонова фиданка Детокс диета направи Наталия Симеонова фиданка

Водещата е свалила 15 кг за нула време

Стана Апостолова ще представи утре книгата си „На покрива" Стана Апостолова ще представи утре книгата си „На покрива"

Литературната премиера ще се състои в рамките на фестивала "Наистина ли си отива лятото" в Писателския дом - ул. Вола 1, Бургас

 

Млад депутат-протестър е с предупреждение за наказание заради обиди към властта в декларация Млад депутат-протестър е с предупреждение за наказание заради обиди към властта в декларация

Валери Симеонов се закани, че следващия път ще наложи "забележка" на Явор Божанков

Мария Бонева за Христо Сираков: Ще плача, но ще си налея едно питие и ще те изпратя с обич и спомени Мария Бонева за Христо Сираков: Ще плача, но ще си налея едно питие и ще те изпратя с обич и спомени

Почивай в мир, приятелю, макар че знам, че там, където отиваш, ще ти е светло и ще си пак душата на компанията, написа му Бонева

 

Извънредно! Кола се заби в средната мантинела при моста на Летище Бургас, шофирайте внимателно Извънредно! Кола се заби в средната мантинела при моста на Летище Бургас, шофирайте внимателно

Спукана гума или твърде висока скорост при десен завой е причина за инцидента

Мъж от Сунгурларе седнал пиян зад волана, дрегерът отчел – 1,91 промила Мъж от Сунгурларе седнал пиян зад волана, дрегерът отчел – 1,91 промила

Водачът е спипан в сутрешните часове на деня, задържан е

Извънредно! Наръгаха млад мъж на оживена спирка в центъра на Бургас заради жена Извънредно! Наръгаха млад мъж на оживена спирка в центъра на Бургас заради жена

Кървавата драма се разигра пред десетки граждани, чакащи на спирката пред Новата поща

Ричард Алибегов: Ефектът от намаляването на ДДС за ресторантьорите е поразителен Ричард Алибегов: Ефектът от намаляването на ДДС за ресторантьорите е поразителен

Ние запазваме нашите служители въпреки 45% спад на оборота на заведения, казва председателят на Асоциацията на заведенията

 

Арестуваха 26-годишен мъж, задигнал бижута за 1000 лв. от къщи в село Тръстиково Арестуваха 26-годишен мъж, задигнал бижута за 1000 лв. от къщи в село Тръстиково

Мъжът обрал ценностите от двете съседни къщи в каменското село

Какви са 8-те операции на Азис Какви са 8-те операции на Азис

Певецът сам се похвали с подобренията по себе си като ги събра в колаж

 

Бомбена заплаха затвори за 3 часа Айфеловата кула Бомбена заплаха затвори за 3 часа Айфеловата кула

Районът около парижкия символ е отцепен от полицията

СЗО: Светът да се готви за нова пандемия СЗО: Светът да се готви за нова пандемия

Историята ни учи, че епидемиите и пандемиите всъщност са част от живота, каза генералният директор

 

Фейсбук може да спре работа в Европа Фейсбук може да спре работа в Европа

От компанията не виждат как ще предоставят услугите си в рамките на ЕС, ако регулаторите не замразят механизма за пренос на данни

 

Трима българи са задържани в Индия за източване на банкови карти Трима българи са задържани в Индия за източване на банкови карти

Арестите били извършени на различни места в югозападния щат Гоа

14 деца са ударени от мълния на футболно игрище 14 деца са ударени от мълния на футболно игрище

Едно от пострадалите деца е транспортирано с хеликоптер

В САЩ: Затварят ти устата, ако споменеш Сорос В САЩ: Затварят ти устата, ако споменеш Сорос

„Фокс“ прекъсна виден републиканец, щом заговори как с парите си плаща за насилието и бунтовете в Америка

Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ надхвърли 200 000 Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ надхвърли 200 000

 Това е най-тежко засегнатата от пандемията държава

САЩ създават коалиция за спиране на „Северен поток 2“ САЩ създават коалиция за спиране на „Северен поток 2“

Изявлението направи държавният секретар Майк Помпео в интервю за вестник Bild

 

ЕС готви санкции за 40 физически лица и организации от Беларус ЕС готви санкции за 40 физически лица и организации от Беларус

Борел пояснява, че на тези лица и образувания ще бъдат замразени авоарите в Общността

 

Мистерията на загадъчните столетници от Хималаите Мистерията на загадъчните столетници от Хималаите

В далечния север на Пакистан, в планинската долина Хунза, разположена в района Гилгит-Балтистан, хората живеят до 120, 130 години

Бойко Борисов, министър-председател Бойко Борисов, министър-председател Войната е между ГЕРБ и ДПС, другите са за цвят и меродия Виц на деня Виц на деня Катаджия спира блондинка:
- Не ви работи мигачът, ще ви взема двайсет лева...
- Супер, за същото нещо в сервиза ми искаха петдесет...

Виц на деня Виц на деня Късно вечерта две братчета гледат през ключалката в спалнята на родителите си. По едно време по-голямото казва:
- Погледни какво правят! А на нас не ни дават и в носа да си бъркаме даже.

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако носиш радост, добре дошъл в моя ден!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори