×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ-Бургас пусна жалба за нерегламентирана агитация


12 Ноември 2016, Събота, 17:43 ч.




Областният лидер на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев пусна жалба до РИК за разлепване на агитационни материали на неразрешени места в града. Ето целия текст на писмото, адресирано до РИК и до областния управител.

„Уважаема госпожо председател на РИК Бургас,
констатирахме наличие на  разлепени агитационни материали на забранени места от   Инициативен комитет, подкрепящ кандидатите за президент и вицепрезидент  Румен Радев и Илияна Йотова . Те са разлепени на  фасадата на сграда на ъгъла на бул. „Алеко Богориди”  и ул. „ Александровска”.
Посоченото място е извън установените за разлепване на агитационни материали места според  заповед  № 2740 / 03.10.2016 г. на кмета на Община Бургас . Това представлява нарушение на Изборния кодекс и нарушителите следва да бъдат санкционирани по съответния ред. Моля след като установите констатираното от нас,  да разпоредите на Инициативния комитет въпросните материали да бъдат премахнати  доброволно в указан от вас срок, или в случай на непремахване да уведомите областния управител, който да предприеме мерки за тяхното премахване.“



14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
наблюдател
12.11.2016 22:54:15
3
1
Брутална гавра с Румен Радев
https://www.youtube.com/watch?v=ZKC6QOmbo2E
13.
БОЙЧЕВ, ПЕДЕРАСТ СИ БЕШЕ И ПРИ ВИС-2
12.11.2016 22:46:40
1
9
БОЙЧЕВ, ПЕДЕРАСТ СИ БЕШЕ И ПРИ ВИС-2, КОГАТО ТЕ ЕБА МАЙМУНЯКА ... СЪЩИЯТ НО ДВАЖ ПО МАЗЕН И ГЕЛОСАН ПЕДАЛ СИ И СЕГА !
12.
еми....
12.11.2016 21:46:14
1
1
Районна избирателна комисия Бургас

РЕШЕНИЕ
№ 333 - ПВР/НР
Бургас, 12.11.2016

ОТНОСНО: Жалба за поставени агитационни материали в нарушение на разпоредбата на чл.133, ал.3 от ИК

Постъпила е жалба с вх.№9/12.11.2016 год. от Димитър Бойчев Петров-областен координатор на ПП Герб- Бургас в която са изложени твърдения за разположени агитационни материали на фасадата на сграда на ъгъла на бул.“Алеко Богориди“ и ул.“Александровска“ в нарушение на разпоредбата на чл.133, ал.3 от ИК.

По повод изложените твърдения бе извършена проверка на място, в резултат на която бе установено, че върху преградна ограда разположена пред сграда на ъгъла на бул.“Алеко Богориди“ и ул.“Александровска“ са разположени хартиени плакати, съдържащи изображенията на кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова. В горната част на плакатите е поместен надпис „президентски избори 2016“ и е посочен номера на кандидатската двойка в бюлетината. В долната част на плакатите са разположени имената на кандидатите с указание, че същите са кандидати за президент и вицепрезидент на Р.България, както и надпис“За доброто на България!“.

При проверката бе констатирано, че на същото място са разположени хартиени, плакати съдържащи изображенията на кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и Пламен Манушев. В горната лява част на плакатите е разположено логото на ПП ГЕРБ, а в долната им част надписа „работим в интерес на гражданите“, посочени са имената на кандидатите и е указано, че те са кандидати за президент и вицепрезидент. В долният десен ъгъл на плаката в нарочен квадрат е разположен номера на кандидатската двойка в бюлетината, като върху него е посочен знак „Х“.

Констатира се още наличие на плакати на кандидати за президент и вицепрезидент участвали в първия тур от изборите за президент и вицепрезидент на Р.България, проведен на 06.11.2016 год.

Плакатите с изображенията на едните от кандидатите, частично са разположени върху плакатите съдържащи изображенията на другите кандидати.

Районна избирателна комисия въз основа на установеното и като взе в предвид разпоредбите на Изборния кодекс, намира следното:

Описаните по-горе плакати на кандидати участващи във втория тур, безспорно представляват агитационни материали по смисъла на чл.183, ал.1 от Изборния кодекс.

Като такива същите следва да бъдат разположени в съответствие с разпоредбата на чл.183, ал.3 от Изборния кодекс.

Видно от Заповед №2740№03.10.2016 год. на Кмета на Община Бургас преградна ограда разположена пред сграда на ъгъла на бул.“Алеко Богориди“ и ул.“Александровска“ не е определена като място определено за разполагане на агитационни материали.

Поради изложеното и на основание чл. 133, ал.3 от ИК и чл.186, ал.1 от ИК, Районна избирателна комисия- Бургас



РЕШИ:



Указва на Кмета на община Бургас да премахне агитационните материали –плакати разположени върху преградна ограда разположена пред сграда на ъгъла на бул.“Алеко Богориди“ и ул.“Александровска“.
11.
sss
12.11.2016 20:34:23
0
10
Boicev,vinagi li si tolkova glupav ili dnes ti e specialen den!?!?!?Tam ima i bashi plakati!
10.
гого
12.11.2016 19:10:42
8
1
БСП - БЕСНИ СТРАШНИ ПЕНСИИ.
9.
Neka
12.11.2016 18:40:34
9
3
Ебал съм ва в червените турски подлоги. Бухам ви го
8.
До 6
12.11.2016 18:39:41
2
6
Гей
7.
ТИКВА
12.11.2016 18:39:00
0
8
Гнусен помияр,бегай да рисуваш мустачки на Цицка.
6.
М да...
12.11.2016 17:07:21
4
22
ГНУС И ПОТРЕС! ОТВРАТ! Това са точните думи за недоядените гербаджийски подлоги... Паплач!!! Шут!
5.
ЪНКЪЛ ПЕНЧО
12.11.2016 16:04:16
19
5
Не е вярно нали? хахах така ще кажете вие от БСП...то снимка има те пак отричат! ей страшна работа оправия нямат тези хора...много нагла паплач са да знаете! И на всичкото отгоре оправдавайки се обиждат по най-арогантен начин!
Страшни гейтаци начело с АНОРЕКСИЧНИЯТ ХОМО-БАНДИТ ЗАФИРОВ
4.
ZapoznAt
12.11.2016 16:03:10
3
19
Там имаше и ваши плакати и плакати на Трайков? Погледнете и тройката или за там не важи
3.
коко
12.11.2016 15:59:32
1
11
ето пак се почна..."ГНУСНИ"
2.
Кой?
12.11.2016 15:53:36
2
33
Кой говори за нарушения...? Боже, какъв НАГЛЕЦ!!! Много ви припари, гнусни малоумници!!!
1.
Smith
12.11.2016 15:20:01
5
20
Един истински шлиферодържач Пълен ненормалник
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" По-възрастните хора по целия свят се притесняват от Изкуствения интелект ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Отказал да даде кръв за химичен анализ, дал само урина Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Дойде в ЦИК директно от съдебна зала Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ще се проведат лекции за приложението и значимостта на химията в различни области Тревожна новина за Кирил Маричков Тревожна новина за Кирил Маричков Няма да може да участва в остатъка от турнето на групата и се връща в България
Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори