×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Работничка на карнобатския завод „Карина”: Шефът ме нарича боклук, подхвърля ми 180 лв. заплата


Работничка на карнобатския завод „Карина”: Шефът ме нарича боклук, подхвърля ми 180 лв. заплата
Работим като роби за жълти стотинки, оплаква се Гергинка Желева
02 Ноември 2016, Сряда, 15:30 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

От КНСБ ми казаха, че нищо не могат да направят, защото цехът бил частна собственост, оплака се работничката




Работниците в шивашката фабрика „Карина” АД в Карнобат са подложени на невиждан и унизителен тормоз от страна на шефовете си. Работят като роби за жълти стотинки, а шефовете гонят работниците си, крещейки им „Боклук мръсен!”.

Това твърди вече бившата служителка на цеха Гергинка Желева. Тя и семейството й потърсиха Флагман.БГ, за да може обидните отношения и лошите условия на труд във фирмата да излязат наяве. Желева не се страхува да застане с лицето си, тъй като вече няма какво да губи – напуснала е работа, но иска да помогне на останалите работници.

Гергинка Желева е работила 10 г. като чистачка във фабриката. През всичките тези години тя е получавала минималната заплата. Преди месец е разбрала, че една от 4-те хигиенистки ще бъде съкратена. Притеснена от факта, тъй като до пенсия й остават 3 години, тя провела разговор с шефа на отдел „Човешки ресурси” Ирина Димова, която обаче е отговорила, че към момента не се знае коя от тях ще бъде уволнена.

„Цял месец бях в напрежение. Накрая на 31-ви октомври, понеделник, ме извика при нея и ми каза, че от метлата се местя да почиствам ризите от конците. За това преместване обаче аз не бях съгласна, защото в производството заплатите са унизително ниски. Ако 2300 ризи са излезли от бригадата, аз получавам около 5 ст. за един брой, което прави около 180 лв. Ако две служителки чистим тези ризи и броят е 2000, заплащането е 6 ст. на брой, което пък означава, че 180 лв. трябва да деля с колежката си – по 90 лв. Всички служители в производството взимат много под минималната заплата, но не смеят да кажат нищо, защото безработицата е голяма”, разказва Гергина Желева.

След като е чула предложението, тя отказала и подала молбата си за напускане с едномесечно предизвестие. На следващия ден отишла на работа, но бригадирката, при която била прехвърлена, не знаела за промените.

„Тя отиде при Ирина Димова, защото явно не ми повярва. Обаче доста се забави. Те просто не можеха да ми намерят място, за да се принудя сама да напусна. Отидох и аз в отдел „Човешки ресурси” и казах на директорката да ме освободят, щом няма работа за мен. Повиших й тон, защото напрежението ми дойде в повече – цял месец не знаех какво ще се случва с работата ми и накрая това с мотане ме изнервиха много”, допълва тя.

След като не успяла да открие изпълнителния директор Ангел Митрев, отишла при съпругата му Алина Митрева, която работи като главен счетоводител във фабриката. От нея обаче също не е получила съдействие, дори напротив – след малко й звъннала и по най-грубия я изгонила от работа. През това време пристигнал и самият изпълнителен директор.

„Той е голям човек, директор на предприятие, очаквах по-нормален разговор с него, но съм грешала. Той ми каза, че информацията  му е предадена, като добави, че за 10 г. съм взела от „Карина” 45 хил. лв. Аз не съм получавала толкова пари, но аз съм ги заработила. Помолих го да ме освободи по нормален начин, а той ми се разкрещя с думите „Ти ли бе, боклук мръсен”. Тръгнах си, за да не ме унижават повече, а той продължаваше да изрича същите думи през оградата. Аз не искам повече нищо от тези хора, вече съм освободена, надявам се да ми преведат и последната заплата”, разказва жената и продължава:

„Преди да дойда в редакцията на Флагман.БГ ме посъветваха да посетя областното ръководство на КНСБ. Прие ме шефът, който се представи с първо име Здравко. Изслуша ме в подробности и накрая ми даде следния съвет: „Ти там нищо не можеш да направиш, те са собственици”. Не мога да разбера за какво са тогава тези профсъюзи”, каза отчаяната жена. Тя изглеждаше спретната, чиста, но бе крайно скромно облечена.

Тя не била единствената унижена по този начин. Веднъж Ангел Митрев дори ударил ръцете на друга служителка, която се оплакала, че заплатите им са много ниски, но в друг шивашки цех възнагражденията били по-високи. Работничката не издържала и напуснала.

Директорът на отдел „Човешки ресурси” Ирина Димова е била и синдик на дружеството, но не се занимавала с проблемите на служителите, твърди още Желева.

„Димова има акции от завода и тя е там бетон и никой не може да я мръдне, закупи си много имоти”, добави тя.

Шивашката фабрика през годините се превърна в един от символите на града. Дава работа на стотици карнобатлии. Служителките с ежедневния си труд изработват качествени ризи, 95 % от продукцията им обаче са за износ.

Проверка на Флагман.БГ в Търговския регистър установи, че представител на Акционерното дружество е Ангел Митрев. В Съвета на директорите влизат Светозар Стоянов, Митрьо Митрев, Алина Митрева, Таня Карагьозова, Иринка Димова и Ангел Митрев.

Флагман.БГ призовава компетентните институции да се самосезират и да извършат необходимите проверки. В противен случай много от служителите ще продължават да бъдат третирани като роби и да получават по-ниски от законовата заплата, както твърдят те. Ние ще потърсим и другата гледна точка – тази на ръководството на „Карина” АД. Очаквайте развитие по случая!

В категории: Животът


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
81
Коментара по темата
81.
Георги
08.12.2016 08:20:53
0
1
Флагман ако обичате направете втора проверка
Или да се обадим на инспекция на труда????
80.
Георги
08.12.2016 08:19:57
0
0
Флагман ако обичате направете втора проверка
Или да се обадим на инспекция на труда????
79.
Георги
08.12.2016 08:18:03
0
0
Господин Митрев защо кам октомври месец имаше на жените кам заплатити добавка100лв а за ноември няма очакваите втора проверка
78.
Хихи
20.11.2016 12:46:32
0
1
До флакман..до тук лище оставите. Карина. Подхвърлиха еднократна .сума от100 лева на работниците и край нека пак да вземат ниски. Заплати .флакман. една. Проферка на митрев
77.
Ot mitrev do mariika
08.11.2016 21:42:29
2
2
Mariike mitrev v gaza lite ebe ili s irinka se gushkate bokluk naqden ti prostitutka li si za che zimash 1400 lv
76.
Do 73 marika
08.11.2016 21:39:55
1
1
Marika s putkata maninka oligofrenka si tapa ei zaradi takiva znaeshti mojeshti bg e na tova deredje te angola nemogat da pishat no sa po dobre ot bg tapachke pojelavamti bog da te blagoslovi
75.
Ема
08.11.2016 10:21:13
0
2
Знаете ли, че домът и целият живот на тези работнички е в Карнобат. Майка ни изгледа работейки в "Карина" и сега и остават шест години до пенсия. Иска да намери нещо по-добро, но на тези години и в нашият град вариант няма. Опцията е авантюристка смяна на града или държавата с гонартроза.Безумно е! Статията е напълно вярна! Държат се с майките ни като със животни и им плащат като на роби! Те се боят защото нямат варианти!
74.
Една потърпевша
07.11.2016 23:21:18
0
7
Коментара ми е към 71 Аз съм бивша работничка на така наречената фирма. За ваша информация съм със средно образование,и бях една от най-добрите работници.А като мен са 80% от работещите там.За голямо съжаление нещата са точно такива,каквито ги описва жената.Много работа ,за малко пари.Това не е фирма ,това е една голяма експлоатация на труда.От сърце пожелавам на сем.Митреви и целия борд ,да имат огромни поръчки и да няма кой да ги изпълни.Моля ,държавата да защити тези жени.
73.
Мария Ст
07.11.2016 21:28:11
12
4
Какво вярвате на сайт като Флагман, където пишат пълни измислци с гръмки заглавия?.
Какво гледате в чуждата паница?
Учете и основете нещо, много е лесно да се плюем.
Ами миньорите, които с месеци не са взимали заплати?
Всичко е платено, всеки знае за какво и колко работи.
Ако не искате да чистите коридори си седнете на дупетата и не казвайте на хората над вас колко пари да ви дават!!
Вие, гаден неблагодарен народ!
НИКОЙ НЕ Е НАПИСАЛ В ТОЗИ УБИТ ГРАД БЛАГОДАРИМ,ЧЕ ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРЕХРАНА!
КАКВО ЩЕ ИМАТЕ БЕЗ КАРИНА??????
ПОЖЕЛАВАТЕ ИМ ЗЛО,А ВИЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ?
КЪДЕ ЩЕ РАБОТИТЕ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ ТОЧНО В КАРНОБАТ?
КОЙТО ИМА КЪСМЕТ В КВАРТАЛНАТА БАКАЛИЯ!
ЕЛАТЕ В СОФИЯ, НАУЧЕТЕ ДВА ТРИ ЕЗИКА, ПЛАЩАЙТЕ 500ЛВ ЗА МИЗЕРНА КВАРТИРА И ЩЕ ВЗИМАТЕ 1400ЛВ!
ИМЕТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ НАПИШЕТЕ АМА ЗНАЕТЕ ДА ИСКАТЕ
72.
Flagman
06.11.2016 22:36:02
4
5
Ochakvaite prodaljenie po televiziq skat i televiziq kanal 0 utre molq za sadeistvie raboteshtite v karina ad
71.
Хихи
05.11.2016 19:48:31
0
9
Митрев. Тая Ирина. Димова до. Кога. Ще стой. Там. Да и пъшниш. Гушата. И да. Трупа. Имоти. Пък. На работника. Да. Даваш. Нищожни. Пари. Идиоти. Такива. Господ. И дава. На. Ирина. Ама. Тя не се усеща. Ина теб. Ще даде. Митрев
70.
Jivko
05.11.2016 16:00:30
0
6
Cite sa dadeni na gospodari da poluchat zlaten skunks
69.
Do flagman
05.11.2016 15:57:39
2
12
Elate v 17:00 da vidite kak e zakliychena vratata i rabotnicite na karina stoqt i chakat kato ovce da gi pusnat stud daj snqg te gi darjat van a taq irinka na stari godini si kupi jilishte v centara na karnobat ot garba na horata a chefa na markela e sashtiq i negoviq red shte doide vseki petak kara rabotnicite da rabotqt po 24 chasa bez da se zaplashta kvo sednal da komentira toq parduh
68.
Roza
04.11.2016 23:11:18
3
9
Bravo na jenata a vie qjte mi lainataaaa
67.
Sisi
04.11.2016 23:08:19
0
6
Pri Mitrev se raboti za jalti stutinki a pri Kunev za beli ot sega na tatak she vidite gospod she vi opravi tezi jeni vi proklinat vseki den
66.
Заркааааа
04.11.2016 23:04:13
0
3
Kakavto e Mitrev takav e i Dicho Kunev az se chudq Kunev zashto ne kara jenite da rabotqt i v nedelq sega idvat praznici neka da im e gadno da rabotqt a ti si napravi podarak za koleda ot tqhniq trud kupi si samolet che tozi djip veche ne e moderen .Ti si edin palqcho Kunev sram i pozor nishto poveche edno golqmo laino podigravai se oshte s horata da ti rabotqt bez pari i nedelq da rabotqt da ti nahranqt golqmoto garlo pacul smotan qj laina i se maji
65.
jivko
04.11.2016 22:24:17
0
5
mitrev qj mi huq sega nali beshe mnogo otvoren edva sega zapochvam brat
64.
Кт резил
04.11.2016 19:18:57
0
16
Флагмант , елате да снимате вечер във 17 часа , как заключват портала , точно когато работниците трябва да си тръгват . Стоят вкупчени на студа , на дъжда и чакат кефа на шефа да отвори
Колко унизително е ..... позор
63.
Hihi
04.11.2016 17:53:57
0
7
Bravo na tazi jena neka ima spravedlivost kakva e tazi podigravka s horata koito gi pravqt bogati bez tezi jeni sa mishki
62.
бивша работничка
04.11.2016 16:27:41
2
19
Германците се отказаха от тях защото не дават пари на работника,а само за гъзовете си мислят и изнудват германеца.Всяка обед Стоянов, Алдинова, младши Митрев и дете Митрев обядват на "Миража" а работничките им мизеруват.А господин Стоянов ще разправя на работниците, че не му стигала заплатата да си плати тока- ми пуснете кутии по магазините из града, че му съберете помощи да може да включи повече лампички у тях да му осветяват палата и да му помогнете.То бива наглост ама тяхното на нищо не мяса.
61.
БГ резил
04.11.2016 16:14:28
0
9
до 51
Що не пробваш твоeто дете да отглеждаш със 100 хляба на месец? Няма месо, няма зеленчуци, няма плодове, няма училище, няма ток, вода, жилище, щото и данъци трябва да се плащат. Ей така да си кара детето ти, няма да е гладно, бъди спокоен, 100 хляба има за месеца. А пробвай го де!
№ 47 е много прав
60.
До автора на постове №№55-59
04.11.2016 15:03:21
0
1
Ти ,приятелю,си един пълен неграмотник.Иначе принципно не оспорвам смисъла на написаното от тебе,поне доколкото можах да го разбера.
59.
Еххх
04.11.2016 13:59:36
0
4
Къде. Е прати да работи. Бе. Гого. Митрев да работи. За 100лева. Цял. Месец. Тище можеш ли да. Живееш. С тези пари. Невъзпитан. Долен. Мушеник
58.
Хихи
04.11.2016 11:59:32
1
12
Българи това не измислица. Това е една бедна.жена. Която. Търси. Правата си. И потърси помощ. От. Флагман. Не си мислете че е просто. Ей така. Флагман. Трябва да направи една. Проверка. И да и всичко да излезе на яве. Защото хората се страхуват. Защото няма работа. И. Си мълчат. Една българка се осмели да си отвори очите и вие българи. Мислите че. Е те ей .така поставено лице не е вярно. Това което казва. Жената. Е истина
57.
Хихи
04.11.2016 11:13:35
1
12
Митрев. Е един разглезен. Идиот. Който. Обижда. Хората. Но рано или късно ще бъде. Наказан
56.
Хихи
04.11.2016 11:02:36
1
4
Нищо не е нагласено. Господине. Всичко. Е самата. Истина. Ама. Нямаме. Държава. Нямаме. Закони. И затова. Ще ви. Се подиграват. и цигани. И българи. Всички ще ни мачкат. Щтото сме идиоди
55.
Хихи
04.11.2016 10:56:05
1
2
Като е пред. Пенсия. Да работи. И за 50лева. А. Прост. Българино. Затова. Ще ви. Тъпчат. И унижават
54.
хахаха
04.11.2016 10:25:33
10
1
ХАХАХАХа, Флагман, отново са с топ журналистика. Слагат статийката, ей така, щото отишла някаква циганка 30 години чистачка да им се оплаче и те веднага публикуват шокиращо заглавие. Флагман, да проверим източниците поне, а? Или пък другата гледна точка? Що за наглост, що за жълт сайт? Гледам накрая на статията сте писали, че ще потърсите и другата страна. Драги ми, това се прави преди да бълвате жлъч с гръмко заглавие. Много далеч съм от мисълта, че това цигане е взимало 180 лева, има нещо гнило тука.
53.
Сокол
04.11.2016 09:45:42
4
4
Цялата работа е нагласена!! N50 е напълно прав, това е рожба на Дичо Кунев, само той може да измисли подобна статия. Дичо приятели нямаш, близките ти не те броят за жив, децата ти ги няма, защо продължаваш тровиш живота на хората? Ти си на финалната права бъди поне сега човек а не МРЪСЕН УРОД
52.
До 44
04.11.2016 07:07:51
0
8
Дори и да е ишлеме , не можете да го управлявате . Това не е оправдание мъжът ти да обижда и се подиграва с работниците. Вие сте собственици боклуци , некадърни и самонадеяни . Сядай на дебелия си з****К и работи за 180 , за да видиш че не можеш си плати само храната за несец. Неграмотни управници
51.
MUTREV
04.11.2016 00:24:17
3
4
90 ЛЕВА СА 100 ХЛЯБА.
АЗ ВИ ДАВАМ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ В ЦЯЛА ЕВРОПА ДОРИ ИДВАТ ХОРА ОТ ТУРЦИЯ ЗА ДА РАБОТЯТ ПРИ НАС И ТОВА Е СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ФАКТ КОЙТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОСПОРИ ИЛИ ДОРИ ДА СЕ ОПИТА ДА ГО ОСПОРИ ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИЗПАДНЕ В НЕМИЛОСТ. НАШАТА ЧИАСТАЧКА ВЕЧЕ Е В РЪКОВОДСТВОТО ЗАЩОТО СИ СЪБРА ПАРИ ОТ ЗАПЛАТИ И СИ КУПИ ВИП ПАКЕТ АКЦИИ.
КИТАЙЦИТЕ ИМАТ ВЕЧЕ МАШИНИ ЗА МАХАНЕ НА КОСЪМЧЕТА И ТОЛКОВА СТРУВА МАШИНАТА СЪОТВЕТНО И ТРУДА
50.
До 41
03.11.2016 23:57:26
4
6
Ти май не знаеш откъде Дичо "сам е създал" всичко. Не знаеш, че е стартирал с шевни машини, платени от тогава все още държавната КАРИНА, а изнесени от покойния Трифонов в Дичовата фабрика. Това е кражба, а не приватизацията на Митрев. Кой има интерес да затвори КАРИНА? Никой, освен Дичо, който ще получи стотици молби за работа и ще може да си позволи още по-ниски заплати. Замислете се...
49.
ДО малко човече,ангелчо и фамилия
03.11.2016 22:02:01
2
12
Ей,(дребни дебилчета миреви)разберете едно тези нещастни хорица не са ви роби.И знайте ,че дойде ден и ще ви се е.е майката нещастна и ще ви изхвърлят.Много гадости свърших те но ,всичко се връща,боклука има само един път за Бонището,
48.
Do malko po obrazovan
03.11.2016 21:36:29
1
10
Вие трябва да се срамувате от себе си,че се подигравате с хората.Какъв хляб им да де ти с 90лв.и по малко.Колко хляб може да си купиш и сметки да платиш защо не се пробваш да живееш ти така.Като по цели месеци са в отпуска(неплатена).И уж едва кретащи в текстилното производство си купувате чисто нови коли.А на другите акционери/работниците/от кога не сте изплащали девиденти а за вас има всяка година.Вие трябва да се срамувате ,а не тези работещи жени който ви изкарват парите и всяка вечер заключвате портала в 5.
47.
До малко по образован
03.11.2016 20:52:56
1
10
Ти за "женичките" не мисли какво ще правят,а за себе си и акционерите мисли.Да не се окажете в по окаяно състояние от "женичките".Те милите да работят са научени ,а вие и вашите "женички" как ще я карате???Кой ще ви изкарва паричките???
46.
БГ резил
03.11.2016 19:47:22
1
15
До НЕОБРАЗОВАНИЯ
Като не можеш да си позволиш дори минимално заплащане на служителите си, следва откриване на производството по несъстоятелност! Или намаляваш персонала и им плащаш както се полага. Като не можеш да въртиш бизнес, не го правиш. Или като ти е толкова трудно да изплуваш на ишлеме, търсиш друг вариант, но не и финансов тормоз над работниците, защото те ти вадят парите!
45.
Do malko po obrazovan
03.11.2016 19:27:58
2
16
А ти за последно кога си бил със 140 лева заплата ? Виждаме че си от борда на директорите Но ако и ти си със 140 лв ще мразиш целия свят ........... кво уважение кви 5 лева какъв честен труд ?... всички знаем как се наместихте на готово
44.
malko po obrazovan ot vas
03.11.2016 14:03:28
19
2
Профани скъпи,
Вие запознате ли сте, че за да има високи заплати, трябва да се придава добавена стойност и по-висока производителност на труда? Вие запознати ли сте, че тази фирма работи на Ишлеме. Запознати ли сте как стоят нещата в текстилния бранш, където си просто един скъсан производител, работещ с материалите на други фирми? Вие, последно кога дадохте хляб на 300+ човека? Ако фалира това предприятие, тези женички там какво ще правят? Да мразим, само можем, но не и да гледаме обективно на нещата. Вие, във фирмата ли сте? Знаете ли какви неща се случват на вътрешно ниво? Или само си чешете устите. Нека да направят така, и да се затворите предприятието. Аз лично, пожелавам успех на всички, които ще останат на улицата и ще легнат на гърба на държавата. На повърхността, винаги е най - лесно да се коментира. Но признак за развитие на обществото е, до колко има уважение към богатите, които са си изкарали хляба с честен труд. Тук, такова не виждам. Виждам само мразещи хора, пожелаващи смърт на други такива. Срам ме е от Вас.
43.
До Гого
03.11.2016 13:49:53
2
14
Гого ти де се казваш случайно Митрев или Митрева .
42.
Гого
03.11.2016 12:35:50
16
1
Така написана,статията не ми звучи убедително:
Щяло да има съкращения и тя отишла да се моли,оставали и три години до пенсия,с една дума:уволнете колежката ,а не мен,аз не бих го направил никога!!!!,хората и влезнали в положение,преместили я на друга работа,там пък заплащането не и харесвало:
Нали проблема и беше че и предстои пенсиониране,би трябвало да е благодарна че ще и вървят стажа и осигуровките и да не прави проблем заплатата,че тръгнала и тон да повишава,била стресирана,била притеснена,а другите сигурно не са стресирани
41.
Запознат
03.11.2016 09:54:52
5
18
Не бъркайте Дичо Кунев с Митреви. Той не е приватизатор , а сам е създал. Митреви са забогатели на гърба и от труда на работниците и държавата . Получили са наготово всичко от държавата . Това , по което си приличат са ниските заплати и скъпарските им коли, имоти . Въпросите се решават само със стачки , масова блокада на работния процес , както миньорите.Вижте какво правят в белите страни . Да сядат сами да си шият ризите и якичките или да дават заплати , а не подаяния. И на всичкото отгоре като онзи пияндурник изп. директор да обижда .
40.
до 39
03.11.2016 09:45:08
1
10
Тоя е някой от техните, за какво ще го траят иначе?
39.
a3
03.11.2016 09:24:40
0
8
Шизофреникът пак има халюцинации и е написал сто коментара под сто ника.
Флагман, докога ще търпите тролщините на този дебил?
Става въпрос за коментари 1-5, 8-12, 16-19, 21 и 24
38.
тошко
03.11.2016 09:20:50
3
14
Ами Дичо Кунев тоя А-социален тип, тоя дразнител не е ли същия? Цял ден дреме сам на ресторанта на Бяндов и всички го подминават защото е пълен боклук и ще си умре боклук.Той колко плаща и по колко часа си държи хората на работа.
37.
Запознат
03.11.2016 09:19:05
1
17
Митреви,са за бесилото със техните подлизурковци в лицето на др. акционери.Те тези ликвидираха едно работещо предприятие със традиции ,като го заграбеха от собствениците(акционерите,работниците които си бяха закупили акции),но нали Държавата липсва ,това ни чака.Но винаги всеки си плаща масрафа винаги,да живеят Пияндетата(ангел митрев) следващия пит докторите няма да го спасят
36.
бивш служител
03.11.2016 09:19:05
2
11
Има стара поговорка-на чужд гръб и сто тояги са малко.Има закони в България,но няма кой да ги спазва.И за двете страни.
35.
kojcho
03.11.2016 09:02:03
2
15
тъжна история. Много хора останали в България все говорят как се борили. Само че борба на хоризонта няма. Не знам кой се бори и кой не, но животът си минава с обичайните балкански гадости
34.
В Карнобат
03.11.2016 08:53:49
2
16
Червените комунисти станаха червени капиталисти!
33.
Карина Калина
03.11.2016 07:26:47
4
26
Проблемът на Карина идва от грешната разбойническа мениджърска приватизация. Приватизацията вкара цялата фамилия Митреви на хранилката и докато стария Митрев все имаше някакви позиции , то носещите неговата фамилия са пълни некадърници . Борда им е банда разбойници , а изп. директор е на дъното на кацата . Хората , работещи там по 30 и повече години бяха ограбени чрез мижави акции от завода , които им даваха право само да дишат. Това предприятие е за затваряне , частниците му са за затвора , не чакайте КНСБ или господ , спирайте работа за 2-3 седмици , организирайте се , нямате какво да губите. Ще загубят Митреви , ще им изпадат златните зъби . Иначе ще се оплаквате като Гергинка.
32.
напротив
03.11.2016 07:18:05
1
10
КНСБ ИМА МНОГО ПРАВА НО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ
31.
qwe
03.11.2016 00:34:34
4
10
Куню Дичев ти отиди някъде на по спокойно място, че да не четеш излишни работи :)
30.
Куню Дичев
02.11.2016 23:35:59
22
7
По-малко пари ли е получила, отколкото й е било записано в трудовия договор? Ако да - значи има възможност да съди работодателя си. Ако не - значи получава точно толкова, за колкото се е съгласила да работи. Какво се е разциврила по медиите?
29.
Карнобатман
02.11.2016 23:10:08
3
28
Условията са точно такива, каквито е разказала жената. Няма да е лошо госпожата да се свърже и със Господари на ефира.. поне те биха разнищели темата. Заради безработицата всички ги е страх да напуснат и позволяват да ги мачкат и работят за без-пари. Крайно време е да се вдигнат на бунт или всички да напуснат и филма да приключи!
28.
колега
02.11.2016 21:50:45
6
19
Нормално е за управлението на герб всички им се отчитат и се мислят забезсмъртни
27.
Грую
02.11.2016 21:44:56
11
27
Карнобат е кофти град, там има само селяндури.
26.
Rrrrrr
02.11.2016 20:58:25
1
30
КНСБ в Карина АД само банкетчета и подаръчета на определени хора.
25.
БГ резил
02.11.2016 20:56:01
2
49
Абе, да ва е*а в недоклатените, майка ви като си е отваряла краката че да се изучите, за други хора е имало ценности! Това, че най-вероятно не е имала финансовата възможност да учи, трябва ли да я принизяват до гнида. Значи наглите гурливи мангали могат да взимат помощи и да си чешат слабините, а хората които работят, няма значение какво, да не взимат дори минимална заплата. Ще дойде време, няма да има кой да ви измие изсраното, бе малоумници, ще си газите в помиите.
А тея, за които границите са отворени, да пратят родителите си да се гъзят на доматите и да умират по полята.
Ей, за това сме смотана нация и ще изчезнем. Защото 80% са дебили, със свинска кожа и пилешки мозък.
24.
История
02.11.2016 20:41:41
22
14
Платена статия глупости на профсъюзи и синдици главните виновници защо никой не би дошъл да отваря фабрики във България! Не ходете при тези мафиьоти, синдикати онанисти само пречат на отношенията между работодател и работник.
Докато има профсъюзи и синдикати няма да има икономика.
23.
пурко
02.11.2016 20:41:13
4
46
Г-жо Желева, това,което са Ви казали от КНСБ, го препратете до всевъзможно, повече сайтове, телевизии, радиа вестници и др, за да спре народа да плаща вноски за КНСБ. Никой не е длъжен да плаща вноски!!! Нека хората знаят, че на КНСБ не може да се разчита!
То на кого ли можеш вече да разчиташ, при положение че живееш в блато с крокодили, освен на една двуцевка и два сандъка с девятки.
22.
Йц
02.11.2016 20:37:51
6
12
дори бат Бойко не заслужава повече пари като чистач.
21.
йстория
02.11.2016 20:04:00
26
4
А защо тя на почне фабрика да видим колко ще плаща на чистачите?
20.
въй въй въй
02.11.2016 20:03:38
4
21
Абе ''Само тъпаци'' сред коментиращите.
19.
Юри
02.11.2016 19:58:37
30
6
А тя колко би платила на един чистач да и изчисти къщата???
18.
Истината
02.11.2016 19:54:02
37
4
Ако можеше да измете 4 пъти по бързо сега щеше да прави 800 лева....
17.
Цеца
02.11.2016 19:53:10
36
5
Не разбирам ---- милост ли очаква или магическа пръчка???
Или да и покажем нова фабрика?
16.
Еи
02.11.2016 19:51:15
28
2
Да си покаже резюмето да видим за какво друго става. Няма да мислим за всеки който не мисли.
Оправяйте се има 1 билиона Китайци!
15.
ффф
02.11.2016 19:49:28
14
3
Кой ми сра в гащите.
14.
1234
02.11.2016 19:48:49
7
46
Един трол с четири различни имена се изходил под статията... Съмнявам се да може нещо друго, освен да троли.... Такива навремето ставаха и доносници заради кариерите си... помним този тип лекета....
13.
Маги
02.11.2016 19:48:16
5
56
Е Това е България.Веднага жината е виновена.А за Това че Работила цял живот за жълти стонинки.Прости хора
12.
Кмета
02.11.2016 19:46:30
32
6
Глупава Нео-социалистическа статия.
Стара песен нов глас.
Прав и път! Да мисли!
11.
друга тема
02.11.2016 19:43:01
32
4
Не разбирам!!! Догодина дори в Канада ще можим да ходим без визи какво се оплаква тази жена!!!!!
10.
Кмета
02.11.2016 19:41:35
27
8
Цяла Европа ви отвориха хората вие още се оплаквате да еба.
Целия свят ви е накрака!
9.
Кмета
02.11.2016 19:40:33
31
10
Ами ако наистина е мързелива и крива баба?
8.
Тракиец анти-Руснак
02.11.2016 19:39:24
16
12
Духайте дега дето не се бихте срещу комунистите навремето а ги оставихте да разрушат всичките фабрики през 1944-1989!!!!
7.
Брадата
02.11.2016 19:38:51
3
19
Ами елате в кабелния отваряме нов цех ще ни трябват хора
6.
вичо
02.11.2016 19:35:52
10
20
До коментар 2 : - Майка ти и баща ти да не са братовчеди?
5.
Флагман мамка ви
02.11.2016 19:34:57
42
12
Прост съвет. Недей плачи ами почвай да работиш другаде.
Като беше млада защо не се би срещу комунистите а оставихте да разбият държавата! Защо не четяхте!!!!!
4.
анти-социалист
02.11.2016 19:32:33
41
8
Дали им работа те почнали да се оплакват. Ами тръгвайте като не ви харесват парите. Няма да губим време да мислим да ви правим живота. Ела сега на поста на Меркел, покажи колко езика владееш!
3.
Мммм
02.11.2016 19:31:04
41
12
Създавали страхотни ризи хахаха по страхотни от Китайците няма!!!!
Тая статия е глупав популизъм и опасно залитане към гробищата на синдикатите. Утре като се махне този цех и цялата община ще го духа. Целия свят търси производители като този цех. А такива жени --- Злобни, да търсят нова работа!!!!!
2.
Отворено писмо до Общината
02.11.2016 19:28:22
51
12
Щом си се хванала на толкова пари явно те мързи да правиш нещо друго. Нас да не би Баща ти да ни е помогнал. Сядаш учиш за достор, за език, почваш да помагаш на някой и така.
Не е виновен работодателя защото толкова пари може да дава толкова.
Защо ти не даваш някакви пари на някой работник? А? Защото не е лесно!!!!

Почвай да се образоваш!
1.
FREE BULGARIA
02.11.2016 19:25:47
55
14
Не е виновен този който дава работа ами този който взима такава работа.

Като не ти харесва почни да работиш другаде.

Цяла Европа е отворена за теб.

Сега шефа ли ти е виновен че ти работиш за толкова пари?

Няма сега да ти четем глупостите!!!

Или почвай да гледаш зеленчуци и плодове както другите жени.

Не се оплаквай от себе си!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1"
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори