×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дано не стане като на изборите в Русия - членове на комисии да блъскат на конвейер бюлетини в урните


Дано не стане като на изборите в Русия - членове на комисии да блъскат на конвейер бюлетини в урните
Няма опасност да сменим геополитическата посока – вижте къде учат децата на шефовете в БСП, казва Емануил Йорданов
28 Октомври 2016, Петък, 17:08 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: БГНЕС

Ще гласувам и на двата тура – на първия съм за Каракачанов



Емануил Йорданов е на 56 г. Бивш депутат от СДС и министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов. От няколко години не се занимава активно с политика, работи като адвокат. Потърсихме гледната му точка за предизборната кампания и наближилия вот за президент.


- Г-н Йорданов, кандидатите на тези президентски избори удачни ли са? Има ли българският народ възможност за добър избор?
- Според мен има добър избор. Има и някои по-ексцентрични кандидати. Има и хора, които не знаят какво правят точно в президентския вот. Появи се и ново явление – кандидати за субсидия.

- В сравнение с предишните избори как е положението – по-добър или по-лош е изборът?
- Нито е по-добър, нито е по-лош. Но ако човек иска да гласува, няма да е трудно да избере за кого.

- За всекиго има по нещо.
- Да, изборът е голям. За съжаление, това, което е правело впечатление и в предишни кампании, е, че има една кандидатска двойка, която разполага с много предимства пред останалите – финансови, административни. Съществуват сериозни съмнения за честността на вота. От доста време в България се извършват най-различни манипулации. Не знам дали няма да стигнем до онази ситуация, която гледахме от последните руски избори, в които жени-членове на избирателни комисии блъскат бюлетини на конвейер в урните.

- Лошото е, че там имаше камери, а тук казаха, че камери няма да има, така че няма да ги видим.
- Тук има невиждани неща. Припомнете си как на едни избори в Плевен бе снимана една представителка на могъща партия, която си слага бюлетини в чорапите. Само че от това не последва нищо.

- От години са налице такива оплаквания за фалшификации, но осъдени няма. Защо се получава така?
- Получава се така, защото очевидно има много хора, които са склонни да направят компромис със съвестта си. Неслучайно се говори за купуване на цели комисии, за смяна на чували, в които има подредени бюлетини и нови протоколи. Ако някой иска честни избори и реален резултат, би трябвало да покрие всички секции в страната със свои представители – било то членове на комисии, било то наблюдатели или застъпници.

- А прокуратурата има ли воля да се справи с този проблем?
- Нещата не опират до прокуратурата. Когато говорим за разследване на престъпления, МВР и прокуратурата са на едно място. Където и да има пробив в една от двете системи, той дава отражение върху цялостния резултат.

- Каква е прогнозата Ви – следващият президент по-добър ли ще е, най-общо казано, от настоящия?
- Ако гледаме прогнозите на социолозите, има два варианта. Единият е следващият президент да е аналогичен на досегашния - назначен от един и същи човек и имащ еднакво поведение с него. Или пък да е човек, даващ някаква надежда, че нещо може да се промени. Но доколко ще се оправдае тази надежда, е друг въпрос.

- Доколкото разбирам, според Вас Цецка Цачева ще е същата като поведение, както Росен Плевнелиев?
- Може би няма да я има тази негова характерна веселост, с която той изкара мандата, но в общи линии ние говорим за двама души, които не са дали абсолютно никакъв принос за развитието на политическите процеси в България. Кажете ми, можете ли да спомните един от двамата да е направил нещо, което да отбележите и то да има някакъв резултат? Говорим за хора, които заемат определени длъжности и толкова.

- Сещам се за случая „Венета Марковска”, когато Росен Плевнелиев действа доста нестандартно.
- Не  само нестандартно. Аз мисля, че това, което той направи, не съответства на законите и на Конституцията. Доколко е оправдано, е друг въпрос.

- Вие лично ще упражните ли правото си на глас?
- Разбира се. И на двата тура.

- Можете ли да кажете какъв ще е Вашият избор, или ще го запазите в тайна?
- Мога да кажа – за първия тур моят избор е Красимир Каракачанов.

- Изненадвате ме.
- Веднага ви обяснявам защо. Става въпрос за човек, с който съм работил в 38-ото Народно  събрание. Човек, който се отличава с впечатляваща политическа последователност. Той не е сменял нито партията си, нито позициите си. Освен това е събрал достатъчно политически опит. И мисля, че би било добре на хора като него да се гласува доверие.

- Има ли опасност България да тръгне в друга геополитическа посока след тези избори.
- Няма такава опасност. Въобще не трябва да се мисли за такова нещо, защото основните обвинения за смяна на посоката са насочени към БСП. Погледнете ръководството на БСП и техните деца – всичките са студенти в хубавите държави. Които не са в обратната географска посока, а в правилната.

- Вие сте десен човек, какво мислите за Трайчо Трайков?
- Нищо не мисля, защото много слабо го познавам, но все пак не трябва да забравяме, че политическата биография на Трайчо Трайков започна с ГЕРБ, а аз имам органична непоносимост към тази партия.



Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
6
Коментара по темата
6.
Jako
30.10.2016 01:26:48
0
2
Аве ей промити мозъци кви мини, къв Челопеч ве?! Костов подари на руснаците Нефтохима малоумници такива.
5.
до 4 напълно съгласен
29.10.2016 12:35:48
1
1
Ето малко Факти от месец ЮЛИ 2016 :
"Дънди" добила злато и мед в Челопеч за $1,5 млрд., внесла в хазната – $0,023 млрд.
.......
4.
ДА СЕ ЗНАЕ
29.10.2016 12:33:14
1
3
Изобщо този олигофрен не искам да ми казва нищо....само като прочетох, че е от правителството на Костов и изобщо не искам да чувам. ТОЧНО ТЕЗИ ТИПОВЕ ПРОДАДОХА ЗЛАТНА МИНА В ЧЕЛОПЕЧ!
3.
e
29.10.2016 07:16:22
0
8
Че избори по путински как се правят? точно с конвейер,кво толкова има да излезе истината на яве??
2.
Гниди
28.10.2016 21:58:42
2
8
Не като в Русия - конвейер и бюлетини, а като в Украйна - контейнери и депутати в тях! Дано това да стане!
1.
НАБЛЮДАТЕЛ
28.10.2016 19:02:30
2
4
ЗНАЧИ НА ВТОРИЯ ТУР ЩЕ ПОЛУЧИ КУР ОПС...ЦАЧКА.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори