×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

АБВ със заявка от Бургас: Целта ни е балотажът, а след него – Ивайло Калфин най-подготвеният президент


АБВ със заявка от Бургас: Целта ни е балотажът, а след него – Ивайло Калфин най-подготвеният президент
С номер 15 ще гласувате за най-добре подготвения кандидат-президент, обяви кандидатът за вице проф. Любомир Халачев (втори отдясно наляво)
22 Октомври 2016, Събота, 20:36 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, снимки: Авторът

Силният президент ще ни позволи да успокоим политическата обстановкa в страната, ще воюва за интересите на България, обяви кандидатът за вицепрезидент проф. Любомир Халачев


 АБВ в Бургас даде силна заявка за представянето на президентските избори на двойката Ивайло Калфин – проф. Любомир Халачев. „Близката ни задача е балотажът, а след него – най-добрият кандидат Ивайло Калфин да стане президент.“ Това обяви в Бургас кандидатът за вицепрезидент проф. Любомир Халачев, който проведе поредната си предизборна среща в региона.

„Мислете с главите си, когато гласувате. Силният президент ще ни позволи да успокоим политическата обстановкa в страната, силният президент ще воюва за интересите на България“, обяви кандидатът на АБВ за вицепрезидент.

„Росен Плевнелиев не е активен президент, вицето му Маргарита Попова си върши работата по-добре“, коментира професорът.

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков добави на свой ред, че ГЕРБ нямат оценка за мандата на президента Росен Плевнелиев. „Провалът на Росен Плевнелиев е провал на ГЕРБ и те нямат право да си мислят за президентската институция“, категоричен е Румен Петков.

Привърженици на партията изпълниха залата на хотел "Аква", за да чуят
приоритетите на кандидатпрезидентската двойка


Кандидатът за вицепрезидент проф. Любомир Халачев коментира и темата с опазването на границата ни от бежанци. „Да направим оградата с помощта на европейските институции. Европа не е само Париж и Мюнхен, а цялата южна граница, където непрекъснато има атака от нелегални. Освен ограда, трябва да има и жива сила. Трябва да се даде ясна задача на армията, полицията и европейските сили и да се обясни за какво ще отидат цели 186 млн. лв.“, подчерта той.

Румен Петков подкрепи проф. Халачев и обяви, че правителството е абдикирало от охраната на българската граница, като прехвърли това на областните управи. „Такъв ярък символ на безотговорност и отваряне на врата да се краде България не помни. За президент ни трябва политик с гръбнак и ценностна система“, обяви зам.-председателят на АБВ. Той припомни, че проф. Халачев се изправи срещу войнстващата арогантност и опростачването на българската политика и защити студентите в НАТФИЗ при скандала с Волен Сидеров и компания. Направете морален и почтен избор, който е необходим на нацията, призова Румен Петков.

Областният председател на АБВ Антон Коджабашев на свой ред обяви, че ако зависи от Бургас, Ивайло Калфин е президент.

Проф. Любомир Халачев посочи няколко причини, които правят Ивайло Калфин най-добрият сред 25-те кандидати за държавен глава. „С номер 15 ще гласувате за най-добре подготвения кандидат-президент“, обяви той.

„На преговорите за излизането на Великобритания от ЕС ние трябва да изпратим дипломати. Никой от другите кандидати няма квалификацията на Ивайло Калфин, който до момента беше евродепутат и е изключително уважаван човек, с авторитет в Европа. Той говори пет езика и е професионален дипломат“, обясни кандидатът за вицепрезидент.

Втората причина, която Халачев посочи, е, че президетът има право да върне Закона за държавния бюджет, но за да го направи, той трябва да умее да чете документи. „Ивайло Калфин е работил с големи бюджети, в Европейския съвет е поканен в комисията, която прави бюджета на целия ЕС“, обясни професорът.

Към аргументите си той добави и това, че кандидатът на АБВ има сериозна подготовка за това как работи президентската институция, тъй като три години е бил съветник на президента Георги Първанов.

„Ще предприемем действия във външната политика и в икономиката, защото България е изключително добре работеща земеделска страна. Искаме да развиваме дребното фермерство“, коментира Халачев.

„И не на последно място – Ивайло Калфин е изключително диалогичен. Президентът не трябва само да марширува по плаца и да пие кафе с дипломатите. Той чете документи, раздава задачи и следи как се върши работата. Имаме нужда от човек, който да направи така, че масата да не се клати, а напоследък е така. Държавата трябва да се ръководи с хладен разум и спокойно, тя не е лодка за разходка, а тежък презокеански кораб, за който трябва мислене“, каза проф. Халачев.

Според проф. Любомир Халачев, даването на българско гражданство трябва да бъде максимално опростено, а помилването, което също е в правомощията на вицепрезидента – да се разглежда човек по човек, защото въпросът е морален. Той е категоричен, че трябва да се помогне и на българските училища зад граница, които са над 300 и в които се обучават над 21 хиляди български деца.

„Ивайло Калфин ми предложи в президентската институция да се отвори сериозно място за развитие на културата, което ще е в правомощията на вицепрезидента. Затова приех. Това е начинът да върнем морала в обществото.“ Така той обясни защо ректор на университет е приел да се кандидатира за вицепрезидент. Не сме в Дивия Запад, а европейска държава, коментира Халачев и припомни стрелбата в Слънчев бряг между две престъпни банди.

Със закони не можем да преборим корупцията, най-добри в това са майка ти, баща ти и първият учител. Моралът ще се върне най-лесно чрез изкуството“, коментира Халачев.

Кандидатът за вицепрезидент проф. Любомир Халачев и директорът на театъра
Борислав Чакринов очертаха приоритетите за развитие на културата


Преди срещата в хотел „Аква“, той бе при ръководството на Драматичен театър „Адриана Будевска“. Кандидатът за вицепрезидент проф. Любомир Халачев и директорът на театъра Борислав Чакринов очертаха приоритетите за развитие на културата в страната. Според Халачев, политиката в тази област трябва коренно да се промени. „Трябват повече средства за култура. Министерството трябва да има гъвкав подход и едни театри да са с делегиран бюджет, други – със субсидия. Трябва да има безплатни спектакли и открити уроци за децата. Най-важното е всеки град да помисли каква е неговата публика и да играе за нея. Театралните центрове от своя страна да направят така, че и околните градове да получат това, което се прави тук. Областните управи например могат да организират транспорт и да водят учениците от околността на театър тук“, коментира проф. Халачев.



Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
5
Коментара по темата
5.
Архимед
23.10.2016 12:49:26
1
0
Ха-ха-ха Калфин бил най-подготвения президент. Звучи като - магарета най-подготвения космонавт
4.
Гайда
23.10.2016 09:10:48
1
5
Пак смя. Как ще стане това? Начело с коджата ли, айде нема нужда, излагация с тишев и сие ви предстои.
3.
ESSSS
23.10.2016 00:47:49
2
6
Освен на държавната ясла да лапа ,друго може ли Ивайла Келешката, да краде и да си подрежда приоритетите за личен интерес! МУАХАХАХА
2.
хо
22.10.2016 22:50:35
2
3
Охохохохохойойойо..
1.
Ха
22.10.2016 22:21:42
4
6
Ха ха ха .....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори