×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Господарите” подхванаха Замъка в Равадиново за укриване на доходи (ВИДЕО)


„Господарите” подхванаха Замъка в Равадиново за укриване на доходи (ВИДЕО)
Графът Георги Тумпалов гази с АТВ репортера Стойчо Иванов, а на лицето му е изписана лукава усмивчица
19 Октомври 2016, Сряда, 11:30 ч.
Източник: Нова телевизия

Служителите крадяли входната такса, затова не издавали касови бележки, шикалкави управителят Янко Кръстев

Голям скандал с укриване на доходи в Замъка в Равадиново разкри разследване със скрита камера на екипа на предаването „Господари на ефира”. Оказва се, че един от най-големите туристически обекти в страната не отчита целия си оборот, от което държавната хазна губи хиляди левове. Най-малко 1000 души на ден посещават Замъка, което прави над 10 хиляди лева чист приход само от входна такса.  На част от посетителите обаче не се издава касова бележка срещу платените от тях пари. Пред разследващия екип управителят Янко Кръстев и собственикът Георги Тумпалов опитват да прехвърлят вината върху момчетата на входа, които на своя глава не издавали касови бележки. И за да бъдат следени, Тумпалов разпоредил да се сложат камери на входа. Този равадински вариант на поговорката „Царят дава, пъдарят не /из/дава /касов бон/” обаче звучи съвсем наивно. Защото едва ли някой ще се осмели да краде пари от шефа си, след като знае, че го наблюдават. И уволнението ще бъде най-малкия му проблем, ако бъде хванат.  /ВИДЕОТО ВИЖ ТУК/.

Замъкът, който е може би най-големият кич в цяла България, се представя като най-посещаваната дестинация у нас, спечелила и международни призове.  На входа обаче често се правят на разсеяни за  касовите бележки, а апаратът е скрит под масата. Минават десетки хора, които не получават бон, показва разследването.

Шефът на служителите на входа се опитва да каже на черното бяло, но номерът не му се получава. Група може да е минавала и така някой да е пропуснат, обяснява той пред репортера.

След като става ясно, че в Замъка има телевизионен екип, при журналистите веднага пристига управителят Янко Кръстев. Той се опитва да прехвърли вината върху момчетата, които вземат таксата.  Според него, служителите не издавали касови бележки, за да откраднат парите. Затова собственикът Георги Тумпалов бил сложил и камери, за да ги наблюдава.

Не става ясно обаче какви са тези безразсъдни служители, които ще крадат пари от шефа си, след като добре знаят, че са наблюдавани и последствията ще бъдат жестоки.

Кръстев води репортерския екип при собственика на Замъка Георги Тумпалов. Графът обяснява, че няма никакъв проблем с таксата за вход, той постоянно гледал камерите и всичко било наред.  Много хора влизали, без да плащат, защото му били приятели. Служителите си пък накарал да подпишат декларации, че ако има нарушения и той бъде глобен, те ще покрият пълния размер на глобата. До момента на Замъка е съставен един акт за 1000 лв.

Когато репортерът Стойчо Иванов отива при Тумпалов за втори път с микрофон и камера, графът явно не е много щастлив. С АТВ-то си той минава направо през крака на журналиста, а на лицето му се изписва лукава усмивчица. Какво се случва след инцидента, ще разберем тази вечер в предаването.

В категории: Разследване


Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 1
17
Коментара по темата
17.
От народа
22.05.2018 10:39:10
0
0
Аз пък ще ви кажа, че посетителите са си виновни. Всички, които посещават и дават пари са длъжни да изискват касов бон. Затова са големите надписи Моля, изисквайте касов бон. Виновни сте си вие , че държавата ви няма пари, защото цялото племе сте такива . Само знаете да лаете. Искай касов бон, няма да ти откажат, не се бой. От тия 1000 души, 100 да се сетят да искат, за нула време ще намерят пари за пътища , за градини и за каквото се сетиш. Малоумно племе, сещайте се
16.
ноунейм
21.10.2016 21:36:33
0
4
Хе хе,1000 души на ден.Може но с две нули по-малко.Те по толкова не ходят и на Нойшван щайн в Бавария ,дето се казва...1000 души на ден,и то в Равадиново,за да не кажем Равадинкюуу
15.
Някой
21.10.2016 12:02:16
0
1
Е, нали на кенефа дават касова бележка. За левче.
14.
Баш Георги
20.10.2016 20:43:53
0
3
Стойчо е хомосексуалист с оскубани вежди и посещава гей бара нека господатите разследват него плаща на юноши да го чукат и да им прави федерки. Имам познати от 10клас в морското които го чукат редовно с/у 30лв
13.
Bingo
19.10.2016 22:09:30
2
4
Интересно КОЙ е платил на Стойчо за този репортаж, не оправдам Тумпала, всички знаем що за стока е, но при толкова проблеми с държавните дружества да се занимавате с билетчетата на Тумпала е смешно. До номер 4, цената се определя от пазара като не ти харесва няма да го посещаваш, все пак живеем във някаква форма на демокрация и капитализъм или искаш Държавата да определя цените. И аз на негово място ще спестявам от данъци, като гледам за какво ги харчат Гербаджиите не заслужават и стотинка.
12.
Alo gopsodarite ciala Bulgaria e taka
19.10.2016 20:56:51
0
9
"Господарите" да отидат в Рила, в Боровец там на паркингите въобще не издават касови бележки, да отидат на "Седемте рилски езера" да видат как едни хора с раздрънкани джипове взимат пари да разкарват йората до хижата и рушат планината... толкова помия има...
11.
Господарите са купени, миришат.
19.10.2016 20:51:40
0
10
Защо все кокошкарите гледат да хванат, днерс гледат, как народа си купува картончета от "държавната лотария", а не издават касов бон, били освободени от данъци и такси, а подочух, че вече даже всичко на куп се отчитав края на месеца на ахмед доган... Шибана държава, а после се чудят защо няма пари за детски градини и училища.
10.
С
19.10.2016 19:15:14
1
10
На мен той лично ми прибра парите и пак безкасово! Сигурно сам си няма вяра завалията.
9.
opaaa
19.10.2016 18:35:29
1
10
Колко МИЛИОНА е укрил този измамник????? Има други доста по крупни обирджий с който никой не се занимава
8.
123
19.10.2016 16:44:04
1
25
А някой досети ли се да проуча дали изобщо този замък е законно построен?? Ще се изненадате-проектът е на самия Тумпалов / ама той е бивш милиционер, бивша мутра и настоящ "граф"/, разрешение за строеж- няма, за ограда - няма, за парк, езеро и т.н. - няма! Обикновен човек, пък било то от село ще бъде съсипан от глоби за най-малкото нарушение, но Тумпалов е съдружник на кмета Рейзи! Нищо не ги спира тези юнаци, комбината им е бетон! Дали някой ще разследва тези факти?
7.
До Киро
19.10.2016 16:07:06
2
21
Явно презумцията е, че трябва да живееш в панелка, щом наречеш някого селянин. В случая живея в нова кооперация в Лазур, но ако бях селянин това нямаше да промени нищо. Отделно мнението, което давам е от преки наблюдения. Освен това изказвания от типа "селянин ама със замък" лъхат толкова на посредственост и бай ганьовщина, че принципно не бих се занимавал да отговорям дори, но все пак държа да отбележа, че замък се строи с пари, всеки който ги има, може да го построи. Така, че утре и най-големия селянин (не като човек от село, а като манталитет и разбирания за живота) може да си построи кралска крепост, това ще промени ли личностната му характеристика?
6.
Kiro
19.10.2016 15:54:46
21
6
Селянин ама със замък, а ти си гражданин с панелка
5.
Пълни селтаци
19.10.2016 15:52:58
4
21
Тоя Тумпалов и синовете му са най-големите селяни на окръга. Това всички го знаят. Знаете какъв е селянина с пари? Селянин.
4.
Луди хора
19.10.2016 15:04:06
2
34
И каква точно е историческата, културна и туристическа стойност на този замък построен в 20ти век че да се оправдае таксата от 10лв. вход? Че то за Британския музей входът е безплатен??? От нямане къде да се водят тук бюджетните туристи от германските заводи, които не могат да си позволят да отидат до собствените си замъци ги мъкнат по некви селски катакомби.
3.
.......
19.10.2016 14:43:27
1
23
Д П С-арска подлога
2.
Само той да е
19.10.2016 14:41:14
1
15
Ап ък като се се разровиш U BG ми то пълно с графове и графини-повече даже и от обединеНото кралство-Та сбъднахме мечтата на др.. Т. Живков,,,,А тя беше --ТОВА КОЕТО ДРУГИТЕ НАРОДИ СА НАПРАВИЛИ ЗА 50 г.НИЕ ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИМ ЗА 5 г.. ЗАМЪЦИ ЗАМЪЦИ КОЛКО ЩЕШ ,,САМО ДЕТО С ПРИСЛУГАТА Я ЗАКЪСАХМЕ иЗБЕГА У СТРАНСТВО--СлБРЯГ
1.
истината
19.10.2016 14:30:55
1
36
Пълен простак!Не е вярно ,че служителите на входа крадат от таксите.Тия вицове да ги разправя на някоя 16г. тийнейджърка-може и да му повярва.На служителите на входа е наредено да не се дават касови бележки ,освен ако посетителите не са съмнителни/т.е. от НАП или РИОКОЗ/.Тоя наглец Тумпалов ,трябва да го спукат от глоби и санкции!Но да си ги плати като поп,а не да лъже като циганин и да се крия зад служителите си !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори