×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Учениците от СУ „Иван Вазов” Поморие за ден поеха управлението в Общината


12 Октомври 2016, Сряда, 20:48 ч.

Вътрешни демократични избори и балотаж определиха кмет и администрация, които да поемат управлението на Община Поморие за един ден. Това се случи в СУ „Иван Вазов” Поморие по повод Деня на българската община и инициативата „Ден на отворените врати”.

Вече пета година кметът на Поморие Иван Алексиев предава управлението на общината в ръцете на ученици от местните учебни заведения, като през 2016 г. бе ред на възпитаниците от 8 до 12 клас в СУ „Иван Вазов”. Всички те бяха въведени в заседателната зала на Общината и бяха запознати с основните принципи и правила на местната власт и самоуправление.

„Сред вас са бъдещите управници на нашия град и се радвам, че приехте това предизвикателство така смело, но и отговорно. Защото успехите в управлението са общи, но отговорността е лична. Вярвам, че с вашето присъствие тук, с вашето активно участие днес, вие ще покажете, че сте хората, които и занапред ще работят за това Поморие да бъде по-добро място за живеене”, с тези думи кметът Иван Алексиев приветства младежите и техните преподаватели. Той предаде огърлицата - символ на местна власт на дванадесетокласничката Нанси Волдт-Каприева. Училищният вот определи именно тя да бъде кмет за един ден.

Каприева представи новосформирания си екип и бързо свика първата му оперативка. Новият кмет сподели вълнението си от заеманата позиция, но изрази и желанието на служителите си да видят и усетят пулса на една работеща структура, каквато е общинската.

Гимназистите бяха разпределени в различните дирекции и отдели на Общината, като тази година за първи път бяха избрани и общински съветници. Посрещнати с усмивка, но и с куп текущи казуси, всички те започнаха работния ден.

Съвсем не на шега бяха направени и няколко щателни огледи на текущите строително-ремонтни дейности в общината. Кметът Иван Алексиев съвместно с временно изпълняващата длъжността кмет Нанси Волдт-Каприева провериха как върви работата по обновяването на най-стария участък от крайбрежната алея и благоустрояването на пространството между 11 и 25 блок. Заместник – кметовете заедно с начинаещите експерти направиха проверка по сигнал на граждани и дадоха компетентните си становища по редица важни въпроси.

Макар да бяха новоназначени, всички служители приеха задачите си присърце и подходиха към изпълнението им с висока професионална отговорност. Някои от учениците дори споделиха, че днешният ден им е послужил и като тест за кариерно ориентиране.

В края на ползотворния работен ден кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Адам Адамов лично връчиха грамоти и подаръци на всички участници в „Деня на отворените врати”. От своя страна възпитаниците на СУ “Иван Вазов“ благодариха на кмета и общинската  администрация за отправената покана и гласуваното доверие. Те поднесоха на кмета колаж, плакет и ръкописа на Симеон Радев „Строителите на съвременна България”. Младежите споделиха, че са разбрали най-важното - да управляваш, преди всичко означава да бъдеш в услуга на хората и че преживяното днес, ще бъде частица от техния  житейски опит и от опита им  като граждани на своята страна.

Ето и списък на всички, които активно взеха участие в общинските дела:

1. Нанси Петрова Волдт-Каприева, Кмет на Община Поморие
2. Десислава Тодорова Андреева, Експерт „Връзки с обществеността”
3. Васил Костадинов Златаров, Експерт „Връзки с обществеността”
4. Радина Василева Терзиева, Технически сътрудник на кмета
5. Дарина Любомирова Шивачева, Зам.-кмет „Бюджет и финанси”
6. Пламена Бориславова Тодорова, Директор на Дирекция „Бюджет, финанси и счетоводни дейности”
7. Ванеса Йорданова Петкова, Директор на Дирекция „Приходи, местни данъци и такси”
8. Мелиса Караиванова, Експерт обслужване в Дирекция „Приходи, местни данъци и такси”
9. Тодор Иванов Петров, Зам.-кмет по „Образование, култура, туризъм, хуманитарни дейности и спорт”
10. Мартин Юлиянов Костов, Директор на Дирекция „Образование, култура, хуманитарни дейности и спорт”
11. Виктория Тодорова Тодорова, Експерт „Образование“
12. Ивайло Стоянов Йовов, Експерт „Туризъм“
13. Христина Еманоилова Лукова, експерт „Култура“
14. Габриела Георгиева Никова, Експерт „Спортни дейности“
15. Тодор Хари Георгиев, Зам.-кмет „Строителство, инфраструктура, транспорт и управление на проекти”
16. Атанас Атанасов Манолов, Началник Отдел „Строителство и транспорт“
17. Марио Константинов Демирев, експерт „Устройство на територията”
18. Александрина Стефанова, експерт „Устройство на територията”
19. Росица Калинова Желева, Началник Отдел „Опазване на околната среда“
20. Николай Тодоров Тодоров, Експерт „Опазване на околната среда“
21. Жасмина Желева Стойкова, Директор на Дирекция „Управление на Проекти“
22. Стойко Анастасов Стефанов, Експерт „Управление на Проекти“
23. Юлияна Ивелин Василева, Експерт „Управление на Проекти“
24. Никола Мирославов Арнаудов, Главен архитект
25. Марта Анатолиева Димитрова, Главен юрисконсулт на Община Поморие
26. Венелин Тодоров Ташев, Секретар на Община Поморие
27. Иво Светлозаров Иванов, Експерт „Управление при кризи“
28. Иван Мирославов Ралев, Експерт „Управление при кризи“
29. Петър Галинов Петров, Директор на звено „Обществен ред и сигурност“
30. Георги Тодоров Тодоров, Охрана /портиер/
31. Вивиян Христова Бенкова, Деловодител
32. Желязка Галинова Петрова, Председател на Общински съвет Поморие
33. Милен Димитров Димов, Общински съветник
34. Веселин Станимиров Луков, Общински съветник
35. Севда Асенов Миткова, Общински съветник
36. Янислав Станимиров Луков, Общински съветник

В категории: Поморие


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Айтос айдъл
12.10.2016 19:22:26
0
1
Поне не са като ония насрани айтовски джагали
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори