Циганско лято привлича туристи по Черноморието
26 Септември 2016, Вторник, 00:35 ч.
Рибарите явно също ще имат своя дълъг паламуден сезон
Циганско лято царува по морето. Топлото време прикани много туристи по празниците, основно румънци, руснаци и нашенци от Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, пише "Труд".В момента, на ивицата в Бургас са останали само четири вишки с морски спасители, но това не спира къпещите се. Водата е много приятна – 22-23 градуса. За къпане вече не става, щом падне до 17 градуса, както беше миналата година. Тогава сезонът свърши още в началото на септември, когато се изляха студени проливни дъждове, разкриха морски вълци и довериха, че и през работните дни плажът е с много хора и масово се посещава предимно от руснаци. Освен, че плуват, те и риболували – хващали илария и платерина.
Рибарите явно също ще имат своя дълъг паламуден сезон. Въпреки че вече се оплакват как паламудът „намалял и издребнял“.
„Продължаваме да хващаме. Вярно, вече е по- дребен – по 700 грама екземпляра, а не както досега по кило, кило и половина“, разкри риболовецът Ганчо Йосифов от Ахтопол.
Точно в Ахтопол рибарите са най-облагодетелствани, защото именно в техни води паламудът явно е най- много – там „върти“ и се връща на север. През октомври обаче се очаква отново добра слука за лодките.
В категории:
Животът
20 години любов: Как случайната среща на Мат Деймън и Лусиана Баросо се превърна в най-стабилния брак в Холивуд
Това са тайните синове на Путин
Въвеждат нови правила по кафетата в Турция
Почина известна писателка
Не съм терорист, оплака се германският принц Хайнрих XIII Ройс
Защо пъстървата е една от най-полезните риби на трапезата ни
Пробив: Комета може да е донесла живот на Земята! Учени откриха уникални градивни елементи
Учени с плашеща информация за ледник в Антарктида
Литературен кабинет в чест на Веселин Пъйнев открита в ПГСАГ Кольо Фичето в Бургас
Най-бързият чийзкейк в света: рецепта с 3 съставки
До Коледа ни очаква спокойно време и малък шанс за сняг, прогнозира синоптик
Патинсън и Зендая „обявиха годеж“, но какъв
