×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Графикът на бургаския съд задръстен от дрогирани шофьори, знакови дела за разстрела на Костов и срещу Вальо Пахама прашасват


05 Септември 2016, Понеделник, 16:40 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: архив Флагман

Очакваше се нашумелите случаи да влязат в съдебна зала преди края на лятото


Графикът на Бургаския окръжен съд за първия месец след лятната ваканция е претъпкан с дела срещу пияни или дрогирани шофьори, опитали да избегнат правосъдието с двайсетачка.

Това са все престъпления, извършени от кокошкари, които само губят времето на магистратите, а знакови процеси като показната екзекуция на наркобоса Иван Попов-Костов и срещу топ автоджабазите Валентин Стойков–Пахама и Божидар Благоев–Даката, например, се протакат. Понякога по вина на прокуратурата, друг път - на съда.

От държавното обвинение се оправдават със забавени експертизи и неприключило разследване, както и с най-силиния аргумент – „всичко е в законовите срокове“, без да се уточнява колко пъти е удължено досъдебното производство. Последното е сред най-порочните практики на магистратите и е пример за спешната реформа, от която се нуждае съдебната ни система.

Показен разстрел на центъра на Поморие 7 месеца преди гангстерската война във “4 you”

Очакваше се делото за разстрела на Страшилището за шанаджиите Костов да влезе в съда поне до края на лятото. Проверка на Флагман.Бг преди 5(ПЕТ!) месеца показа, че за старта на процеса се очаква единствено комплексната съдебно-психологична и психиатрична експертиза, която трябва да докаже дали Димитър Димитров-Бабата не е дръпнал спусъка в момент на умопомрачение. Явно обаче на експертите е необходимо повече време, отколкото за разплитането на цялото престъпление.

Припомняме, че бившият лейтенант на Митьо Очите беше убит на 15 ноември миналата година около 19 ч. в заведение в центъра на Поморие пред десетки свидетели. Намиращият се на много ниско ниво в йерархията на поморийския ъндърграунд Бабата изпразва цял пълнител в тялото на наркобоса, като всеки един от изстрелите е носел опасност за живота на убития. Част от куршумите попадат в гърба на Костов, след като той вече е паднал безжизнен на земята. По време на убийството Иван Попов е с втора влязла в сила присъда за ръководител на ОПГ, занимаващо се с разпространение на наркотици и рекет.

По-малко от месец след показната екзекуция Апелативните магистрати пуснаха под домашен арест Бабата заради тежкото му здравословно състояние – той е с един бъбрек, при това присаден. Мярката е безпрецедентна при обвинение за толкова брутално престъпление. Само няколко месеца по-късно упражнението е повторено за Кирил Христов-Принца, който обаче е здрав като бик. (ВИЖ ТУК)


Убиецът Димитър Димитров се радва на екстрите на домашния уют, докато делото се протака

Показният разстрел на бившия лейтенант на Очите в бар „Омара“ в центъра на Поморие предхожда само със седем месеца нахлуването на самия бос и кохортата му във “4 you”, при което беше убит неговият гард Александър Алексиев. (ВИЖ ТУК)

Неуловимите автоджамбази Пахама и Даката

Друго дело, към което има много голям обществен интерес, е това срещу топ автокрадците Валентин Стойков-Пахама и Божидар Благоев-Даката. Добилият почти легендарен статут по Южното Черноморие Вальо Пахама е сгащен през август миналата година в Ауди Q7 на полски турист. Автоджамбазинът е дебнат месеци от криминалисти, преди да бъде хванат в крачка.

Пахама и Даката са известни сред кримисредите, като едни от най-дръзките и неуловими извършители на кражби на луксозни леки автомобили, собственост на чужди граждани, летуващи по Южното Черноморие. Периметърът им на действие обхваща освен курортен комплекс Слънчев бряг и по-малките население места: Поморие, с. Равда и Свети Влас, съобщиха от полицията след арестите.


Пахама и Даката крият лицата си на влизане в Бургаската съдебна палата

Че Пахама не е обикновен престъпник, показа и поведението на бургаския окръжен съдия Стефан Стойков, който скри от журналистите мярката му за неотклонение. Малко след това отново на секретно заседание неговият колега Захарин Захариев освободи Пахама под гаранция от скромните 3 000 лв. Така легендарният крадец на луксозни лимузини прекара в ареста по-малко от 3 месеца и в момента се радва на свободата си. Подобен е случаят и с подопечния му Даката, който пък  е под „домашен арест“.

Подобни знакови дела могат да се протакат с години, докато се забравят от обществото или обвиняемите последват примера на Братя Галеви. Нищо не би им попречило тихомълком да напуснат страната, защото в момента се намират на свобода.

При други - като т.нар. дело "Гранити" - за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов пък местните магистрати стават за смях заради нежеланието или невъзможността да се справят с процеса. Въпросното дело, след като бе върнато от втора на първа инстанция, върви изключително бавно: на два-три месеца по едно заседание. Всичко се развива като в учебник по наказателно право, глава "Как да се шиканира съдебен процес". При това с участието не само на адвокатите или поне това усещане остава в обществото. 

В категории: Темида


16
Коментара по темата
16.
Буй с голям хуй
06.09.2016 19:24:06
2
2
Браво, 15.
Много точен коментар!
15.
До 11
06.09.2016 17:07:26
5
1
Шматка си ти. За 500 лв работих когато бях на 15. Сега работя за себе си и когато си искам. Ти чупи стойки и се прави на голямата работа. За зобче събра ли пари да не те видим в някой клип да крадеш протеин
14.
Светослав
06.09.2016 15:41:55
0
2
Тия от Бургас кат не смеят да ги осъдят, да ги пращат на съд ако трябва в загубената северна България или дори и в чужбина. Ама нали са тоталитарни маши ... Тия градливи гадини крадът със съгласието на бившите настоящи агенти на държавна сигурност, най високо поставените в тоталитарната ерархия ченгета ... Докато тоталитарните изроди и техните приближени и деца не бъдат разкарани от държавно-съдебната власт, няма как обществото да живее и да се развива
13.
А.Н.
06.09.2016 09:01:54
6
12
Шматки насрани! Тук сте много отворени!! Като сте толкова отворени идете и им кажете нещо в лицето да видим дали няма да сте с разбити глави! Дупенцата Ви не държат! Не забравяйте, че и на вас може да Ви се случи и вие имате семейства!
12.
точния
06.09.2016 06:19:52
1
12
Съда и прокуратура с всеки изминат ден погребват България вместо да я защитават
11.
до 10
06.09.2016 06:19:16
7
6
ти си една квартална шматка дето ще работи цял живот за 500лв на някоя автомивка и ще си мисли че живее. Твоя "нормален" живот се изразява в мизерно ти съществуване на едноклетъчно, дето си мисли че е живее. Жалки скрити драскачи в интернет. Цял живот ще съществуваш така, а на живо на никой една дума не можеш да кажеш путко заспала оакана. Аре пали джета малтретирано момченце
10.
До 9
06.09.2016 02:43:17
3
6
Хахах не сме отворени. Отворените лежат два метра под земята. Просто си излазваме мнението. Ние сме нормални хора с нормална работа които искат да живеят нормално. Знаеш ли колко големи мутри съм виждал да реват като мочиченца. А ти като си битка или батка или шматка ходи там на ринга да те видим колко си добър. Ооо ама там си сам и оръжия няма. А ти като си много отворен отивай сега на ул.Тамара и почвай да викаш -цигарите на сапун. Айде да те видим реален отворко.
9.
Митко
06.09.2016 00:18:40
4
4
До N5. И да не си крият лицата нали им четеш имената шматка насрана много сте отворени в коментарите ебалници...
8.
Буй с голям хуй
05.09.2016 23:09:09
3
2
До 7. Имената са 2. Ти сляп ли си, или не можеш да четеш?
Хората са се представили.
7.
До 6
05.09.2016 22:56:37
3
3
Напиши си името
6.
*********
05.09.2016 22:52:20
5
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Крум
05.09.2016 22:42:02
2
13
Шматки насрани. Защо си криете лицата като влизате в съда. Нали сте сте ербап. Ходете с гордо вдигната глава да ва ева и лайната. Паразити сте вие. Ако не страдате вие ще страдат децата и жените ви. Дано като митьо да станете- босове
4.
kvo 4akate
05.09.2016 21:59:10
0
5
Ако имаше далавери за продажба на имоти и други подобни нямаше да прашасват . Или както пееше Азис САМО ТАРИКАТИ, ЛЪСКАВЕ МАГНАТИ НА СТ.ТРОПЕ.
3.
Ето
05.09.2016 21:46:47
2
5
Ами това е престъпността в момента.
Друга няма.
Реформа след реформа .
В МВР бургас създадоха над 100 длъжности разследващи за високо качество .
Ето.
2.
Пахама
05.09.2016 21:31:53
4
11
Нали си плащам такса спокойствие! Или човека дето прибра парите ме е излъгал!
1.
мръсни гадове долни
05.09.2016 20:49:13
4
31
прокуратурата и съда. тия две долни некадърни прогнили гнусни и корумпирани инстанции са главаната пеичина българия да е кенеф
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори