×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Беззаконие в Карнобат: Пиян прегази до смърт братовчедка си, пуснаха го на свобода


Беззаконие в Карнобат: Пиян прегази до смърт братовчедка си, пуснаха го на свобода
На това място Мария е жестоко смазана пред очите на сина си и на стотина сватбари
09 Август 2016, Вторник, 09:58 ч.

Атанас минал два пъти с Мерцедеса си през тялото на Мария


Хулиганът, заплашил шофьор на автобус на пътя, беше задържан за 72 часа, а хладнокръвният убиец на 37-годишната Мария Динкова от Карнобат, Атанас Динков, остана в ареста само за 24 часа и сега е на свобода. Това разказа 30-годишната Софийка Динкова, която е в шок от внезапната смърт на сестра си и от решението на Прокуратурата да остави на свобода убиеца й, съобщава Черноморски фар. И други притеснения има младата жена. "Имаме двама братя - вие представяте ли си, ако срещнат Атанас на улицата. Живеем през една пресечка".

До отмъщение не се е стигнало само защото Атанас не се мярка по карнобатските улици. Шофьорът, убил Мария пред поне сто свидетели, е 27-годишен и неин първи братовчед. Нямал даже забрана да напуска страната, твърдят близките й. Между роднинските семейства сега зреело напрежение - само един-двама възрастни роднини сновяли между двете къщи да разнасят новини за жертвата и убиеца. В Карнобат пък се носят слухове, че видели извършителя ту в Сунгурларе, ту в Камено, но очевидно, никой не знае нищо със сигурност.

Инцидентът е от 24 юли тази година, когато подпийналият Атанас премазал на два пъти с мерцедеса си тялото и главата на Мария. В същия ден - неделя, в квартална кръчма, която местните наричат "При Христо", имало сватбено тържество с над стотина гости. Естествено, имало и още толкова съседи, които дошли да видят булката и да погледат малко сеир. Сватбарите, на висок градус, решили да пренесат танците на улицата, и временно спрели движението на МПС по нея.

Атанас си пиел бирата сред сеирджиите. Внезапно скочил и отпрашил към къщи да вземе мощната си кола, нож и бухалка, за да се разправя със сватбарите. Как така ще затварят улицата?! И взел да форсира колата на същата тази улица, пълна с кючекчии. Заедно с баща си в автомобила, мъжът отправил купища заплахи към сватбарите. Градусът взел да се вдига, когато четири-пет яки момчета от купона застанали пред автомобила - всички наоколо очаквали шумният скандал да прерасне в юмручна саморазправа. Атанас тръгнал да ги гази, но предната гума на мерцедеса спряла в бордюра. "Иначе не се знае какво меле можеше да се стане», плаче Софийка.

Скандалът ескалирал - Атанас и баща му срещу многобройната сватбарска компания.

Тогава пред автомобила излязла Мария с вдигнати ръце - опитвала се да вразуми пияния си роднина и да предотврати мелето. Атанас обаче здраво натиснал газта, повалил я на асфалта и минал през нея. Последвал заден ход и колата за втори път бясно тръгнала напред, за да смачка повторно вече окървавеното тяло на младата жена.

Предните гуми на мерцедеса останали да се въртят във въздуха над тялото на Мария. Трябвало да я издърпат изпод колата, за да видят, че животът й си отива. В продължение на 20 минути Мария останала да лежи на асфалта - все още жива, но в безсъзнание. Спешната помощ не пристигала, затова съсед с бус натоварил жертвата към болницата във Ветрен. По пътя Мария издъхнала.

Атанас е задържан за 24 часа, а после пуснат на свобода. Сестрата Софийка и съпрутът й Димитър Неджведски не могат да си намерят място - за Мария ли да скърбят, или да се гневят на поркуратурата. "Искам чрез медиите да задам само един въпрос на прокурора - дали щеше да пусне на свобода убиеца, ако беше прегазена жена му или дъщеря му?"


Убиецът Атанас Динков

Неджведски и съпругата му твърдят още, че разследващите са определили смъртта на Мария като произшествие при ПТП. "Какво ПТП - това си е чисто убийство. Хора, които са били там, ни казаха, че ако сватбарите не бяха издърпали навреме жената на брат ми, и тя щяла да бъде смачкана. Можел е да смачка и пет, и десет човека. Кажете ми каква е разликата между него и оня шофьор от Ница, който прегази умишлено толкова хора? Все едно да кажат, че в Ница е станало ПТП", гневи се зетят Неджведски. Според Софийка, главата на Мария е била смачкана, а всички вътрешни органи - разкъсани, и никаква спешна помощ нямало да й помогне, и никой лекар не можел да я спаси.

И свидетелите твърдели същото. А свидетели на случая имало колкото искаш - стотина сватбари плюс наблюдателите, които са били на метър-два от инцидента. На сватбата с Мария бил и малкият й син Осман. Детето на 4 години е станало свидетел на смъртта на майка си. Тя пък, в предсмъртния си час, се свестила за секунди, за да поръча да се грижат за момчето. Сега Осман е при баба си - скача насън и плаче, явно заради трагедията, която се разиграла пред очите му. Мария има и двама внука, била в очакване на третия - дъщеря й е в напреднала бременност.
"Абсолютно нищо не знаем. Досега нито родителите, нито братята и сестрите на Мария са получавали информация за случая", казва зетят Неджведски. И това не било първото прегрешение на Атанас Динков. През юни 2016 година му е отнета шофьорската книжка, а след убийството на Мария е тестван с дрегер, който е отчел 2,25 промила алкохол в кръвта.
"В досието му има много криминални прояви. Юристи ни казаха, че за подобно деяние може да получи до 20 години затвор. И при това положение да е сега на свобода - уникална държава сме?!" - казва още Неджведски. Като най-разтропан във фамилията, той обещава да доведе нещата докрай, за да има справедливост за добрата и кротка Мария, която си отиде от този свят само на 37.

В категории: Крими , Карнобат


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Хубава работа
21.09.2019 13:44:31
0
0
Ама Българска няма ред няма закони няма съд нищто е тогава кво правиме кой когото хване така ли да го разберем.
13.
Isko koc
11.08.2016 00:20:25
0
0
20 godini na tikiv ubiyec
12.
До 4,6 и 11
10.08.2016 14:08:56
1
0
Кухи лейки, както винаги. Не знаете нищо, но реагирате първо сигнално. Бау, бау- светна крушката... да наплюем някой, който си мислим, че е по добре от нас. Типичните български черти- завист, злоба гарнирани с много тъпотия. Та уважаеми какво общо има прокуратурата в Карнобат със смъртния случай, след като същия се наблюдава от Бургаска окръжна прокуратура ? Някой изглежда е бъдещ или бивш обвиняем.... Такива като Вас избират себеподобните си в парламента и след това пискат, че няма качествени закони.
11.
бургазлия
09.08.2016 18:43:18
1
7
В Карнобат отдавна няма нито съдии,нито прокурори-само роднини и интересчии.
10.
123456
09.08.2016 17:39:08
2
3
В случая не обвинявайте Карнобатската прокуратура -при смърт компетентна е окръжната прокуратура в Бургас.
9.
e
09.08.2016 16:21:41
0
3
прокурорите да му дадат и награда тогава....
8.
Кулайо
09.08.2016 15:47:41
0
2
Чакат от съдът да чуят как ще се произнесе мешерето. И мешере прокурора, че после да го доосъдят, ако не е духнал нанякъде.
7.
На него му
09.08.2016 14:13:45
0
0
Мечо Кух а дано!А дано!Взаимно да се поизбият!
6.
...
09.08.2016 13:40:36
1
16
И какво като са цигани? Въпросът е защо карнобатската прокуратура ( нищо , че там работят българи ) НЕ работи?
5.
Бичето
09.08.2016 13:36:57
0
7
С случая се е заел Карнобатската Ромска прокуратура.
След разглеждане на доказателствата се установи че извършителите са цигани!
4.
Хубава работа
09.08.2016 13:32:18
1
6
Ама циганска! А колкото до карнобатската прокуратура и съд, май ще стане нарицателно за "хуманност"!
3.
за корумпрания карнобатски съд
09.08.2016 12:48:17
0
4
Вече знаем
2.
Хо ши мин
09.08.2016 12:33:56
0
7
Кеймбридж - люлката на цивилизацията.
1.
Мечо Кух
09.08.2016 12:31:12
2
13
Той мангал бе ! Явно ще има вендета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Тя е откарана в реанимация, състоянието й е много тежко Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента 
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори