×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Манастир „Света Богородица“ тъне в дългове, никоя институция не чува молбите за помощ


Манастир „Света Богородица“ тъне в дългове, никоя институция не чува молбите за помощ
Има една вноска от 300 лева, която не мога да платя“, споделя майка Серафима. Възрастната дама си е поставила за цел да опази вярата и Светата обител.
05 Юли 2016, Сряда, 00:06 ч.

Майка Серафима сподели, че не й помагат, за да я пречупят, тъй като за атрактивното място вече имало бизнес план

Манастир „Света Богородица“ тъне в дългове, а от църковното настоятелство на Светата обител казаха, че нито една институция не е чула молбите им за помощ и че времето на манастира минава, както това на пазителката му. Пред камерата на бТВ пък майка Серафима сподели, че институциите не й помагат, за да я пречупят, тъй като за атрактивното място вече имало дори бизнес план.
За игуменката обаче опазването на манастира е битката на живота й. Възрастната дама си е поставила за цел да опази вярата и Светата обител.
Светата обител има 30 параклиса, църква, манастирска сграда, църковен магазин и хотелска сграда. Те са изградени през последните 30 години с труда на майка Серафима и стотици доброволци.
Жената живее в Светата обител от 35 години. През последните десет е сама. Манастирът е оставен без средства и без служители.
„Някаква сила ме доведе в този храм. Тя ме връща постоянно“, споделя Ирина Петрова. Тя е мениджър. Живее в Бургас. От няколко месеца помага на игуменката.
Милостиви хора носят храна на майка Серафима, а жената е продала апартамента си, за да плаща тока и водата на манастира.
В манастира има голяма градина, която обаче възрастната игуменка не може сама да стопанисва. Храмът с това се поддържа, уточнява Ирина.
Десетки хора ходят на святото място. Възмутени са, че никой не поема отговорност за състоянието му.
Майка Серафима твърди, че институциите не й помагат, за да я пречупят.
„Искат да продадат това свято място, защото било хубаво в хотела. Тук трябва да е чисто, защото храмът е на Майката Божия“, казва игуменката.
От Община Бургас съобщиха, че след наводнението през 2014 г., са помогнали с 12 000 лева, вложени в труд и материали и че бъдещето на манастира е в ръцете на Сливенската епархия.
„Владиката казва, че няма пари. Има една вноска от 300 лева, която не мога да платя“, споделя майка Серафима. Така вместо да очаква помощ, тя се оказа длъжница.

В категории: Бургас


11
Коментара по темата
11.
Ани
07.07.2016 07:41:55
0
0
Къде е дядо ви Йоаникий????хич не му пука прави си бизнеса с банките е,митрополията е бедна...да вярвайте си!А протежетата му колко натрупаха или и това не се знае?Да излезе пред миряните и си каже истину!
10.
Теодора
06.07.2016 18:18:19
1
1
Здрав ейте ,не искам да съдя никого,но истината е че дядо Йоаникий нито стотинка не е дал от началото на възстановяването.Благодарение на родолюбиви българи се събираха средства и най важното безвъзмезден труд.Що се отнася до наводнението през 2013 лично от Брюксел гл комисар разпореди да се помогне със съдействието на г-н кмета ,на който обаче не му беше угодно изследване присъствието на игумени ята последният я изгони безцеремонно ,никакъв респект дори към расото .Нека не задълбочаваме повече ,но всичко ще излезе на яве и има ВИДЬОВ ДЕН. Бъдете жива и здрава майко и по божията пътека НАПРЕД!
9.
Запознат
06.07.2016 12:27:12
1
0
Тая бабка има угромен мизонет.да несе прави на луда
8.
....
06.07.2016 10:37:19
1
1
Постъпват пари но явно хората се усетиха и сега секна кранчето.Там всичко е с цена дори и върбовите клонки.
7.
Флагман
06.07.2016 10:26:11
1
1
Флагман, другари.... ама какво стана? Като се наводни манастира ревахте ли като горски животни, че няма кой да помогне на бабата... ревахте, после обаче когато всичко светна и поне стотина души дадоха пари ( на ръка разбира се) на бабето се сетихте сметка да и дирите, ама не успяхте! Сега какво пак ли същата схема?
Аз лично бях в манастира, когато стана наводнението. Бабата заедно с една девойка от Флагман седяха в средата на двора и люпиха череши и семки цял ден, а в същото време поне 30 човека ринаха лайната. Там видях как се изхвърля храна, която не е по нечий вкус, видях с очите си как хората носиха дрехи, одеала, килими, печки, хладилници и прочие и как почти всеки, който дойде даде някакви пари на ръка на "майка" Серафима. В същото време докато течеше тази лудница, жената ошета 3 кръщенета в един ден, от онези по 80лв. така че айде малко по-кротко.
Църквата е мафия, а вие или сте с много къса памет или... вие си знаете.
6.
Кмета
06.07.2016 09:46:37
7
2
Tая баба цял мъж ве!!!
Виж и лицето.
Трансджендър.
5.
Кмета
06.07.2016 09:45:28
5
0
Тази баба са продължава да носи черна депресираща шапка като лезбийка да видим дали някой млад човек ще стъпи там.
4.
точно тази
06.07.2016 09:07:41
1
4
точно тази "майка" от поне 10-15г. обира майка ми и няколко други жени. Реве, че няма пари, но аз искам да споделя: Почти всичко там е направено от парите и труда на шматки като майка ми. Явно са намалели или някоя е умряла и сега реват, защото са свикнали на много. Имало градина но не можела да я работи- ми дай я под наем на някой дето му се работи! Имало хотелска част- ами къде са парите от хотела? Нямала храна за хладилника ама стои там... :) не се мести в някой женски манастир с една стаичка на монахиня.
3.
Янка Янкито
06.07.2016 08:46:02
4
0
От жените и мъжките попове никакви бизнесмени не става.
Заспали хуйове и хейове.
Нищо не вършат само спат!!!
Да видиш как Римската църква е най богатата но чрез действие и чрез работа. Сума ти бизнес въртят. Красиво го правят.
Я ставайте!!!!!!!!!
2.
Пада им се
06.07.2016 08:43:38
5
1
Абе вие де правите на много важни. Имате доброволци а нито един от тях не иска пари на улиците за църквата.
Има много начини да се събират пари. Често със продаване на арт и икони. Но някой трябва да си размърда задника и да свърши нещо!!! Пари няма да капят от небето!!! Трябва да се свърши работа първо.
1.
Жорж Български
06.07.2016 08:40:23
9
1
Тъпаци, не мога да разбера всеки уикенд сватбари и кръщенета оставят пари, изпаряват ли се? Какво става?
Ясно е че не можете да привличате хора защото не сте активни и не знаете как да продавате свещи да викате хората. Организирайте събори и така. Нямате бизнес нюх.
Но още по лошо е че лошо се обличате. Вижте как римските църкви се научиха д се обличат царски със свежи цветове, със музика със хорове.
А вие НИЩО не правите за да привличате хората, със гордост и чар. Защо не привлечете богати набожни хора????
Вижте храма Кирил и Методий и той е толкова убит и дори не са му лъднали куполите.
Никакви бизнесмени не сте!!!!
Никакви интерсчии не сте!!!!
Заспали мърди сте!!!
Размърдайте де малко комерс направете, искайте пари!!!
Ето това е робския дух ---- да не си искаме парите --- това идва от комунистическото робство.
Давайте по красиво и меркантилно!!!
Правете арт, канете художници и артисти, канете богати хора. Аз ли да ви правя църквата, да еба!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори