×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минитерството на здравеопазването препоръча да се носят маски на закрито и в транспорта
  • Airbnb въведе пълна забрана за партита в имотите
  • Пенсиите на 50 200 деца и възрастни с увреждания се увеличават с 45%
  • Тунелът към "Люлин" трябва да е ремонтиран до януари 2023 г.
  • Делът на заразените с COVID-19 е вече почти 14%
  • От днес хлябът е по-евтин с 20%, твърди вицепремиерът Корнелия Нинова
  • Лятото започна ударно, по цялото Черноморие ври от туристи
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вече всички говорят за Пламен Петков и прокурор Бошнакова


Вече всички говорят за Пламен Петков и прокурор Бошнакова
Радост наследи стола от Георги Русев (в средата), а той от покойния Чернаев (вляво), но очевидно не си дава сметка за неговата цена
24 Юни 2016, Петък, 11:47 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки Иван КОЛЕВ

Да стреляш по Очите от упор означава, че някой пази гърба ти в една започваща война с цена 50 милиона евро

Той няма фейсбук профил, а негова снимка никога не е попадала в полезрението на медиите. Пламен Петков от Поморие е неразличим, на външен вид е просто един  средностатистически гражданин –  кестеняв, с ръст около 170 см, нормално телосложение, ходи семпло облечен, не носи бижута. Този невзрачен, много тих и обран в поведението си човек е пълна противоположност на Димитър Желязков-Очите, чиято психика, поради системния прием на огромно количество стимуланти, не издържа на напрежението и го тласна директно към гроба.

Дори и да оцелее, Очите вече няма да е същият, независимо, че в следващите две-три години, тези, които му причиниха неудобството да го превърнат в инвалид завинаги, със сигурност  ще си отидат от този свят. Такива са правилата. Да стреляш по Митьо Желязков на негова територия означава война, която си обявил директно на Таки, и за която война си подготвен с нужните гаранции, че си бъдещият победител.

На 3 юни, 5 дни преди кървавата развръзка в ресторант „Фор Ю” на Слънчев бряг, новият районен прокурор Радост Бошнакова допусна грешка. По непотвърдена засега информация тя е домакин на среща с високопоставени представители от правителството, прокуратурата, местната власт и местния бизнес. Но не на подходящо за целта делово място в нейния район, а в Поморие, в ресторант „24”, собственост на Пламен Петков.

Темата на разговорите на тази среща не може да остане в тайна, защото тя вълнува олигархичните кръгове и в предходното правителство – на Пламен Орешарски, което дойде с нескрита цел за незабавната приватизация на Слънчев бряг АД, заявена и в предизборната кампания на покойния вече бургаски депутат Димчо Михалевски. От което на практика означава да се разпродадат останките от недвижими имоти – парцели и изоставени сгради, за близо 50 милиона евро.

Защо високопоставените гости на Бошнакова избраха заведението на Пламен Петков в Поморие, известен като шеф на групата на Божидар Георгиев-Козела? Същата, която попиля челната част от бригадата на Митьо Очите, заявявайки по категоричен начин, че капо ди тути капи  тук вече е друг! Отговор все пак трябва да има. И го дължат от ВСС и Главна прокуратура.

Впрочем, веднага след екшъна, в който Очите бе сразен, (а срещу него е стреляно с ясната цел да бъде убит, защото последният изстрел е бил контролен и насочен към главата на поваления бос, но куршумът минава покрай врата, влиза през рамото и засяда в гърдите, откъдето все още не може да бъде изваден, б.р.) Петков е напуснал страната. Божо-Козела е успял в същата тази нощ, на 8 юни, въпреки тежковъоръжените ченгета на всички изходи, да прекоси границата ни с Турция, откъдето обаче бе посъветван да се върне и сам да се предаде. Никой не търси г-н Петков вече две седмици, а и няма за какво.

За Пламен Петков Флагман.бг в подробности разказа през лятото на 2013 година, като редовно наш екип се срещаше както с него, така и с лагера, с който той враждуваше – около вдовицата на основателя на СИК Милчо Бонев (бай Миле) – Силвия Панагонова.

Самата Панагонова върти разнообразен бизнес в Слънчев бряг, но най-ценното, което тя наследи от съпруга си са едни 10 чисти декара в самото сърце на комплекса между хотел „Кубан” и крайбрежната алея – в съдружие с неговия близък авер Пламен Петков-Поморийския. Но това е така, докато двамата не влизат в остър конфликт за реалната им подялба. Двете отделни УПИ-та от три години са факт, но и до ден днешен тази територия не е разделена реално. А многобройните преписки, завеждани и от двете страни, се въртят между МВР и  Районната прокуратура, без особен превес за страните.

Впрочем, има слухове, че през 2013 г. Панагонова бе поканила охранителите от "Аркус" на Митьо Очите да я подкрепят, но той бе отказал, усещайки, че все още не е достатъчно укрепнал за поемането на такава задача. 

И докато преписките, по които Прокуратурата ту предприемаше действия, ама не съвсем, а МВР считаше конфликта за спор от гражданско-правен характер, из публичното пространство, вървяха едни слухове за раздаване на рушвети на различни нива, но очевидно силите бяха изравнени.

Междувременно, от лятото на 2013 г. до 8 юни 2016 г. се случиха следните няколко неща: Със своя пост доброволно се раздели в края на 2014 г. районният прокурор на Несебър Мариян Чернаев,  който само няколко месеца по-късно – на 5 февруари 2015 г. се самоуби у дома си. Преди да вземе пушката и да пръсне с нея черепа си в същия този следобед, Чернаев бе ходил за справка по някаква преписка в РУП-Слънчев бряг. Но вече в качеството си на адвокат.

Столът на Чернаев бе зает веднага от опитния тамошен прокурор Георги Русев, познаващ кримиобстановката в детайли, така също и играчите от големите сделки, свързани с недвижимости за стотици милиони левове. Същият Русев до октомври 2015 г. бе считан за  единствен достоен за това място, поради което и се яви на конкурс за административен ръководител на Районната прокуратура в Несебър. Русев действително нямаше конкуренция в колегията, а и никой от прокурорите в Апелативен район Бургас никога не е имал желанието да се потопи в най-мръсното блато от града на порока, наречен Слънчев бряг.

И изведнъж... Неочаквано, на финала... Сотир Цацаров отряза толкова грубо своя подчинен в Несебър, че даже го подигра пред медиите като недопустимо некомпетентен. Резултатът от този конкурс бе, че прокурор Радост Бошнакова от Районната прокуратура в Бургас се оказа най-подходяща да поеме правоохраняването и защитата на държавните интереси в Несебър. Нейните препоръки за това бяха, че била командирована предните лета в Несебър и имала представа за обстановката.

Но от последните събития от юни излиза, че Бошнакова или няма никаква идея къде е попаднала, или действа според вкуса и съветите на  друг, който обаче не предвиди, че си играе с огъня.

А по отношение на критиките  срещу  ръководството на ОДМВР-Бургас, че не е предотвратило престрелката в ресторант  „Фор Ю”, след като са зреели условията за нея, както и защо известно време след екшъна, в района на бойните действия не се мярка жив полицай, ще кажа следното:

За това не е виновен нито директорът Калоян Калоянов, нито шефът на РУП-Слънчев бряг Живко Даскалов. И двамата са перфектни полицаи, които, по всяка вероятност, до дни, ще си идат. Заради личната си чест. Тъй както си отиде шефът на КАТ Иван Ишкиев.

И проблемът вече ще е доколко в МВР остават кадри, познаващи дори и малка част от оперативната обстановка на Слънчев бряг. Защото на възловите позиции в ръководството и сега там на офицерски места са назначени хора от вътрешността на страната , които не могат да разпознаят Митьо Очите, ако влезе при тях без охрана.Вляво е р-т „Фор Ю”, считан от юни 2013 г. за крепост на Божо-Козела и групата му, наета от Пламен Петков за противодействие на Панагонова, вдясно, зад дискотека „Айсберг” са тия 10 декара, които очевидно са прокълнати


В неподелените реално все още 10 декара влизат десетки павилиони, ресторанти, кафенета, увеселителни центрове


В категории: Несебър


Пеят хит на Азис на френски
Пеят хит на Азис на френски 02/07/2022, Събота 20:00 0
37
Коментара по темата
37.
НИК
15.08.2016 15:12:41
0
1
ОТНОСНО СЛЕДНАТА СТАТИЯ:
http://flagman.bg/article/107386

ОТГОВОР, ОТ "НИК" КЪМ КАТЯ КАСАБОВА, ПОНЕЖЕ СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ ПОСТ 77 И 78 СА ОТ САМАТА НЕЯ СЛЕД, КОЕТО СТАТИЯТА БЕШЕ ЗАТРИТА ОТ ГЛАВНАТА СТРАНИЦА НА САЙТА ОТ РАЗДЕЛ "НАЙ-КОМЕНТИРАНОТО".
КАСАБОВА, ОТГОВОРА ТИ Е ПОВЕЧЕ ОТ ГНУСЕН, ЖАЛЪК И ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО-МИЖИТУРСКИ!!!
ТОВА ПОКАЗВА САМО С КАКВА АМОРТИЗИРАНА, ОЗЛОБЕНА И ЛАБИЛНА ПСИХИКА СИ!!!!!!!!!
МИСЛЕХ СИ ,ЧЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН С ИЗВЕСТНА КРИТИКА МОЖЕХ ДА ВИ НАКАРАМ С ВАСИЛЕВ ДА СЕ УСЪВЪРШЕНСТВАТЕ И ДА ПРОМЕНИТЕ ПОДХОДА СИ КЪМ ПОДНАСЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ , НОООО ВИЕ СТЕ.... " БЕЗ КОМЕНТАР"!
ПО НАЧИНА, ПО КОЙТО ПОДНАСЯТЕ, МАНИПУЛИРАТЕ И СКРИВАТЕ ИНФОРМАЦИЯ САЙТА ВИ БЕШЕ, Е И ЩЕ СИ ОСТАНЕ "ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО-ПОРНОГРАФСКИ"!!!
36.
До 35
27.06.2016 12:13:43
3
8
недей така! Любовника от ОДМВР може да е ревнив!!!
35.
Без име
27.06.2016 11:48:54
4
7
А такааа,Радост нали ти казах,че всички ще разберат какъв изгревски боклук си.Сега да обясним ли и за любовника ти от ВСС?
34.
Евгения
27.06.2016 11:29:15
4
7
Госпожа Бошнакова се помисли за най-хитрата, но тази игра не се играе от всеки.Жена от нейния клас и ранг трябва да потърси мястото си в някое заведение,не в институция като прокуратура.
33.
Което си е истина,то си е истина.
27.06.2016 08:14:51
5
10
Другаря Русев продължава да си е "недопустимо некомпетентен" и да взема огромна заплата за тази работа. И сега ние простосмъртните вероятно трябва да чакаме някой ден и той да вземе пушката и да я насочи в правилната посока?Защо като виждате ,че някой е пълен некадърник не му набиете шута, ами чакате господ да му нарежда?Ако навремето бяхте били шута на Чернаев, сега човека щеше да е жив и здрав.
32.
kkk
26.06.2016 18:20:17
1
3
ДАЛАКМАНА Е НА СВОБОДА
31.
Друга гледна точка
25.06.2016 14:26:42
2
8
Като нищо и полицаите са си го поръчали Митьо, че е взел да не се отчита и да става неудобен... Едно птиченце ми каза, че с патрулка пренасят кокаин към морето на килограми. А полицията не обича конкуренцията...
30.
студио Х
25.06.2016 13:32:39
2
11
Живота го е доказал, няма незаменими хора.
29.
????
25.06.2016 13:14:37
10
4
Ще бъде голяма грешка да бъде махнат Калоянпв
28.
обективен
25.06.2016 12:31:24
17
11
Стига сте плюли по Калоянов, кой ви задържа Мечков и Биберов тормозещи града ни години наред, ами Далакмана, а Горан, Пахама и Даката, убиеца на Костов има и още много други, но е безмислено да се изброяват. Човек трябва да оценява обективно, а да плюе знаем че е най-силната черта на българина.
27.
...
25.06.2016 11:00:24
0
10
Статията е повърхностна. Би имала стойност ако се навлезе в дълбочината на връзките между представители на институциите. Жокер-насочете се към информацията от коментар 12 и дълбайте там.
26.
журноблизтика
25.06.2016 09:41:35
3
8
А по отношение на критиките срещу ръководството на ОДМВР-Бургас, че не е предотвратило престрелката в ресторант „Фор Ю”, след като са зреели условията за нея, както и защо известно време след екшъна, в района на бойните действия не се мярка жив полицай, ще кажа следното: БАБА МИ ОТ КЕРМЕНЛИ Е ВИНОВНА , тя е полицейски 6еф и причтел на Пламен Петков и тя напраши Радост Бошнакова прокурор на Несебър и я заведи в заведението на Петков
25.
до 24
25.06.2016 09:16:31
5
6
Виж сега крава ли си, козел ли,пламен ли, чадъра ли си,това е само малка част от истината
24.
До 23
25.06.2016 08:34:12
7
13
Това са пълни измишльотини. Човек трябва да е много наивен за да вярва на сайт в който не можеш да видиш критична статия за лицата и фирмите рекламодатели на флагман. Журналистиката в България е всичко друго, но не и обективна.
23.
адмирации
25.06.2016 08:15:06
15
12
Адмирации за истината изнесена от флагман,видно от коментарите болезнено неудобна
22.
До Керанка
24.06.2016 23:57:06
4
11
До кога ще се правиш на журналистка? Никой не те приема насериозно. Поне цитирай източника на информацията в компилацията ти - сайта Бивол, за да ти се смеят по-малко.
21.
блиц
24.06.2016 23:19:04
4
12
Този Пламенчо много връзки има с висшите етажи в съдебната система от къде тези връзки като го знаем какво леке беше. Който каквото си направи сам никой не може да му го направи. Къде се слага между шамарите. Алчноста до това води човешко око ненаситно особено когато си тръгнал от нищото.
20.
До флагман
24.06.2016 23:11:08
11
11
Пускайте статиите без възможност за коментар, че се пишат само непотвърдени доноси и информация достойна за роман на Жул Верн.
19.
:)
24.06.2016 23:04:30
4
14
Абе г-жо Касабова, кога най-после ще публикувате статиите малко по- подготвена. Какво общо в цялата тая история има покойния Мария Чернаев. Той никога не е бил шеф на тази прокуратура и никой не го е наследявал. Човека просто си беше болен и до последно се бори, но болестта го победи. А "непотвърдената" ви информация за банкета в Поморие отдавна е потвърдена. Именно Пламенчо, който е рус между другото, е спонсора му, а демонстрациите му за близост с г-жа Бошнакова са си съвсем явни, включително пред и в сградата на съда, където работи. Може да го питате, само че той сега е в нелегалност, щото ако го намерят, няма да има късмета на Очите. Че Козели и разни други подобни дето ги писаха са негови хора всички го знаят и как ревностно го защитават, а той на кого е човек, това е друг въпрос. А как са я избрали г-жата Бошнакова може да питате ВСС, а също и шефа на етичната комисия - също гост на банкета в Поморие. Тя сега новата шефка на прокуратурата в Несебър ще оправи нещата с престъпността в региона.
18.
?
24.06.2016 21:55:10
8
25
Вярно ли е, че Емил Павлов, Калин Стоянов и Кристиян Киров са държали джетове пред хотел Чайка? В момента Киров е най-големия стопанин на водни атракциони в региона ето това е симбиозата на полиция и бизнес.
17.
Време е
24.06.2016 21:50:55
4
10
Пенсиите вън от МВР тооооо
16.
бургазлия
24.06.2016 21:41:54
2
10
Проблема не едоколко в ОДПима кадри които познават оперативната обстановкаПроблема е че на възлови позиции се назначават хора които никога не са ръководили полицейски служби и операции. Те мИТЮ ЩЕ ГО ПОЗНАЯТ НО НЕ ЗНАЯТ КАК ДА РЕАГИРАТ.преди дни в стола на шефа на охранителна полиция седна външен човек никога не ръководил полицейски операции.
15.
Айтозлия
24.06.2016 21:41:47
6
23
Най-добре ще е айтоските кадри да си се върнат в Айтос и да разследват кражби на овошки и битови убийства. ОПГ-тата ги оставете на Милен Димитров.
14.
...........
24.06.2016 21:13:18
4
19
Най накрая добра новина за Дасалов и Калоянов че ще си ходят браво на Цветанов да вземи да разкара и другите в Руп Несебър по некъдърно уплавление до сега не е имало
13.
Шерше ла фам
24.06.2016 21:12:35
3
17
Вижте кои членове на ВСС са от Сливен и от коя квота са.
Радост Бошнакова е от Сливен.
Министър имате от Сливен, макар и не на правосъдието, но все пак на ключово министерство.

А че Калоянов е пътник, пътник е.
Една сал Джанкова ще му остане да го утешава, горкия.
И малка спретната къщурка в село Пирне.
12.
Запознат
24.06.2016 20:23:18
3
34
Интервюирайте Калоянов и неговия заместник Маринов/кавалер на повишения магистрат и приятел на Пламен Петков /които също са присъствали в заведението на нашумелия бизнесмен!
11.
Той
24.06.2016 20:19:52
2
6
Правната несигурност и корупцията са като вдигната ръчна спирачка, която пречи на българската икономика да се движи така, както би могла. Свалете я." За това призова президентът на Германия Йоахим Гаук на форум на Германо-българската търговско-индустриална камара.
10.
do 9
24.06.2016 20:07:21
2
3
dali go obicha otzade :)
9.
Курти Ръсел
24.06.2016 19:09:13
4
5
Касабова е зажадняла за кур.Очаквам рев като и го вкарат не както очаква
8.
BRAVO KATE
24.06.2016 18:32:46
9
2
SMELO PIPASH. VSICHKO SI E TAKA.
RIFORMATA V SADEBNATA SISTEMA VARVI.
7.
Спекулатор
24.06.2016 18:22:14
2
19
Ебаси несвързаната и нелогична статия ...
6.
Дончо
24.06.2016 18:15:44
10
23
Хайде бе Милене връщай се има достатъчно хора за работа. Тия дето ти си ги учил и те станаха статистици и гледат само таблиците.
5.
DW
24.06.2016 18:08:26
3
24
Нормално е като си израстнал и живееш в Айтос и прекарваш времето си в кабинета да не познаваш контингента.
4.
...........
24.06.2016 18:05:42
7
7
Пламен бил гръб на Козела... ха-ха-хаха ебати вица
3.
...........
24.06.2016 17:43:06
6
12
Поне си проверявайте информацията преди да пишете защото ми се струва че Касабова май ще се поразходи до съда
2.
Желязко
24.06.2016 17:38:06
7
12
Касабова Миндил Мръсен....Остави Мариан да почива в мир спермо Долна.
1.
???
24.06.2016 17:06:21
15
19
Оставете тоя Пламен на мира!Човекът е тарикат и си върти бизнеса успешно.Вместо да кажете кой е гърбът на Митьо пишете всякакви глупости...Пламен бил гръб на Козела..!!!???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще получи ли справедливо наказание Иван Кокинов-Кокито, който наръга 19 пъти ученичка от Бургас Ще получи ли справедливо наказание Иван Кокинов-Кокито, който наръга 19 пъти ученичка от Бургас Ако наистина Кокито е психично болен, обвиненията за убийство към него по чл. 115 от НК ще отпаднат, ще разберем във вторник 7 признака, които мигом издават “евтината” жена 7 признака, които мигом издават “евтината” жена Евтината дама е обсебена от марките 4 зодии, които ще зареждат половинката и ще се оженят за друг 4 зодии, които ще зареждат половинката и ще се оженят за друг А това е най-лошият вид предателство... Сбогом и благодарим за пенсиите Сбогом и благодарим за пенсиите Политическите кризи са и добра, и лоша новина за доходите на възрастните Рецепта за царевични пърженки Рецепта за царевични пърженки Ето какво ви е нужно Басейнът на „Нептун“ – новото плажно бижу на Бургас Басейнът на „Нептун“ – новото плажно бижу на Бургас Съоръжението бе открито снощи със стилен коктейл и страхотна музикална програма Ателиетата вече ще получават статут на жилища Ателиетата вече ще получават статут на жилища Eднocтaйнитe aпapтaмeнти щe мoгaт дa ce cтpoят и cъc ceвepнo излoжeниe Путин бесен, взима главата на провала Митрофанова? Путин бесен, взима главата на провала Митрофанова? Провалът на агентурната мрежа на Кремъл няма да се размине без жестоки наказания Пеят хит на Азис на френски Пеят хит на Азис на френски Наскоро Александра изпя на френски хитът на  Азис „Сен Тропе“,  за който самият костинбродски славей се похвали, че събира милиони гледания в ютуб Стотици деца се впечатлиха от зрелищната демонстрация на ОД на МВР в Бургас Стотици деца се впечатлиха от зрелищната демонстрация на ОД на МВР в Бургас С това събитие бе отбелязана 143-ата годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи
Почина създателят на Чебурашка и Крокодила Гена Почина създателят на Чебурашка и Крокодила Гена През годините на своето творчество Шварцман участва в създаването на повече от 60 анимационни филма TikTok: Служители извън САЩ имат достъп до данни на америкаци TikTok: Служители извън САЩ имат достъп до данни на америкаци Информацията не се споделяла с китайското правителство Смях: Плеймейтка си направи краката 2 метра Смях: Плеймейтка си направи краката 2 метра Хубавицата качи снимка по бански от лятната си почивка Ужас! Извергът Ар Кели държал жертвите си заключени с дни, без вода и храна Ужас! Извергът Ар Кели държал жертвите си заключени с дни, без вода и храна Певецът бе осъден на 30 г. затвор за сексуални престъпления в продължение на десетилетия Разрешиха еднополовите бракове в Швейцария Разрешиха еднополовите бракове в Швейцария В края на септември 2021 г. в страната се проведе референдум САЩ с нова военна помощ за Украйна за $820 млн. САЩ с нова военна помощ за Украйна за $820 млн. До момента Вашингтон е отпуснал близо 9 милиарда долара под формата на оръжия и военно обучение към Украйна Най-богатите са загубили 1,4 трлн. долара в най-лошото си полугодие Най-богатите са загубили 1,4 трлн. долара в най-лошото си полугодие И макар загубите да са значителни за най-богатите, те представляват само малка крачка към намаляването на световното неравенство В Гърция се молят: Дано не заприличаме на България, пълен хаос В Гърция се молят: Дано не заприличаме на България, пълен хаос Катимерини: Нашата съседка тъне в безкрайна политическа криза Десетки жертви след силно земетресение в Иран Десетки жертви след силно земетресение в Иран Дълбочината на труса е 10 км Сексуалният мокър сън на няколко поколения чукна 55! Памела Андерсън празнува рожден ден Сексуалният мокър сън на няколко поколения чукна 55! Памела Андерсън празнува рожден ден Спасителката от плажа Памела Андерсън все още излъчва зашеметяваща красота и сексапил
Корнелия Нинова Корнелия Нинова БСП се връща на масата за преговори, ако Петков не е премиер Виц на деня Виц на деня "Аз не съм четиридесетгодишна жена! Аз съм осемнадесетгодишна девойка с 22-годишен стаж!" Виц на деня Виц на деня Когато султанът се връща неочаквано от командировка, гардеробите направо се чупят от мъже. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Внимание! Употребата на дезодорант не ви освобождава от задължението да се къпете.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори