Яденето на месо съкращава живота
08 Май 2016, Неделя, 15:10 ч.
Става дума само за червеното месо и некачествените колбаси
Изследване, в което са били включени над 1,5 милиона души, е установило, че смъртността е по-висока при хората, които ядат месо, по-конкретно - червено или обработено, съобщава Science daily, като се позовава на проучване на групата „Майо клиник" в Аризона.
Авторите на изследването са анализирали шест отделни проучвания, които са оценили отражението от вегетарианството и месоядството върху смъртността.
Целта на изследването е да се извлече основано на доказателства заключение, което да послужи на лекарите, за да преценят дали да окуражават пациентите си към месоядство или вегетарианство.
Въпреки че заключенията за САЩ и Европа се различават, общите данни все пак говорят за увеличаване на смъртността дори при малко повишаване на приема на червено месо.
Проучването е проследило състоянието на над 1 милион души за период от 5,5 до 28 години и се отнася до приема на полуфабрикати като салам, бекон, наденици, кренвирши, както и прясно червено месо.
Източник: Фокус
В категории:
Здраве






Ето защо кафето е полезно: Ново проучване разкрива изненадващи ползи за здравето
03/08/2025, Неделя 21:59
0

Изпомпват вода от Струма за квартали с режим в Кюстендил
03/08/2025, Неделя 21:40
0





Обявиха извънредно положение в 39 гръцки общини
03/08/2025, Неделя 21:09
0

Правете тази процедура при разширени вени и ниско кръвно
03/08/2025, Неделя 20:59
0







Този десерт ухае на лято - и се прави за минути!
03/08/2025, Неделя 19:41
0

Мъж почина при присаждане на коса в Турция
03/08/2025, Неделя 19:21
0

