Яденето на месо съкращава живота
08 Май 2016, Неделя, 15:10 ч.
Става дума само за червеното месо и некачествените колбаси
Изследване, в което са били включени над 1,5 милиона души, е установило, че смъртността е по-висока при хората, които ядат месо, по-конкретно - червено или обработено, съобщава Science daily, като се позовава на проучване на групата „Майо клиник" в Аризона.
Авторите на изследването са анализирали шест отделни проучвания, които са оценили отражението от вегетарианството и месоядството върху смъртността.
Целта на изследването е да се извлече основано на доказателства заключение, което да послужи на лекарите, за да преценят дали да окуражават пациентите си към месоядство или вегетарианство.
Въпреки че заключенията за САЩ и Европа се различават, общите данни все пак говорят за увеличаване на смъртността дори при малко повишаване на приема на червено месо.
Проучването е проследило състоянието на над 1 милион души за период от 5,5 до 28 години и се отнася до приема на полуфабрикати като салам, бекон, наденици, кренвирши, както и прясно червено месо.
Източник: Фокус
В категории:
Здраве
Силен вятър на морето, застудяване в София
Напрежението между САЩ и Венецуела расте, обявиха наркокартел за терористична организация
17/11/2025, Понеделник 22:06
9
500 млн. евро в бюджета, ако "мъртвите души" в администрацията бъдат премахнати
17/11/2025, Понеделник 21:48
1
„Шеврон“ влиза в надпреварата за активи на „Лукойл“?
Мъж се изкъпа в морето в Приморско
Украйна придобива 100 френски изтребителя
17/11/2025, Понеделник 21:10
6
Цената на таксито в Пловдив скача
17/11/2025, Понеделник 21:00
0
Евакуация в Румъния заради атака с дронове
17/11/2025, Понеделник 20:50
0
Над 110 хил. лева са открити в дома на задържания митнически инспектор в Драгоман
17/11/2025, Понеделник 20:40
4
Развитие по скандала с Ариана Гранде и пробива през охраната
Благомир Коцев и Никола Барбутов вече са в затвора
Христо Марков оглави НАП
