Яденето на месо съкращава живота
08 Май 2016, Неделя, 15:10 ч.
Става дума само за червеното месо и некачествените колбаси
Изследване, в което са били включени над 1,5 милиона души, е установило, че смъртността е по-висока при хората, които ядат месо, по-конкретно - червено или обработено, съобщава Science daily, като се позовава на проучване на групата „Майо клиник" в Аризона.
Авторите на изследването са анализирали шест отделни проучвания, които са оценили отражението от вегетарианството и месоядството върху смъртността.
Целта на изследването е да се извлече основано на доказателства заключение, което да послужи на лекарите, за да преценят дали да окуражават пациентите си към месоядство или вегетарианство.
Въпреки че заключенията за САЩ и Европа се различават, общите данни все пак говорят за увеличаване на смъртността дори при малко повишаване на приема на червено месо.
Проучването е проследило състоянието на над 1 милион души за период от 5,5 до 28 години и се отнася до приема на полуфабрикати като салам, бекон, наденици, кренвирши, както и прясно червено месо.
Източник: Фокус
В категории:
Здраве








Чували с пари изпаднаха от брониран камион! Това, което последва е (не)очаквано
02/05/2025, Петък 21:33
2

Оцеля след падане от 115 метра
02/05/2025, Петък 21:24
1





Побой в Перник
02/05/2025, Петък 21:00
0

Получи голямо признание
02/05/2025, Петък 20:48
0

Прави нещо невероятно
02/05/2025, Петък 20:24
0



Играчка-плачка: Дете надраска картина за 50 милиона евро
02/05/2025, Петък 20:03
2



