×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Уроците за изневярата, които можете да научите от Холивуд


Уроците за изневярата, които можете да научите от Холивуд
"Фатално привличане" също е филм-урок
24 Април 2016, Неделя, 22:20 ч.

На кино или в живота, решиш ли да кръшнеш, последствията са едни и същи, убиваш чуждото щастие в името на своето

Филмите могат да ни подведат за много неща, но могат и да ни преподадат доста житейски уроци. Когато става въпрос за изневяра, Холивуд може да ни покаже много модели, които да ни накарат да се замислим, преди да се решим да кръшкаме на половинката.
Ясно е, че аферата носи вълнение и романтика, но тъжната истина е, че изневярата по-често носи горчивина или е провокирана от проблеми.
Така или иначе, тези 13 филма ще ви предложат важни уроци по темата:

1. „Неприлично предложение“
Урок: Няма такова нещо като „машинален секс без последствия“.
Диана (Деми Мур) и Дейвид (Уди Харелсън) са щастливо женена двойка, но имат отчаяна нужда от пари в брой. Когато един богат, красив мъж (Робърт Редфорд) им предлага $ 1 милион за една нощ с Диана, те си казват, че е ОК, защото сексът няма да означава нищо. Но дори и след като работата е свършена, ревността на Дейвид продължава да разяжда брака им.

2. „Можеш да разчиташ на мен“
Урок: Изневярата вменява объркваща комбинация от вина и зашеметяване.
Сами (Лора Лини), която не харесва особено шефа си, Брайън (Матю Бродерик), но тяхната внезапна афера я изненадва и развълнува. В даден момент обаче, тя започва да се чуди „Какво правя? Защо се държа като момиче в пубертета!?“.

3. „Карол“
Урок: Аферата може да промени живота ти по начин, който няма как да прогнозираш.
Тази драма улавя една от най-страшните части на влюбването: когато не си сигурен, че обектът на обичта ти отвръща на чувствата ти. Когато става ясно, че връзката на Карол (Кейт Бланшет) и Тереза (Руни Мара) е нещо повече от афера, Карол решава да напусне съпруга си, който по-късно обявява, че нейната обратна сексуална ориентация я прави негодна да бъде майка.


4. „Да преминеш границата“
Урок: Някои афери могат да прераснат в дългосрочна любов.
Рядко, но е факт, че една изневяра може да задържи двама души заедно дълги години, както е в случая с Джони Кеш (Хоакин Финикс) и Джун Картър Кеш (Рийз Уидърспун), които започват връзката си като любовници, но в крайна сметка се женят след години незаконна любов.

5. „Фатално привличане“
Урок: Бъдете много, много внимателни, с кого точно започвате афера.
Този филм потвърждава, че аферата е грозна измама, която заслужава голямо наказание. В тази драма прелюбодеецът Дан (Майкъл Дъглас) става жертва на зловещо отмъщение от страна на своята пренебрегната и луда любовница Алекс (Глен Клоуз).

6. „Разходка на Луната“
Урок: Аферата може да означава, че просто се нуждаете силно от промяна в живота си.
Пърл (Даян Лейн) обича съпруга си и семейството си, но тъй като е забременяла още като тийнейджърка, тя се чувства така, сякаш е пропуснала голяма част от живота си. Аферата ѝ с Джером (Виго Мортенсен) ѝ позволява да си представи един напълно различен живот, но скоро тя осъзнава, че това е просто фантазия.

7. „Изневяра“
Урок: Съпругът винаги усеща, когато нещо се случва зад гърба му.
Не можем да виним Кони (Даян Лейн), че се влюбва в горещия герой на Оливия Мартинес. Но нейният съпруг (Ричард Гиър) определено започва да усеща, че жена му се държи странно и нещата започват да се влошават. Има още един урок – не подценявайте яростта, вдъхновена от измамата.

8. „Малки деца“
Урок: Когато човек е недоволен от брака си, той става склонен към изневяра.
Брад (Патрик Уилсън) и Кейт (Кейт Уинслет) се чувстват пренебрегвани от техните съпрузи по различни причини. Така че те започват любовна връзка. Но наистина, връзката им е просто бягство от техните семейни проблеми.

9. „Отблизо“
Урок: Дори когато нечий семеен живот изглежда безупречно, никога не се знае какво се случва зад закрити врати.
В тази невероятно сложна мрежа от романтични интриги, всички четирима герои изглеждат успешни и щастливи във взаимоотношенията си. Но под повърхността, всички те са недоволни от това, което имат.

10. „Краят на аферата“
Урок: Аферата може да възникне по време на или след травматично преживяване.
Аферата между Морис (Ралф Файнс) и Сара (Джулиан Мур) се разгръща на фона на Втората световна война в Англия. Буйният, романтичен секс между двамата е на фона на въздушното нападение. Логично аферата завършва доста мелодраматично.

11. „Английският пациент“
Урок: Забраненият секс винаги е супер горещ.
Подобно на „Краят на аферата“ (и пак с участието на Ралф Файнс), тази история се разиграва на фона на война. Ласло (Файнс) и Катрин (Кристин Скот Томас) започват супер страстна връзка. Фактът, че техните нови отношения са тайна, прави увлечението им още по-силно и интензивно.

12. „Другата жена“
Урок: Пазете се от серийни кръшкачи.
Не е задължително да се смята, че след като един път човек е изневерил, ще продължи да го прави и в бъдеще, но понякога това е модел на поведение. Тази комедия ни показва как Карли (Камерън Диас), Амбър (Кейт Ъптън) и Кейт (Лесли Ман) се обединяват, за да отмъстят на мъжа, който върти афери и с трите по едно и също време – с една съпруга и две любовници.

13. „Вече не живеем тук“
Урок: Аферата най-често върви ръка за ръка с лъжа и отричане.
Тази депресираща драма започва с Джак (Марк Ръфало) и Едит (Наоми Уотс), които мамят своите съпрузи, които от своя страна също започват да им изневеряват заедно. Двете „двойки“ изтъкават паяжина от грозни лъжи. Компрометираните нрави маркират с мрачна безнадеждност живота и на четиримата.

В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
baihui
24.04.2016 21:46:08
2
4
От филмите на Холивуд може само да мултиплицираш тъпотата си !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори