×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ексклузивно! Река от газ прекосява страната ни, но „черното злато“ изтича към Африка и Азия


Ексклузивно! Река от газ прекосява страната ни, но „черното злато“ изтича към Африка и Азия
В блока „Хан Аспарух“ има много нефт и газ, но е много дълбоко, казва феноменът Иван Милев
23 Април 2016, Събота, 05:00 ч.

С това, което Господ ни е дал, можем да се наредим сред най-богатите нации в света, но няма кой да ме чуе, казва радиестезистът, чиито способности да открива нефт и газ са признати от учените в Русия

- Г-н Милев, до дни се очаква да започнат проучванията за газ и нефт в блока "Хан Аспарух". Премиерът и министри споделиха в Бургас, че се надяват след сондажите с "Ноубъл Глоубтротър" да не сме вече енергийно зависими. Вие сте единственият феномен в България, който твърди, че нефтът и природният газ са като реки и техният маршрут сте го означили върху картата. Ще бъдат ли открити подземни богатства в морето край Варна?

- Да, но е на голяма дълбочина. Като работех в бившия Съветски съюз, на 6 км под Земята вадеха газ. Блокът „Хан Аспарух“ съм го нанесъл и на моята карта преди 15 години. Находището от нефт е на около 80 км навътре в морето. Под него се движи река с газ, която минава през цяла България. Много ще се радвам, ако стигнат до газовите залежи! Мога да им кажа на каква дълбочина да сондират, ако проявят интерес. Правил съм това, но от самолет или от вертолет в СССР.

- Как?

- Работя първо по карта, после на място. Мога да маркирам петното, да определя най-подходящата точка за сондиране и да посоча дълбочината му. В Саратовска област от изследователския вертолет МИ-2 съм посочил например находищата на нефт и газ, както и тяхната дълбочина. От самолет съм засичал и находища край границата с Афганистан. Със специалисти сме обикаляли и района на Щелковските подземни газонаходища (Московска област). Съветските учени проверяваха възможностите ми върху терени, в чиито дълбини знаеха какво има. След одобрението на резултатите върху техните обекти подписахме договор, с който ми се даде право да търся нефт и газ в СССР. Бях уважаван там, но не останах, защото исках да съм полезен на страната си.

- Вие сте и научен сътрудник на научно-технологическия център “Магнитрон” към Федерацията на инженерите в Русия. Интересен е и опитът на изследователите от СГРЗ “Нефтегеофизика” за проверка на биолокационния метод чрез космически снимки в мащаб 1:200 000 от Саратовска област, но за нашите читатели сега е по-интересен въпросът какви съкровища крият земните недра край Варна и Бургас. Според предварителните разчети, в „Хан Аспарух“ има залежи над 100 млрд. кубични метра природен газ. Вашите багети отчитат ли същото?

- Струва ми се, че това е малко преувеличено, но може и да има толкова. Находището е около 15 000 кв. км. Там има артерия с газ, минаваща през цялата дължина на България. Тази подземна река всъщност „захранва“ находището. Само с една сонда на сушата можем да задоволяваме нашите нужди, че и да изнасяме дори. Не е нужно в морето да го добиваме. Тази газова магистрала продължава към Русия, достига полуостров Камчатка и там има отклонения към Казахстан, Индия, Китай и Пакистан. Те също имат големи находища.

България е много богата и на нефт. Лежим под петролните артерии на арабския свят и само от нас зависи дали ще извадим от недрата това богатство, или ще го оставим на шейховете от Близкия изток. „Черното злато“, дарено ни от Бог, изтича към Африка и Азия.

- При една наша среща преди години бяхте казали, че под Бургас тече река от нефт. Не са ли по-богати блоковете „Силистар“ и Терес, които са навътре в морето до Бургаския залив, от варненския блок „Хан Аспарух“?

- Има една ивица от Констанца до Варна, която е богата на газ. От Украйна под морското дъно пък тече нефтен поток, която „захранва“ цяла Африка. Ако някой проявява интерес, мога да му кажа точно къде минава.

- В началото на седмицата бившият министър Делян Добрев заяви, че на сушата е малко вероятно да се намери нефт или газ...
 

- Напротив! Има толкова много, че може и да продаваме.

- Депутатът обаче твърди, че вече е имало стотици сондажи и десетки компании са проучвали сухоземната част на България...

- Били са много сонди, но нищо не са изкарали. Нужно е да се знае и мястото, и дълбочината, на която да сондират.

- Учените казват, че нефтът е в ограничени петна, а вие твърдите, че се движи...
- Естествено, че се движи. Подземни реки, които може да ни направят много богати, минават през страната ни. Където намерят подходяща среда, я насищат и така се образуват нефтените и газови петна. Но тъй като нефтът изтича извън пределите на родината ни, имаме интерес да го извадим на повърхността колкото е възможно по-скоро.

- Вие какво бихте посъветвали тези, от които зависи страната ни да стане по-богата и животът на българите - по-лек?

- Да работят за България! Защо само 30% от продажбата на газ и нефт, ако бъдат открити, ще влизат в държавния бюджет под формата на концесионни възнаграждения, като тези  богатства са дадени на народа ни от Бог? Трябва да са поне 50%! Нека учените и държавниците помислят за природните богатства на България и да направят нужното, за да бъдат те правилно експлоатирани! Природният газ в дълбините край Варна е достатъчен да живеем като шейхове с отопление за пет лева на месец...

- В предаването „Дневниците на уфолога“ водещият проф. Стамен Стаменов миналата седмица спомена, че сте сред най-добрите български радиестезисти, а геофизикът проф. Бойко Рангелов каза, че радиестезията е най-сигурният начин за откриване на подземни аномалии и всеки можел да стане радиестезист. Колко кладенци вече сте открили?

- Много са. Мога обаче и искам да помагам за откриването на нефт, защото страната ни е най-богатата в Европа. През центъра на Видин например минава една артерия, от която Румъния черпи 80 години, а нашите геолози не могат да направят нищо. Аз мога да помогна, но затова е нужно някой да ме изслуша.

- А кой е най-добрият начин да се предпазим, ако къщите, в които живеем, са построени върху геопатогенни зони?

- Това не е фатално. Намерих под жилището на един човек радиоактивна вода, т.е. има уран и животът му бе застрашен.

- Бяхте споменал, че и под бургаска болница сте открил радиоактивни материали...

- Да. Навремето съм вземал проба и тогава бях малко притеснен, защото открих уран. С моите радиестезични методи може да се установи точно дали има радиоактивни материали. България е много богата на уран и под много жилищни блокове все още има находища. У нас цари хаос. Никой не си прави труда да проучва района, преди да си издейства разрешително за строеж.

- Търсят ли Ви да откривате такива лъчения?

- Случвало ми се е много пъти да помагам на хората, чиито домове са изложени на влиянието на радиоактивни материали, но няма практика да ме викат, преди да са започнали строежа. Някои се облъчват с години и идват, когато се почувстват зле. Ако не се вземат, обаче, навреме мерки срещу подобен род лъчения, те могат да ви разболеят тежко и в крайна сметка да ви убият.
 
- Пазите папка с документи от институти в СССР, където са тествали способностите ви, но в България само Тодор Живков е подкрепил желанието ви да работите за България. Вярвате ли, че след повече от 30 години война с бюрократите от БАН, ще може да направите това за България, което сте правили в Русия?

- Вече не. Загубих вяра. Писал съм до министри, премиери, но никой не ще дори да ме изслуша. Не мога да ги накарам насила да ми обърнат внимание...

- Но Живков е можел.

- Само той навремето прояви интерес, но от БАН ме изкараха враг на науката и не тестваха способностите ми, като в бившия СССР.

- Какво ви казаха тогава учените?

- Че не искат да правят нова Ванга, а не те са я направили. Аз не искам да споря с тях, а само да помогна, защото ако тези богатства от нефт и газ се изкарат, България ще бъде Рай.

- Ако все пак някой от българските държавници ви подадат ръка, какво бихте му казали?

- Мога да маркирам петното, да определя най-подходящата точка за сондиране и да посоча дълбочината му. Само за един час можем да прелетим със самолет или вертолет и да посоча точно къде са находищата. Не съм нито гладен, нито жаден. Имам си пенсия и живея добре. Аз съм скромен човек и искам да дам нещо за България. Мъка ми е това, че в Русия използваха способностите ми, а в родината ми никой не се интересува. Смятам, че има смисъл в това да ми се подаде ръка, за да помогна на България и българите, за да живеят моите сънародници по-добре.

В категории: Животът


Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
16
Коментара по темата
16.
az
24.04.2016 08:56:08
0
0
V Bulgariq ot otdavna se sondirA neft oba4e ne I v polza za durjavata , za tova neznaem.
15.
insa oil
23.04.2016 21:07:42
1
2
БатБойко гоеСТРАХдане би ФренскиКомандосиБарети легионериот ФренскияЛегиондамукацнатна игрищетовБанкя докаторазцъкватенис смъжанабившата министърканаОбразованието илидокато ритамачлес БистришкитеТигри да кацнат снайперисти парашутисти да му покажат ЧЕРВЕН картони да му бият дузпата от политиката както стаа с Африкански ДИКТАТОРИ от МАЛИотказващи да предадат доброволно НАЙ-големите находища на УРАНна Френския Концерн АРЕВА
14.
Странджански Пехливан с IQ175
23.04.2016 20:54:45
1
4
Между 5.5-6МИЛИАРДАЕВРАизтичат от ДЖОБОВЕТЕ и портфейлите на всички българи ВСЯКА годинав посока Москва ЛУКОЙЛ ГЪЗПРОМ Милер Путин Медведев Валентин Златев и Джигит Алекшперов с тия парички руските мошета си купуват поршета 100метрови яхти цели курорти в Австрийските Алпиили застрояват и изкупуват на килограм БГЧерноморие сиреч с нашите парик упуват нашото МОРЕ и СЛЪНЦЕ
13.
Странджански Пехливан с IQ175
23.04.2016 20:48:00
2
5
Бай Иван май НЕ e чувал за USGS-Американския Геоложки Институт.Там през 2002 година ЦРУ разсекретява карти с ВСИЧКИ находища на НЕФТиГАЗ по СВЕТА .Като всяко газово находище отбелязано със зеленаточка авсяко нефтеносчерна.Така че от махалато на бай Иван полза ЙОК.Чичо САМ има дронове и САТЕЛИТИ със невероятни технически способности което знаят и виждат всичко.Ся байИван да звъни надъщерятавАнглия ида икажи даму КОПИРА на1флашка USGS Gas map Europe includung Turkey там ши намери всички СКРИТИ находища БЕЗплатно
12.
1111
23.04.2016 18:39:34
0
5
ВИЖДАТЕ ЛИ РУСКИТЕ КУРВИ КАК ГИ Е ЯД,ЧЕ ЩЕ ИМАМЕ НАШЕ НАХОДИЩЕ? АМИ ДА НЕ СМЕ ЛУДИ ДА ДАВАМЕ ПО 2 ЛВ. НА ЛИТЪР НА ЛУКОЙЛА,НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ,А НЕ РУСНАЦИ! И ДА ЗАМЪРСЯВАТ БУРГАС ВЕЧЕ КОЛКО ГОДИНИ!
11.
do Ravda
23.04.2016 17:28:11
2
2
Глупако научи се да пишеш на български ! А на латиница с правилна транскрипция ! ( ако не знаеш какво е транскрипция , опитай в гугъла !!! )
10.
Gazometar
23.04.2016 17:24:10
5
4
А бе този малоумник обикаля от 1990 година всички редакции на всевъзможни вестници радиа , телевизии ! Уж сте уважавана медия - грънци !!!
9.
Един от многото тъпи ( Васко не чети)
23.04.2016 15:37:02
1
12
Ако ще и океан от газ да има )) то вижте договора-- фирма-Тотал е концесионер на шелфа ни (черноморският териториален шелф) и ще плаща 50---60 мил годишно което е смешно--Единственото им задължение ако намерят газ е -- да ни позволят да си купим от намереното -между 2% и 30 % според допълнителна договорка-което също е смешно -защото разликата е парадоксална - Единственото с което ГЕРБ се хвалят е - че видите ли транспортните разходи за газта ще са по малко и така газта щяла да бъде по евтина ))хахаха
8.
BSS
23.04.2016 15:17:27
2
3
Аве Бай Уй, ако ако "минава" тая газ през цяла България, ще ходи ли някой да дупче offshore като е десет пъти по скъпо от дупченето на брега...
И за какви реки , какви потоци приказвате , къде извира, къде се влива, вие нормални ли сте?
7.
Санчо
23.04.2016 15:01:44
2
9
Наистина и на мен ми показа сондаж, чудо, имаше река от фекалии! Ударихме канализацията.
6.
1111
23.04.2016 13:56:54
2
11
НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СИ ИМАМЕ СОБСТВЕНИ НАХОДИЩА!!! СВОБОДАТА САНЧООО ;)
А НЕ ЛУКОЙЛ ДА НИ ГЪБАРКА С ВИСОКИ ЦЕНИ И НИСКО КАЧЕСТВО!
5.
Ravda
23.04.2016 13:02:55
1
12
Na men li4no mi e pokazal 14 sondaja i nikoga ne e sgre6il
4.
българка
23.04.2016 12:54:26
2
13
Потвърждава се поговорката,че никой не е станал пророк в собствената си стра
на
3.
КУРТИ
23.04.2016 12:41:38
1
7
ЧИЧО МИЛЧО ....КАК ДА ТА ВИКАТ .....ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ.......КАТО ТОЧНО ТЕ .....ТРЯБВА ДА ПРИБЕРЪТ ГОЛЕМИТЕ РУШВЕТИ ....ЗА ГОЛЕМИТЕ СИ АПАРТАМЕНТИ В МАЯМИ.....
2.
tintirimintiri
23.04.2016 12:18:31
32
8
Човекът е слабоумен или страда от психично разстройство, ама и вие от Флагман не е хубаво, че го бъзикате.
1.
Батка с Малка Патка
23.04.2016 12:18:22
4
10
Сетихте се че има петрол и газ като станаха евтини.
ЕВТИНЯЦИИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си  Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори