×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До МВР и Община Бургас: Пратете наркоманите и метадона в Психото или в Пето РУП-Бургас! Да не се окажем зли пророци


До МВР и Община Бургас: Пратете наркоманите и метадона в Психото или в Пето РУП-Бургас! Да не се окажем зли пророци
Гишето, от което наркоманите се снабдяват с метадон, е опасано с решетки и камера. Пациентите и лекарите обаче са оставени на произвола на съдбата
03 Февруари 2016, Сряда, 10:07 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Крайно време е да се осигури безопасност за болните и лекарите от МЦ I, както и за хората по улиците на Бургас
Нормално ли е метадоновата терапия да е под един покрив със специализирани лекарски кабинети и по неволя всеки ден с абстинентните наркомани да се сблъскват немощни хора и майки с малки деца?

Това се пита всеки, който е посетил Медицински център I повече от веднъж и е заварил грозната картина на неадекватни и често агресивни млади мъже, които са окупирали входовете на здравното заведение.

От години кабинетът по метадонова терапия се помещава в МЦ I в самия център на града и представлява частна практика на столичната д-р Антоанета Кумбиева. Тя сигурно е добър професионалист, със здрави нерви, търпейки нервните изблици на своите т.нар.пациенти.

Е, и решетките на д-р Кумбиева са здрави! Гишето, от което тя подава на наркозависимите  дозата метадон, е опасано с метални ограждения и камери, а единственото нещо, което охранява останалите лекарски кабинети са едни стари талашитени врати. Пациентите пред тези кабинети са напълно беззащитни.

Над 90 % от питомците на д-р Кумбиева са бивши затворници, не крие самата тя пред Флагман.бг и  обяснява как идвали озверели от пандиза, но пък и на тях трябвало да се помогне, трябвало да гледаме философски на проблема им, да се отнасяме с разбиране. Даже и в случаите, когато докторката закъснява да отвори гишето и лишените от доза болни мозъци започват да се бунтуват.


Случаят с разбития кабинет на едно от джипитата го доказа (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Публикувахме статия, настоявахме за адекватна реакция от страна на ръководството на Медицинския център. И такава не получихме. Миналата седмица същият наркоман, който вилня в здравното заведение ограби брутално магазин в жилищен комплекс. Затова призоваваме: Преместете метадоновата терапия! За няколко гроша повече, прибирани като месечен наем от кабинета на  Кумбиева, ръководството на медицинския център рискува живота на стотици пациенти. 

Има много по-подходящи места за провеждане на безопасна метадонова програма. Аз се сещам поне за два варианта – в сградата на Центъра за психично здраве „Д-р Иван Темков“, където има  достатъчно помещения и специалисти,  не на последно място – солидна охрана.

Може да се оборудва помещение и в новата сграда на Пето РУП Бургас, като най-голяма и с добра локация. Това би подействало дисциплиниращо на наркозависимите, които едва ли биха си позволили изстъпления пред очите на органите на реда.

ФЛАГМАН.БГ ЩЕ СЛЕДИ ТЕМАТА. ПРИЗОВАВАМЕ КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ И ОБЩИНА БУРГАС ДА ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ!

В категории: Бургас


Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
12
Коментара по темата
12.
Димитър
03.02.2016 22:16:41
1
1
Кумбиева не е лекар,тя е убиец на болно хора!Тя е една дилърка и долна търгашка!
Метадона убива,метадона е доживотна зависимост!
Пожелавам на нея и сестричката й да им се случи това,от което се страхуват най-много!
11.
Пазач от Психото
03.02.2016 21:58:12
0
0
Аз съм най-стабилната о храна.При пет-шест няма.Има седем-осми.
10.
гойко
03.02.2016 19:19:43
1
3
А каква работа имат наркоманите в болница... тая долна измет е за газовите камери
9.
зависим
03.02.2016 18:36:37
3
1
колумбиева да си наеме охрана на здравното заведение а който прави проблеми да се исключва от програмата и това е стига сте обвинявали зависимите все едно да си болен и да не си взимаш лекарствта
8.
До джурналиста
03.02.2016 18:01:23
1
3
Ква охрана има в психото,НЯКВИ немощни старции
ти не си в ред,бе,джурналиста
7.
потресен гражданин
03.02.2016 16:57:22
2
3
Щурец мамати изгнил наркаж...
70% от хората които са посали коментари са за трепане просто нямат оправия...
6.
щуреца
03.02.2016 16:01:19
1
5
НЕСПИРАЙТЕ МЕТАДОНА ЧЕ ЩЕ СГЪНА НАЦЯЛО
5.
Ще дойдат и други
03.02.2016 14:28:42
5
4
През последните седмици гениалният министър на здравеопазването влага все повече усилия в стремеж да закрие центровете за психично здраве и държавните психиатрични болници, като нарече това "реформа". Идеята му е психично болните да се лекуват в обществото редом с всички останали, а не да се настаняват в институции. Скоро не само в МЦ 1, но и във всички останали болници, ДКЦ-та и т.н. освен с наркомани ще се сблъскваме и с психично болни. Така че да свикваме отсега.
4.
mnogo gi razbirate..
03.02.2016 14:18:49
2
1
Tova sus zapechatkata e vremenno reshenie carvul kvi sa teq makarenkovki metodi...
3.
пешо кура
03.02.2016 13:30:22
1
5
ДА ПРАТЯТ НА ЛЕЧЕНИЕ ДОКТОРИТЕ КОЙТО ДАВАТ НА НАРКОМАНИТЕ МЕТАДОНА НЕРАЗРЕДЕН КОГАТО НЕ Е РАЗРЕДЕН МЕТАДОНА Е НАРКОТИК ТАКИВА ДОКТОРИ СА ЗА ЗАТВОРА ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГИ КОНТРОЛИРА
2.
Бай Хуй
03.02.2016 13:03:43
13
12
Брейййй, абе вие наркоманите ги описахте като зверове бе! Хаха-хахаха.
Хората са абстидентни, искат да си получат дозата и надали им е до майките с деца или другите пациенти. Защо автора не казва имало ли е поне едно нападение в тази болница на зависим над някоя майка, дете или изобщо човек. А колкото до разбити врати и ограбени магазини...е, това го прави всеки един малоумник и то забележете - БЕЗ ДА Е НАРКОМАН! Примери бол.
1.
NE SA NAQDOHTE
03.02.2016 13:03:22
0
8
NE SA NAKRADOHTE,TO HEROIN NQMA OT MNOGO GODINI PO ULIZITE <VIE METADON IM DAVATE,TOTALNO SPRETE VSI4KO,izlqzataq doktorka ot zatvora iz4isten ot vsi4ko,i pak po4va za takiva samo ZATVORA E SPASENIE,taq doktorka ot takiva otrepki jivee,SAMO ZAPE4ATKA GI OPRAVQ i NA KARETO DA VDIGAT 6TANGI-za 10 dena ka4vat kila i se opravqt,vijdal sam go s o4ite si povqrvaite mi TAK E.....................
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Извършени били много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта към нея Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори