×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Червеният Мосинов към шефа на ГЕРБ Луков за фишовете на пътя: Комунизмът не е излязъл от главата ти!


Червеният Мосинов към шефа на ГЕРБ Луков за фишовете на пътя: Комунизмът не е излязъл от главата ти!
Лидерите на БСП и НФСБ Евгений Мосинов(вляво) и Ангел Божидаров се чудят какво става. На днешната сесия получават неочаквана подкрепа от съветници от ГЕРБ
26 Май 2015, Вторник, 09:09 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Председателят на ОбС Бургас Луков вбеси бургаски юрист, специалист по административно право, с твърдението, че не познава законите
Спор кой е по-комунист и по-добър юрист разпали страстите в залата на Общинския съвет-Бургас днес. Поводът стана поискано изменение на Наредбата за обществения ред, с която се упълномощава администрацията да съставя фишове на неправилно паркиралите автомобили. Докладната бе внесена от общинския съветник и лидер на БСП в Бургас Евгений Мосинов.

Призовавам ви да загърбим политическото говорене и да подходим прагматично. Други общини също прилагат фишове - Сливен, Варна. Не виждам проблем да се оторизират органите и в Бургас, за да съставят и фишовете. ЗдвП се променя, което ще даде възможност ние сами като Общински съвет да определяме глобите за неправилно паркиране“, настоя Евгений Мосинов.

Думите му афектираха председателя на ОбС-Бургас Костантин Луков, също юрист и дългогодишен бивш служител на КАТ, той заяви: „Давам думата на мене си!“и изнесе юридическа лекция по тема Закон за движение по пътищата(ЗДвП).

„Г-н Мосинов каза, че в този проект за решение не вижда политика. Но аз съзирам популизъм. И тъй като трябва да се обоснова, ще го направя юридически. На г-н Мосинов ще кажа, че не е необходима промяна, защото тя е предвидена в ЗдвП. Законодателят е уредил реда за налагане на тези наказания с фиш. Написано е кой имат право да съставят актове за административни нарушения. В случая на Община Бугас това е кметът. Той е издал такава заповед и упълномощил лица, които да го правят от негово име. Няма какво да гласуваме“, каза Костантин Луков.

„Очаквах да се изкажете г-н Луков, защото не разбирам толкова от организация на движението, не съм седял толкова на пътищата с подвижен знак“, влезе му остро Мосинов, с което припомни миналия период в трудовата биография на настоящия председател на ОбС. И всичко щеше да бъде наред, ако Мосинов бе спрял, но той продължи емоционалното си изказване от трибуната: "Комунизмът е в главата ви и няма да излезе оттам, г-н Луков. Нищо друго не искам да ви кажа. Нямате юридически аргументи“. Тръгвайки към парламентарната си банка Евгений Мосинов изтъкна: "Аз съм първият председател на БСП, който не е бил член на комунистическата партия."

Диалогът между двамата продължи в същия тон още няколко минути, преди да се пристъпи към гласуване. Тогава дойде и голямата изненада. Оказа се, че част от групата на ГЕРБ приема доводите на червения лидер. При първото гласуване само два гласа не стигнаха предложението му да се приеме – 24 „за“, 4 „против“ и 9 „въздържал се“. Тогава от групата на ГЕРБ поискаха прегласуване, след което докладната на Евгений Мосинов бе подкрепена с 32 гласа „за“.

Малко след тази докладна позициите на ГЕРБ и опозицията, но само на НФСБ, се сближиха по докладната за парк "Европа"(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

В категории: Политика


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
LUKOV , kak KOI !
26.05.2015 23:50:07
0
2
Лукчо пейдерас шала-ла-ла-ляр опс Лукчо пейдерастр шала-ла-ла-ля ....
5.
дебелак
26.05.2015 17:18:04
8
8
мосинов е крадец ненаяден
4.
1111
26.05.2015 16:27:10
1
7
То затова няма просперитет в страната,всички са червени гъзове!
3.
KAT
26.05.2015 13:26:15
0
19
SAMO NIE MOJEM DA SABIRAME PARI. NIKOI DA NE PIPA BANIZATA.
2.
BB
26.05.2015 11:48:19
1
20
Глобите са ясни от 200 до 500 лв за неправилно паркиране на тротоар.
Сега е време да започнат и да се налагат.
1.
ДС
26.05.2015 11:31:47
1
28
Че Луков е стар комунист и отрядник.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори