×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

1,6 млн.лв. са приходите от синята зона на Бургас. Опозицията се страхува да не я дадат на външна фирма


1,6 млн.лв. са приходите от синята зона на Бургас. Опозицията се страхува да не я дадат на външна фирма
Синята зона е доходоносен бизнес. При по-различна експлоатация приходите може да се повишат драстично
26 Май 2015, Вторник, 11:28 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

„Парламентът прие, че дейността може да се извършва не само от общината, а това не е никак случайно“, алармира Ангел Божидаров от НФСБ
1,6 млн.лв. са приходите от синята зона на Бургас за 2014 година. Това стана ясно от отговор на администрацията във връзка с питане на групата на НФСБ. Писменото становище бе представено в края на днешната сесия с подробна разбивка за всеки един от месеците. Отчетено е и колко са събраните средства от зоната за платено паркиране в периода януари-април 2015 година446 591 лева.

От справката бие на очи, че най-силният месец за 2014 година не е юни, юли или август, а – септември, когато са регистрирани 149 357 лв. постъпления в бюджета на ОП „Транспорт“.
Възможно е средствата да са отчетени през септември, но да са за предходни месеци, тъй като практиката на мобилните оператори е да прехвърлят парите към бенефициентите си след като ги съберат от клиентите си. Така например ОП „Транспорт“ в момента получава пари за неплатена синя зона от 2011 и 2012 година. Това са средства, които едва сега са събрани чрез колекторски фирми.

Прави ми впечатление, че през миналите години събраната сума беше по-висока. В този случай изниква въпросът: как синята зона се увеличава, а приходите падат“, коментира пред Флагман.бг председателят на групата на НФСБ в ОбС-Бургас Ангел Божидаров. Той подчерта, че не е внесъл питането случайно. Преди няколко седмици парламентът гласува, че синята зона може да носи печалба, а не както е досега да покрива само разходите и някак си между другото – може да се стопаниства от външна фирма, ако дадената общината счете, че е в името на обществения интерес.

Ще се борим и това няма да го допуснем в никакъв случай. Дори и да приемем тези цифри за чиста монета, то сумата от 1,6 млн.лв.на година не е никак малка и Общината не трябва да се отказва от този приход“, допълни Ангел Божидаров и припомни, че преди време колегата му от ТВ СКАТ и настоящ депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров направи разследване, което показа смущаващи факти за стопанисването и управлението на синята зона в Бургас.

По неофициална информация към момента в периметъра на зоната за платено паркиране са над 4500 места. Издадени са обаче 3800 карти за паркиране по местоживеене.

Припомняме, че съществен периметърът на платено паркиране има и вторичен елемент, който също носи приходи на общината. Това са глобите. Последната такава справка е от 2013 година, когато стана ясно, че при заложени 2 млн.лв.в перо „глоби и такси“ в администрацията са постъпили „3,1 млн.лв.“, което е преизпълнение на плана със 150 %.


В категории: Бургас


11
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
11
Коментара по темата
11.
бургаско магаре
27.05.2015 08:42:17
5
4
Мечтата на Николов е един ден народа да изчезне и да остане само бюджета.
10.
Матеев
26.05.2015 22:11:04
1
6
Приходите ги разбрахме, сега остава да научим разходите и да ни стане ясна картинката.
9.
Ahmak
26.05.2015 19:31:26
1
6
Да не се окаже , че бачкаш в общината е мърша ? А и какъв мъж си е путк* , ела набий мене е празняр . Е заради такива тъпаци като тебе народа ще дърпа назад и ще имигрират младите можещи хора , заради такива балъци като тебе които не виждат повече от собствените си задници и гледат тяхната "чиния" да е пълна , за сметка на 10 други които са заслужили повече , но какво да обяснявам на идиот . Хората които могат да мислят ще разберат , но малумници като тебе нищо няма да видят и ще станат просто статистика.
8.
Ahmak
26.05.2015 19:19:56
1
2
Ей шматка мои направим една среща ако да видиш малко анонимност
7.
h
26.05.2015 19:07:34
3
1
ahmak а да набия майка ти искаш ли анонимна интернет мишко ?
6.
Ahmak
26.05.2015 18:32:26
13
8
За такива приходи пътищата в Бургас трябва да са като магистралите в Германия , но НЕ НИКОГА . Нека народа да си троши колите и нервите , като повечето са само статисти няма как да се оправи положението . 100% ако го дадат на някоя фирма тя ще е Софийска ! Спрете да си плащате синята зона , почнете да биете служителите на общината и нещата или ще станат по зле , или ще почнат да се оправят !
5.
бургаско магаре
26.05.2015 17:02:10
12
4
Къде отиват тези пари и защо улиците в Бургас не се обезопасяват. Заличават се пешеходни пътеки без алтернатива? На Кмета му трябват пари - избори идат.
4.
Kmeta
26.05.2015 16:45:19
17
9
Така е скъпи съграждани, винаги съм казвал че РЕКЕТА е чиста печалба. Гласувайте за мен!
3.
До Божидаров
26.05.2015 16:23:06
11
10
Щом зоната се увеличава, а приходите падат вариант първи е ми здраво пипат, вариант втори е слабо ръководство, вариант трети е пълна промяна обхващаща смяна!
2.
12345
26.05.2015 15:59:21
11
12
Мдааа, общината срещу гражданите си..... Важни са парите, не хората. Вместо да се направят достатъчно паркинги, се залага на глоби и санкции.....
1.
Bojidarov
26.05.2015 15:55:26
6
20
Po golem maloumnik ot tebe nema.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори