×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На вниманието на здравния министър! Вижте как д-р Паздеров превърна РЗИ-Бургас в щабквартира на Гестапо (СНИМКИ, ВИДЕО)


На вниманието на здравния министър! Вижте как д-р Паздеров превърна РЗИ-Бургас в щабквартира на Гестапо (СНИМКИ, ВИДЕО)
„Защото работя!”, изсъска зам.-шефката Вергиния Цанова, на въпроса защо са поставени звънци и топки на вратите в държавна институция
Тема в развитие
виж още
скрий
11 Февруари 2015, Сряда, 18:09 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Авторът

Бодигардове, камери на всеки сантиметър, звънци и топки на вратите бранят директорските кабинети


С желязна физическа охрана, видеонаблюдение на всеки сантиметър, врати с електронни кодове, звънци и топки от външната страна на вратите на шефовете д-р Георги Паздеров превърна държавната РЗИ-Бургас в щабквартира на Гестапо.

Репортер на Флагман.Бг влезе под прикритие в Инспекцията, за да провери сигнал до редакцията за необяснимата драконовска охрана. Припомняме, че РЗИ-Бургас е институция на бюджетна издръжка, която осъществява държавната здравна политика на територията на областта и би трябвало всеки гражданин да може свободно да потърси помощ там. Оказва се обаче, че е точно обратното.
Още на входа охранител пита всеки човек къде и при кого отива и го препраща за талон на гише извън сградата. На всяка врата към етажите на Инспекцията има залепени огромни табели, че „Обектът е под постоянен видеоконтрол!”


Вратата на кабинета на главния секретар на Инспекцията
Живка Костадинова


Железните мерки се прилагат най-строго на третия етаж, където се намират директорските кабинети. Вратите на най-приближените до шефа д-р Георги Паздеров са с топки от външната страна, монтирани са и звънци. С тези привилегии в Инспекцията се ползват д-р Вергиния Цанова, която заместваше д-р Паздеров по време на неговото продължително боледуване, и главният секретар д-р Живка Костадинова. Кабинетът на самия д-р Паздеров е с нормална брава, но пък там постоянно дебне секретарка, която в ролята на куче-пазач пита всеки, стъпил на етажа, къде отива и не допуска всекиго до шефа си.


На всеки етаж има огромна табела, че обектът е под постоянен видеоконтрол

След настойчиво звънене и тропане по вратата на д-р Цанова, тя най-после подаде глава от кабинета си. Видимо притеснена от въпроса на Флагман.Бг защо са поставени звънци и топки на вратите, д-р Цанова изсъска лаконично: „Защото работя!” и затръшна вратата под носа ни. Тя не отговори защо шефовете на РЗИ-Бургас се заключват така и крият ли се от някого, това държавно учреждение ли е, щабквартира на Гестапо или петзвезден хотел.


Камери дебнат от всеки ъгъл в държавното учреждение

Знае ли министърът на здравеопазването д-р Петър Москов за тази шпиономания, въведена в РЗИ-Бургас? Кой плаща за тези видеокамери, строго дебнещи охранители, звънци и топки по вратите на лоялните служители?

Още нямаме отговор от здравното министерство, обещало да направи проверка за масовите уволнения, които д-р Паздеров приложи спрямо неудобните служители, критикували сериозно неговата работа и методи?

Самият д-р Паздеров „уволни“ от РЗИ дори Флагман.бг – след редица наши критични статии, достъпът до сайта в Инспекцията е забранен.


За да влезеш в сградата, трябва да се идентифицираш тук


Входът на Здравната инспекция в Бургас - маркиран със стикер
на бургаска охранителна фирма


Използваме повода за гестаповските мерки, за да зададем на министър д-р Петър Москов още един въпрос – наясно ли е той с разклатеното здраве на д-р Паздеров? Девет месеца шефът на РЗИ беше измъчван от най-различни болести, които го сполетяваха една след друга – възпален менискус – стара травма, главоболие, световъртеж, дископатия, преходно мозъчно разстройство. Той дори е освидетелстван в ТЕЛК от д-р Бакърджиева. Оправдано ли е човек с толкова заболявания да оглавява такава отговорна институция и не е ли по-добре да се потърси нов здрав директор?




В категории: Разследване


Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 2
27
Коментара по темата
27.
*********
18.04.2020 19:46:39
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
26.
д-р миразчийски
15.02.2015 09:49:45
8
4
не знам за д-р Пъздеров дали ще му направят нещо тези бръщолевения ,но хората трябва да знаят ,че ние аз д-р Матев Пъздеров сме по силни от министерството защото сме умни - Матев го свалиха от директор на мбал мене също ,но и двамата сме директори още Пъздеров също това е може само да ни елеминират физически
25.
учителка
14.02.2015 21:56:55
3
9
Как откъде пари изнудват училища за пари при утвърждаване на седмични програми макар да им е задължение ами само това ли...
24.
информирана
14.02.2015 18:03:22
5
4
Ще си позволим да припомним думите на италианския поет Джакомо Леопарди: "Времето е голямото лекарство за злословието, както и за всички душевни изпитания. Ако светът хули поведението и действието ни, не ни трябва нищо друго освен за добро или лошо да постоянстваме в него. Твърде скоро въпросът се изтърква и злословещите го изоставят, за да намерат нещо по-злободневно. И колкото по-устойчиви и невъзмотими се покажем в следването на избрания път и в презрението на одумките, толкова по-скоро това, което по принцип е било осъждано или е изглеждало странно, ще се смята за разумно и нормално: защото светът никога не вярва, че онзи, който не отстъпва, греши и в крайна сметка осъжда себе си, а нас оправдава. Откъдето следва нещо всеизвестно и то е, че слабите живеят по волята на света, а силните по собсвената си воля."
23.
възмутена
14.02.2015 12:01:43
1
11
Уважаеми коментиращи,преди да защитавате прочулия се с лоша слава Паздеров и Цанова си спомнете че тази сага продължава вече повече от година, много преди да бъдат уволнени , съкратени ит.н. служители.Нима не са реалност историите със сватбарската служебна кола на директора на РЗИ, и напусналия по собствено желание а не дисциплинарно уволнен негов приближен шофьора Христов,или пък за д-р Люба Павлова работеща в хомеопатичния си кабинет в работно време и напуснала също по собствено желание а не дисциплинарно уволнена защото работеще със знанието на ръководството на РЗИ , асега същата работи с помоща на същото това ръководство в РЗОкаса Бургас,нима не са истина редицата гафове с отровената вода на училищтни басейни или пък скандалите с епидемията в детската градина ,или пък гузното и грозно криене на Паздеров с измислени болнични за да не бъде уволнен и т.н. и т.н Грозно и обидно за лекарското съсловие
22.
информирана
13.02.2015 22:30:50
10
7
Явно Д-р Георгиева, освободената по нейно желание директор на дирекция, и приближените и с роднински връзки във Флагман не могат да прежалят доброто старо време в РИОКОЗ/РЗИ. И този вътрешен ред и правилник за устройството, когато бяха на работа и си получаваха големите заплати за да не правят нищо и само да сплетничат срещу ръководството от бившото РЦЗ, не само не им пречеше, но и въобще не ги интересуваше. Ако са толкова компетентни и незаменими защо никой не иска да ги назначи на ръководни постове в други държавни институции или лечебни заведения? Не може всички да са началници....все някои трябва да е изпълнител. Но въпросните вече бивши служители отдавна са загубили всякакви трудови навици и по незнайна причина постоянния виновен за това е Д-р Паздеров. Преди да критикуват някого трябва първо да погледнат себе си или поне така би постъпил всеки разумен самокритичен човек.
21.
kiril
13.02.2015 18:03:31
10
2
Nalojilo mi se nqkolko pati da posetq RZI-BURGAS,dovolen sam ot obslujvaneto i nai-mnogo na Dr.Georgi Pazderov i Dr Canova-moite pozdravleniq
20.
Реакционер
13.02.2015 16:27:23
8
3
И разбира се, че трябва да има строг пропускателен режим. Все пак това е контролния орган за здравеопазването в цялата Бургаска област, която на всичко отгоре е и гранична по суша въздух и море. Да не забравяме, че там е и лабораторията за изследване на най-различни патогенни организми, причинители на заразни болести и епидемии. Вие какво искате, всеки да си щъка там, като в кварталното кафене ли?
19.
DOKTOR KASABOV
13.02.2015 13:22:23
7
3
PORACHKOVA STATIA OTNACHALO DO KRAI, NEMA SAMNENIE.
ALU,KASABOVA,VINAGI TVOIA SAIT E BIL PORACHKOV, NO TUKA UDARIHTE DUPETO V TAVANA.
i vzemi pak go iztrii toz komentar
18.
Кремена
13.02.2015 07:33:44
5
7
Това, което разбрах от тази статия е, че в РЗИ Бургас има пропусквателен режим?!Драма?! Ало, четвъртата власт, станали сте по подкупни и нелепи от всяка друга.Като ще ни занимавате с подобни заглавия, постарайте се и съдържанието под тях да е смислено. Четем ви с идеята, че правите новини, а не услуги на някой.
17.
Запознат
12.02.2015 16:53:36
7
12
Флагман, до миналата година, искахте да постелите на креатурата на ДПС - Ат. Бошев. Не успяхте. Сега на кого помагате и на каква цена? Чий интереси обслужвате? Не стана ли на всички съвсем ясно, че имате изключително преднамерено, тенденциозно и зле прикрито злонамерено отношение към Паздеров?
16.
geleva
12.02.2015 14:17:10
4
16
Само като чета и се чудя -някои хора абонирани за властта ли са?Паздеров няма ли професия и не може ли да работи друго .Доколкото разбирам той или е дирактор , или "боледува"докато го назначат за такъв!
Ало, Господин министър, докога така?
15.
Георги Бакалов
12.02.2015 11:56:43
9
14
Това, че Паздеров работите не са много чисти, е по-ясно от бял ден!
Ключалките и видеокамерите хич не са интересни!
Интересно е ЗА КАКВО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ СИ тези хрантутници на най-бедния и най-болния народ в Европа!
Какви глоби, какви административни наказания за наложили в предходната година?!
Какви планови проверки са извършили?
На колко и какви потребителски сигнали и жалби са реагирали?
Нека покажат книгата с входящи номера на жалбите и сигналите през предходната година!!!
Какви бонуси са си раздали началниците?
Ако ФЛАГМАН получи отговори на тези въпроси, ще направи голяма услуга на обществото!
И без това много, много рядко темата "РЗИ" се появява в медиите!
14.
възмутен
12.02.2015 11:43:49
4
12
Г-н министър ако това стигне до ушите Ви, кажете на хората докога ще търпите тези безобразия в РЗИ Бургас.Крайно време е да излезете с коментар по темата.
13.
люска
12.02.2015 11:09:42
5
13
Абе Радостинче защо не отидеш да снимаш пропусквателния режим в Община Бургас или Областна администрация.Не ти стиска май.Обаче за РЗИ те подкукоросаха.Че коя държавна институция няма пропусквателен режим...
12.
do 10
12.02.2015 10:44:06
5
7
Pazderov, a ti kato govoreshe po SKAT che d-r Angel Kunchev bil saglasen da uvolnish vsi4ki epidemolozi. Tova ne e li grozna i dolna laja, aaaaaaaaaaaa?
11.
бяла мафия
12.02.2015 10:41:11
5
5
Гарвано Гарван око не вади!Бог високо министър далеко,горко му на народа.
10.
h
12.02.2015 10:24:33
5
12
Ама вие от флагман мн се излагате. какви са тези снимки на врати, брави, камери и несъстоятелни коментари - гестапо и т.н. Ако имате сигнали са нередности, нарушения по служба работете в тази насока, разследвайте, разпитвайте. Май целта ви е просто да си "предъвкате" тоя шеф на тая инспекция, за да има "градивна дискусия във вашия форум". Що не се насочите към други шефове на дирекции, които говорят явни лъжи в ефир пр.шефа на дирекцията на горите. Изпълнете си функциите на медия и да информирате.
9.
ГЕРБ
12.02.2015 06:05:07
8
12
Какво лошо има да има видео наблюдение в институциите? Касабови най-вероятно готвят някой на мястото на Паздеров и затова са почнали анти кампания. Лошо, много лошо за България!
8.
гошо
12.02.2015 00:00:30
3
12
Ако тази пуше я уволнете!!!!
7.
пенчо
11.02.2015 21:42:14
4
20
Заключено е защото в кабинета на Вергиния е димилник.Самата тя пуши по няколко кутии в кабинета си. Иначе контролираме другите да не пушат. Отврат.
6.
Георги Бакалов
11.02.2015 20:37:09
6
17
На вниманието на АВТОРА:::
Защо не прочетете
"ХАРТА на клиента" ( "С лице към хората") - РЗИ-Бургас, че да видите какво означава долно чиновническо ЛИЦЕМЕРИЕ?!
Документът
( http://www.rzi-burgas.com/admin.uslugi.htm ) е подписан д-р Паздеров и НЕСПАЗВАНЕТО на съдържанието на този документ, е достатъчно основание да СЕЗИРАТЕ по-горестоящата държавна институция!
ЦИТИРАМ "правила" от документа с чувство на неизмерим гняв :
##Мисията на администрацията е да постави във фокуса на действията си гражданина ;
Да се отнасяме към всички потребители равнопоставено, честно и любезно;
Да общуваме открито и осигуряваме пълна информация;
Да въведем механизми за обратна връзка от клиента и да извличаме поуки от направените коментари;
Подобряване на обществения достъп до предоставяните административни услуги в Регионална здравна инспекция- Бургас;
Партньорство и гражданско участие при разработването на достъпни, прозрачни и облекчени процедури и правила в сферата на административното обслужване;##
КАКВА ГРОТЕСКА!!!
Моля, попитайте САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ БОГОИЗБРАНИЦИ,
КАК ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЕТИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ пред тези, които им ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ!!!
Има МНОГО НЕДОСЕГАЕМИ БОКЛУЦИ на тази от господ прокълната територия "България"!!!
ХАЙДЕ ДА ГИ ИЗРИНЕМ ЗАЕДНО!!!
Между другото – РЗИ-тата са длъжни по закон да имат ръководно лице, което да отговаря за връзките с обществеността и в повечето области това е ГЛ.секретар на РЗИ.
Оссвен това н конкретния случай са налице
СЕРИОЗНИ РАЗМИНАВАНИЯ с ВЪТРЕШНИТЕ ПРАВИЛА на РЗИ-Бургас !
Административното обслужване в РЗИ- Бургас се осъществява при спазване на принципите, установени в Закона за администрацията , Наредбата за административното обслужване и в Административнопроцесуалния кодекс а ТЕЗИ НОРМИ СА ГРУБО НАРУШЕНИ!!!
ОЧАКВАМ от ФЛАГМАН да РАЗРОВИ ПУБЛИЧНО БОКЛУЦИТЕ на РЗИ-Бургас –
ОБЩЕСТВОТО ЗАСЛУЖАВА ТОВА!
5.
tutko putko
11.02.2015 20:18:49
6
8
PaZDerov stiga se opravdava do septwmri raboteeh v rzi i nqma6e zvanci i topki ai sq ko she kajesh
4.
doktora
11.02.2015 19:25:19
6
10
popitaite go pazderov ot kade nameri pari za tazi skupa kola,koiato se polzva ot nego i se vodi slujebna.pitaite moskov koia vlast triabva da doide 4e da izxvurli tozo 4ovek ot RZI
3.
Js
11.02.2015 18:40:03
9
18
Следващата стъпка е закупуване на луксозни лимузини и все пак охрана от НСО .... незнам някой помислил ли е че ще имат и разходи за представителни нужди :)
2.
тутко
11.02.2015 18:38:34
24
16
Скъпи ми смехурко, неистовата страст към скандала на парцала Флафман вече буди отвращение.
Системата за достъп функционира от няколко години , поне. Нормално е достъпа до институцията да бъде контролиран . Примери в Бургас колкото искате.
1.
nedevbs
11.02.2015 17:37:14
7
36
Ужас! И откъде пари за този лукс? Превърнали са Инспекцията в укрепен, недостъпен бункер. Москов дали ще вземе мерки, най-адекватните от които са да ги изхвърли завинаги оттам или е с тях?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори