×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

33 населени места очакват от мен справедливо разпределение на бюджет 2013 и хората от Дебелт разбраха, че съм кмет на всички


33 населени места очакват от мен справедливо разпределение на бюджет 2013 и хората от Дебелт разбраха, че съм кмет на всички
Иван Жабов, кмет на община Средец
Тема в развитие
виж още
скрий
21 Март 2013, Четвъртък, 16:08 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Снимка автора

Политизираната акция от миналата седмица не беше за доброто на моите съграждани, а имаше за цел да обслужи нечисти интереси

Екип на Флагман.бг посети кметството на община Средец днес, няколко дни, след като стихнаха протестите, организирани от партиите НФСБ и СЕК, предвождащи жители на село Дебелт. Близо седмица кметът на общината Иван Жабов запази мълчание, казвайки пред медиите, че това е демократичният начин да изрази своето разбиране. Кметът ни прие в кабинета си спокоен и готов на разумен разговор – с аргументи и показвайки документите за всяко нещо, в което го упрекват.

Жабов спечели местните избори на балотаж с 59 % подкрепа от своите съграждани, издигнат от партия ГЕРБ срещу червения дотогавашен кмет Тодор Пройков.

- Г-н Жабов, какво всъщност предизвика протестите, в които участваха основно жители на село Дебелт, сред които се открояваше кметицата Иванка Ангелова? И каква е обстановката в общината, където очевидно определен кръг от хора се постара да възпроизведе случая с варненския кмет Кирил Йорданов?

- Всички служители на моята администрация са на работните си места. Това, което беше през миналата седмица - като митинги и груби обиди, аз определям по един единствен начин – политизирана акция, която не бе в интерес на моите съграждани. Видяхме камерите на една бургаска телевизия, един лидер на партия и като цяло моят извод е, че кметицата на село Дебелт бе политически подведена.

- Но нали Иванка Ангелова получи своя пост благодарение на ГЕРБ?

 - С нея работихме много добре, но претенциите, които има за завишаване на бюджета на село Дебелт, са необосновани. Община Средец е най-голямата на територията на област Бургас. Ние имаме още 32 населени места и няма как да загърбим останалите села. Според мен това са нейни лични амбиции, а не искания на жителите на Дебелт, които аз уважавам. Истината е, че това, което Община Средец направи за селото не е никак малко. Сторихме всичко възможно, за да може Дебелт да стане село с характер на град.

- Бихте ли внесли повече конкретика?

- Това е първото населено място, което се вижда от нашата община, то е огледалото ни, дава началото на Община Средец, няма как да не бъде чисто и спокойно. Доста средства са вложени там. Те имат около 50 хил.лв. приходи от данъци, такси и наеми, а от бюджета сме осигурили над 110 хил.лв., без да включвам  делегираните от държавата средства – за училище, детска градина. Да не забравяме, че се изпълни и проект за енергийна ефективност на стойност около 300 хил.лв. Общината е спечелила и проект за читалището, което включва саниране, смяна на дограма, ремонт на читалищния салон. Това нямаше как да се осъществи, ако не бяхме  заделили 200 хил.лв. гаранция, за да има сигурност, че проектът, който сме стартирали, ще бъде доведен до успешен край. Другото, което направихме бе свързано с подписването на договора за археологическата база. Собственият принос на общината там е близо 500 хил.лв. Нашата идея и желание е селото да стане истински културен център, в който да се разкрият работни места.  Всичко, което е свързано с туристическия продукт, започва от тази база. Искаме да привлечем достатъчно туристи, които ще дойдат там,  ще посетят и центъра на селото. В този ред на мисли за мен са неоснователни претенциите, че не сме направили нищо за Дебелт.

- Хората разбират ли ви, те сигурно слушат  г-жа Ангелова, която всеки ден е сред тях и вероятно смятат, че се криете, чувствайки се виновен?

-  Разбира се, в неделя се срещнах с тях в Дебелт, за да им обясня, че нещата не са такива, каквито се представят по телевизията. Моята максима е, че аз не съм венчан за това място. Рано или късно, както съм влязъл тук, така и ще изляза. Искам преди всичко да съм човек, но и кмет на всички населени места в Средец.

- Каква е тази мистификация с 693 хил.лв. разходи за администрацията - направени ли са, ще се правят ли, това се чуваше на протестите, но така и не се разбира къде е проблемът?

 - Първо изтече информация, че тези близо 700 хил.лв. са похарчени през 2012 г. Не знам кой какво от опонентите ми разбира от бюджет, но е некоректно да се гледат едни цифри и да се коментират некомпетентно. Бюджетът за разходите на 2012 г. бе приет от Общинския съвет през февруари. Това са целеви средства за чистота, които не могат да бъдат пренасочвани и използвани за друго перо. Там има и преходен остатък от предишни години. Заплатите в общинска администрация от 2009 г., откакто съм застъпил, не са увеличавани.

- Но сега не ги ли вдигнахте, нали затова ви атакуват?

- Това са популистки твърдения. Гледах предаване по една бургаска телевизия и там виждам сравнение на едни цифри: през 2012 г. близо 170 хил.лв. за заплати, а през 2013 година – 300 хил.лв. Трябва да е ясно, че разликата идва от увеличението на щата. Имаме два спечелени проекта, които трябва да продължим след изтичането на периода за финансиране. Първият е за обществената пералня, а другият и за благоустройство и озеленяване. За да бъдат устойчиви проектите бе нужно да запазим заетостта, защото подлежим на мониторинг в следващите пет години. За да покажем, че тези средства сме ги ползвали правомерно трябва да гарантираме на наетите хора постоянна работа. Друго завишение идва от това, че от тази година и функцията „Чистота” вече е в общината. Там имаме наети над 40 човека.

- Колко зам.кмета имате?

- Имам един заместник и една секретарка. Другите двама ги освободих по взаимно съгласие.

- Как седят вашите отношения с ОбС и наистина ли колаборирате с БСП, както ви обвиняват?

- Искам да благодаря на всички общински съветници, че не се поддадоха на натиска по време на сесията и подкрепиха бюджета. Аз съм диалогичен човек и с всеки мога да намеря общ език. Живеем в един град, в който всички се познаваме. Изборите приключват в рамките на един месец и работата продължава. Ако искаме да оправдаем доверието на хората, трябва да се гласуват предложенията на кмета щом е за доброто на общината. Ако общинските съветници решат, че аз искам нещо за себе си или искам да ощетят някого – готов съм да понеса своята отговорност. Мнозинството ме подкрепя и всеки кмет на мое място разбира какво искам да кажа.

- Спокоен ли сте, ако ви направят проверка за процедурите, по които са проведени търговете?

- Нямам никакви притеснения относно проведените процедури. Сметната палата излезе оттук през февруари т.г., нямаше никакви нарушения, а само препоръки.

- Областното ръководство на ГЕРБ пита ли ви вече дали можете да организирате изборите тук в тяхна полза, вие сте кмет от ГЕРБ? 

- Да, бях подкрепен и издигнат от ГЕРБ, но сред хората, които гласуваха за мен имаше и такива от БСП, и от други партии. Аз съм кмет на всички. Този въпрос е некоректен.

- Какви са приоритетите в Бюджет 2013?

- Да завършим проектите, които сме започнали. Поради тази причина предлагаме в бюджета от фонд ФЛАГ да бъдат изтеглени 12 млн.лв. Популистите твърдят, че тези пари ще бъдат връщани от жителите на Средец. В това твърдение няма нищо вярно. ФЛАГ е фонд, който дава заеми с ниска лихва на общини, но той не отпуска финансови средства без да се докаже, че имаме спечелен проект и сключен договор.  Искам да успокоя всички жители на цялата община, че тези 12 млн.лв. няма да тежат на поколения напред. След като свършим проекта, идва управляващият орган, проверява цялата документация и ни възстановява сумата, а ние връщаме парите на фонд ФЛАГ.

- Необходимо ли е да дискутираме темата „Орехова градина“, някои казваха, че протестът бил спретнат, защото не сте дали на г-н Георги Манев – лидер на СЕК, някакви орехи, той пък каза, че не ги искал, защото се борел да останат за Общината?

- Не виждам логика в мисленето и изразяването на този политически лидер -  общинско нещо да остане за общината?! Имаше инвестиционно намерение, ние го разгледахме, входирахме го до ОбС, гласува се, имаше публичен търг. Този търг бе проведен изключително прозрачно. Всеки уважаващ себе си бизнесмен можеше да следи обявите и да проследи всички етапи. И ако е имал намерение да участва – да се включи.  Дали той се е явявал или не аз не знам. Трябва да попитате него. Готов съм да приема всеки в кабинета си за разговор. И никога не бих пренебрегнал интересите на моята общност, ако бизнесът иска да инвестира тук. Добре дошъл е всеки.

- Другите села бунтуват ли се по примера на Дебелт, така всеки може да ви извива ръцете?

- Не, спокойно е. Всички села подкрепят общинския център. Но действията на кметицата на Дебелт от последните дни объркаха много хора. Близо една седмица пазя мълчание, аз съм диалогичен човек, исках да видя как ще протекат тези протести. Но сега хората се настроиха срещу г-жа Ангелова, защото с всеки изминал ден се избистря безсмислената причина, поради която вървяха тези бунтове

- Притеснихте ли се, когато нахлу тази маса от граждани в сградата на Община Средец, докато течеше сесията миналия четвъртък?

- Не. Просто се изненадах от начина, по който влязоха. Никога съм нямал нотки за притеснение, каквото и да бе станало. Но най-важното беше да не пострада някой гражданин. Това нямаше да простя на организаторите.


В категории: Средец


31
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
31
Коментара по темата
31.
хм..
01.04.2013 23:38:01
0
1
ТЮФЛЕК
30.
skl\i
01.04.2013 20:22:28
0
0
Това е пиара на БСП?
29.
skl\i
01.04.2013 20:22:23
0
0
Това е пиара на БСП?
28.
хриси
26.03.2013 12:50:37
0
8
Сладък ще ти скъсам дупето довечера като се върнеш в къщи и парички да носиш чу ли
27.
Флагман
24.03.2013 12:45:57
14
3
Г-н ЖАБОВ, ни ги слушайте,ние Ви вярваме, защото сте успешен кмет,това са едни и същи хора които тук ви клепат
26.
nerez
24.03.2013 08:36:03
4
11
Колко отблъскваща физиономия
25.
стамболийски
23.03.2013 16:03:32
3
2
Е га ти общинското ръководство не пиели алкохо -болен-други шофират май препили -трети се загубели в казана и т.н.
24.
or;rj
23.03.2013 15:54:25
2
2
Абе кмете проектите на шиварова нали са европейски?То в общината всички ще работят и до кога?
23.
ронина
23.03.2013 15:48:14
2
5
кметицата да даде интервю на братовчеда от вестник средец за да научат всички истената?
22.
!!!
22.03.2013 20:31:19
5
6
Написали са му отговорите,той не може да съчини едно свясно изречение.Килограми много,акъл никакъв.Гладен за власт и пари.Ще мълчат БСП- как няма да мълчат.Съпругът на главната счетоводителка на Общината е общински съветник от БСП,пък и Жабов си е техен човек,ама как да го разберат тогава от Бургас.Лиза ,маза докато го издигнат.Чолака изпълни заканата си да затрие Грудово,ама грудовчани пак допуснаха да ги измамят,не разбраха игрите им.Добре,че работя в Бургас ,че поне не им гледам простотиите.
21.
Ст.Стамболов
22.03.2013 18:33:27
3
11
Бил се бавил 1 седмица,защото бил ДИАЛОГИЧЕН!Антагонизми.Да мълчиш от диалогичност!Таи се,защото чака малкото "ерудити"около себе си да му съчинят интервюто.И пак излъга за перото"Други разходи в страната".Те не са за сметопочистване.Като е толкова наясно с финансите,защо клепаше на фандъци на сесията,когато го питаха за прословутите пари?
Политиката на този посредствен,но много мнителен и злопаметен кариерист е да мачка всички,които са интелектуално над него.И тъй като това са 99% от общинските служители,навсякъде цари страх от вендета.Даже стана модерно да се правиш на тъп-така се оцелява!
Вижте какви хора назначи за шефове-безгръбначни марионетки,които за добра заплатка не се свенят да му изпълняват долните поръчки за гавра и обезличаване!
Стигнахме до там простотата и неадекватността да се съизмерват с мъдростта!Докога,бе????
20.
!!!
22.03.2013 13:37:33
3
8
Много гербаджии се отдръпнаха именно заради Жабов и се насочиха към други партии.Интервюто е добро само,че няма нищо вярно за самоопределилия се за "диалогичен" човек.Точно обратно.Той е кмет на приближените си и на себе си.Едно са думите,друго са делата.На мазните му приказки вече не се връзва никой.Да внимава като ходи някъде по селата да не го посрещнат с тоягата,че доста му се канят.
19.
МГЕРБ
22.03.2013 10:26:17
3
10
Накарайте Жабов само да прочете тази статия и ще видите какъв смях ще падне. Сигурна съм, защото съм работила с него. Най-слабия и глупав кмет на Средец до този момент.
18.
ЧЕТЕТЕ И СЕ ПАЗЕТЕ
22.03.2013 09:32:44
1
2
Р Е Ш Е Н И Е №
гр.Бургас, 26 юли 2011г.
В ИМЕТО НА НАРОДА
АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД гр.Бургас, в съдебно заседание на двадесет и седми април през две хиляди и единадесета година, в състав:
СЪДИЯ: ГАЛИНА РАДИКОВА
при секретар С.А., в присъствие на поркурора Станимир Христов като разгледа докладваното от съдия ГАЛИНА РАДИКОВА адм.д. №756 по описа за 2010 година, за да се произнесе, съобрази следното:

Производството е по реда на чл. 156 и сл. от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК).

Образувано е по жалба на “Аполон груп” ООД, ЕИК 147122236, със седалище и адрес на управление гр. Царево; представлявано от управителя Иван Д. Димитров,/КИНТАЖА/ срещу Ревизионен акт №02-00-901434/ 19.01.2010г., издаден от главен инспектор по приходите при ТД на НАП – гр. Бургас, потвърден с Решение № РД-10-80/18.03.2010 г. на директора на Дирекция „ОУИ” – гр. Бургас при ЦУ на НАП, в която на дружеството-жалбоподател са установени задължения по ЗДДС за ревизирания период 28.08.2007г. – 31.05.2009г. в общ размер на 85 207, 44 лева и лихви за забава в размер на 8 423, 53 и допълнително начислен корпоративен данък в размер на 28 166,94 лева и лихви 3 026,98 лева за данъчната 2008г..

Воден от горното и на основание чл.160, изречение последно от ДОПК, Административен съд – гр. Бургас, IV състав,
Р Е Ш И:
ОТХВЪРЛЯ жалбата на “Аполон груп” ООД, ЕИК 147122236, със седалище и адрес на управление гр. ***; представлявано от управителя И.Д.Д. срещу Ревизионен акт №02-00-901434/ 19.01.2010г., издаден от главен инспектор по приходите при ТД на НАП – гр. Бургас, в частта, потвърдена с Решение № РД-10-80/18.03.2010 г. на директора на Дирекция „ОУИ” – гр. Бургас при ЦУ на НАП, в която на дружеството-жалбоподател са установени задължения по ЗДДС за ревизирания период 28.08.2007г. – 31.05.2009г. в общ размер на 85 207, 44 лева и лихви за забава в размер на 8 423, 53 и допълнително начислен корпоративен данък в размер на 28 166,94 лева и лихви 3 026,98 лева за данъчната 2008г.

ОСЪЖДА “Аполон груп” ООД, ЕИК 147122236, със седалище и адрес на управление: гр.Царево, представлявано от управителя Иван Д.Димитров, да плати на Дирекция „ОУИ” – гр. Бургас при ЦУ на НАП юрисконсултско възнаграждение в размер на 2 946 лева.
СЪДИЯ:
МЕДИ
Абе КИНТИ вярно ли си повярва, че можеш да излъжеш държавата.
Там ноомерът ви не минава ама имате да връщате с Ефито пари на сумати хора,- който се е допрял до вас е изгорял.
Как може да сте толкова брутално нагли и безкруполни измикяри ?
По важно е, че все намирате някой да вържете. Е това е единственото нещо в което сте страхотно добри.
Та като стана дума за пари,кога ще върнете и на мен парите които ми дължите ? ЧАКАМ

ламбо
Вярно ли е товаза кинтажа ?
Според решението на съда той трябва да плати крадено ДДС -осемдесет и пет хиляди лева,а заедно с данък, ливи и други разни стават общо - сто двадесет и седем хиляди седемстотин и седемдесет лева /127 770 лв./
Пък аз чакам за моите 4500лв.които имат да ми връщат заедно с Ефтим.
МАЛЕ МАЛЕ МАЛЕ
17.
съсед
22.03.2013 09:32:18
4
5
от друга община съм не знам колко е компетентен кмета ви но ми се струва че 50-100 крави този човек може да пасе
16.
съсед
22.03.2013 09:32:17
3
4
от друга община съм не знам колко е компетентен кмета ви но ми се струва че 50-100 крави този човек може да пасе
15.
тд
22.03.2013 08:51:13
1
4
14, аргументирай се!
14.
до 13
22.03.2013 08:41:49
3
3
Пълни глупости пишеш!
13.
тд
22.03.2013 08:34:26
2
8
Жабов е пълен лъжец! Много бързо си забрави предизборните обещания, които даваше в Дебелт! Защо не отговори на въпросите миналата седмица, а чакаше да му напишат отговорите и тогава да дава интервю. Това е един некомпетентен човек, на който му дърпат конците и му слагат думите в устата. "Благодарение" на него общината здраво ще затъне!
p.s. 7,8, като грамотни хора е редно да пишем на кирилица!
12.
xxx
22.03.2013 08:23:28
2
7
браво жабов, браво янков, браво грудовски шопари
11.
ГЕРБ
22.03.2013 08:14:09
1
5
За разлкиа от номер 10, аз съм изключително огорчен от некомпетентността на кмета. Имал съм възможността да разговарям с този човек, добър като е характер, но капацитета за тази работа не му стига, сигурно затова казват, че жена му управлявала общината!
10.
xxx
21.03.2013 20:46:38
3
7
изключително впечатлен съм от нивото на коментари 7,8,9.браво жабов,браво янков,браво грудовски орли
9.
GRUDOVEC
21.03.2013 20:29:16
3
6
V SREDC NQMA NIKAKVO NAPREJENIE VSI4KI TEZI PLATENI PROTESTIRA6TI GI DOVEDE MANE I ESTESTVENO SRE6TU ZAPLA6TANE I TAZI KMETICA NA DEBEL KAK NQMA SRAMA DA VZEME 10 000LV OT JORO MANEV ZA DA PLUE PROTIV KMETA SA6TO TAKA OB6TINATA NE DADE OREHOVITE GORI NA MANEV I ZA TOVA E BESEN I SE 4UDI KAKVI OT4AQNI HODOVE DA PREDPRIEME
8.
GRUDOVEC
21.03.2013 20:21:49
4
7
JORO MANEV VAN OT OB6TINA SREDEC TI NQMA6 MQSTO V NA6ATA OB6TINA NIE GRAJDANITE NA SREDEC NE TE ISKAME I TVOITE SAPARTIICI SA6TO TAKA 4E VAN OT SREDEC PLUS TOVA V SREDEC SE NOSQT SLUHOVE KAK JORO MANEV SE DRUSAL S KOKAIN VSEKI DEN
7.
SREDEC
21.03.2013 20:18:48
5
7
VSI4KI TEZI PROTESTI SA INICIIRANI OT KRADECA JORO MANEV ZA6TOTO VE4E NEMOJE DA KRADE OT NA6ATA OB6TINA PLUS TOVA E DAL 10 000LV NA KMETICATA NA DEBELT ZA DA PLUE PO KMETA
6.
ГЕРБ
21.03.2013 19:58:51
4
8
Жабата лъже, аджеба защо чак след една седмица дава интервю. Еми да може някой от свитата да му го съчини и напише.
5.
БСП
21.03.2013 19:30:34
3
4
кмета отказва да се идентифицира с ГЕРБ.ура!!!ние пак сме тук!!!жалки аматьори пак ви излъгахме
4.
Стоян И.
21.03.2013 19:30:15
6
2
Най-голямата община? А Руен къде отиде? Тя е с 45 села!
3.
PENA
21.03.2013 17:14:38
7
4
kmeticata na debelt iskala kola za 30 hilqdi leva ........ za tova tolkova se bontuva ,sa6toto taka e lapnala malko pari4ki ot nqkoi hora za da se vdiga na protest. A MANEV MU RQZNAHA KRILATA NEMOJE VE4E DA KRADE TOVA NE E BSP I PROIKOV DA GI SABIRA
2.
милен
21.03.2013 16:52:00
1
2
Бравооо той ще си ходи и сега от селата разбрали че кмета обеща работни места и кражбите да престанат.
1.
Киро
21.03.2013 16:43:31
1
4
Назначените кметове нямат избор?Когато падне от власт ще видем и в община и училище?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори