×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съветник от СЕК откри инвеститора на Бургасленд в мазе в Лондон


Съветник от СЕК откри инвеститора на Бургасленд в мазе в Лондон
Константин Бачийски показва къщичките, които нямат нищо общо с голям фирмен офис, на този адрес е регистрирана фирмата, която се очаква да прави впечатляващ развлекателен център край морето
Тема в развитие
виж още
скрий
01 Ноември 2012, Четвъртък, 12:32 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки и видео: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Финансовите резултати на фирмата са несериозни за мащабния атракцион, който казват, че ще строят в парк „Езеро”, смята Константин Бачийски

Общинският съветник от СЕК Константин Бачайиски направи свое проучване и стигна до невзрачна къщичка в Лондон, в която е регистрирана фирмата „Robinson Leisure Developments PLC – очакваният мощен инвеститор наБургасленд в парк „Езеро” (виж видеоинтервюто). Въпросният кандидат да инвестира в Бургас разбуни духовете сред съветниците, а точката близо 30 хил. кв. м. от парка да му бъде дадена на концесия ще се гледа в късния следобед на сесия на местния парламент днес.

Откритията на Бачийски обаче дават нов повод за отпор на опозицията срещу предложението на кмета Димитър Николов английските инвеститори да издигнат край морето атракциони, сред които планетариум, научно-образователен център, вътрележки, виенско колело, пиратски кораб за деца и други ефектни съоръжения.

 
2 хил. паунда - толкова е годишната печалба на фирмата-инвеститор
„Направих си труда да проуча бързо чрез интернет коя е фирмата и разгледах в техния Търговски регистър за какво става въпрос. Там се вижда, че тази компания за последната година си е сменила три пъти името. Успяхме да намерим и нейния официален адрес, тъй като в Англия адресите са добре направени и се откриват лесно. Оказа се, че тази фирма е регистрирана в невзрачна малка къщичка. Очаквахме да видим голям корпоративен офис на сериозна голяма компания, а това по-скоро ми прилича на домашен адрес. Открихме и последния отчет на фирмата за декември 2011 г. и в него пише, че  оперативната печалба предвид данъци е 2, като се има предвид, че в Англия се измерва в хиляди, това означава 2 хил. паунда. Това не изглежда никак сериозно. Много общински съветници имаме бизнес, аз примерно декларирам в пъти по-голяма печалба.”, каза Бачийски. Той негодува, че предложението за отдаване на концесия изцяло е обвързано с намеренията точно на въпросната фирма и много трудно може да се приеме по принцип, а тепърва да се набират оферти кой да бъде инвеститорът.

Според Евгений Мосинов не може очакваният бъдещ мощен инвеститор да бъде регистриран в английско мазе. Точката е последна от дневния ред днес и се очакват бурни дебати по нея.





В категории: Бургас


Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
10
Коментара по темата
10.
Chico Gosho
11.02.2013 01:42:03
0
3
Е тоз младеж, как ги изрови тез неща, чак в Англия? Добре, че отрано се видя за какво става въпрос, да ни отворят очите, че реално пак щяха да вземат златния терен за без пари до морето, по тази тънка схема.
9.
Живко Пирьов-дипломиран експерт-счетоводител-Бурга
03.11.2012 20:55:16
0
6
...на всичко отгоре/направих си труда и аз да вляза в UK Companies House/ на стр.2 от годишния финансов отчет към 30.11.2011 е декларирано, че дружеството не е извършвало никаква дейност от 30.11.2008 г.!!!. На стр.8 от отчета пише, че това е dormant company /неактивна, спяща компания/... Декларирано е, че за 2010 и 2011 не се дължат и не са внасяни корпортивни данъци. Капитала по номинал е 250 хил.паунда, като са покривани стари загуби и реално парите/на практика всички активи/, с които разполагат в кеш и банка са 33 /НЕ хиляди!/ паунда. Интересен е и факта, че до 11.01.2012 името е било BULGARIAN LEISURE DEVELOPMENTS PLC, а след това става ROBINSON LEISURE DEVELOPMENTS PLC. Отчета е одитиран от независим одитор Winn&Co От всичко видяно, спокойно може да се направи заключението, че това е компания от типа "пощенска кутия" с никакви налични капитали, активи и човешки ресурси към 30.11.2011.
8.
Живко Пирьов-дипломиран експерт-счетоводител- Бург
03.11.2012 16:51:31
0
8
Не съм запознат в детайли по темата и не мога да коментирам автентичността на показаните документи, но само да поясня, че на снимката, там където сочи пръста, това със сигурност не е печалба 2 хил. паунда. Това е пояснение № 2 към финансовия отчет, който както виждам е към 30.11.2011. Та, което се вижда е, че това е т.нар. "нулев" отчет за приходи и разходи. т.е до 30.11.2011 фирмата практически не е извършвала търговска дейност/нито има формирана печалба, нито загуба/. Във връзка с това, ако документа е автентичен и ако става въпрос за същото кандидатстващо дружество, това със сигурност не е "сериозен инвеститор"
7.
I Za vas kakvo
02.11.2012 16:57:33
1
2
Nai-dobre e da se pravi neshto za grada i da ne se krade. BUDETE SUGURNI V TOVA.
6.
i za nas kvo
02.11.2012 08:14:58
4
0
Koe e po dobre-da se krade i da se pravi neshto za grada ili da se krade i Bencho,Manev,Kostadinov,Kasabov...i t.n da si kupuvat bentlita,mercedesi,blokcheta,kashtichki...?
5.
POTRESEN
01.11.2012 23:23:05
1
6
Каква клевета !?!?! Евала на момчето, гледам го два-три пъти вече и все интересни неща изкарва. Даже повече такива хора ни трябвам , та да има кой да защитава и обществения интерес, че аман само от кражби.
4.
Експерт-счетоводител
01.11.2012 23:02:04
2
6
Каква малка печалба, то фирмата на едната снимка гледам , че даже оборот няма. Егати инвеститора. Дано се опазим от такива „чужди“ инвеститори !!!
3.
!!!!
01.11.2012 18:42:36
5
5
Сега кмета Димитър Николов ще даде под съд не само Георги Дражев, а и Константин Бачайиски за клевета.
2.
.
01.11.2012 17:23:07
5
6
със държавни пари е лесно да правиш бизнес ,със собствени пари е така ,малка е печалбата
1.
Иван Пенков
01.11.2012 16:33:40
2
12
Сега разбрахте ли защо искат да махнат камерите на СКАТ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори