×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Опозицията се надигна: ГЕРБ мачка демокрацията, върна Бургас към Тодор Живков


Опозицията се надигна: ГЕРБ мачка демокрацията, върна Бургас към Тодор Живков
Димитър Колев, Георги Дражев, Константин Бачийски, Евгений Мосинов и Валентин Касабов (отляво надясно), както и съветници от НФСБ бяха категорични днес, че ще водят битка срещу тоталитаризма в Общинския съвет
Тема в развитие
виж още
скрий
17 Октомври 2012, Сряда, 13:06 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

НФСБ, СЕК, БСП, Лидер заедно тръгнаха срещу опитите на управляващите да изгонят камерите от сесиите на Общинския съвет

Опозицията в Бургас се надигна за първи път така категорично от пет години насам, в които общината се управлява от ГЕРБ. На една маса днес седнаха представители на НФСБ, БСП, СЕК и партия ЛИДЕР, за да кажат, че са против методите за ред и дисциплина, които мнозинството предвижда да въведе в местния парламент. Част от мерките, които ГЕРБ поднася, са забрана за камери по време на сесии и предаването им на живо, както и нов регламент на изказвания в залата и даване на абсолютна власт в ръцете на правната комисия, която ще може да решава коя докладна е допустима и законосъобразна, за да може да бъде изобщо разглеждана. Тези нововъведения са заложени в докладна записка, входирана от ГЕРБ , за промени в Правилника за организацията и дейността на местния парламент, които ще бъдат гласувани на предстоящата сесия.


Валентин Фъртунов, Здравко Сталев и Ангел Божидаров от НФСБ също заявиха, че няма да се откажат от битката срещу промените, искани от ГЕРБ

„Забраната за камерите, въвеждането на „конвент” в лицето на правната комисия са сталински подходи, които нашето поколение познава от книгите само. Това са действия, които водят до тоталитаризъм. ГЕРБ е на финалната права, чийто изход –изборите, е многозначителен. Те имат полза от работа на тъмно, без журналисти, за да могат да усвояват на спокойствие европейски средства, да се продават терени, обикновено на хора, близки до ГЕРБ. Предлага се нещо абсурдно – сесиите да се излъчват само в интернет страницата на Общината, за да стига до всяка точка на света. А бабата в блока или на село? Всяка баба вместо компот вече ще носи компютър”, възмутено каза водачът на групата на НФСБ в Общинския съвет Валентин Касабов. Освен тази забрана, ГЕРБ съкращава времето за изказвания на опозицията. „Ясно и целеустремено се запушва гласа ни”, каза Касабов на пресконференция днес. Заедно с него бяха Евгений Мосинов от БСП, Константин Бачийски от СЕК, Димитър Колев от ЛИДЕР, Валентин Фъртунов, ЗДравко Сталев и Ангел Божидаров от НФСБ.

Юристът Евгений Мосинов от БСП е категоричен, че се посяга на основната функция на Общинския съвет, която е да осигури дебат по важни за бургазлии проблеми. „Е, вече вместо да работим, ще четем вестници на сесии, защото няма да има кой да ни хваща в неудобни кадри от една страна, а от друга – няма да имаме възможности да се изказваме. Какво друго ни остава да правим?”, каза иронично той. БСП утре ще има заседание, на което ще приеме официална позиция по повод предвидените от ГЕРБ промени.

„Ние като съветници не сме съгласни с досега наложения стил на работа по време на сесии. Не съм съгласен, че в Общинския съвет трябва да се присъства мълчаливо. Това е основен орган на местната власт, а не придатък към общинската администрация. Ние сме против местният парламент да бъде обезличаван. Аз съм се борил, влязъл съм в него с гласовете на бургазлии, за да дебатирам въпросите, които ги интересуват. Не искам да се превръщаме в Народното събрание от времето на Тодор Живков. Не сме съгласни със свръх емоциите, които понякога се проявяват по време на сесии, нито пък с личните конфликти, но пък не искаме и тези промени, които ГЕРБ предлага. Понякога може да не съм съгласен с изказванията на даден съветник, но това е негово право и не може да му се отнема”, каза Мосинов. Той негодува и срещу самия непрофесионален начин, по който е написана докладната записка на управляващите. „В нея пише, че на сесии не се допускат лица с камери, това означава ли, че и ние трябва да напуснем, защото всеки от нас има камера на телефона си?”, попита иронично Мосинов. Той смята, че трябва да се дават пълни условия за работа на общинския съветник, а не да се свиват правата му и като пример за това даде, че се иска от съветниците да работят с интернет, но в същото време нямат дори контакт, където да включат лаптопите си. Мосинов се готви да внесе в местния парламент предложение за промяна в правилника като използва примера на далечната и невзрачна община Мездра. „Срамота е, но там в частта за работата с медиите са далеч по-демократични”, каза Мосинов.

Константин Бачийски от СЕК и Димитър Колев от Лидер също категорично заявиха, че промените изцяло ще потъпчат прозрачността на работа на местния парламент.

Опозицията призова всички, които искат да се запази демокрацията в Бургас, да се включи в битката им срещу промените, готвени от ГЕРБ.

Представителите на четирите формации са категорични, че ако все пак ГЕРБ не отстъпи и приеме подобни крайни мерки, ще бъдат използвани и други форми за отпор срещу промените.

„Ще се съпротивляваме докрай”, обещаха от опозицията.


В категории: Опозиция , Политика


Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
21
Коментара по темата
21.
FACK OFF LUKOV, LUDIEV i GEKOV
18.10.2012 18:28:52
0
0
"Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба."
"Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба."
"Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба."

"Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба."
20.
антиджими
18.10.2012 12:25:13
0
0
"ДУУУмократе" в червени одежди, търпяхме червените безобразия цели 23 години и ще се върнем окончателно в тоталитарния строй(както "умно" се изрзяваш) САМО ако отчаяни комунизи, като тези от НФСБ, дойдат на власт, което никога няма да стане.
19.
връщач
18.10.2012 12:22:20
0
1
"Демократе" в червени одежди, търпяхмзе червените безобразия 23 години и ще се върнем окончателно в тоталитарния строй(както "умно" се изрзяваш) ако отчаяни комунизи като тези от НФСБ дойдат на власт, което никога няма да стане.
18.
тиранин до демократа
18.10.2012 12:19:49
0
1
Каква дума, какви пет лева? Ти НФСБ за разумни хора и демократи ли ги имаш? Това са отчаяни борци за връщане на комунистическата диктатура! Злобари, ченгета и мракобесници- това са НФСБ!
17.
Джими
18.10.2012 09:10:40
1
2
ПРАВ Е ДЕМОКРАТА. Наистина май пак ставаме тоталитарна държава. А и гледам, че сега са се обединили всички , дори и тези , които подкрепяха ГЕРБ в местния парламент. Явно наистина става нещо, което е много нередно.
16.
ДЕМОКРАТ
18.10.2012 08:05:06
0
6
Все пак е добре да се спазват някакви демократични принципи и да има прозрачност, независимо кой управлява, за да правят нещата с мярка, защото днес искат да вземат думата на съветниците , а както е тръгнало утре ще искат да вземат думата и на обикновените граждани. Според мен в интерес на всички бургазлии е да са информирани, какво става в общинския съвет и в него наистина да има дебати по важните за Бургас въпроси. В противен случай защо търпяхме 23 години промени , като с тези действия пак се връщаме в тоталитарния строй!!!
15.
портокала до тиквата
18.10.2012 00:41:34
1
3
Яаааа, колко много "тикви" имало в НФСБ?! Аз мислех че са само три четвърти от файтонджийския състав, а те били почти всички...
14.
нефесеебец
18.10.2012 00:39:18
2
4
Най ми харесва поразяващият бретон на Божидаров и вечно намръщения сурат на непознаващият усмивката злобар Касабян!
13.
критичен
17.10.2012 17:02:31
1
7
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ЗНАЧИ ВСЕ ПАК ИМА ОПОЗИЦИЯ
12.
тиква
17.10.2012 16:10:10
6
7
ДЕЖУРНИТЕ ДРАСКАЧИ ОТ ГЕРБ СИ НИПАСИХА ЦИНИЗМИТЕ И СЕГА ЩЕ СЕДНАТ ДА ПИЙНАТ ПО ЕДНА БИРА И УТРЕ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАПЛАТКАТА ОТ ПИАР АГЕНЦИЯТА-50 лв. ЗА ОЧЕРНЯЩ ЦИНИЧЕН КОМЕНТАР, ТЕ ТАКА И ДЪРЖАВАТА УПРАВЛЯВАТ.
11.
тиква
17.10.2012 16:10:04
6
6
ДЕЖУРНИТЕ ДРАСКАЧИ ОТ ГЕРБ СИ НИПАСИХА ЦИНИЗМИТЕ И СЕГА ЩЕ СЕДНАТ ДА ПИЙНАТ ПО ЕДНА БИРА И УТРЕ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАПЛАТКАТА ОТ ПИАР АГЕНЦИЯТА-50 лв. ЗА ОЧЕРНЯЩ ЦИНИЧЕН КОМЕНТАР, ТЕ ТАКА И ДЪРЖАВАТА УПРАВЛЯВАТ.
10.
Дернев
17.10.2012 15:02:41
3
6
Интересно къде беше тази опозиция през всичките тези години на БКП/БСП, когато Бургас беше пренебрегван най-съзнателно и целенасочено, и отричани естествените му дадености, с което се спря развитието на пристанището му, въпреки националния интерес, а не само регионалия.
Действително няма някаква кой знае каква разлика в управлението на ГЕРБ и останалите, които се изредиха, но на Бургас бе отдадено полагащото се най-после.
А от това ще печели БГ като цяло.
Бургазлии много често са били проводници на чужди интереси.
Застанете най-после зад града си, а не зад различни партии, ако има такива, което много ме съмнява.
Диригентите са важни и видно е, че вече имаме наш представител там, ако не и нещо повече. Оставете ги да направят с Бургас това, което са започнали. Още веднъж - това е от полза за БГ.
9.
Дернев
17.10.2012 15:02:32
4
7
Интересно къде беше тази опозиция през всичките тези години на БКП/БСП, когато Бургас беше пренебрегван най-съзнателно и целенасочено, и отричани естествените му дадености, с което се спря развитието на пристанището му, въпреки националния интерес, а не само регионалия.
Действително няма някаква кой знае каква разлика в управлението на ГЕРБ и останалите, които се изредиха, но на Бургас бе отдадено полагащото се най-после.
А от това ще печели БГ като цяло.
Бургазлии много често са били проводници на чужди интереси.
Застанете най-после зад града си, а не зад различни партии, ако има такива, което много ме съмнява.
Диригентите са важни и видно е, че вече имаме наш представител там, ако не и нещо повече. Оставете ги да направят с Бургас това, което са започнали. Още веднъж - това е от полза за БГ.
8.
дан
17.10.2012 14:59:20
6
1
въпросните плюнчовци си навират една пишка в задника и после няма да могат да я изкарат
7.
дан
17.10.2012 14:59:16
7
1
въпросните плюнчовци си навират една пишка в задника и после няма да могат да я изкарат
6.
ha
17.10.2012 14:44:14
8
6
ГЕРБАДЖИИТЕ МОЖЕ ДА НЕ БИВА --АМА СКАТАДЖИИТЕ НИКЪДЕ НЕ ГИ ИСКАТ--МНОГО ИМ Е МИРИЗЛИВА ТЕЛЕВИЗИИКАТА -АМА НИКЪДЕ
5.
до мафиотския шеф
17.10.2012 14:31:39
3
12
То пък какво умееше Димитър Николов преди да стане кмет и да вземе властта. В период на криза властта прва хората зависими от нея, властта направи велик и всеможещ и Димитър Николов, а преди това-разни млека, разни бонбони....
4.
Шеф на Мафията
17.10.2012 14:24:57
2
5
Какво умеят тея господа?
Нищо интересно не виждам в тях.
3.
trapera
17.10.2012 14:09:12
3
11
Абе хора, защо се заблуждавате, че ГЕРБ са нещо по различно от БСП или СДС , Атака, Кунева или Яне , всички са една и съща измет, наричаща себе си по различен начин. Метода на управление в държавата сега не се различава от този от преди 30 години. Разликата е една тогава е имало само едно име БКП или Тодор Живков. В която и партия да членувате ще срещнете един и същ тип хора, жадни за пари и за власт.Така е било преди така е и сега, кои нормален свободомислещ човек се занимава с политика в България ( а и не само тук ). Нормалните, умните, можещи хора се разграничават от политиката. Те дори не гласуват. Което е пагубно за съжаление и се вижда какъв е резултатът. Вижда се какви хора вземат решение в държавата , вижда се и на кого "робуваме". Трудно е да се нарече това държава като се има в предвид кои управлява и кои го е избрал. Сигурен съм, че нормален уважаващ себе си човек не би гласувал за тази измет. За съжаление обаче същите тези които избират тази сган да ни управлява са тази които или търсят облаги или гласуват с идеята за по малкото зло или гласуват за всеки които каже че мрази комунистите. Комунизма отдавна не съществува като понятие в политическия живот на България, но пък всички политически лица показвани по телевизията са комунисти в пълния смисъл на думата. Измекяри на дребно , жалки душици гладни за власт и пари. И това във всяка една партия. ИСТИНАТА Е ДАЛЕЧ ОТ ПАРТИИТЕ. ТАМ Е ПЪЛНО С ПОМИЯРИ. ХОРАТА ОТДАВНА ГЛАСУВАТ ЗА ЛИЧНОСТИ А НЕ ЗА ПАРТИИ. А БОЙКО СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ЛИЧНОСТ. КАКВА ЛИЧНОСТ БИ МОГЪЛ ДА БЪДЕ ЕДИН ПОЖАРНИКАР - ОХРАНИТЕЛ ИЛИ ФИЗКУЛТУРНИК. НИЩО ЛИЧНО ПРОСТО НЕ ВИЖДАМ ЛИЧНОСТИ В ГЕРБ ИЛИ КОЯТО И ДА Е ДРУГА ПАРТИЯ. ЛИЧНОСТИТЕ НЕ ЧЛЕНУВАТ В ПАРТИИ. ТАМ ЧЛЕНУВАТ ХОРА ГЛАДНИ И ЖАДНИ, БЕДНИ ДУШИЦИ.
2.
До самодоволния АЗ
17.10.2012 13:59:41
2
17
самочувствието в политиката е най лошия съветник, принципът сега съм на власт, после не ме интерусава, ще правя каквото си поискав, извинявай приянелче, но е унищожил много псевдополитици, внимавай и с Вас да не се случи същото, хубаво е от време на време да чуващ и друго мнение, апропо те и комунистите едно време така говореха, взели сме я тази власт с кръв и няма да я дадем, грозно и лошо
1.
АЗ
17.10.2012 13:22:06
16
10
Много смешни. Много ясно, че ГЕРБ ще правят каквото решат - хората ги избраха, дадоха им пълно мнозинство. И аз гласувах за тях и не ме интересува нито долната кабеларка СКАТ, нито тоя ояден Мосинов.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори