×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаският Общински съвет счупи рекорд по простотия


Бургаският Общински съвет счупи рекорд по простотия
Опозицията от НФСБ в началото на заседанието изглеждаше кротка, дори правеше комплименти на управляващите, но тонът бързо се смени, заваляха взаимни обиди и култови фрази
Тема в развитие
виж още
скрий
27 Септември 2012, Четвъртък, 13:51 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Управляващи и опозиция започнаха с комплименти за паркоместата в Бургас, стигнаха почти до бой заради мюсюлманите

НФСБ и ГЕРБ минаха през взаимни комплименти и стигнаха почти до бой по време на продължението на сесията на местния парламент, която започна във вторник и приключи днес. Впечатляващи изказвания с гръмки изрази, които биха изчервили куп бургазлии, предизвикваха гняв и всеобщо веселие в залата, за да се стигне до финала, когато съветниците от Георги Дражев и Валентин Касабов от НФСБ се изправиха яростно срещу Димитър Людиев от ГЕРБ за място на трибуната, а председателката Снежина Маджарова се опитваше да усмири воюващите страни. Накрая тя разсърди НФСБ като не допусна дебат по същество за внесена от тях докладна записка, заради което те отново повдигнаха темата за нейната оставка. Така Общинският съвет на Бургас днес счупи рекорд по простотия, продължаваща от предния мандат, когато опозицията беше разнородна и превръщаше всяка точка от дневния ред в цирк с много изказвания и колоритни изрази. Сега опозицията е ограничена до НФСБ, СЕК и с редки включвания - БСП, които обаче държат тонуса в залата.

Първоначално на заседанието отношенията изглеждаха мирни и дори дебатът по първото предложение на НФСБ за проектиране на пътен възел на две нива на Т-образно кръстовище над „Капчето” по пътя за жк.к. „Меден рудник” предвещаваше да бъде лек. Зам.- кметът по строителството Костадин Марков каза, че такъв обект не може да бъде включен в капиталовата програма за 2012 година. „Това е тежко съоръжение, нуждае се от сериозен финансов и технически ресурс. Нека да отложим тази докладна записка докато получим становище от проектантския екип. Предложението му беше прието без сериозно противопоставяне.

Горещ дебат обаче предизвикаха следващите докладни от НФСБ по наглед дребни въпроси – премахване на няколко паркоместа, както и поставянето на пешеходна пътека на една от алеите в парк „Езеро”.  Арх. Димитър Георгиев от ГЕРБ и Ангел Божидаров от НФСБ се редуваха на трибуната със скици в ръце да обясняват колко са пет метра от кръстовището и дали то се мери от центъра или от края му и други. Единствено зам. шефът на Общинския съвет Костантин Луков успя да укроти надигащите се емоции в залата и излезе да обясни как може да се спира на кръстовища. След изказването си именно той заслужи комплиментите от НФСБ, че словото му било градивно.


Зам. кметът Костадин Марков мирно обясни за две докладни записки, че не може през 2012 г.  да се направят табели на улиците в ж.к. "Възраждане" , както и да започне изграждането пътен възел над "Капчето".  После обаче стана и заговори за телевизионно шоу, как то ще се преименува в Бургас и кои ще са фаворитите му

Толерантното отношение обаче бързо привърши и политическите страсти се разпалиха сериозно заради пешеходна пътека, като представители и на двете враждуващи групи оживено се спускаха в словесна битка. „Престанете за всяко нещо да входирате докладни. Скоро ще започнете да внасяте в Общинския съвет предложение да не се шофира с повече от 40 км/час в комплексите, което и без това е забранено, или пък да не се паркира на местата, на които не е разрешено.”, ядоса се Бойчо Георгиев от ГЕРБ, който днес беше особено активен зад микрофона. От НФСБ самоотвержено позицията на групата защитаваше Ангел Божидаров, който каза: „Вас ви тресе неистов страх да не се приеме нещо, предложено от опозицията.”. Съпартиецът му Христиан Митев веднага опонира ГЕРБ, че ако смятат пешеходната пътека за незначителен проблем, защо лично вицепремиерът Цветан Цветанов е дошъл на откриването на такъв обект в ж.к. „Меден рудник” само преди седмица. Така дебатът премина във всевъзможни политически закачки, в които бяха забъркани както вицепремиерd, така и дали е бил облечен в розова риза или пък по време на чие управление шофьорите са започнали да спират на пешеходни пътеки.

Предложението на НФСБ за прекратяване на договора за концесия за строителството за площад „Кирил и Методий”, предоставена на „Глобал технолоджи къмпани” и последващата докладна записка за извършени закононарушения от служители на Община Бургас с цел толериране на мюсюлманско вероизповедание вече тотално развихриха емоциите в залата и направиха изказванията колоритни.

Съветникът Георги Дражев от НФСБ разпалено обясни, че бургазлии няма да простят на управляващите, ако катедралният храм „Св. СВ. Кирил и Методий” падне, че досега никой не е подал оставка, нито е поел отговорност заради пукнатините по църквата и тези, които са тръгнали по сградата на Филхармонията. Грешка на езика обаче предизвика бурен смях залата и съветниците от ГЕРБ до края на заседанието не пропускат да иронизират Дражев, че е нарекъл зданието „Филхармоника”

От НФСБ заподозряха, че в строителството там са замесени нечисти интереси и че потъват средства. За да защити Дражев водачът на групата Валентин Касабов заяви от микрофона иронично: „Г-н Дражев, недейте да „обиждате” управляващите.


Шефът на "Общински имоти" Ташо Желев и главният архитект Веселина Илиева трудно успяваха да си сдържат усмивките на последния ред по повод всичко, изприказвано в залата

Те не крадат, те просто правят цап-царап. Следващата пукнатина на църквата – ще бъде открита от Бойко Борисов”. За да стигне обаче до трибуната, Касабов се наложи да се пребори с водача на групата на ГЕРБ Димитър Людиев, тъй като и той беше тръгнал към микрофона, за да вземе думата. За малко не се стигна до бой, докато председателката Снежина Маджарова не даде първо ред на Касабов и след това на Георги Манев от СЕК.

„Сигурен съм, че тази докладна ще я вкарвате докато минат изборите. Паркингът се изгражда, знаем, че сте против да се случва каквото ид а било в този град”, каза Людиев. Със 28 гласа „против”, 8- „за” и 4 – „въздържали се” предложението на НФСБ беше отхвърлено.

Емоциите стигнаха кулминацията си на следващата точка, по която градусът се покачи максимално още в началото на дебатите по нея, когато от името на администрацията на трибуната излезе зам. кметът по строителството Костадин Марков. „Имаше по телевизията едно шоу „България търси таланти”, сигурен съм, че Касабов и Дражев могат да бъдат фаворити на „България търси глупаци”, каза той и си седна на мястото. Шефката Снежина Маджарова с усмивка се опита да спази правилника и макар, че доволно се засмя направи забележка на Марков да се въздържа от подобни изказвания в залата. Заради опитите си да защити зам. кмета, Маджарова през цялото време след това беше наричана от съветниците на НФСБ Маркова. „Винаги, когато застане зад тази катедра Костадин Марков, атмосферата след това е нетърпима. Селският нужник би припознал сродна душа в Марков.”, каза Касабов.

Докладната така и не беше разгледана по същество, ГЕРБ директно гласува нейното отхвърляне, с което от НФСБ се възмутиха, че с процедурни хватки се стопират изказванията им. „Това е нарушение” каза Касабов и излезе от залата, а Дражев пък отново поиска оставката на Снежина Маджарова.


В категории: Бургас


5
Коментара по темата
5.
by the way
02.10.2012 12:31:33
0
0
Ne съм гледал сесията,но за простотиите с подземния гараж са прави!!!На това място да копаеш е пълно малоумие.Кой ще паркира там и на каква цена за да има възвращаемост?Чиста проба грабеж и разруха!!!Време е гербаджии да си ходят(в затвора)!!!
4.
burgazlija
28.09.2012 06:33:28
0
2
Не може заради няколко лумпена от СКАТ да слагате заглавия за целия общински съвет !
3.
Стоян
27.09.2012 23:34:16
0
5
Днес случайно попаднах по тв СКОТ излъчването на живо на сесия на Об. съвет !Не съм привърженик на ГЕРБ ,но онемях от простотията която видях, озлобените олигофрени от НФСБ (ако това е нашето спасение -тежко ние -горко!!!) не казваха нищо съществено и градивно .
А тоя "К"асабов страда от тежка форма на шизофрения .........
2.
Дражев
27.09.2012 16:37:51
2
2
На Веса Илиева и на нея и смешно, ама да не плаче накрая. лъжесвитедетлстването е кисело.
1.
Талант
27.09.2012 14:45:26
3
15
Аман от Циркаджии и мошенници!!!Този Дражев цял Бургас го знае, че е долен паразит и изнудвач,тръгнал мнения да дава!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори