×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МОЛ „Галерия“ остави без ток „Славейков“?


МОЛ „Галерия“ остави без ток „Славейков“?
Електричеството спира по 6 пъти на ден, баби и майки остават по асансьорите, ЕВН обвинява НЕК, а НЕК – ЕВН
31 Май 2012, Четвъртък, 07:20 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Електричеството спира по 6 пъти на ден, баби и майки остават по асансьорите, ЕВН обвинява НЕК, а НЕК – ЕВН

По шест пъти на ден гасне електричеството в блоковете около новия МОЛ „Галерия“, оплакаха се потърпевши. Токът спира внезапно и ударите се отразяват върху всички елуреди. Има вече повредени хладилници, факсове, а крушките гърмят като фойерверки. Най-много страдат хората с включени компютри. От внезапното спиране на тока при много славейковци вече са се появили повреди, а някои трябва да носят лаптопите си за преинсталация. Гръмнали са и няколко модема.

Над час стояхме с детето с количката в асансьора, оплаква се Камелия Йончева. Отивах на гости на приятелката си в бл. 9 и останахме вътре. Детето се разплака, аз се паникьосах, приятелката ми хукна да търси помощ. Накрая никой не се озова и прекарахме в тъмното дълго време. Освен Камелия, са потърпевши и възрастни хора, които се връщали от пазар. Те заседнали с торбите между етажите и немощно почуквали по стените с надеждата някой да ги чуе. Старица с бъбречни проблеми признава, че не могла да се удържи и се изпуснала.

При нас няма никакви проблеми – обясни Крум Kосев от пресцентъра на ЕВН- България. Той помоли за половин час да направи проверка и съобщи, че компанията няма вина за спирането на тока. Имало единични сигнали от единични блокове, имало и гръмнал трафопост в двора на училище „Димчо Дебелянов“, но това не било причина за масовото спиране. Те нямали такива сигнали за повреди и съответно нямали и вина. Проучването на пресцентъра показало, че в Бургас се извършва ремонт на подстанцията до „Младост“ и проблемите с тока идвали оттам. Подстанцията обаче била на НЕК.

Защо винаги всяка вина се прехвърля върху нас – попита ядосано Емил Таслаков, от ръководството на НЕК. В момента ние наистина извършваме ремонт на подстанцията и единствените оплаквания са от пенсионери, че вдигаме шум. Няма как ние да сме причината, защото дори за миг да спрем подаването на еленергия, ще спре токът в целия комплекс, а не на места. Ще ви го обясня простичко за пред вашите читатели. Представете си подстанцията, като една цистерна, пълна с вода. /в случая е с ток/. От нея излиза маркуч и оттам ЕВН черпи толкова, колкото му е необходимо. Не сме прекъсвали нито за миг електричеството и ЕВН е разполагала с необходимите мощности. Нека се проверят дневниците за работа, там няма как да се излъже. Няма аварии, няма нарушение на технологичния режим, няма причина някои блокове да светват и угасват по цял ден. Трафопостовете също не са наша структура, а на ЕВН. Некоректно е да си измиват ръцете с нас.

Бивши елинженери обаче твърдят, че тези токови удари в югоизточната част на комплекса идват от претоварване на мрежата. Те са започнали в деня, в който беше открит МОЛ „Галерия“ и продължават оттогава всеки ден. Според специалистите МОЛ-ът е свързан с мрежата, която обслужва комплекса, получава се силно претоварване и бушоните в трафопостовете гърмят. Според слухове магазинът-гигант смуче от тока на ж-к- „Славейков“ и захранването му не е доизкусорено. Той би трябвало да се захранва от отделен трафопост, който няма никаква връзка с комплекса. И ако сега непрекъснато стават аварии в захранването, то през зимата жителите на „Славейков“ ще бъдат подложени на непрекъснати токови удари и на пълна липса на ток.

Проверката на тези слухове обаче удари на камък. От телефона за справки на МОЛ-а казаха, че не знаят какво е захранването и как е направено. От НЕК отговориха, че доставянето на ток до определени сгради не е тяхна работа, а от ЕВН, че нямат информация има ли нов трафопост или няма. От НЕК веднага контрираха, че не може ЕВН да нямат информация.

И докато големите се ритат и си прехвърлят отговорността, „Славейков“ и днес играе на „тука има, тека нема“, а токовите удари продължават.


В категории: Разследване


Автор
18
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
18
Коментара по темата
18.
ivan maistorov
12.02.2015 01:28:39
1
1
Tova e tolkova tap magazln
17.
13
01.06.2012 08:49:07
0
1
Обикновените магазинерки трябва да знаят кое с какво е свързано или най-малкото коя институция какво прави. Не са краварки все пак, в бранша са и липсата на елементарна обща култура не може да бъде оправдана. Ама се отплеснахме, нали уж статията трябваше да коментираме :)
16.
Ани
31.05.2012 21:02:00
0
0
Защо се подигравате на жената? Сигурно е обикновена магазинерка и не знае кое с какво е свързано. Важното е, че спирането на тока й е създало неприятности. Изобщо тук всеки със всеки се гаври. Сигурно у вас живеете на свещи.
15.
Ани
31.05.2012 21:01:59
0
0
Защо се подигравате на жената? Сигурно е обикновена магазинерка и не знае кое с какво е свързано. Важното е, че спирането на тока й е създало неприятности. Изобщо тук всеки със всеки се гаври. Сигурно у вас живеете на свещи.
14.
14
31.05.2012 14:46:38
0
1
Големи търговци, няма що. За къде бе милички сте тръгнали като не правите разлика между НАП и НОИ? Апаратите са свързани с Национална Агенция по Приходите. И като не искате да имате ядове си купете по един UPS. Няма да обеднеете.
13.
До 12
31.05.2012 14:18:05
0
0
Е, как няма да знаеш, нали така се изчисляват осигуровките и обезщетенията за болест и майчинство- на база оборот :D Затова на НОИ им е нужна връзка към касовия апарат. Това спиране на тока е наистина отвратително! :D
12.
до 8 Тодорва
31.05.2012 12:08:36
1
4
Хм, не знаех, че касовите апарати са свързани с Националния Осигурителен Институт!!! Това ще е някоя новост :))))))
11.
Петрова
31.05.2012 12:05:09
1
3
Затова ли разпуснахме учениците от "Д. Дебелянов"? Два часа стояха в тъмните стаи и валеше... Заради някакъв си скапан магазин!!!
10.
Nony
31.05.2012 11:31:07
1
2
На моя лаптоп му засече уиндовса. Живея в 8 блок ...
9.
боже боже
31.05.2012 11:22:45
1
2
.....а някои трябва да носят лаптопите си за преинсталация..... no bloody comment к'ви са тея лаптопи к'во е това нещо
8.
Тодорва
31.05.2012 09:14:16
1
2
Три пъти ми блокира касовия апарат в магазина, а е свързан с НОИ. Това спиране на тока наистина е отвратително!
7.
сохо
31.05.2012 08:46:24
2
6
Велика простотия. С конкурс ли си набирате авторите на тия полюции и източниците за информация ;))))))))))))))))
6.
До Р
31.05.2012 08:41:26
1
6
Е, ти какво искаш от "жълта" журналистка, която списува в "Шок", "Уикенд" и прочие подобни повърни?!? Каквато ти Керанка...пардон Катя Касабовица, такива са и хората и в сайта и най - личният миндил - Илонка Иванова :D
5.
31.05.2012 08:34:51
0
3
Много цветно...една баба с бъбречни проблеми си призна, че се е изпуснала... тц тц
Аман от свободни съчинения...
4.
:))
31.05.2012 08:09:24
0
4
Илонка Иванова е известна с ИТ статиите си от дълго време. Ще открия няколко култови нейни изрази и ще ги постна тук да се порадваме носталгично.
3.
миш
31.05.2012 08:05:25
1
2
аве ей специалист
огромен процент от бургазлии ползват модеми
ADSL примерно
2.
НЯКОЙ
31.05.2012 07:52:43
5
2
КОЛКО ВИ ПЛАТИХА ЗА СТАТИЯТА ?
1.
Крис
31.05.2012 07:31:01
1
6
"Гръмнали са и няколко модема"??? Е, тук вече ме спечелихте ;) Носталгично-сладко ми стана като си спомних времето, в което се използваха модемите. Ако днес намеря човек, който ползва модем /особено като знам каква скорост развиват модемите ;))/ и той не е в дън горите тилилейски, лично ще му дам 100 кинта да си оправи повредата, ей така, заради упоритостта :P
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори