×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаският областен управител Гребенаров върна 3000 лева бонус за 2 години


Бургаският областен управител Гребенаров върна 3000 лева бонус  за 2 години
Облатният управител Константин Гребенаров е върнал 3000 лв. над заплатите му. Служителите му негодуват, че не може тези пари да се мерят със сумите, които той е дал от личния си джоб за благотворителност
02 Март 2012, Петък, 22:48 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Наглите суми, раздавани в Здравната каса и Агенцията за вписвания не могат да се мерят с мижавите заплати на експертите в областна управа, реагират от администрацията на губернатора

Областният управител на Бургас Константин Гребенаров е върнал днес 3000 лева, получени за две години над стандартната му заплата. Заместничката му Златина Дукова е превела обратно по държавните сметки 2400 лева, нейният доскорошен колега Златко Димитров, който вече е шеф на „Слънчев бряг” АД също е върнал обратно допълнително получените пари, съобщиха от областна администрация. Настоящият зам. областен управител Атанас Терзиев не е вземал подобни суми, тъй като е на работа само отпреди два месеца.
Темата за бонусите, получавани от висши държавни служители по време на криза, буквално взриви публичното пространство. „Темата е особено болезнена, но не можем да се съгласим, че раздаваните хиляди левове в Здравната каса и Агенцията за вписванията, могат да бъдат критерий и за работата в администрацията на областния управител, където заплатите са нищожни и е непосилно да се намерят експерти да работят за тези пари”, коментират възмутени служители.

Пиарът на областния управител Константин Гребенаров – Елена Ясенова даде точна справка за парите, получени от губернатора, както и формата, под която те са платени. „За две години Гребенаров е получил 3000 лева, което прави по 125 лева над заплатата му на месец. Това не са бонуси, а пари, които са получени заради незаети бройки в администрацията. Предвидените за тях средства се натрупват във фонд работна заплата, те после се разпределят между реално работещите служители, които вършат повече работа. Това не са странични премии”, обясни Ясенова. Сумите били раздавани съгласно правителствено постановление и според Кодекса на труда.  По същата схема предшественика на Гребенаров - Любомир Пантелеев от БСП е взел около 7 хил. лева без това да стане обществено достояние.

Служителите  в администрацията на губернатора получават средно около 400 лева заплата, макар че изискванията за длъжността им са твърде високи. „Трудно намираме хора, защото работят за мизерни суми. Непрекъснато напускат кадри. Отрязаха парите за работно облекло, както и за обучения, как да се мотивират хората да идват да работят”, коментираха служители. Млад архитект – специалист получава 500 лева, което е направо мизерия като се има предвид, че дори чистачки в големи частни фирми биха получавали 400 лева заплата, негодуват служители. За сведение заплатата на самата Ясенова е 430 лева.

В областна управа коментират с възмущение разрастналия се скандал като припомнят и благотворителните акции, подхванати от губернатора Гребенаров. „За всички каузи той плаща от личните си средства, недопустимо е да го одумват заради тези 3000 лева, тъй като той е дарявал много повече от личния си джоб”, негодуват от администрацията.

В сряда (7 март) ще стане ясно колко пари са събрани в сметката на финансовото министерство, по която трябваше до края на днешния работен ден всички министри, зам.-министри, началници на кабинети и областни управители да преведат получените от тях бонуси.

От ведомството обясняват, че има нареждане данните за събраните суми да бъдат представени след заседанието на правителството следващата седмица.

Вероятно тогава ще стане ясно и кой е предпочел да освободи заемания пост вместо да върне взетите допълнителни пари.

Тази сряда премиерът даде срок на министри, зам.-министри, представители на политическите кабинети във ведомствата, областни управители и техните заместници до тази вечер да върнат получените от тях бонуси, в противен случай ще се разделят с поста си.


В категории: Власт , Политика


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
18
Коментара по темата
18.
до Созопол
04.03.2012 10:49:31
3
4
Ами като го подкрепяте, защо не му събрахте помощи на човечеца, че да се се излага така за некакви си 125 лв. месечно.
17.
До Гребенаров
03.03.2012 21:54:38
4
3
Винаги съм Ви се възхищавала и съжалявам, че не Вие а простака Рейзи е кмет на Созопол.Не съжалявайте за върнатото, хората ще оценят всичко това.Ние знаем,че Вие сте неподкупен и честен човек и винаги ще ви подкрепяме в Созопол.
16.
m1
03.03.2012 18:10:07
1
0
WAZZ UB е международен проект.

На 9 април ще стартира най-съвременната интернет страница с патентована технология.

Интернет променя света и има достатъчно място за иновативни бизнес модели, които никога не са били направени преди. WAZZ UB е един от тези бизнес модели. За първи път глобално онлайн общество за споделяне на печалбата си със своите членове. WAZZ прави пари по много различни начини.

На този сайт ще се показват реклами и специални оферти. В действителност, WAZZ UB прави точно същото както компании като Facebook, Google, AOL и Yahoo, които предлагат безплатни услуги и печелят милиарди само чрез показване на реклами. Единствената разлика е, че WAZZ UB споделя своите печалби с регистрираните членове преди старта.

Регистрирай се във WAZZ UB, получи персонален код и покани още хора да направят същото. Изгради своята империя до 9-ти Април. За всеки следващ регистриран до 5-то ниво получаваш $ фактор 1. Колкото повече, толкова повече доходи. От 15-ти май WAZZ UB ще разпределя 50 % от приходите си на своите членове съобразно $ фактора.

Колкото повече случайни потребители посещават интернет страниците на WAZZ UB след пускането на пазара, толкова повече пари ще се разпределят сред регистрираните членове всеки месец. Печели се пасивно, без никакви задължения от ваша страна.

Линк за регистрация: signup.wazzub.info/?lrRef=453d749d
15.
честитка
03.03.2012 12:32:43
0
1
Честит празник!!!....Аз съм българче обичам....българче да се наричам първа радост е за мене!!!!!
14.
Плам
03.03.2012 11:26:38
0
7
Евала на сайта, че даде и другата гледна точка, защото до сега слушаме само едни големи цифри. Майка ми работи в администрация и не се води държавен служител, като й вземат осигуровките и данъците и получава има няма 420 лв.Бонусите й са ей такива- по стотина лева два, три пъти в годината. Най се радвам на условията, при които работи- навън като има виелица, в стаята и е два пъти по-силна. Аз съм секретарка в частна фирма и взимам 550 лв, а преди кризата и коледни и великденски получавахме- сега само коледни. Така че, ако в НАП си разделят хиляди, на други места сами си уплатняват прозорците.Не може да се мери с един аршин, ама нали глупавата българска народопсихология е "всички са маскари". Ще ви изяде злобата и лошотията, бе хора.Честит трети март и дай Боже майка ми с държавната си заплата да успее да ми помогне да се махна от тази държава- не заради политиците, заради лошотията навсякъде.
13.
BOBI
03.03.2012 11:25:28
9
10
ДОСТОЕН ЧОВЕК Е ГРЕБЕНАРОВ ,НО ЖИВЕЕ МЕЖДУ НЕДОСТОЙНА ПАПЛАЧ!!!
12.
Монтерей
03.03.2012 11:05:14
11
13
Тоз, Гребенаров за никакъв чеп не става! Рейзи го унижи най-демонстративно пред цяла България, спирайки устрема му да става кмет. Какъв кмет, какви 5 лева, бе ченге? Я се скрий някъде надълбоко под земята и забрави за всякакви свои политически амбиции. Гребенаров запомни - Ти никога няма как да станеш кмет на Созопол! Смешен си!
11.
Пипи
03.03.2012 11:01:04
12
10
Горкият, Гребенаров! Не го закачайте, въобще. Той е един достоен, добър доносник, напълно възползващ се от благинките, предлагани му от заеманият пост. То не са дълги, чуждестранни командировки; шофиране на служебните автомобили като лични; бонусчета; комисионни, за добре и правилно свършена работа и т.н. И той е мекере, като всички управляващи.
10.
гейза мейзга
03.03.2012 10:33:25
5
11
3000 лв за две години - по 125 лв на месец - това са смешно, да не кажа обидно малко пари за висш администратор от подобен ранг ! Та нека си кажем истината - всеки един служител на далеч по-ниско ниво от него получава повече - коментара за съизмеримостта на отговорностите просто оставям настрана.... Иначе плюнките на сиромахомилите - оскотели в озлоблението си поради некадърност да се реализират в битката, наречена живот - нека им служат за храна .... Хайде малко реализъм ! Гребенаров е един достоен управляващ - заедно с кмета направиха немалко за града ни ! На неуспелите мога само да кажа - на палатка ли да живее и велосипед вместо кола ли да управлява.... С трици маймуни не се хранят - но в нашата сбъркана държава.... Казана на българите....
9.
Емигрант
03.03.2012 09:31:10
0
6
За 500 лв, след хиляди дадени за образование, мога да отида само да надникна какво става в държавните им администрации. Ми то и това не е много морално. Монетата винаги има две страни, ама то в нашата сбъркана държава всичко е един голям "плювалник". Покрай сухото, гори и мокрото...на мен като ми е зле, на съседа трябва да му е два пъти по-зле...като имам две висши ще работя за 400 лв, защото имам морал. Сбъркана работа.
8.
КРАЖБА
03.03.2012 08:55:54
1
8
КРАДЦ.И В ЗАТВОРИТЕ СА ХОРА ЗА 500ЛВ,А ТЕЗИ ХАИДУЦИ ЩЕ ПРОДАЛЖАВАТ ДА ПИЯТ НАРОДНА КРЪВ НАПРАВИЛИ СПЕСТЯВАНИЯ ОТ НЕЗАЕТИ РАБОТНИ МЕСТА .КАСАБОВА, НАПРАВЕТЕ СПРАВКА КОЛКО ЗАЯВКИ ЗА СВОБОДНИ МЕСТА В БUРОТО НА ТРУДА СА НАПРАВЕНИ ОТ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ! ТОЧНО НУЛА -0000ГОЛЯМ ФАРС
7.
ТРАЮ ТРАЕТОВ
03.03.2012 08:31:12
1
6
125 лева на месец горница от заплатата му,24 ПЕНСИОНЕРА СА БИЛИ БЕЗ НУЖНИТЕ СРЕДСТВА ДА ЖИВЕЯТ ДВЕ ГОДИНИ ,баси загрижените хора за народа .дет вика свако желю------КВА Я МИСЛЕХМЕ НИЙ,КВА СТАНА ТЯ .
6.
Гришата
03.03.2012 08:06:15
3
9
Ало, областния, нали бонусите бяха 800 лв., сега пък вече станаха 3 000 лв. Голям смешник!
Парите били от незаети бройки, ми назначете хора на работа бе, има толкова млади хора безработни. Или всичко е демогогия и популизъм по ченгеджийски.
5.
Пешо
03.03.2012 00:48:02
3
4
А какви бяха бонусите на царския областен Витанов и червения му наследник? Кой ще се изкаже? Може ли др. Сухиванов да помогне?
4.
Очевидец
03.03.2012 00:38:06
0
4
Куче влачи рейс, дами и господа, ама рейс без спирачки!
3.
Иван Сухиванов
03.03.2012 00:27:18
2
10
Е, как да коментираш нещо, което смърди така противно?! Някакви висши чиновници се нагушили с държавни пари, самонаграждавайки се за постигнати резултати в работата?! При положение, че населението изнемогва от безпаричие и се чуди кой път да хване, всичко това изглежда цинично, меко казано, но кой ли ни пита...

Храбри народни пирати, както казваше дедо Вазов в Службогонци. Разбира се, Златната палма за гьонсуратлък, засега, отива при шефката на Агенцията по вписванията, как й беше името... Нели Нешева, също рече да се направи на герой на нашето безвремие, но кой знае защо дари сребърниците от гьонусите, които сама си присъдила, на някаква институция. Не се знае обаче каква ще им бъде съдбата по- нататък на тези пари, но у нас куче влачи, диря няма... Впрочем забележете - даряват се държавни пари пак, не нейни лични! Но моралната тъпотия в ГЕРБ се предава по въздушно-капков път, така че типично.

Зам.министири /разбира се без знанието на своите началства!/ и те откъснали по някой друг залък от държавната трапеза. Защото много работели и отговоряли за милионите на държавата, които били в технните сигурни ръце. Пък и какво толкова като си облизали пръстите?! С такива разсъждения пък се вписа в създалата се ситуация новият държавен глава. Сигурно е прав, все пак е мажоритарно избран, сума народ му е гласувал доверие, така че кои сме ние да му търсим сметка. Също така е прав като защити и банките преди време, понеже икономиката била в криза и съвсем логично било банките да играят с процентите, нали и те са в кризата. Но кои сме ние, че да правим забележки?/ Впрочем ние сме от ония, празните плевници, дето керемиди им падат по главите, когато рекат да критикуват висшестоящите./

Но въпросът е откъде дойде всичко това? И защо е толкова изненадан Б.Б. Не е ли това плод на неговата кадрова политика? Помним Калинка Дипломатъ. Помним Лъча Мозъкъ. Помним и танцуващата с вълци Румяна Желева. Все кадри на ГЕРБ. А и онова момче от финансовото министерство, зам.-министър Горанов, дето се пънеше преди изборите, на, то взело. Лобистът на частните училища и специалист по фараоните, Сергей Игнатов, и той сгазил лука, но сега се прави на ни лук крал, ни лук мирисал...

Какъв е изводът. Ми ясно е, че ГЕРБ са поредната групировка, която ограбва България. При това дойдоха на власт с обещенията за възмездие и промяна на статуквото. А то какво стана?

Знам, че е безсмилено да се упреква демагагог за демагогията му. Но писна ни! Поредното правителство, което вече ни открадна един четиргодишен мандат от живота ни. Следва още.

Но ето, че на сцената се спуска богът от машината Б.Б., който ще накаже лошите. И ще награди добрите /ченгета/. За отлично свършената работа и изпълнение на служебните си задължения. Хвала, дет се казва!
2.
дарител
02.03.2012 23:55:13
1
5
и други даряват и помагат - истинските дарители не искат гластност
1.
весел
02.03.2012 23:11:30
2
8
като им нареди бойко и телешки пържоли ще връщат - артисти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори