×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трима губернатори върнаха бонусите, Гребенаров мълчи


Трима губернатори върнаха бонусите, Гребенаров мълчи
Гребенаров зарязва лозя в Сунгурларе преди да говори за бонуси. Той бил взел около 800 лв. за 2 години, предшествениците му си пишели по 4-5 пъти повече
02 Март 2012, Петък, 18:18 ч.
Автор: Бесове.бг, снимка: Добромир ДОСКЧАРОВ

Бил взел за 2 години общо 800 лв. и не се чувствал виновен, пресшествениците му вземали много повеч

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, областните управители на Перник, Велико Търново, Видин и зам.-областният управител на Кърджали обявиха днес, че са върнали допълнителните си възнаграждения за 2011 г., както разпореди премиерът Бойко Борисов. В края на работния ден Бесове.бг потърси областния управител на Бургас Константин Гребенаров, за да каже дали той и служителите му  ще изпълнят заповедта на премиера. Гребенаров обаче не си вдигна телефона, а пресаташето му Елена Ясенова направо си го бе изключила.
„По сто лева за три месеца бонуси е получил всеки един от служителите на Бургаската областна администрация.  Сумите идват от икономии от незаетите бройки”, е заявил пред областния всекидневник „Черноморски фар“ вчера Гребенаров.
„Не искам да ви лъжа, но ми се струва, че съм взел  близо 800 лева за  две години. Разбрах, че това стана политически въпрос и до дни ще бъда готов с точните цифри“, обещава още губернаторът. Той обаче е допълнил, че управляващите  преди него получавали  четири-пет пъти в повече допълнителни финансови стимули.  В началото на своето управление Константин Гребенаров спрял бонусите, но след това ги възобновил, защото на много служители се налагало да работят извънредно.
Преди два дни заради скандалът с взетите бонуси от бившата шефка на здравната каса Нели Нешева и бившата шефка на агенцията по вписванията Виолета Николова министър-председателят даде краен срок до днес на всички министри, зам.-министри, областни управители и членове на политически кабинети да върнат допълнителните си възнаграждения. В противен случай Борисов заплаши, че ще уволнява подчинените си.

В сметката, открита в БНБ специално за връщането на бонусите, са постъпили допълнителните възнаграждения на зам.-финасовия министър Владислав Горанов (18 450 лв.), двамата зам.-министри в здравеопазването (общо около 19 000 лева), строителния министър Лиляна Павлова и целият политически кабинет на МРРБ.

Лиляна Павлова обяви, че още сутринта е превела 1400 лева по сметката, която Министерство на финансите разкри в БНБ. Членовете на политическия кабинет на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма са възстановили средствата, начислени им в рамките на Фонд "Работна заплата" за добра работа и извънредно работно време. Зам.-министър Иво Маринов е възстановил 10 195 лв., зам.-министър Делян Добрев – 12 769.37 лв. Началникът на политическия кабинет е превела 9935 лв.

Още вчера областният управител на Пловдив Здравко Димитров върна бонуса си от 1300 лв.

Днес стана известно, че областният управител на Перник Иво Петров и заместникът му Радослав Йорданов са превели получените от тях бонуси в дарителски фонд по сметка на Министерството на финансите. Допълнителен доход в размер на 1461 лева е имал Иво Петров, заместникът му е стимулиран с 1108 лева. Средствата, които са от икономии на фонд "Работна заплата", са върнати на 1 и на 2 март.

Управителят на област Велико Търново Пенчо Пенчев и неговите заместници Любомира Попова и Изабела Чорбаджиева са върнали общо 3367 лв., които получили като брутни суми за допълнително материално стимулиране през 2011 г.

Бившият областен управител на Видин Пламен Стефанов и неговите двама заместници са получили бонуси за 2011 година по около една работна заплата, съобщи новоназначеният областен управител на Видин Цветан Асенов. До края на днешният работен ден заместник-областните управители Елка Георгиева и Любомир Низамов, които са взели за 2011 г. като бонус по около 1100 лв., ще ги върнат, уточни Цветан Асенов. Бившият областен управител Пламен Стефанов, който бе освободен от поста си преди две седмици, е получил за 2011 г. бонус от около 1300 лева. Пламен Стефанов каза, че ще върне взетия бонус в знак на солидарност, независимо от факта че вече е напуснал областната администрация.

Зам.-областният управител на Кърджали Димитър Драчев възстанови взетите като допълнително възнаграждение 2421,47 лева. Бившият областен управител Йордан Николов потвърди, че също е възстановил сумата от над 2000 лева, но отново припомни, че средствата са спестени от Фонд "Работна заплата".

От действащия политически кабинет на Областна управа Стара Загора единствено зам.-областният управител Драчев, който в продължение на 4 месеца бе временно изпълняващ длъжността областен управител и съвместяващ длъжността зам.-областен управител, е получил допълнително възнаграждение.

Бившата шефка на НЗОК Нели Нешева дари бонуси си в размер на 13 000 лв на неправителствената организация "Сдружение Деца и юноши". Според изпълнителния директор на НПО-то Марияна Писерска дарението е доброволно въпреки обществения натиск. Парите са пристигнали по сметката на сдружението още миналата седмица.

В Министерството на вътрешните работи са изплатени близо 520 индивидуални и колективни награди на обща стойност 58 хиляди лева.

В просветното ведомство над 60 служители са получили 41 хиляди лева под формата на награди за 2010 и за 2011 година. Двамата заместник-министри, началникът на кабинета и парламентарният секретар са взели общо 5350 лева.

По думите на здравния министър Стефан Константинов негови заместници са получавали до 10 хиляди лева бонуси.

В транспортното министерство е разпределена до една заплата допълнително на заместник-министри, началник кабинет и служители – отличници.

В правосъдното ведомство членовете на политическия кабинет са си разделили 38 хиляди лева. От министерството твърдят, че няма данни нито Маргарита Попова, нито Диана Ковачева да са получавали допълнително възнаграждение. Според закона за държавния бюджет в Агенцията по вписванията, която е под шапката на министерството, са раздадени бонуси в размер на близо 2 милиона лева. Само уволнената шефка на агенцията - Виолета Николова, е получила 73 хиляди бонуси за м.г., като от тях 25 хиляди е взела след заповед на бившия министър на правосъдието Маргарита Попова, но останалите 48 хиляди е преценила, че може да даде сама на себе си.

В социалното министерство 150 служители са се възползвали от допълнителни възнаграждения от общо 270 хиляди лева.

В министерството на външните работи са изплатени бонуси на два пъти през миналата година, на стойност над половин милион лева. Един от заместник-министрите е взел към 3 хиляди лева, най-ниските бонуси са били за около хиляда лева.

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че хората от администрацията трябва да запазят получените бонуси, а въпросът с връщането на средства е поставен само пред ръководството – министри, техните заместници, политически и парламентарни секретари, областни управители.
Вицепрезидентът Маргарита Попова се обяви против връщането на взетите допълнително пари. Според нея парите са начислени заслужено и в съответствие с действащото законодателство.

В категории: Власт , Политика


Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 1
Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
7
Коментара по темата
7.
121
05.03.2012 11:45:20
1
0
WAZZ UB е международен проект.
На 9 април ще стартира най-съвременната интернет страница с патентована технология.
На този сайт ще се показват реклами и специални оферти. В действителност, WAZZ UB прави точно същото както компании като Facebook, Google, AOL и Yahoo, които предлагат безплатни услуги и печелят милиарди само чрез показване на реклами. Единствената разлика е, че WAZZ UB споделя своите печалби с регистрираните членове преди старта.
Регистрирай се във WAZZ UB, получи персонален код и покани още хора да направят същото. Изгради своята империя до 9-ти Април. За всеки следващ регистриран до 5-то ниво получаваш $ фактор 1. Колкото повече, толкова повече доходи. От 15-ти май WAZZ UB ще разпределя 50 % от приходите си на своите членове съобразно $ фактора.
Колкото повече случайни потребители посещават интернет страниците на WAZZ UB след пускането на пазара, толкова повече пари ще се разпределят сред регистрираните членове всеки месец. Печели се пасивно, без никакви задължения от ваша страна.
Линк за регистрация: signup.wazzub.info/?lrRef=453d749d
6.
skif
03.03.2012 08:01:24
1
2
Бе тоя нали се правеше на много честен и принципен, пък взел бонуси. Че и завижда ,че другите преди него вземали повече.Наглост!
5.
Мето
03.03.2012 00:46:01
1
1
А какви бяха бонусите на царския областен Витанов и червения му наследник? Кой ще се изкаже?
4.
шеговит
02.03.2012 21:38:59
0
2
министерския съвет изхарчил двойно повече от предвиденото в бюджета, сега ще връщат бонуси - кой лъжат, смешници, смешници, поне са симпатични в умението си да правят гафове, друго си е гоцето - ненадминат тарикат, в съветския съюз щеше да направи страхотна кариера
3.
искрен
02.03.2012 21:24:54
3
3
парвенюта и популисти, я имам чувство, тоя само за своя брадичка мисли, сигурно по два пъти на ден ходи на бръснар, представям си какво ченге е бил - разузнавач, а бате бойко последен разбира какво става в държавата, дай му да се фука с пурата си, да се смееш ли , да плачеш ли...
2.
кака лили
02.03.2012 20:50:47
0
3
туй черноморски фар кфо е, от кой век?
1.
Мариела
02.03.2012 19:44:32
13
1
Петък е, темата се изтърка дотолкова, че сте я пренаписали от "Черноморски фар". Така че не се правете на много оригинални с тази така "ексклузивна" новина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не е знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори