×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм


Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм
Институциите обикновено казват, че в Telegram комуникацията е криптирана и не могат да направят нищо
13 Май 2024, Понеделник, 11:05 ч.
Автор: Тодор БЕЛЕНСКИ

Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души

Хиляди жени попадат без да искат и дори да подозират в чат канали - с качена тяхна профилна снимка и телефонен номер. Това се случва в България през платформата Telegram. В скрити чатове като по каталог се разпространяват снимки и телефонни номера, придружени с послания тип "тази е лесна, пишете ѝ". Ежедневно и денонощно бомбардиране с неприлични съобщения и обаждания - това търпят жените, жертви на такъв тормоз. Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души.

Всекидневно стотици хиляди момчета и мъже публикуват интимни снимки и видеа – понякога за лично удоволствие, друг път, за да унижат, подложат на сексуален тормоз или отмъстят на някоя жена.

Има както по-големи групи с близо 100 000 участници, така и по-малки с по няколко хиляди членове. По-многобройните чатове обхващат "материал" - както обичат да наричат съдържанието членовете им - от цялата страна, а по-малките имат регионален характер. В някои от тях дневно се разменят между 700 и 1 000 съобщения. .

Някои от потребителите качват само снимки. Други и телефони. Трети стигат по-далеч – обясняват къде работи жената и къде може да бъде намерена. Стига се до качване и на лични карти. И на видеа с непълнолетни. Както и на обяви за продажба на наркотици. А институциите обикновено казват, че в Telegram комуникацията е криптирана и не могат да направят нищо.

Най-общо казано, за разпространение на порнографско съдържание с момичета, жени и деца, за публичното им унижение и безгранично отправяне на обиди. Това се случва по следните начини:  

  • Споделяне на авторско порно съдържание. Домашни аматьорски порнографски снимки и видеа се разпространяват със или най-често без знанието на жената – участник. Понякога авторите просто искат да се похвалят със своите "завоевания", в други случаи да отмъстят на бивша партньорка като я злепоставят публично, а в трети – изпращат „материала“ в отговор на най-често задавания въпрос в групите: „Нещо на тая?“. Интимните снимки и видеа на момичета и жени, които те са споделили с някой свой бивш партньор или ухажор, щедро се споделят с общността.
  • В чатовете намират място и телефонните номера на жени, които са определяни като „лесни“. В някои случаи номерата са на професионални компаньонки, предлагащи сексуални услуги срещу заплащане, но често се разпространяват и телефоните на нищо неподозиращи жени и момичета. Целта – унижение и тормоз.
  • Често в групите попадат и снимки от Instagram и Facebook профилите на жени. В някои от тях няма нищо скандално, в други - дамите позират в своите бански костюми на плажа. Те биват наричани с обидни думи и порицавани публично. 
  • Час по час се появяват линкове за присъединяване към други групи с подобно съдържание.
  • Участниците в чатовете си говорят за лична размяна на видеа, включително на такива с деца. Порнографските материали на непълнолетни и малолетни се разглеждат като „специално съдържание“, което не е и не може да бъде достъпно за всички членове на групата. Не се разпространява щедро. То е „разменна стока“. В общия чат виждаме само писмени договорки за обмена им в рамките на лична кореспонденция и молби за предоставяне на достъп до други чатове, където се разпространява детско порно. Такива има, но се пазят в по-голяма конфиденциалност – линк за вход да бъде получен само на лично съобщение при добра воля на някой от педофилите.
  • Съдържание от Onlyfans профили (Onlyfans е платформа, която позволява на потребителите да споделят свои еротични видеа и кадри и да печелят от това. Достъпът до нечий профил се случва на принципа на платен абонамент, бел. ред). Това е ефектът „Робин Худ“, но за порно фенове. Подобно на героя от средновековната английска литература, който взема от богатите, за да даде на бедните, участниците в Телеграм чатовете, платили абонамент за даден Onlyfans акаунт, споделят в групите съдържанието, за да спестят пари на своите „другари“. 

Причинителите на такъв тормоз са от всякакъв пол, възраст и с различни професии. И жени, и мъже превръщат хора в жертви на денонощни обаждания. В групите продължават да се пускат снимки и номера на вероятно нищо неподозир Стотици са сигналите за изнудване, отмъщение и злоупотреби, подавани ежегодно в ГДБОП и Центъра за безопасен интернет.

Входът към някои от групите е свободен. В други обаче за вход се изисква изпращането на собствено сексуално съдържание. Част от групите са профилирани за порнография с момичета под 18-годишна възраст.

Дамите, жертви на тормоза, призовават към контрол или може би действия на контролни органи. "Това може да е руски сървър, но аз съм сигурна, че има съдебни опции за това да бъдат неутрализирани. Аз имам блокирани сигурно 500 номера, които мога да предоставя веднага на властите и да бъдат проверени. И това са членове на тези групи. Ако имаше наблюдаващи в тези групи, вече щеше да е направено нещо по въпроса", посочва една от тях.

Друга от жертвите е дори вече баба. "Занимавам се със собствен бизнес. За пръв път, когато получих съобщение, бях на вечеря със съпруга ми. Пишеше "Здравей" и реших, че е съвсем нормално, че е нещо с бизнеса ми. Обаче когато продължих да чета, се шокирах, разбрах, че става въпрос за размяна на номера и търсят леки жени в случая, а аз съм представена като такава. Все едно си на повикване някъде. Снимката ми беше от Viber, с номера отдолу. А той е най-вероятно от обява. Продавала съм бижута, дрехи ненужни, като всяка жена. В различни сайтове за продажби", разкрива тя пред Нова.

Номерът ѝ е качен от потребител с името Мечо Кух. Криминален психолог разказва, че мотивацията на такива хора са няколко минути слава.

"Той е дълбоко комплексиран. Разпространява такива снимки, получава вниманието на такива като него. Това го валидизира и го кара да се чувства важен. А иначе казано – той не го получава отвън и това е най-бързия и ефективен начин за кратко време да се почувства значим и ефективен, и да получи нечие одобрение. Това е човек, който най-общо казано има проблем с това да общува. Обикновено даже ни е правило впечатление – те отбягват това да погледнат право в очите. Изпитват една базова неувереност. Ако не мога да отстоявам себе си по никакъв начин и нямам успехи сред жените – това е един добър начин да се валидизирам. Да пусна номер в приложение, да получа подкрепа от потребители в такава мрежа - още повече, че е анонимно. Това е още по-изкушаващо", отбелязва Ивелина Иванова.


В категории: Крими


19
Коментара
Флагман.БГ Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско 23/05/2024, Четвъртък 18:24 0
19
Коментара по темата
19.
*********
15.05.2024 10:12:16
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
18.
:)
14.05.2024 13:27:59
1
2
телеграма е супер. член съм на над 100 групи с по 100 000 юзери и когато попиташ за миналото на някоя боргазлийка, веднага се разбира дали е курва с колко мъже е била и скои е била преди това, дали има голи снимки, супер е, да живее телеграма, благодарение на него разбрах миналото на много момичета що за стока са били и се отървах от тях, защото всеки знае че 99% от жените са боклук и шанса да попаднеш на такава и да си изгубиш времето е много голям и в това отношение телеграма помага много
17.
Аз
14.05.2024 00:07:37
0
1
11 е прав ...
... иначе описаното в статията става в Телеграм групи от години насам... то не е нещо "ново"...
16.
Какво значение
13.05.2024 16:59:44
1
4
има какви са сървърите и къде се намират, малоумни същества? Погледнете собствената си КЛОАКА и изродите в нея!
15.
ХХ
13.05.2024 16:53:57
1
3
"Това може да е руски сървър..." - но може и да е от САЩ.
14.
Някой
13.05.2024 14:28:04
0
6
да вкара и телефоните на доФториците които рекламират напоследък. Тъй като ги гледам, за друго не стават.
13.
Мъж
13.05.2024 14:25:32
2
2
До 12.

Много благодаря! Хубав и успешен ден! :))
12.
До 10
13.05.2024 14:19:29
2
3
Трогната съм от предложението Ви! Благодаря наистина :-)
Имам си вече дъщеричка, както и съпруг.

От сърце Ви пожелавам скоро да се радвате и Вие на дечица!
11.
Вайс
13.05.2024 13:55:53
3
11
Олигоидиоти не се вързвайте. Новини като тази, Това са спонсорирани публикации от американците..подготвят почвата да забранят телеграм защото много истини излизат там за войните и други теми и не могат да ги прикриват нито контролират.
10.
Мъж
13.05.2024 13:19:31
5
4
До 9.
И това също, да.
Пропуснал съм го одеве.
Ок, няма да се тревожа.
А имаш ли си гадже? Може да си направим една дъщеричка!
9.
До 8 (“Мъж”)
13.05.2024 12:43:41
2
6
Не съм засегната, не се тревожете.
Адвокат съм и вече съм работила по няколко такива случая. Два от тях изключват наличието на ИГ профили или каквито и да са били голи снимки/клипчета. За сметка на това пък присъстват силни комплексирани бивши гаджета.
8.
Мъж
13.05.2024 12:39:21
7
5
До засегнатата, номер 6

Ами, скъпа, дай боже един ден да имам дъщеря.
Ако качва снимки по гол гъз, изскочили цици, зърна и тн, естествено, че ще я налазят.
Ако е примерно момиче и инстаграм профила й не е превърнат в обява от секцията "Запознанства, Ескорт" на ало бг, няма как да мине тоя номер, нали си наясно?

Вероятно ти си "потърпевша" от въпросните групи и вероятно има защо. Слагам потърпевша в кавички, защото вероятно ти си си виновна за това да те притесняват по телефона.

(Ако е такава историята при теб, де)

Поправи ме, ако греша. :)
7.
Всички инфлуенсърки
13.05.2024 12:29:34
1
15
Вече станаха онлифенсърки!

Нали сте наясно, че се следват предимно от деца, подрастващи момиченца и момченца?

И особено момиченца! На 8, 10, 12 години!!!

Какъв пример взимат те от Анджела Ташева, Линшо, Ева, Лили Аначкова и тн?
Отворете им инстаграмите на въпросните.
Или ако искате, недейте. Аз ще ви кажа какво се публикува там. Цици, зърна, гъзове по прашки, голотия, пошлост, простотия и вулгарност!

И какво? Това са млади жени, моралистки? Които един ден ще са майки и ще възпитават деца?!
А днес са пример за малките момиченца и утре ще правят като тях!
6.
Мъжеее, мъжеее…
13.05.2024 11:57:10
8
12
Когато някой психопат сложи елементарна профилна снимка на дъщеря ви там, с телефонния й номер и напълно измислен текст какво, как и с кого прави, пак ще ви питам.
5.
Потребителско име
13.05.2024 11:42:37
4
21
В държавата на мурвите, където всяка една е такава, щедро се изпраща и предлага, дори и да не си я питал за такова съдържание .
После реват, ама що ме тормозят така, аз не съм такава...
Ами, драги женоря, спрете да си пращате пикалото на всеки втори, и няма да ви качват по групите и да ви налазват още и още разгонени нерези!
Същата работа и с онлифенсърките. Ами то всяка вече си показва сливата и всичко останало там, после реве, че никой не я взима насериозно .
Ами, как да стане това???
Ай малко по-сериозно!

Или си носите последствията и си берете плодовете и сърбате попарата, или просто не бъдете мурви!
4.
Що ли си
13.05.2024 11:42:10
5
5
мисля, че по-голямата част от информацията е достоверна... Е, може да има и изключения, но изключенията само потвърждават правилото.
3.
Фара
13.05.2024 11:40:26
17
9
Tele грам не е ли съветска платформа?
Какво очаквате друго от орките!
2.
Я да смятаме
13.05.2024 11:31:17
5
18
Стотици хиляди, пък най-голямата група няма и 100 хиляди.
Как става тоя номер? Някой е пропуснал часовете по математика.
Членувам в доста групи, най-голямата от които е 70 500 души, където обикновено онлайн са не повече от 1000 човека.
1.
TNT
13.05.2024 11:17:14
1
22
От личен опит знам една жена поиска ли ви телеграма то със сигурност ще има обмяна н снимки ! Внимавайте много и със кого си пишете не изпращайте каквито и да е било снимки и т.н.Бъдете предпазливи със телеграма.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 Страната ни продължава традицията железопътният ни транспорт да е мърляв със стари изтърбушени влакове ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното Ролята на лошите, разбира се, поемат закостенелите родители, които не разбират поривите на младите души Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип Банките затягат ипотечното кредитиране Банките затягат ипотечното кредитиране От АББ отбелязват още, че банковата система у нас се характеризира с високи нива на капиталова адекватност Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Сред тях има бъдещи лекари, прависти, криминалисти и IT специалисти За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че и последният работещ доскоро лифт на Витоша- Симеоновският, окончателно спира работа
Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори