×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел


Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел
Три дрона са били неутрализирани в района на град Исфахан. Чули са се експлозии. В близост има и военна база на Иран
Тема в развитие
Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Близкият изток е на ръба, призна Антониу Гутериш US дипломат с предупреждение към Техеран да не предприема действия срещу САЩ и Ерусалим Великобритания ще продължи да помага на Израел, обяви Барбара Удуърд в ООН Армията на Израел с няколко кървави сценария за отговор на атаката с дронове и ракети от Иран Иран и Израел: От съюзници до заклети врагове Калин Стоянов се надява на деескалация в Близкия изток Икономист бие тревога, очаква нова бежанска вълна да залее България Израел обстрелван от 5 места, атаката била свирепа Бойко Борисов осъжда нападението на Иран Колко ще ни струва новата война в Близкия изток? Банкер заговори за икономическа криза Властите в Техеран обърнаха палачинката? вижте какво казаха за атаката срещу Израел Не сме мигнали тази нощ, часове чакахме ракетите да стигнат до страната, разказа българка в Израел Ударите по база с F-35 в Израел били предупреждение, Владимир Чуков заговори за отмъщение Израел с ответен удар след безмилостната среднощна атака с ирански дронове и ракети Израел иска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН, жалва се заради иранското нападение 14 април ли е датата, на която се слага началото на Третата световна война? Адът се отвори над Израел, американските сили прехванаха над 70 дрона и три балистични ракети Експлозии в Йерусалим и Рамон? Израелските власти плашат Иран с ядрени удари Извънредно! Иран започна атаката си към Израел
виж още
скрий
19 Април 2024, Петък, 07:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей

Въздушни удари са били нанесени тази нощ от Израел по обект в Иран, обявиха световните агенции. 

Иранската информационна агенция Фарс съобщи рано тази сутрин, че експлозии са били чути близо до летището в централния град Исфахан, но причината е неизвестна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Причината за шума от експлозии все още не е известна и разследванията продължават докато точните подробности около инцидента не бъдат изяснени, предаде полуофициалната информационна агенция Фарс.

По-рано американската телевизия  Ей Би Си съобщи, че израелски ракети са ударили обект в Иран като се позовава на американски официален представител.

Няколко полета над иранското въздушно пространство бяха отклонени.

Иран задейства батареи за противовъздушна отбрана рано тази сутрин след съобщения за експлозии близо до град Исфахан, съобщи държавната информационна агенция ИРНА, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

За момента не е ясно дали страната е атакувана, отбелязва АП. Въпреки това напрежението остава високо в по-широкия периметър на Близък изток след безпрецедентната атака на Иран с ракети и дронове срещу Израел. Правителствен служител предположи, че ирански обекти може да са били атакувани с дронове.

Израелската армия не отговори веднага на искане за коментар.

ИРНА предаде, че ПВО е стреляла в няколко провинции. Не се уточнява какво е причинило задействането на батареите, въпреки че хора в района съобщават, че са чули шума на експлозиите.

Полуофициалните информационни агенции Фарс и Тасним съобщиха за чутите взривове, без да посочват причина. Държавната телевизия призна за "силен шум" в района.

В Исфахан има голяма военновъздушна база на иранската армия, както и обекти, свързани с ядрената програма на ислямската република.

Базираните в Дубай авиопревозвачи Emirates и FlyDubai започнаха да се отклоняват над Западен Иран около 4:30 сутринта местно време. Те не дадоха обяснение, въпреки че местни предупреждения към авиолиниите предполагаха, че въздушното пространство може да е затворено.

Хосеин Далириан, говорител на гражданската космическа програма на Иран, написа в платформата „Екс“, че няколко малки дронове "квадрокоптери" са били свалени. Не стана ясно къде се е случило това или дали е част от случващото се в Иран.

Междувременно високопоставен командир в иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) заяви днес, че най-модерните ракети на страната не са били използвани при първата в историята пряка атака на Иран срещу Израел, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Използвахме стари оръжия с минимална мощност срещу ционисткия враг", каза бригаден генерал Амир Али Хаджизадех, командир на аерокосмическите сили.

Преди една година например КГИР представи четвърта версия на своята ракета със среден обсег "Хорамшар", която може да бъде оборудвана с 1,5-тонна бойна глава. За друга ракета, която не е разположена - "Седжил"(Sejil), се твърди, че може да достигне Израел за около седем минути.

Иран често представя нови видове оръжия, но твърденията за техните способности често не може да бъдат проверени от експерти по независим път, отбелязва ДПА.

Иранските държавни медии заявиха, че при нападението срещу Израел са използвани ракети със среден обсег "Емад"и "Хейбар шекан". Изстреляна е била и крилата ракета "Павех".

Ракетните удари са били придружени от рояци безпилотни летателни апарати от същия тип, който използва и Русия във войната си срещу Украйна - "Шахед", отбелязва ДПА.

С помощта на съюзниците си израелските въоръжени сили успяха да прехванат почти всички от стотиците изстреляни от Иран дронове и ракети.

Иран заяви, че нападението е в отмъщение за убийството на двама ирански генерали при израелска атака срещу иранското консулство в сирийската столица Дамаск в началото на месеца.

 

Междувременно руският телеграм канал „Операция Z: Военкоры Русской Весны“ публикува видеоклипове от Иран. ЦАХАЛ атакува военна база край Исфахан, пише изданието. Системата за противовъздушна отбрана в провинцията се е задействала. 5 безпилотни самолети са били свалени над града, съобщават местни медии, а властите отричат да има щети след израелското нападение.

Не са регистрирани ракетни удари на територията на Иран, съобщава агенция Tasnim. Сега обаче вият в Израел сирените за въздушна тревога, пише „Операция Z: Военкоры Русской Весны“.

Междувременно международният редактор на Нова телевизия Яна Николова поясни, че днешното нападение съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей, който в този ден навършва 85 години. Иранците съобщават, че ядрените им мощности са непокътнати, добавя тя.

Няколко дрона бяха успешно свалени от иранската противовъздушна отбрана рано тази сутрин, но няма информация за възможна ракетна атака "засега", каза пък говорителят на иранската космическа агенция, цитиран от Франс прес, БТА и Нова телевизия.

„Понастоящем не е имало въздушна атака извън Исфахан и в други региони на страната“, каза Хосейн Далириан в съобщение, публикувано в „Екс“, след информация от американска телевизия за нападение на Израел срещу Иран.

Вчера Иран каза пред Съвета за сигурност на ООН, че Израел „трябва да бъде принуден да спре по-нататъшен военен авантюризъм срещу нашите интереси", а генералният секретар на ООН предупреди, че Близкият изток е в „момент на максимална опасност."

Израел каза, че ще отмъсти на Иран за атаката с ракети и дронове, извършена на 13 април, а властите в Техеран се заканиха, че ако страната им бъде атакувана, ще последва още по-страшно отмъщение. 

„През цялата седмица военният кабинет на Израел обсъждаше какъв да е точно военният удар по Иран. Имало е разнобой. Едните са искали силен удар, а другите са били по-умерени. Важна роля имат и САЩ, защото казаха, че подкрепят Израел, но в никакъв случай не биха одобрили ответен удар“, каза още Николова. 

 




14
Коментара по темата
14.
Кога светът
19.04.2024 09:20:34
2
2
воглаве със САЩ най-сетне ще проумее, че не може и не трябва със сила да се налага на други народи и нации да си променят възгледите, системите и вярванията !
Това са процеси, които траят с векове и следват определена логика!
не може да наложиш демокрация на някакъв народ, в който 80% вярват в Бог или Аллах и считат че поповете и ходжите са божиите наместници и те трябва да ги управляват!
СССР направи тази грешка със няколко държави, САЩ - със целия свят!
13.
БРАВО ИЗРАЕЛ
19.04.2024 09:20:20
3
3
БОЖИЯ ДОМ БОЙ
12.
сравнение
19.04.2024 09:17:54
3
4
В украйната и в Израел все еврей командват.
У нас засега, държат от 30 години само Външното ни Министерство.

Дани Митов, агента на Ми6, с еврейските къдрички и еврейската си женичка иска пак да застане начело на това министерство за да може да застанем плътно зад Израел.
11.
Фъфлека
19.04.2024 09:00:48
2
2
И да подчертая че аз Фъфлека нямам нищо общо с коментар "Само лъжи и манипулация"! Всяка прилика по признак "ментално увреждане" между тези коментари е случайна.
https://youtube.com/shorts/Am8skJHk9xM?si=2WyLCgqyrdT98Y7r
Братята перси също както и братята рушняци свалят всичко и мачкат наред.
10.
Фъфлека
19.04.2024 08:35:47
15
5
И това за прихванатите ракети над Израел не е вярно. Американците вече се плюнчат с пяна на уста и говорят нбезмислици. И медиите повтарят. Има клипове в нета , хората са снимали , в Израел. Много далече от 99% свалени дронове и ракети. Едва ли са свалили и половината. Същите глупости , като вУкрайна, всичко били свалили, пък градовете им в пламъци. Защо просто не погледнетев YouTube, вместо да плямпате глупости!? Или имате указания да повтаряте западната пропаганда!?
9.
Фъфлека
19.04.2024 08:29:00
23
5
АКо българските политици имат акъл, ще излязат от Нато. Докато е време, докато още има време. Защото после ще сме от губещата страна и то на фронта, на фронтовата линия. България , като нищо, може да свърки, като Украйна. Само дето няма да ни пуснат в Европа, ами ще ни затворят при мангалите от юг..
8.
Само лъжи и манипулация
19.04.2024 08:25:58
3
9
Защо само пишете за "безпрецедентно атака на Иран ", а КРИЕТЕ за Зверствата еврейска атака по посолството на Иран, където имаше жертви. Според резолюция на ООН, Иран има право да се защити и това й е отговора. Сега мизерниците пак първи нападат и ги изкарвате жертви - гадни подлоги сте, с промиване на мозъци до това докарахте сега Бг.
7.
Фъфлека
19.04.2024 08:24:12
4
5
А американците да не би да ги чака нещо хубаво. Не искат да осъзнаят, че вече не могат да се месят, където си искат и прекрояват света по тяхно си усмотрение. Иначе не искат да повярват, продължават да пращат пари в Украйна. А Украйна е "reality check" , нали така плямпат. Америка и Европа не могат да се справят с Русия, какво остава , ако се въвлече и Китай, и арабския свят в един световен конфликт? То само OAE, ако се намеси и всичко рухва. Тези араби събират оръжие от десетилетия. Ей за такъв случай например...Или пък Индия. Познайте Индия на коя страна симпатизира..Америка беше, вече не е. Просто шават още, тръшкат се и не искат да приемат факта.
6.
До 1
19.04.2024 08:19:47
2
5
братле, ЦПЗ-то е в парка.
Отивай, защото имаш голяма нужда!
Не се бави, че ще стане още по-голяма и току виж замирише.
Хапчетата ще ти помогнат!
Тичам!
5.
НГС
19.04.2024 08:00:19
6
9
Иран е древна държава с традиции,но със сегашния режим нищо хубаво не ги чака,търсят външни врагове за да покрият огромните вътрешни,нищо хубаво не чака никоя страна която се управлява от ограничени хора.Иранската опозиция зове Израел опустошително нападение,нравствената им полиция си превишава безнаказано правата,пребит и убит си ако не се подчиняваш на хрумванията на някой който понятие си няма къде е света,хиджаба е задължителен и се носи по строго определен начин,в противен случай бой до и ако се смилят може и да те оставят жив.Хубсва държава с деспотичен режим,дори нещо по- вече от Северна Корея !
4.
*********
19.04.2024 07:57:11
4
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Река Дунав
19.04.2024 07:53:58
6
2
- САЩ съобщиха, че ИСРАЕЛ няма нищо общо с нападения, 45 минути преди първия удар.
- "Избраният" народ се жертва.
- Този път камъчето е в ръцете на Голиат.
2.
F
19.04.2024 07:28:42
6
10
Как с времето се променя представата за “развитите” държави . По всевъзможен начин се търси ескалация .
1.
Сз
19.04.2024 07:16:52
16
15
ГНУСНИ ЕВРЕЙСКИ ТЕРОРИСТИ
ГНИДИ ЧИФУТСКИ
ИЗЧАДИЯ НА АДА
АНАТЕМА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Обработвани ли са тревните площи в София Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Нинова за обединение на лявото пространство Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание 
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори