×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Братът на Стела, чиито мечти бяха отнети от надрусан и пиян шофьор: Няма да оставим да бъде поредната забравена, изгубена душа


Братът на Стела, чиито мечти бяха отнети от надрусан и пиян шофьор: Няма да оставим да бъде поредната забравена, изгубена душа
Какво е животът? Всеки ден правим планове за утре, за празниците, за години напред. И накрая изведнъж всичко изчезва, плаче Георги Маринов
Тема в развитие
виж още
скрий
10 Октомври 2023, Вторник, 15:17 ч.
Автор: Флагман.БГ

Тя загина на "Тракия", след като камион отнесе кола в аварийната лента

От години у нас загиват стотици хора по пътищата. Всеки ден в полицейските сводки фигурират хванати поне 30-40 човека, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Стряскаща статистика... И това са хора, които ще се разминат с тежки наказания, защото по някакво стечение на обстоятелствата са ги спипали преди да отнемат някой човешки живот.

Този шанс го нямаше 23-годишната Стела от Бургас, чиито мечти бяха отнети от такъв шофьор.

Трагедията

На 27 септември камион помита кола, която е спряла в аварийната лента на АМ "Тракия" заради спукана гума. Стела загива, други две са ранени тежко, а трета се разминава с леки травми.

Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин, алкохолната му проба също е положителна. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед.

Убиецът на Стела обвини дрегера на КАТ – не отчитал правилно

Трагедията е огромна! Дрогираният тираджия убил Стела от Бургас, докато звъни от колата за помощ


Една напълно обикновена сряда промени всичко


"Какво е животът? Всеки ден правим планове за утре, за празниците, за години напред. И накрая изведнъж всичко изчезва... Като една чернова, която не може да бъде преписана на чисто, защото листите вече ги няма, свършили са, тетрадката е празна. Тя беше открит и добър човек, винаги усмихната, с чувство за хумор и жажда за живот...", споделя нейният брат Георги пред Dnes.bg.

Стела е изтърсака в семейството, най-малката от общо три деца. Трагедия отнема баща й още докато е малка, и от тогава тя се бори в живота с помощта и подкрепата на своето семейство.

Завършва Френската гимназия в Бургас, а след това се насочва към специалност "Туризъм" във Варна, където тази година успява да защити държавния си изпит с отличен успех - 5.75.

"Скоро щеше да се дипломира и имаше толкова много планове за бъдещето. Пред нея имаше толкова много възможности… Една напълно обикновена сряда промени всичко, отне завинаги нейната светлина, и на нейното семейство. Една спукана гума в аварийната лента и един дрогиран и пиян шофьор, помете колата, нея и всички нейни планове и мечти за живота", допълва Георги.

Семейството й е категорично, че не иска Стела да е поредната жертва в статистиката от "войната на пътя".

"Всеки ден сестри, братя, деца, майки и бащи загиват по пътищата. Загиват по жесток начин и биват забравени, само семействата остават да скърбят. А какво се случва с виновниците, къде отиват те? Не можем и не трябва просто да се примиряваме. Няма да оставим Стела да бъде поредната забравена, изгубена душа. Трябва да сме единни в мъката си и да се борим за справедливост  по пътищата", категоричен е брат й.

Наказанието

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. На шофьора на камиона му е повдигнато обвинение и съдът ще трябва да установява степента на виновност.

 


В категории: Бургас


8
Коментара по темата
8.
*********
11.10.2023 08:54:43
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
*********
11.10.2023 08:53:48
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
До 2
10.10.2023 19:24:32
1
5
Абсолютно си прав, но като гледам минусите се замислям, колко амеби съществуват и то шофьори някои от тях.. жалко за момичето
5.
Х
10.10.2023 16:37:10
0
15
Когато карам в лявата лента с ограничението 140 км/ч, някой спрял в аварийната се вижда от много далеч. Даже намалям скоростта, да не би някой от дясната лента да реши да се изнесе по-вляво докато подминава.
С колко е карал този камион, че не ги е забелязал? Едва ли в аварийната лента е карал с голяма скорост. Не е гледал напред ли? Или е виждал само очертанията на аварийната, докато си гледа в телефона, без да забелязва спрялата кола в лентата пред него?
Много странна история...
4.
*********
10.10.2023 16:05:48
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
до 2
10.10.2023 15:53:59
6
15
Ама много си прост
2.
ХХ
10.10.2023 15:51:02
23
8
Че шофьорът на камиона си е за ... е ясно. Но защо родителите не учат децата си, че не се стои в аварийна лента, а веднага се бяга зад мантинелата?!
1.
...
10.10.2023 15:35:35
3
26
Какво прави камион в аварийната лента?

Не е ли време вече да има камери и такива идиоти да се санкционират? А като видят, че е пиян и неадекватен - направо в пандиза!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? На територията на нашата област е обявен жълт код за валежи, каза губернаторът на Благоевград За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш
Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори