×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оправдаха Георги Дългия за нападението с тейзър над култовия гангстер Джендов


Оправдаха Георги Дългия за нападението с тейзър над култовия гангстер Джендов
Някогашният гард на Митьо Очите (в дясно) първоначално заяви, че е бил обиждан на расова основа от своя авер, но впоследствие допълни, че той е искал и да го убива
Тема в развитие
Изненада! Вещи лица не разпознават Джендов и компания на записа от "Бикини", обвинените на крачка от освобождаване Изненада! Пуснаха на свобода един от бригадата, атакувала „Бикини”, срещу скромните 1000 лв. гаранция Нови доказателства вадят от ареста един от задържаните за екшъна в "Бикини" Георги Дългия от екшъна в "Бикини" иска на свобода, не можел да спи в ареста Бандата от "Бикини" остава зад решетките, съдът резна плача на защитата Бургаският магистрат съдия Стефан Стойков решава дали да пусне Рочата, Джендов и компания Само във Флагман.бг! Акция в „Меден Рудник“, полиция обсади апартамента на Георги Джендов (СНИМКИ) Районен съд Бургас с железни мотиви за оставянето на петимата от "Бикини" зад решетките, вижте ги! Познават ли се членовете на бригадата от „Бикини” и защо прокуратурата и полицията мълчат? Смелият магистрат Яна Атанасова остави ударната бригада от бар Бикини зад решетките Държавата проверява фирмите, в които работели арестуваните за побоя в Созопол Рочата и Джендов се изкараха жертви на системата, твърдят, че са натопени и дори не се познават Шоу с арестуваните за екшъна в „Бикини”! Рочата е проектант, Г. Недялков - пчелар, а Кр. Апостолов – корабен инженер (ОБНОВЕНА) Бандата на Рочата и Джендов със засилена охрана в Съдебната палата на Бургас, прокуратурата ги иска за дълго зад решетките Само във Флагман.бг! Кои са арестуваните за екшъна в „Бикини”: От присъда с наркобандата на Очите до атаката срещу Куката в „Час пик” Повдигнаха обвинения на Джендов и Рочата за мелето в "Бикини", грозят ги до 5 години затвор (ВИДЕО) Ексклузивно: Вижте екшъна в бар "Бикини" в Созопол (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Христо Бардуков с шокиращи разкрития за екшъна в „Бикини“ Първо във Флагман.бг! Острие на „Господарите“ и бивш общински съветник е пострадал при мелето в бар „Бикини“ Само във Флагман.бг! Джендов и Рочата нахлуха в бар „Бикини“ с още 10 души, потрошиха заведението и пребиха охраната
виж още
скрий
14 Март 2023, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Съдът реши, че няма достатъчно доказателства Дългия да е заплашил и с убийство 43-годишния бивш гард на Митьо Очите, докато спортува в Морската градина

Драмата между екс приятелите и съкилийници Георги Недялков-Дългия и Георги Джендов върви към своя край, след като съдия Мариета Бушандрова от Районния съд в Бургас постанови оправдателна присъда относно заканата за убийство на Дългия, отправена към 43-годишния бивш гард на Митьо Очите.

Съдията реши, че няма достатъчно доказателства, които да подкрепят тезата на частния обвинител Джендов, че Дългия реално е искал да го убие, когато го нападнал с тейзър в Морската градина преди 2 години.

Припомняме, че зрелищният екшън между двамата се разигра на 29 април 2020 г., когато Джендов и Дългия се срещнали съвсем случайно около 07 часа заранта  в района на Северния плаж. По това време атлетът Джендов провеждал обичайния си джогинг. Според първоначалните твърдения на единствения свидетел, също култова фигура от крими средите, с инициали Т.Т., Дългия извадил електрошоковия пистолет тейзър, с който атакувал от упор жертвата си. Забитите в тялото на му игли от провели електрически ток, разтърсили го и той се срутил безпомощно на земята. Получил гърч от електрическите вълни, останал парализиран за няколко секунди. След което Дългия започнал да го налага по главата с дръжката на остър предмет - вероятно нож, тип късо мачете. Въпросният остър предмет обаче така и не е бил неустановен по делото.

В първоначалния разпит пред органите на реда Джендов е заявил, че спорът възникнал след груби квалификации на расова основа спрямо личността му. „Каза ми циганин, мръсен циганин, друго не ми каза. Аз го попитах какво става, но той си замина без да обясни”, разказал пред разследващите 43-годишният бургазлия.

Екслейтенантът на Митьо Очите Георги Джендов получил страхова невроза след нападението с мачете и тейзър в Морската градина

Вследствие на мелето Джендов получил две порезни рани в областта на главата и едно охлузване между тях. Раните били дълбоки 0,5-0,7 см, едната била зашита с един конец, а другата - с четири.

Интересното е, че броени дни след случката, Георги Джендов, който е физически як и със спортно телосложение, поради което трудно би могъл да бъде повален, получи, по думите му пред разследващите, страхова невроза и промени показанията си, като заяви, че е бил заплашван и с убийство, опасявал се за живота си.

Според последните показания в досъдебното производство, докато Георги Дългия го налагал с крошета, крещял в лицето му и: „Ще те убия! Ще те убия!“. Интересно и още по-объркващо е,   че единственият свидетел на спречкването между двамата изобщо не си спомня кой какво е говорил.

Рязък обрат в показанията на екслейтенанта Георги Джендов за екшъна в Морската градина - бил заплашван с убийство

Както Флагман.бг писа по-рано,  свидетелят на драмата заяви пред съдийския състав в едно от първите заседания, че нищо не бил видял и че не си спомня дали изобщо Дългия е човекът, който е нападал Джендов в Морската градина.

Не бе установено подсъдимият Георги Недялков да е отправил заплахи за убийство по отношение на Георги Джендов. Такова твърдение се съдържа единствено в разпита на Джендов. Той е пострадал от деянието и частен обвинител, поради което е заинтересован от изхода на делото и не следва евентуална осъдителна присъда да се основава единствено на неговите свидетелски показания. Дори и да се приеме, че по време на евентуален словесен конфликт, подсъдимият Недялков е изрекъл сочените думи, то следва да се докаже, че се касае за закана, която реално и обективно, с оглед естеството си, е в състояние да възбуди основателен страх у Джендов.

В този смисъл, обвинението не е ангажирало достатъчно доказателства относно доказани елементи от фактическия състав на престъплението. От заключението на изготвените по делото експертизи се доказа евентуално възникнал страх у Джендов по отношение на неговата личност, но не се доказа, че този страх е възбуден именно от подсъдимия Георги Недялков и дали е била налице действителна заплаха от страна на подсъдимия. Обстоятелството, че са намерени ДНК следи на подсъдимия по кутията, в която са съхранявани сонди със стрелички на електрошоково оръжие, не е достатъчно основание за съда да постанови осъдителна присъда, тъй като не се изгради причинно –следствената връзка, свързана с действията на подсъдимия и причиненото посттравматично стресово разстройство на Джендов.

Ето защо, съдът прие, че не се доказа да е казана закана от подсъдимия, но дори и евентуално да има такава, което не се установи в хода на съдебното следствие, начинът и мястото на нейното отправяне, цялостното поведение на подсъдимия и пострадалия в конкретната житейска ситуация, определят извод, че се касае за закана, която реално и обективно не е била в състояние да възбуди основателен страх за осъществяването и, каквото е твърдението на прокурора и частният обвинител Георги Джендов", пише в мотивите си съдия Мариета Бушандрова.

 Джендов и Георги Дългия са познати фигури от ъндърграунда. Имената им нашумяха най-вече с масовото сбиване в созополската дискотека „Бикини” през 2017 г., където компанията им опита да респектира персонала на заведението (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Впоследствие, въпреки приложените записи от видеокамерите и ясното идентифициране на участниците в боя, до съдебен процес не се стигна. Пострадалите и свидетелите получиха странна амнезия. Джендов и част от неговите хора прекараха известно време в ареста, но впоследствие бяха пуснати и оневинени. Малко след този случай са започнали дрязгите между двамата авери и отношенията им са се обтегнали. Причините за "разлъката" остават неясни. Преквалифицирането на обвинениетов в съда е често срещана практика в подобни казуси, особено, когато става дума за междуличностни отношения.

 Георги Джендов е сочен за ръководител на група за специални поръчки и е с изтърпяна присъда като част от групата за наркоразпространение на Димитър Желязков-Митьо Очите. В началото на 2008 г. Джендов подписва споразумение с прокуратурата и получава присъда от 3 години и 6 месеца, реално не изкарва и година в затвора.

Той е сред първите от бандата, които излизат на свобода. Бургазлията е пуснат през ноември 2008 г., като мотивите на съда за това са, че са прибавили месеците в ареста, докато тече разследването по това дело, както и предходни арести.

Джендов има неприятности с властта още от 2004 г., когато е закопчан заедно с още трима. Според ОД на МВР групата е атакувала полицай, отзовал се на сигнал за побой в дискотека в сунгурларското с. Порой.

Служителят на реда се е легитимирал, но независимо от това четиримата се нахвърлили върху него. Униформеният бил принуден да се скрие в патрулката, но хулиганите започнали да трошат и полицейския автомобил с метална тръба. Ударили са и полицая, опитали да му отнемат оръжието. При самозащита той гръмнал Джендов в рамото. Нападателите избягали с автомобил "Додж" от дискотеката, но по-късно са задържани в Бургас.

Към този момент Джендов е бил с висящо следствено дело за изнасилване от 2000 г.

Към момента на ареста за мелето в дискотека "Бикини" през 2017 г., Джендов се води реабилитиран за всички тези престъпления, а Дългия е с чисто криминално минало. 

И двамата с днешна дата са свободни граждани и често могат да бъдат срещнати в светските среди.


В категории: Темида


Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 2
България Всички новини
Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори