×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП ще почака да я разпечатаме в Карнобат


29 Март 2011, Вторник, 16:23 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Иззехме помещенията им в центъра на града, защото са държавна собственост, ще устроим там НОИ

- Г-жо Дукова, защо областният управител на Бургас Константин Гребенаров така грубо се включи в предизборната кампания за местна власт като на бърза ръка запечата общинската централа на БСП в червения бастион, наречен Карнобат?

- Изземването на помещенията им трябваше да приключи още във вторник миналата седмица. БСП ползват помещения в Карнобат, които са държавна собственост, без правно основание. Тъй като се оказа, че нямат готовност да си изнесат имуществото, удължихме срока на запечатването до петък, когато запечатахме всички помещения, оставихме две – на председателя им д-р Димитър Ганчев и на секретарката му. Искаме да си вземем собствеността, да подпишем споразумение с БСП за ползване на действителната част, от която имат нужда, това е.

- Как ще им ги изземете, те си имат нотариален акт?

- Твърдят, че имат акт, но ние сме виждали едно копие от него. Те са обжалвали заповедта на областния управител, но обжалването не спира изпълнението на заповедта, спорът за собствеността по същество ще решава съдът. Копието от нотариалния акт, което видяхме, не им носи собствеността, която те претендират, тя е констативка. Тук няма място за емоции, казусът е правен.

- Как ще е правен, като е политически. Откога е заповедта на Гребенаров, запечатването на червената централа стана ден, след като депутатът от ГЕРБ Вяра Петрова обяви, че червеният кмет Георги Димитров мачка бизнеса с високи данъци, с което на практика даде старт на своята кампания за стола му?

- Заповедта е от миналия месец. Не мисля, че е политически спор, защото областният управител е отговорен за държавната собственост и когато БСП владее 10-11 помещения без правно основание, трябва да се пристъпи към изземване. БСП знае прекрасно, че няма да остане без помещения, просто не искат да се споразумеем и затова заведохме това дело в съда. БСП е парламентарно представена и има право на помещения държавна собственост, за да провежда своята дейност. В момента те ползват две помещения, имат зала за конференции и ако им трябва тази зала, ще им я предоставим по надлежния ред. Няма драма, няма да останат навън, ще им изземем  това, което са предоставили на трети лица.

- Но нали в едно от помещенията е архивът на общината, в други две заседават постоянните комисии на ОбС, горе голямата зала е за сесии?

- Ще им оставим стаята за архива. Когато ние бяхме там във вторник, за да запечатаме помещенията, се оказа, че са ги дали на познати и приятели. Това не е сериозно. Ние от няколко месеца сме с тях в диалог за изчистване на спора и за разумно ползване на всички помещения. Областният управител е длъжен да осигури възможност за нормална работа на държавните институции и такава една институция е териториалното звено на НОИ в Карнобат, които са на свободен наем.

- Г-жо Дукова, всичко това обаче се случва твърде близо до вота и ще се калкулира върху гърба на Вашия кандидат за кмет Вяра Петрова, защото БСП сега ще вдига олелия до небето, че я „гази ботуша“ на една самозабравила се авторитарна власт. Защо не изчистихте спора по-рано?

- В началото те твърдяха, че са собственици и не показваха документ, видяли сме копие на нотариален акт, после жалба за спиране на изпълнението, но ние трябва да си изпълним ангажиментите и което е празно и заключено или се владее без правно основание, ние ще си го вземем.

- Да, но има определение на Административния съд в Бургас от вчера следобед, което уважава жалбата на БСП. Днес няма ли да разпечатате тези помещения, спорът в съда по същество може да се точи с години?

- БСП да не бърза да я разпечатваме, защото сме обжалвали определението във Върховния административен съд. Така че спешно разпечатване няма да има.




Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
14
Коментара по темата
14.
до Щ+ Щ
11.05.2011 10:52:51
0
0
Ходили сме в сградата, защото там си плащахме данъците. Има 5 стълби само. А ти качвал ли си се на 4 етаж, където искат да настанят НОИ?Там как се качат инвалидите и старите хора? С въртолет ли? Смешник...Ти си нещастник, щом на бярото казваш черно.
13.
Щ + Щ
05.05.2011 21:19:26
0
1
Вие май забравяте, че живеете в България.И все пак ходили ли сте в сградата на данъчното??? Според вас тази сграда става ли за държавна институция??? НЕ - СТА - ВА. Май искате да се намират на някое такова място като Бюрото по труда, на гъза на географията, а инвалидите и старите хора въобще де не могат да идат до там. Не, сетих се, дразнят ви ония двечките накипрени и надиплени от РУСО-то и не искате да ги виждате. Сигурно е женска злоба. НЕЩАСТНИЦИ СТЕ!!!
12.
до мислещ
06.04.2011 08:26:29
2
0
Така е госпожо или господине. Навсякъде където има такива служби има рампа или асансьор. Сградата на данъчното поне има 5 стълби и може да се сложи рампа за улеснение на инвалидите.
11.
ДО 8
31.03.2011 12:42:19
0
0
КАТО,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ НЕ ОТРЕГИСТРИРАНА ОТ АДВОКАТСКАТА КОЛЕГИЯ!А КОЛКОТО ДО ЛОЛОВИ С ТАКИВА АДВОКАТИ ТАКИВА СЪДБИ,ДРУГАТА ХУБОСТНИЦА Е НА ТОШКО ФРИЗЬОРА ЖЕНА МУ И ТЯ ЗАМ-ОБЛАСТНА -БИВША- СЕМЕРДЖИЕВА /,АКО НЯКОИ СИ СПОМНЯ/ И ДВЕТЕ СА ОТ ЕДНА КАНТОРА. БЕЗ КОМЕНТАРИ ЯВНО ЕДНИ ПАРИЧКИ ЛЕТЯТ ОТ ОКЕЯНА ......
10.
до мислещ
30.03.2011 17:26:51
2
2
Браво Миче.Нищо, че ти липсва малко правопис.Не е хеликтер, а хеликоптер и т.н.Иначе добре мислиш, но защо не помисли, че тук са замесени и ония двечките накипрени и надиплени от РУСО-то, които мечтаят да се качат чак под покрива, да не им се пречкат хорицата, да си клатят крачката по цял ден и да гледат площада от високо. И това е вярно нали.
9.
мислещ
30.03.2011 16:12:48
2
4
Бе тази госпожа Дукова ни мисли за големи балъци.Щяла да настанява на четвъртия етаж там нои ли русо ли незнам .В цял свят такива служби са ниско на земята за да могат стари и болни хора да влизат п ък тая стара зграда няма дори асансьор и инвалидите трябва Бойко с хеликтер да ги кача.Като мисли за хората и дъргавата що не ги настани в къщата на бившата данъчна служба която е 100 м по нагоре и е на земята.Всичко туй е само да има повод да изхвърли ония червените... Ама като не могат да хапят хак им е.
8.
do katq
30.03.2011 14:32:44
0
4
Neka Dukova da razkaje za Rumqna i Zaro Lolovi/ Koi v momenta im upravlqva ne6tata v Balgariq i kakvo pravi v momenta neinata kantora.Vse pak tq e zam-oblasten. BORISOV da pita.a Zvetanov da proveri - 6te bade mnogo zabavno!!!!GERB nqma da dopusne tazi gre6ka!!!!
7.
карнобат
30.03.2011 14:17:13
1
3
ДУКОВА какъв адвокат какви 5 лева.Само интереси и натягания .
6.
леля от БСП
30.03.2011 13:43:01
0
2
Те тая Дукова знае ли какво говори. Уж се прави на адвокатка. Май само властта я интересува. До като беше в НДСВ не успя нищо да постигне, а сега в ГЕРБ -бореше се за народен представител - не стана, бат Бойко трябва да е луд, че да я прави областен.
5.
до бсп
30.03.2011 10:41:35
0
1
Да не се сърдят БСП,те наистина си експлоатират етажа като лична собственост,всички в Карнобат знаят кои фирми са настанили там без наем:на председателя на Общ. съвет Ченешев,на Савой клуб,на Общ. съветничка от БСП Пенева,на партийната функционерка Бозукова и т.н.Да се явят на търг и да си ги наемат,това е положението във всяка нормална държава.
4.
spoko
30.03.2011 08:01:21
1
2
Дукова е голяма хитруша. Заповедта на областния е от миналия месец, но сега я привежда в изпълнение. Гребенаров е дискредитиран, а тя се представя за "разумен" политик.
Как ли Златинка пали свещи областния да стане кмет на Созопол, пък тя да му заеме мястото в областна управа.
3.
люляк
29.03.2011 23:35:44
0
0
Така е- чувството на патос е това, което се изпитва при запечатване на общинска централа, че на БСП даже.
2.
дърт комунист
29.03.2011 18:03:25
1
0
Да Дукова умее да изглежда и говори както трябва, но е мило и симпатично изключение в безцветния букет от увяхващи гербери, апропо дали не дойде при тях от НДСВ-то...ама защо се впряга толкова, няма да я оценят....
1.
гербер
29.03.2011 17:45:47
3
1
поздравления за Златина Дукова, защото тази жена знае как да се реагира когато трябва да се защитят интересите на държавата. Говори като истински държавник и при това е аргументирана, без да изпада в патос като тези от БСП
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Няма данни за състоянието на шофьорите и пътниците в колите Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Според производител те ще оскъпят работната ръка Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Камионът бил пълен с проводници,акумулаторни батерии, ел. табла и циркулационни помпи Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните части на Балканите преди 2500 години Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Това обаче ни е целта, каза президентът на БФС Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици По думите му автомобилът все още се намира в КАТ Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено
Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори