×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изненада: ГЕРБ губи първия тур на президентския вот, Борисов може да подаде оставка (допълнена)


Изненада: ГЕРБ губи първия тур на президентския вот, Борисов може да подаде оставка (допълнена)
„На първи тур, ако ГЕРБ загуби тези избори, още вечерта подаваме оставка, защото тогава се мерят партиите”, обеща лидерът на ГЕРБ
Тема в развитие
Ген. Радев бие Цецка Цачева в Камено с 300 гласа Бойко Борисов: Ако загубим балотажа – отиваме на предсрочни парламентарни избори (ВИДЕО) При 98 % обработени протоколи: ГЕРБ изпревари Марешки в Айтос Ген.Румен Радев с инфарктна победа в Несебър, Каракачанов - втори Марешки: Няма да подкрепя никого на балотажа Уникална драма в Несебър: 200 гласа разделят Румен Радев, Цецка Цачева, Веселин Марешки и Красимир Каракачанов Цецка Цачева е №1 в Средец Бургас показа защо е витрина на ГЕРБ! Цецка Цачева смаза ген.Румен Радев Цачева води убедително пред Радев в Поморие, Каракачанов - трети ГЕРБ спечели с фотофиниш в Созопол Сензация: С две бензиностанции Марешки политик номер 1 в Айтос Приморско остана крепост на ГЕРБ 30 % от бюлетините в Карнобат са преброени! Ген.Румен Радев води убедително пред ГЕРБ, Марешки – трети ГЕРБ спечели с 200 гласа в Царево Удар в сърцето на ГЕРБ! БСП на крачка да превземе Созопол Малко Търново избра ген. Румен Радев ГЕРБ спечели убедително в „Меден рудник“ БСП-Бургас ликува: Бяхме сигурни, че ген. Радев ще бие Цачева още на първи тур Общинският лидер на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков: Разликата е много малка, да изчакаме окончателното преброяване Първи изборни резултати в Бургас: Цачева води с 10 % на ген.Румен Радев, червените печелят в затвора Изненада: ГЕРБ губи първия тур на президентския вот, Борисов може да подаде оставка (допълнена)
виж още
скрий
06 Ноември 2016, Неделя, 15:51 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Президентът може би ще трябва да състави трето служебно правителство, но при работещ парламент


"На първи тур, ако ГЕРБ загуби тези избори, още вечерта подаваме оставка, защото тогава се мерят партиите". Това обеща премиерът Бойко Борисов преди месец. Той повтори тезата си няколко пъти след това. Вероятно Борисов не е очаквал това да се случи. До последно социологическите проучвания даваха няколко процента предимство на Цецка Цачева пред Румен Радев.

Изненадата обаче е факт. Цачева изглежда не е първа на първия тур. Така политическата криза е налице, а Бойко Борисов може да изпълни обещанието си и още тази вечер да подаде оставка.

Какво ще означава това? Ако парламентът не успее да избере ново правителство, това означава предсрочни избори. Което на пръв поглед е най-вероятната ситуация. Процедурата изисква президентът Росен Плевнелиев да насрочи предсрочни парламентарни избори. Освен това той следва да състави за трети път в мандата си служебно правителство.

Уникалното  в ситуацията е, че парламентът няма да може да бъде разпуснат. Това го налага Конституцията, а причината е, че остават по-малко от три месеца до края на мандата на Плевнелиев.
Големият въпрос тази вечер е дали Бойко Борисов действително ще подаде оставка като премиер?



По моментните данни на „Алфа рисърч” Румен Радев е с 24,8%, Цецка Цачева е с 23,5%.
Според „Галъп” разликата е по-голяма – Радев е с 26,7%, а Цачева – с 22,5%.
„Алфа рисърч” нарежда другите кандидати така: Красимир Каракачанов – 13,6%, Веселин Марешки е с 8,3%, Трайчо Трайков – 7,1%, Пламен Орешарски – 6,9%, Ивайло Калфин – 3,8%, Татяна Дончева – 2,1%, „Не подкрепям никого” – 6,2%.

Данните на „Галъп”: Каракачанов – 15%, Марешки – 9,9%, Трайчо Трайков – 6,8%, Орешарски – 5,8%, Калфин – 3,9%, Дончева – 1,8%, „Не подкрепям никого” – 5,6%.





23
Коментара по темата
23.
алфа сърч
06.11.2016 22:24:47
0
0
вижте как герб ще подкрепят агента на държавна сигурност Каракачанов само и само да оцелее статуквото на втори тур и ще се откаже от Цачева . -коректив на власттта трябва да е президента - марешки не успя а Радев трябва бързо да стане политик за да е коректив на Бойко мазния и ловък в политическите игри макар и да е мутра
22.
чичо пенчо и антипилотът
06.11.2016 21:56:25
0
2
Въйййй, ко стана, тролехме, тролехме, опитвахме се да убедим хората, че нашата комунистка е по-голяма евроатлантичка и от паси-то, а то .... сега от герб дали ще ни платят за положените усилия?
21.
До Мина
06.11.2016 21:50:22
2
2
Тея дето са избягали от комунистите /в БГ няма комуниъм, а само бивши комунисти, над 20 години/ нямат никакво право да определят кой да ми е президент на мене, който не избягах а се боря за страната си. Да гласуват за английски премиер, както и турчата дето ми гласуват, а 30 години ги няма тук. Ай сектир...

Бойко, ако е мъж, да си подава оставката! Ама явно не е - то майката на Нацията Цецка е по мъж от него.
20.
Алфа телевизия на ИСТИНАТА
06.11.2016 21:08:22
2
3
Само и единствено по тв АЛФА бяха изнесени американски документи на Английски език от ОБУЧЕНИЕТОна БСПгенерала от ВВС Румен Радев в Щатска Академия за ЛИДЕРШИПС.Тоес генерал Радев е обучаван от американски специалисти за бъдещ лидер на Колониална зависима държава.Като супер опитен летец АС на него му е била ОТРЕДЕНА специална задача а именнно след 2-3 години да РЪКОВОДИ Мащабна Въздушна АТАКА на съюзнически многоцелеви изтребители и стратегически бомбардировачи с-у ИРАН от 4-те бази Граф Игнатиево Крумово Безмер летище Сарафово летище Когънчиану в Румъния по заповед на Ариканското п-во .В кампанията за тайна подкрепа на Радев се ВКЛЮЧВА БТВи СлавиТрифонов и БТВе собственост чрез офшорки на Американски евреи отукрайнски произход каквито са посланика в София-Рубен Виктория Нюман и нейния мъж баш ЯСТРЕБА на Американската Бъдеща Военна Доктрина-Роберт КАГАН включваща глобален удар с-у Русия .Имайки предвид слабатаезикова подгоовка наЦачева а техническитеи умения се свеждат до бораване със струг фреза и ударяне на звънчето в Народноо Събрание надигане на чашки с ракия и фалшиво пеене по банкети фалшива диплома за юрист известни креватни умения с другари от Ростов на Дон -генерал Радев е с класи над нея и НЕслучайно е попаднал в полезрението на вещите Амирикански стратези коитоса заложили на него за евентуален президент
19.
Чичо Пенчо в акция!
06.11.2016 21:06:37
5
1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ Е АКО ОГЛАДНЯЛАТА ВЪРХУШКА НА БСП ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ И НЕ ГО ДОПУСНЕМ!
Магдалена Ташева с още разкрития за скандала с пенсионирането на ген. Радев. Генерал Румен Радев не е подал оставка, а се е пенсионирал и е лапнал към 200 бона, разкри депутатката от „Атака“ Магдалена Ташева.
Тъй като на лъжата краката са къси веднага става ясно, че генерал Румен Радев не е подал оставка, а се е пенсионирал и е лапнал към 200000 лв. Заплатата му до този момент е била около 10 хил. лв., като понякога е надхвърляла и 30 хил. лв.
НЕКА СИ ПРЕДСТАВИМ КАК ЧОВЕК С ТАКИВА ДОХОДИ МОЖЕ ДА СТАНЕ „СОЦИАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ“.
ИЗОБЩО КАКВО ОЗНАЧАВА „СОЦИАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ“, МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ОТ БСП ДА ГО РАЗЯСНИ, ЗАЩОТО НЕ СТАВА ЯСНО?
АКО ИМАТ ПРЕДВИД АГЕНТА НА „ДС И ВИДЕН ЛОВЕЦ – ГОЦЕ ПЪРВАНОВ“, КОЙТО ЗАБЪРКА АФЕРАТА „БЕЛЕНЕ“, НЕКА ЯСНО ГО КАЖАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ?
„Не разбирам маймунджилъците, които върти БСП. Бяха формирани от Драгомир Стойнев инициативни комитети в страната, които издигнаха ген. Румен Радев за президент. Защо им беше това?“, каза още Ташева по повод издигането на бившия командир на ВВС за „Дондуков 2“.
Припомняме, че Ташева направи скандални разкрития за пенсионирането на Радев от ВВС.
„Лъжа е, че Радев е подал оставка в знак на протест срещу далаверите във ВВС и охраната на българското небе от чужди армии. Нищо такова няма, пенсионирал се е. Тази лъжа срива цялата му пиар стратегия, която трябваше да му изгради фалшивия образ на патриот.
Защо излъга ген. Радев? Вие как мислите? И защо изместихме темата към 200-те хиляди?“, написа в профила си депутатката.
Министерството на отбраната в свое официално съобщение потвърждава, че Радев не е подал молба за напускане, както той твърди, а че иска да се пенсионира.

Ето и какво казват от министерството:
„Днес, 1 август 2016 г., в Министерство на отбраната постъпи рапорт от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев за освобождаване от военна служба на основание чл. 169 от Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България поради придобито право на пенсия при условията на чл. 69, ал. 4 от Кодекса за социално осигуряване. Рапортът ще бъде разгледан съгласно законно установените процедури“
Ако желаете, може да прегледате форума на ИИКО, където ще се радваме да споделите мнение относно всички теми, които ви вълнуват.
18.
Чичо Пенчо в акция!
06.11.2016 21:05:45
2
0
Спомняте ли си, плиткоумни комунисти?! Защото хората още помнят…
Малко хора обичат да се връщат към това време, но преди около 20 години .. България премина през така наречената Виденова зима, която остави страната напълно опустошена. Кризата, в която ни вкара тогава управлението на БСП, доведе до близо 50-процентен спад на реалните заплати и близо 60-процентен спад на реалните пенсии спрямо годината преди Жан Виденов да дойде на власт. Коефициентът на заетост в края на мандата на БСП беше 44.43 процента в сравнение например с 49.59 процента през 2014 г. (което ще рече, че много повече хора в трудоспособна възраст нямат работа през 1997 г., отколкото днес), а доходът на българските граждани достига до най-ниската точка в историята си по отношение на средния за света.

По данни на НСИ средномесечната работна заплата през 1997 г. се равнява на почти 128 лв. в днешни пари (като в първите месеци на годината е много по-ниска и достига до нещо като 10-15 долара). Минималната работна заплата, когато хиперинфлацията се успокоява е равностойна на под 30 лв. днес (при по-висок курс на долара тогава), а до края на годината става 45 лв. Самата хиперинфлация „изяжда“ спестяванията на българските граждани и ефективно ги връща с десетилетия назад.

Такава е равносметката от на практика четвъртия фалит, до който докарва България БКП/БСП от 1960 г. насам, и не е никак учудващо, че левите „журналисти“ никак не обичат да си спомнят за нея. Това, което искрено ме изненадва обаче, е безскрупулният опит на един от тях – нашия любимец Александър Симов – така да извърти историята, че някак си да пропусне виденовия фалит (а и предишния фалит на БКП преди него), при това напук на факта, че повечето му читатели хем би трябвало да ги го спомнят добре, хем не са чак толкова тъпи, че да се оставят да ги водят за носа по такъв плосък начин.

Още в първия параграф на статията си Симов например заявява, че „[в настоящия момент] българите са по-бедни, изолирани и отчаяни, отколкото когато и да било преди в историята“. Наистина? Фактът, че минималната работна заплата днес е три пъти по-висока от средната работна заплата в края на управлението на Жан Виденов би трябвало да ни казва също толкова категорично колко вярно е твърдението, че сме по-бедни от всякога, колкото и този, че реалната пенсия днес също надхвърля над три пъти тази от онова време.

Що се отнася до отчаянието, при все че бях още малък, аз много добре помня до какво състояние доведе БСП българските граждани през 1997 г. и, докато то можеше да съвсем точно да бъде определено като „отчаяние“, това съвсем не може да се каже за състоянието на сънародниците ми в момента. (А не мога да не добавя, че единствените случаи в най-новата ни история, в които българските граждани се вбесяват на управниците ни дотолкова, че да протестират с месеци срещу тях, някак все се случват по време на мандатите на БСП.)

Разбира се, Симов и колегите му са напълно прави, когато твърдят, че българските граждани живеят по-зле от останалите граждани на ЕС. Любопитно е обаче как винаги пропускат да добавят: 1.) че това се случва въпреки относително приличното развитие през голяма част от последните 18 години (само по себе си постижение на фона на политическия ни елит и вляво, и „вдясно“), започнало след безпрецедентната в най-новата ни история катастрофа, до която ни доведе тяхната собствена партия; и 2.) че всички по-богати държави от нашата, на практика без изключение, имат по-добре развити пазарни икономики от нея, така че по всяка вероятност не наличието на „твърде много пазар“ ни прави (относително) бедни, а точно фактът, че той не играе достатъчно голяма роля в стопанството ни.
Не знам за кого е предназначена елементарната пропаганда на Симов и дали сред собствените му фенове има чак такива идиоти, които да ѝ се вържат, но знам, че тънката и вероятно все по-невидима за много „журналисти“ вляво разлика между достойната журналистика и тази по Гьобелс е, че първата изисква поне коректно представяне на фактите, независимо от идеологическите пристрастия на авторите си.
17.
Мина
06.11.2016 21:04:05
3
0
Резултатите все още не са ясни! Мои приятели още чакат на опашки в Лондон, за да дадат гласа си за ГЕРБ! Броите циганите, но не броите истинските българи, които избягаха някога от комунистите!
16.
цицка
06.11.2016 20:58:37
0
5
да са маха аиде да видим дали е мъж шлангодържача
15.
Евроатлантик
06.11.2016 20:52:37
0
7
Със европа но без ГЕРБАджжиите крадливи-Били десни =Я някой да го обясни-тва дясното крадене-РЕВИЗИЯ И СЪД.
14.
izbiratel
06.11.2016 20:49:44
1
1
Г-н Премиера, казва "спечели на първи тур", а при 23 кандидати, това няма как да стане. Така че точка на оставката. Сексизмът в БГ е все още твърде голям, за да се надява някой, че президент, може да е жена. И на последно място, но не по важност това е тест, за всички малки, кой ще подкрепят. Сверяване на часовниците един вид. И ако е угодно ще има предсрочни избори, ако не няма. Някои ще си повярват и ще претърпят пълен крах, други ще продължат, точно както до сега.
13.
Чичо Пенчо
06.11.2016 20:38:39
10
4
Циганите - тролове на БСП се включиха с техния безумен и неграмотен речник!
12.
Cornelius Ninius
06.11.2016 20:26:49
1
11
Хай Буй БКПто ни е мноого по добро от рабФАК ви
11.
Айдееееее
06.11.2016 20:25:30
6
22
Искам да видя мутрата на Тиквата сега. Следващият тур още повече ще го накажем. ОСТАВКААААА
10.
ЕКЗИТПОЛ
06.11.2016 20:23:28
2
15
GERB OVER
9.
Георги
06.11.2016 20:18:48
4
24
Айде Бойко чао,с тая селска буца къде си тръгнал по избори ...
8.
Симона Тодорова
06.11.2016 20:12:36
28
80
Номер 17 е правилният избор, Бургас и България ще го докажат...
7.
Петър Каменов
06.11.2016 20:11:51
11
4
няма никой да подава оставка, ясно е -поредната платена статийка
6.
мария
06.11.2016 20:11:12
20
4
ай стига ясно е,че герб ще бие стига партенки
5.
Ха сеа де
06.11.2016 20:10:08
0
1
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
4.
ivko
06.11.2016 20:10:00
1
14
Социолозите пак излъгаха-травестита неспечели а загуби
3.
dssd
06.11.2016 20:07:00
1
23
да подават оставка и да връщат колите,парите и имотите
2.
Резил
06.11.2016 20:06:05
1
9
Срещу клетата Цецка, цял генерал изровен от прахта но с пагони. И кой е очаквал победа за дамата с тъпата прическа? А дали идеята не са предсрочни избори докато "все още можем" дори и помощта на патриотите и вероятната нова партия на Марешки?
1.
Ио
06.11.2016 20:01:16
3
29
Ми да подава нали самия Той така каза
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори