×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо качеството на таксиметровата услуга в Бургас е ужасно и кой срива имиджа на бранша? Вижте два емблематични случая!


Защо качеството на таксиметровата услуга в Бургас е ужасно и кой срива имиджа на бранша? Вижте два емблематични случая!
Сред таксиметровите компании има много нелоялни търговци, които подливат вода на всички останали
03 Октомври 2016, Понеделник, 14:13 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Време е отговорните институции да се намесят и да санкционират некоретните бакшиши

Таксиджиите в Бургас продължават да се оплакват от „липсата на стоянки”, високия пътен данък, влизащ в сила от 1-ви януари другата година и новите ограничения.  В същото време в редакционната поща на Флагман.бг ежедневно пристигат оплаквания на граждани, които ни сигнализират за нарушения от тяхна страна.

Причината е, че в Бургас продължават да работят няколко нискотарифни компании и свободни електрони, където качеството на услугата изобщо не е водещо, а отношението към клиента е на заден план – на ползвателите на таксита се гледа като на златни кокошки – трябва да ги оскубят максимално. Те работят под носа на институциите и се чувстват безнаказани.

Това показват последните два случая, за които наши читатели ни сигнализираха. Първият се е набутал с т.нар.“копърки“ от жп гарата.

За тези, които не знаят – никога не си хващайте такси от гарата, рискувате да бъдете жестоко излъган.

Прибрах се от София с влак и пристигнах в Бургас към 3 часа сутринта. В този час няма градски транспорт и единствената ми алтернатива е такси или маршрутка, която идва на всеки час. Трябваше да се прибера до ж.к. „Меден рудник”. Маршрутът, който не излиза повече от 8-9 лева, в този случай ми мина 15 лева”, коментира гражданин в сигнала си към Флагман.бг.

Според негова проверка на онлайн карта, пътя от Централна ЖП гара в Бургас до обръщалото на автобусите в „Меден рудник” е 8 километра. Т.е., спазвайки написаният на предното стъкло на такситата в града ценоразпис, плюс първоначалната такса и тази за минута престой, не трябва да мине 10 лева.

„Помолих шофьора да ми изкара касова бележка, на която винаги се вижда и разстоянието, което е изминато. Шофьорът ми отказа, заявявайки, че апаратът му е развален”, разказва гражданина.

И докато таксиметровите шофьори се оплакват от несправедливостите на държавата и общината към тях, някои от тях предлагат ниско качество на услугите, което срива имиджа на бранша като цяло. Той ни сигнализира за това, че е изключително трудно човек да си поръча такси на адрес. Сред 5-те най-известни фирми в града, само една е откликнала на поръчката.

„Трябваше ми спешен транспорт от Новата поща до края на ж.к. „Славейков”. Нямаше таксита около мен и реших да използвам услугата за поръчка на автомобил. След 10 минути звънене на няколко фирми, чиито номера имам запаметени в телефона си, установих, че нито една от тях „няма свободни коли”. Това беше оправданието на тези от тях, които благоволиха да ми вдигнат”, оплаква се гражданина. В крайна сметка той успява да поръча автомобил, който идва след повече от 10 минути, независимо че Новата поща е на такова централно място.

Флагман.бг припомня, че на миналото заседание на Общински съвет в Бургас десетки таксиметрови шофьори се нахвърлиха върху кмета Димитър Николов с искане нововъведеният данък да бъде в размер на минималната сума, определена от държавата – 300 лева.

Общинският съвет в Бургас гласува данъка за таксиметровите шофьори да е 660 лева. (сума, която дори не се нарежда на челна позиция в България – за същият данък в София, колегите им плащат почти максималната, определена от закона сума – 900 лева).

В категории: Бургас


11
Коментара
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 2
11
Коментара по темата
11.
uhaaa
04.10.2016 09:29:21
0
8
300 лева данък на година. Много бе! Та това прави 25лева данък на месец!!! Ухааа, а ще искат поддържани улици, градинки, полиция, здравеопазване... А? А кинти за това откъде?
10.
Тото3
04.10.2016 09:28:35
0
6
Не само бакшишите ,но и във всички останали сфери на услугите,не останаха хора "за работа".Всеки гледа "да удари кьоравото"и ако може с по-малко работа (а още по-добре съвсем без...)да си прибере парите.Всичко написано тук прилича на онази поговорка:
"Присмял се хърбел на щърбел!"
Хубаво е всеки да погледне най-напред сам себе си и да си зададе въпроса:Аз съвестно и всеотдайно ли си върша задълженията и заслужавам ли си възнаграждението за труда си.
9.
sa
03.10.2016 21:47:12
2
18
Мръсни , гнусни коли .Неизпрана тапицерия, смърдящи бакшиши на чесън и цигари .Как да се качиш ако си с по-светли дрехи ????Не знаеш какво леке ще си докараш.
Преди години такситата светеха от чистота ,особено на Стила ,а сега и те я карат на автопилот.Затова само в краен случай на такси и се седи на една кълка !
8.
Qko
03.10.2016 21:02:02
6
2
Eko i kapital sa nai dobbri ima vinagi i barzo idvat i sa evtini g.d
7.
така така
03.10.2016 20:11:28
3
19
пот психопати и помпане на копчето.... 80% от шишовете са това
6.
Гого
03.10.2016 19:52:08
4
11
София е 7-8 пъти по голяма от Бургас!!! Моля някой да осведоми за това автора на статията господина експерт по таксиметрови превози Русчев.
5.
Hujr
03.10.2016 19:37:27
6
1
skapani flegmanati grozdobai
4.
oh boli
03.10.2016 19:25:22
6
6
поръчковите ФЛЕГМАНИ със ГО4ЕТО са свирки
3.
Кой кой
03.10.2016 19:15:10
7
18
По добре бакшиш отколкото поръчков джурналист като касабова :)
2.
какви институций
03.10.2016 18:38:28
2
21
Всичко е навързано като свински черва всичйи шефове на таксиметрови компаний имат гръб от някой общински служител на висок пост плащат такса "спокойствие" в даи и затова услугите им са такива цигъни и селяни в колите мирише на скункс корупцията е виновна за всичко
1.
ми то
03.10.2016 18:21:28
3
21
да станеш бакшиш требе си бил лешпер преди . малко са таксиметровите шофьори в този град
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори