×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Опозиционната НФСБ иска закриване на институцията омбудсман в Бургас, погълнала 250 хил.лева за четири години


Опозиционната НФСБ иска закриване на институцията омбудсман в Бургас, погълнала 250 хил.лева за четири години
Д-р Бойко Миразчийски от НФСБ е на мнение, че с тези си правомощия общественият посредник е безмислена институция
01 Юни 2016, Сряда, 05:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ние като общински съветници сме обществените посредници на гражданите, подчерта д-р Бойко Миразчийски

Ще има ли Бургас нов обществен посредник? Отговорът на този въпрос ще стане ясен до минути. Кандидатите са трима д-р Ваня Стаматова, Илияна Гъбева и Ваня Чечева(ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ПО ТЕМАТА).

Всеки момент ОбС Бургас ще започне гласуването. Знаково е, че в процедурата не участва досегашният омбудсман Таню Атанасов.

За да се избере нов обществен посредник са необходими гласовете на 2/3 от общинските съветници или 35 гласа. Вотът ще е таен и чисто хипотетично може да се осигури само с подкрепата на ГЕРБ и поддържащите я партии в Общинския съвет.

От НФСБ обаче подчертаха, че няма да гласува за омбудсман, защото не виждаме никакъв смисъл от тази институция в този вид, каза д-р Бойко Миразчийски. Той изтъкна, че трябва да се разширят правомощията на омбудсмана, за да може той да извършва реален контрол.

„Всички кандидати са достойни хора, доказали се в своите професии. Според нас те могат да изпълняват тази длъжност с ангажимент към гражданите, но нашата позиция е, че Община Бургас няма нужда от тази длъжност. От 265 общини в цяла България има само в 11-12 общини с омбудсман. Още повече, че общинският обществен посредник е с ограничени правомощия, което обрича неговата дейност. Ние като общински съветници, се явяваме като омбудсман на нашите избиратели. От друга да не забравяме и финансовата част. За една година това са 72 хил.лв., за четири година сумата надвишава четвърт милион лева. С тези пари може да се развие и надгради силна социална политика, може да се подпомогнат училища, здравни заведения и детски градини“, каза д-р Бойко Миразчийски.

Позицията на НФСБ е важна, защото се очакваше от тях да подкрепят един от кандидатите, а без гласовете им трудно ще се избере нов обществен посредник.

„Не съм съгласен с вашето изказване. Особено през последните 9 години г-н Таню Атанасов изпълни със съдържание тази позиция и смятам, че след като изберем новия обществен посредник, ние трябва да благодарим на г-н Атанасов“, реплекира го Николай Тишев.

„Моето виждане е по-различно от това на д-р Миразчийски“, заяви и друг от съветниците на БСП Евгений Мосинов. По думите му практиката показала, че хората използвали инистуцията, имали нужда да бъдат изслушвани и общественият посредник им помагал.

„Преди малко гласувахме 80 хил.лв. за два автомобила, а сега ни се свидят пари за издръжката на омбудсмана. Това са пари за демокрация, за гражданите, които искат да се оплачат от администрацията. Омбудсманът на общинско ниво не трябва да се занимава с Топлофикация, а с онези граждани, които искат да сигнализират за грешни практики на общинската администрация. Това е логиката“, подчерта Мосинов.

Д-р Антонио Душепеев от ГЕРБ също бе категоричен, че длъжността обществен посредник трябва да се запази, за да има кой да защитава интересите на Бургас. Последното бе ясен знак, че ГЕРБ имат нагласата да изберат нов обществен посредник.

В категории: Политика


6
Коментара
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
6
Коментара по темата
6.
до 5
01.06.2016 15:59:36
0
6
и какви ги свършиха омбудсманите. я ни разясни, че аз нещо не знам да са полезни.
5.
Опозиционната НФСБ?
01.06.2016 15:21:38
7
0
Вие сериозно ли, кое й е опозиционното на НФСБ и кое му е паразитното на омбудсмана. Четвърт милион за 4 години не е много. Особено когато някой трябва да е посредник между обикновените хора и безумните БГ институции.
4.
раковски
01.06.2016 14:35:24
0
4
Във ШвейцАрия повечето областни да на временно работно време и си имат и друга работа.
Няма смисъл от държавата, частния пазар може да прави и храна и пътища и всичко. Държавата само краде и пречи.
Единствено има нужда от закон, и защита. Дори второто ако имаме пистолети може сами да го правим.
3.
пешо кура
01.06.2016 14:25:06
1
4
Да закрият и обществен ред
2.
бургазлия
01.06.2016 14:04:42
0
7
абсолютно безмислена институция. само се харчат излишно пари.
1.
раковски
01.06.2016 12:51:21
0
4
Съгласен съм.
Колкото по малко правителството, толкова по ниски данъците толкова по богати хората.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори