Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бъдещи лекари се трудят безвъзмездно в МБАЛ Бургас

Димитър Казаков заедно с началника на Спешно отделение д-р Лилия Линкова
Ключови думи: МБАЛ, лекари, студенти, дежурства, спешно отделение, болница, безвъзмездно, Димитър Казаков, Дамян Иванов, Бургас
Студенти  по медицина се трудят безвъзмездно в МБАЛ Бургас вече трета година. Вместо по дискотеките, петокурсниците Димитър Казаков и Дамян Иванов дежурят в Спешното отделение. Всяка минута от свободното си време те помагат на лекарите и медицинските сестри - в събота и неделя, през нощта и по време на ваканциите. Те са изключително скромни и съвестни, хвалят ги колегите им от отделението.

„Двете момчета са невероятни. Това, което правят, далеч надхвърля задължителния им стаж. Вече три години те работят наравно с нас, при това без заплащане. Постоянно имаме недостиг на персонал и особено през лятото помощта им е неоценима. Дават нощни смени и са пълноценна част от екипа. Искат да се учат, имат нагласа за екипна работа. Ще станат добри лекари и постоянно ги агитирам да останат в Бургас“, казва началникът на отделението д-р Лилия Линкова.

Димитър Казаков и Дамян Иванов са почти лекари – вече са завършили пети курс в Медицински университет Варна. Признават, че искат да се научат – затова всеки час практика, особено в спешната медицина, им е от полза. Димитър Казаков е потомствен медик – дядо му д-р Димитър Смилков е един от най-уважаваните бургаски анестезиолози.  „В Спешното ми харесва, защото тук е натоварено и интересно. Искам да съм подготвен, защото като завърша и започна работа, пациентите ще очакват да им помогна. Още не знам какво да специализирам – реанимация или спешна медицина“, колебае се Димитър Казаков.

В Спешното отделение на МБАЛ Бургас, подобно и на други болници в страната, има свободни места за лекари. Въпреки доброто заплащане, кандидати липсват. Основната причина е голямата натовареност. В летния сезон на ден през Спешното преминават средно между30 и 60 души.
1
Коментара по темата
1.
Кристина Методиева
12.05.2018 19:12:28
Д-р Д. Казаков е невероятен професионалист! Освен лична харизма, той притежава подход, такт, внимание, адекватност и умее да въздейства позитивно на пациента, което напоследък вече не се среща! Желая много бъдещи успехи!
  Добави Коментар
Ива Митева: Както е тръгнало, какво им пречи да избират и президента от Народното събрание По думите ѝ мястото на председателя на Народното събрание не е в Домовата книга, защото това нарушава разделението на властите Името на Ръждавичка от "Игри на волята" идвало от сорт череши Най-силната жена в шоуто е състезателка по спортна аеробика
Нежно и вкусно тиквено ризото, няма го по ресторантите Това е рецептата Средната пенсия ще е 541 евро, а за полицаи и военни ще е двойно по-голяма Прогнозата е броят на пенсионерите за 2026 г. да е около 2 066 700,
Андре Токев готвел на Бил Клинтън с опрян до главата автомат Майсторът готвач разказа и за преживяванията си в затвора, влязъл там след като беше заснет да шофира пиян Бременна ли е или е напълняла, питат фенове Почитателите на певицата отбелязват, че коремчето ѝ изглежда леко надуто напоследък
Англичанин, живущ у нас, твърди, че за храна плащаме толкова, колкото и те Над 3700 фиша за един ден, заради липса на зимни гуми и други пътни нарушения КАТ започна акция "Зима"
Граждански патрули в Мадрид ловят нашенски джебчии и ги изобличават в интернет Класическият им метод е да прикрият ръката си с дреха, докато измъкват портфейли от чанти или джобове Създателят на фалиралата турска борса за криптовалути се обеси в затвора Фарук Йозер излежаваше една от най-тежките присъди, издавани някога в Турция
Имотен спор взе 2 жертви и рани 15 души Трагедията се е разиграла на остров Крит Краставиците удариха 3,50 лв., но зелето държи цена - какво се случва със зеленчуците тази есен Производители отчитат високи разходи, а потребителите все по-рядко купуват за зимнина