Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Проф. Байкова: Не яжте мухлясал хляб, токсините сриват имунната ви система и предизвикват болести

Заради яденето на мухлясали продукти, може да се стигне до срив на имунната система, до кръвоизливи, съдови увреждания, предупреди проф. Донка Байкова.
Ключови думи: Проф. Байкова, диетолог, мухъл, хляб

Попаднете ли на хляб с мухъл, не го яжте, защото е опасно! Хвърлете го веднага, съветва специалистът по диететика и хранене проф. Донка Байкова.
„Мухълът е опасен за здравето. Това са плесени, които произвеждат токсини. Те са рискови за бъбреците и кръвните телца. Първо се атакува храносмилателната система. Човекът, който консумира продукт с такъв мухъл, ще има неразположение или алергични реакции. Може да се стигне обаче до срив на имунната система, до кръвоизливи, съдови увреждания“, заяви Байкова в „Добро утро, България!“ по ТВ7.
Възмутен зрител пък сподели, че си е купил хляб, в който нямало нито една филия без мухъл.
„Единственото, което ми направи впечатление е, че опаковката беше изпотена. Сега прилича на продукт, минал през сауна. Явно процесът на мухлясване води до повишаване на температурата. Не се оплаках в магазина, защото в неделя едва ли има кой да ми обърне внимание“, каза Тихомир Георгиев пред камерата.
„Такъв хляб не се консумира, хвърлете го! Видите ли, че е изпотен, не го купувайте!Опаковката трябва да е цяла. Тези гъбички са живи организми и причиняват хидролиза и затова се затопля хлябът. От производството му до опаковането, е имало нарушения във веригата“, обяснява проф. Байкова.
„Старият хляб може да изсъхне, да стане трошлив или да мухляса. Има и една картофена болест, причинена от бактерии, които предизвикват клисавост на хляба. Пшеничното зърно не се съхранява добре и оттам брашното не е с добро качество. Имаме квас, който предпазва хляба от мухлясване. Преди години българските семейства са си месели един път седмично хляб и не се е развалял, защото втасването е ставало бавно и процесите на набухване и зреене са различни. Търсете си хляб с квас, за да има по-дълъг срок на годност и да е с по-полезни качества“, каза още специалистът по здравословно хранене. Тя предупреди да не слагаме хляба в хладилник, защото най-доброто развитие на гъбичките, предизвикващи мухлясването, е при 4 градуса.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая" След романтичните сцени пред камерите, риалити двойката разкри какво се случи между тях в реалния живот Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам СЗО предупреждава за по-ранна и агресивна грипна вълна в Европа с високи нива на зараза в 27 държави
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването Холивудската звезда впечатлява с дисциплина и постоянство, като залага на силови тренировки вместо на краткосрочни диети Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30" Елитният съдия от родната лига намира признание не само на терена, но и в света на високите финанси и технологиите
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти Разкритията идват в ключов момент за тима на Флик, който е начело в класирането, но се изправя пред вътрешно напрежение Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си Той твърди, че действията срещу него са част от политически сценарий, целящ сплашване на неудобните кметове и овладяване на местната власт
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем Претоварената програма и високите очаквания често развалят магията на празниците за децата Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка Въпреки отличната си форма с екипа на Левски, таранът не попадна в състава на Мали за турнира в Мароко и това разпали полемики в страната му
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме Поставянето на замразено месо директно на грила не е табу, но изисква точна температура, търпение и техника, за да избегнете разочарования Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии Астрологичният феномен в края на годината отключва силни емоции, съдбовни знаци и ново усещане за посока при пет знака от зодиака
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни Конституционният съдия подчерта, че липсата на ясни срокове в Конституцията оставя широко поле за политически маневри и отлага предсрочните избори Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните Задържаният директор отрича да има връзка със скандалните записи, докато разследващите представят доказателства за прехвърляне на файлове към личния му телефон