Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Дебелеем и кожата ни се разваля заради... хляба

Хляб на конвейр излиза от заводите, а отровата поглъщаме ние
Ключови думи: хляб, България, ГМО, отрови, пълнеене, болести, лоша кожа
Поутихнаха малко страстите около темата ГМО, но след коментари от специалисти, разпространени в общественото пространство, може отново ще излезе на дневен ред. Особено що се касае до храната, която употребяваме, и най-вече хлябът, без който на трапезата българинът се сяда.

Българските зърнопроизводители безотговорно използват прекалено много отровни пестициди, за да имат по-голям добив и да предпазят реколтата си от вредители. Това трови хората, които се хранят с хляб от зърното им. Няма контролиращ орган, който да следи с какво количество пестициди се пръскат житните култури у нас. Информацията се потвърждава от американския концерн "Монсанто", един от най-крупните разпространители на химикали и ГМО култури в света, смята диетологът Огнян Симеонов. И допълва, че съвременният хляб е продукт от некачествено брашно от ГМО пшеница, химически подобрители, консерванти, коварни Е-та за хубав фасон, емулгатори, амилази, протеази, ксиланази. Неща, които всеки ден натрупваме в организма си.

Според него у нас е много спорно и доколко се продава черен хляб, защото истинският се прави от малцова ръж, недопустим лукс за страната ни. Ръженият би трябвало да струва много повече, ако е истински.

В т.нар. заводски хлябове слагат бързо втасваща мая вреден и токсичен продукт, съдържащ термофилни дрожди (захаромицети). Те рязко намаляват калция, особено в организма на децата, може да доведат и до смърт, твърди още Симеонов. Целият производствен процес на един заводски хляб е точно 1 час и 55 минути. Докато истинските майстори в малките пекарни го правят мераклийски и по тертип за 22 часа. Така всичко, което дишаме, пием и ядем (не можем и без хляб!), се натрупва в човешкия организъм като отрови и тялото ни боледува. Затова и хората страдат от затлъстяване, алергии и имат лоша кожа и нокти, напълняват, подпухват, задържат течности, обобщава диетологът, пише сайтът sever.bg
2
Коментара по темата
2.
@Батко
07.02.2014 21:52:09
Въри се гръмни, капут нещастен! Хлябът, дето го продават е ГНУС неземна! Талаш с овкусители. Не ми обяснявай защо и как - аз ТАМ работя и ГО правя! Не купувам хляб - правя си го го сам у дома! ДГД капут!
1.
Батко
30.01.2014 09:32:53
Омръзна ми знайни и незнайни люде да ни плашат колко е вредна харната която консумираме. Още повече се вбесявам когато са от хора крайно не компетентни в областа за която говорят.
Прочетете следния коментар и всеки сам да си направи извод за себе си.
Боже прости им ГЛУПОСТТА!
Черен хляб далеч не означава ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ. Пълнозърнест хляб се прави с пълнозърнесто брашно, т.е. с брашно с високо пепелно съдържание и дори с добавка на трици. За производството на ЧЕРЕН ХЛЯБ се използват малцови ръжени брашна или екстракти от ръжен малц. Ръженото малцово брашно е съставката, която досущ прилича на мляно кафе. Малцовият екстракт пък вероятно е съставката, която некомпетентните писачи на статията наричат боя. И двете съставки са натурални продукти и съвсем не са лукс за нашата страна. Ето и линк към най-големия европейски производител на малцови продукти https://www.ireks.de/Malzextrakte.htm. Целта на влагането на малцовите продукти далеч не е да оцветят хляба. Те се влагат заради чудесният си аромат, който варира в зависимост от степента на изпичане на малца - от сладникав през сладък - карамелен до горчив. Освен това те съдържат лесно разградими въглехидрати, като по този начин подпомагат и ферментацията на тестото. По-тъмният цвят се дължи на влагането на по-препечен малц под формата на тъмен малцов екстракт или по-тъмно малцово брашно. Влагането на малцовите продукти при производството на хляб е сравнително нова за нашата страна технология, но в страни като Германия и Австрия се практикува от столетия. Вероятно малцовите продукти са взаимствани от местните пивовари.
По отношение на дрождите - те са микроорганизмите, които ни съпътстват на тази земя от появата ни като биологичен вид. Те са виновниците за превръщането на гроздовия сок във вино, на плоският първоначално хляб във бухнал такъв, на ечемичения малц в бира. Днес в промишлени условия изолираните чисти щамове дрожди с най-добри качества се размножават в биореактори - билогичен, а не химичен способ.
  Добави Коментар
Благо Джизъса показа новата си Благой Георгиев се показа с новата си – инфлуенсърката Мария-Луиза Роден кардиолог за жегите: За нищо на света не пийте повече от 100 грама от тази течност Екстремните горещини са изпитание за организма, особено на възрастните и на хората с хронични сърдечни заболявания
Очаква ни нова магнитна буря със средна сила Последната буря все още не е отминала напълно, но днес, понеделник, 4 август, се очаква нова магнитна буря със средна сила Във всеки български ресторант има гръцка салата, но в нито един гръцки няма шопска салата Ако днес някой има празни стаи в хотела, значи не е адекватен на конкуренцията
Нога хвърли оставка и напусна ЦСКА ЗДаемалият ръководни постове в грандове като Спортинг Лисабон и ПСЖ хвърля оставка след слабия старт на ЦСКА Светът загуби още една легенда - почина голям рок певец Той е издъхнал мирно в дома си, в прегръдките на съпругата си Дженифър, само две седмици след като двамата сключили брак.
Експерт: За да се пренастрои 1 касов апарат заради еврото, разходът е между 250 и 300 лв. Бизнесът има отсрочка до края на октомври да пренастрои касовите си апарати и софтуерите на фирмите, без да бъде глобяван за неспазване на разпоредбите Шкумбата е жив и здрав, не е катастрофирал Не съм катастрофирал. Просто ми се наложи леко да ми оперират крака, стара травма, споделя Шкумбата
Цял град е в траур заради смъртта на тази легенда Неговата кончина остави дълбока празнина както в “Етър”, така и в сърцата на поколения привърженици на футболната игра Кои са храните, които ни охлаждат в жегите? Има големи изненади Правилното меню през лятото помага срещу умора, дехидратация и прегряване
Мощна гръмотевична буря удари София, чуват се писъци Небето над столицата на България е черно, изсипва се порой Нинова се превърна в истинска бабка, хвали се с хубава градина и розови домати без ГМО Бившата лидерка на БСП предизвика буря от реакции в мрежата