Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Хапваме тестиси, трътки и вимета за мезе!

Само рога и копита не могат да влязат в колбасите
Ключови думи: трътки, тестиси, карантии, колбаси, старо месо
Свински и телешки тестиси, вимета, трътки и уши в пастета, зурли в марковите кренвирши, пилешки изрезки, кости и кожа в салама. Това най-често се среща в родните колбаси, показва журналистическо разследване на "Телеграф". Работници в такива предприятия не смеят да ядат от продукцията, след като виждат как се прави, довериха хора, заети в колбасарската промишленост. Все още не е намерено приложение на рогата, копитата, човките и перата, но е въпрос на време да се случи. Свинската четина и мигли отдана си ги хапваме в някои деликатеси, а понякога оттам наднича и част от око. Българските производители вече са се оборудвали с машини, в които като сложиш свинска глава, след секунди тя излиза от другата страна във вид на пастет, в който се намира целият череп, очите, кожата, миглите и зурлата. Друга машина поема цели недооскубани кокошки и те също стават на пастет с кожата и костите, наречен със звучното име пилешки. За по-голяма обемност се добавя соя, нишесте и желатин, а неприятният вкус се маскира с десетки лютиви и миризливи подправки. На всичкото отгоре трътките и свинските глави не са пресни, а първо престояват няколко дни на витрината за охладено месо и като поизгубят търговския си вид, миг преди да се вмиришат, заминават за преработка. Ако пък смятате, че пушен или варен сински бут наистина е абсолютно автентичен, пак трябва да попитате работниците. Това свинско се внася в големи дълбоко замразени пакети, размразява се за една вечер да омекне и от него се приготвя прясно жарено, пушено, варено-пушено и всякакъв друг вид деликатесно месо. Вносното е на достатъчен брой години, защото производителите избират евтиното, а след това с помощта на боя и подправки се превръща в колбас, които се търси на пазара. В малоткрайните колбаси пък се слагат диафрагми, гръкляни, черен и бял дроб, уши, бузи, далаци и дори крака. За да има по-примамлив вид колбасът, напоследък е модерно и да му се слага изкуствена сланина на кръгчета или с друга форма, защото истинската е скъпа. Така че ако си купите някой колбас, замислете се какво всъщност ядете, съветват работници.
1
Коментара по темата
1.
Д.Донев
18.07.2013 20:26:44
Може и да е верно всичко това , но от какъв зор трябва сега да е надраскано някъде си от някого си без никакви доказателства ????
Защото горенаписаното ми се струва доста сериозно .
  Добави Коментар
8 красиви имена празнуват Има много народни вярвания Баща уби сина си с бонбони за Хелоуин Обезумелият мъж искал да вземе пари от застраховка
Гърми огромен скандал с двама от мъжете в "Ергенът" Здравеняк нагруби музикант Слънчево по Черноморието И в цялата страна като цяло
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите