Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Сервират специалитета на Йосип Тито на бургаския плаж, вижте къде

Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, създадена преди десетилетия специално за изискания вкус на югославския диктатор
Ключови думи: ресторант Морски звуци, Йосип Тито, специалитет, Маршалова вешалица, Бургас, плаж

Сръбски готвач-виртуоз приготвя любимото блюдо на легендарния диктатор на бивша Югославия Йосип Броз Тито на плажа в Бургас. Ястието носи емблематичното име "Маршалова вешалица" и може да бъде поръчано от всеки клиент в ресторант "Морски звуци". Лятното заведение се намира на Северния плаж в Бургас и е особено популярно сред почитателите на сръбската кухня.

Уникалният шанс тук да се сервира любимата гозба на маршал Тито се дължи на сръбския готвач Владо Николич. Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, която е била създадена преди няколко десетилетия след серия от кулинарни експерименти специално за изискания вкус на югославския диктатор. Появата й на бургаския плаж има интересна история. Готвачът научил съвсем случайно рецептата от бивш агент на тайните югослужби УДБА, който го инструктирал как да му приготви "вешалицата". Дотогава ястието се пазело в тайна, за да не стане достояние на простосмъртните. Кулинарът обаче сега на свой ред пази ревностно тайната на съставките и начина на приготвяне. Издава единствено, че се приготвя с мариновано свинско контрафиле с кашкавал и каймак от прясно мляко.

В менюто на ресторант "Морски звуци" има и друг специалитет от кухнята на комунистическия диктатор Тито. Оригиналното му име е "Смеделевско гюле", но у нас се сервира като "Банско гюле", за да звучи по-разбираемо за българите. То прилича на голяма топка и се приготвя от бекон, обвит с 300 гр. кайма, лук и кашкавал. Вътрешността на месната сфера е пълна с млечен каймак. "Има и няколко подправки, но тях вече не ги казвам на никого. Който е опитал от специалитетите на Тито, никога не може да забрави вкуса им", подхвърля тайнствено майстор Николич.

Какви са рецептите на майстор Николич - виж видеото

1
Коментара по темата
1.
Шеф Манчев
30.06.2013 21:00:55
Браво
  Добави Коментар
Как да изберем хотел за нашия домашен любимец през лятната отпуска? Министър Станков обсъди ключови приоритети в енергетиката с изпълнителния вицепрезидент на ЕК Тереса Рибера В срещата участваха също и заместник- министърът на енергетиката Красимир Ненов и изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй – Нови мощности“ Петьо Иванов.
Вреден ли е наистина шоколадът Какви са цените по заведенията на морето Поскъпнаха ли
100 000 души за без ток в... Мексико Жечо Станков дава пресконференция Ще се дебатират важни енергийни теми
Тревога край голям роден град! Забелязано е рядко срещано животно с големи размери Какво се случва в Шуменско? Стопи се Гери-Никол отслабна сериозно
Претърпя шок в Германия Синер допусна обрат срещу тенисист извън Топ 40 на ранглистата Кои зодии са най-надути? Те са убедени, че са нещо специално и са над останалите
Камион затапи временно "Траянови врата" Образува се колона в посока София, движението вече е нормализирано Изригна отново Меси с гол, който доближи Интер до 1/8-финалите на Световното клубно по футбол