Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудните кюфтета на леля Поли, която години наред не ми даваше рецептата, но най- накрая се пречупи

Ключови думи: кюфтета, рецепта, леля поли

Предлагаме ви рецептата за кюфтенца с гъби и тиквички. Хрупкави отвън и мекички отвътре, те са истинска наслада за всеки.

Идеалните летни и различни кюфтенца, страшно апетитни.Чудни са тези кюфтенца с гъби и тиквички

Трябват ни четири тиквички, пет по-големи гъби, три картофа, три скилидки чесън, едно яйце, 60 грама масло, три лъжици галета, една лъжица кисело мляко, връзка копър, черен пипер, сол на вкус.

Първо си сваряваме и обелваме картофите. Белим тиквичките и ги стържем на едро ренде. Гъбите ги измиваме и ги нарязваме на ситно. Запържваме гъбите с малко черен пипер и сол, но без никаква вода.

Когато отделената от тях течност изври, а гъбите порозовеят, добавяме към тях и изстисканите от водата тиквички. Задушаваме всичко за няколко минутки, докато омекнат тиквичките.

През това време пускаме фурната да се загрее и си подготвяме една тавичка с хартия за печене. Взимаме купа и в нея настъргваме сварените вече картофи. Прибавяме към тях сместа от тиквичките и гъбите.

Слагаме и галетата за спойка, както и смачкания чесън, киселото мляко, яйцето, копъра, още черен пипер и сол на вкус. Много хубаво разбъркваме всичко това и с помощта на една лъжица си оформяме кюфтенца. Които редим в тавата.

Пъхаме ги да се пекат във фурната до готовност, а след това ги поднасяме на трапезата с млечно-чеснов сос, заливка от разтопено масълце с червен пипер, салата или всичко друго, което ни е по вкуса.

Стават хрупкави отгоре и с чудесен и наситен вкус отвътре. Просто са една малка фантазия, която всеки, който е опитал, е харесал. Стават и за мезе, и за основно ястие.

3
Коментара по темата
3.
bai kosta
02.10.2025 17:46:25
А леля Поли прави ли метранпажи?
2.
*********
02.10.2025 16:54:28
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
леля ти поли
02.10.2025 15:30:49
сигурно е на смъртния си одър,че най-после ,кандиса да ти даде рецептата си за кюфтетата...!!!???
  Добави Коментар
Никой не вярва, че тази вафлена торта е домашна, всички си мислят, че е от скъпа сладкарница Към крема може да добавите каквото пожелаете - експериментирайте по свой вкус Инкриминират стопанисването на домове за възрастни хора без лиценз На наказание до три години лишаване от свобода или пробация ще подлежат управители на домове, които не спазват стандартите
Ябълкова пита с две кори и сочна плънка – най-вкусната рецепта, правя я цяла есен Мекото маслено тесто, съчетано със сочния ябълков пълнеж, ще изпълни цялата кухня с аромати и ще създаде неповторима домашна атмосфера Любима двойка от „Един за друг“ станаха родители за трети път Двамата влюбени са на седмото небе от щастие
Срина се системата за обработка на глоби в КАТ Причината е технически проблем БТПП очерта 10 предизвикателства за бизнеса при преминаване към еврото Зам.-председателят на БТПП Тодор Табаков представи 10 основни проблема пред малките и средни предприятия при предстоящото въвеждане на еврото от 2026 г.
Русия: ЕС и НАТО готвят провокации Захарова разкритикува подновяването на санкциите на ООН срещу Иран Мазнината сама ще падне от чиниите, измиете ли ги така Този прост трик не само ускорява нещата, но и напълно променя играта
Група Nirvana победиха по делото срещу Спенсър Елдън Съдебния процес се води от 2021 година  С два медала стартира новият състезателен сезон за несебърските лекоатлети Спортистите са възпитаници на училището в Равда
Радина Червенова представи първата си книга в Бургас сред аплодисменти и разкошна изложба Първи октомври 2025 г. ще остане в паметта на Бургас с откриването на осмото издание на Порт Прим с две вълнуващи събития  Невероятна рецепта за корейският деликатес Кимчи Новата мания, която е и изключително здравословна