Най-вкусните панирани пиперки стават по тази рецепта
Кой не обича да си похапва панирани пиперки?! Днес ще ви споделим рецептата за най-вкусните такива, които цялото ви семейство ще заобича. Добрата новина е, че приготвянето им няма да ви отнеме почти никакво време. Изпълнението на рецептата е толкова лесно, че дори онези от вас, които нямат почти никакъв опит, също биха се справили успешно.
Необходими Продукти
чушки – 8 бр.
яйца – 3 бр.
брашно – 70 г
магданоз – за поръсване
чесън
сол – на вкус
оцет – на вкус
олио – за пържене
Начин на приготвяне:
Най-напред започнете с изпичането на пиперките. Ако сте решили да ползвате домашни такива, още по-добре. Това ще ви гарантира много по-наситен аромат и по-приятен вкус. В случай, че нямате градина и не отглеждате сами зеленчуците си, купете си ги от някой търговец.
Когато ги изпечете и обелете, посолете ги и след това ги потопете в смес от яйце, брашно и вода. Веднага след това ги сложете в тигана при загрятото олио и ги изпържете, докато не хванат приятна златиста коричка.
Пиперките се подреждат в чиния и след това се поръсват с нарязан на ситно магданоз. За да са още по-вкусни и апетитни, не забравяйте да ги полеете със смес от сол, пресован чесън и оцет. Задължително пробвайте тази рецепта, ще останете истински изненадани от крайния резултат.
Добави Коментар