Забравете за саламите от магазина, пълни с химия, а си направете домашен
Знаем, че всички предпочитате домашните рецепти и затова днес ще ви научим как да си направите сами салам от пилешко месо. Хранителни добавки
Рецептата не е много трудна, така че вярваме, че ще се справите, а и ще знаете какво ядете. Колбасите от магазините са пълни с добавки и неизвестни съставки, така че винаги е по-добре да заложите на домашното. Ето я и рецептата за пилешки салам
Съставки
Пилешко месо 500 гр
Мляко 200 мл
Яйце 1 бр.
Чесън 2 скилидки
Сол 4 г
Червен пипер 15 г
Сок от цвекло 30 мл
Чедър 100 г
Подготовка
Нарежете пилешките гърди и чесъна. Смелете до гладкост. След това добавете яйцето, солта, червения пипер, млякото и сока от цвекло.
Смелете отново с пасатор. Трябва да получите гъста, миришеща маса.
Прехвърлете основата на бъдещия колбас в дълбока купа и настържете чедъра там.
Разстелете фолио и навийте плътно сместа.
Поставете в тенджерата, налейте малко вода. Оставете полуготовия продукт покрит за 40 минути на умерен огън.
В крайна сметка остава само да се охлади и накълца. И вкусният натуралният колбас е готов. Приятен апетит, приятели!
Често мажа този колбас под формата на пастет върху препечен хляб. Предлагам го на моите гости нарязан, докато децата обичат пилешки колбас в омлет с домати. Има много опции, само вие можете да избирате!
Добави Коментар