От съседите се носи невероятен аромат, не издържах и отидох да видя - оказа се от уникалния есенен сладкиш
Невероятна смесица от вкус и аромат на ябълки, канела и шоколад. Бърз, сочен кекс с перфектна комбинация от вкусове. Той е красив, ароматен, сочен и вкусен.
Необходими Продукти:
5 средни ябълки
100 г захар
50 г орехи
3 яйца
2 супени лъжици грис
2 супени лъжици брашно
10 г канела
1 бакпулвер (10 г)
100 мл кисело мляко
100 г шоколад
10 г какао
Начин на приготвяне:
Постелете тава с хартия за печене. Обелете ябълките, почистете ги и ги издълбайте в средата. Поставете ги в тавата и ги запечете в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути, докато омекнат. След това ги извадете от фурната.
Докато ябълките се охлаждат, в дълбока купа разбийте яйцата със захарта, докато получите пухкава пяна.
След като разбиете добре, добавете олиото, какаото, киселото мляко, гриса, орехите и брашното, което предварително сте смесили с бакпулвера и канелата. Разбъркайте внимателно, за да не останат бучки.
Налейте така приготвената смес върху предварително запечените ябълки и печете заедно за около 45 минути при 150°C.
След като кексът е готов, извадете го от фурната и го оставете да се охлади, преди да го нарежете. Можете да разтопите шоколада на водна баня или в микровълнова и да го полеете отгоре.
Да ви е сладко!