Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайната съставка на професионалните готвачи, която слагат в заливката за мусака, за да е 2 пъти по-пухкава

Ключови думи: заливка, мусака, флагман

Мусаката е едно от традиционните български ястия. Едва ли има домакиня, която да не умее да готви вкусна мусака.

Тази гозба, както всички останали, си има своите тънкости. Когато говорим за мусака, то моментално си представяме пухкавата заливка, покриваща сместа от картофи и кайма.

Сигурни сме, че и вие обичате да е щедра и минимум 2 см дебела. Ще ви споделим чудна рецепта за заливка за мусака, от която ще си оближете пръстите.

Необходими Продукти
яйца – 4 бр.
кисело  мляко – 1 кофичка
прясно мляко – 200 мл
брашно – 4 с.л.
масло – 100 г
сол черен пипер
Начин на приготвяне:
Нужно е да започнете с отделянето на жълтъците от белтъците. Млеката се разбиват заедно с жълтъците. Приготвяме си тенджера с малко олио и я слагаме на котлона. Добавяме и маслото. Когато температурата се покачи, запържваме брашното, докато не стане златисто и след това добавяме  млякото с жълтъците.

Добавяме и подправките – сол и пипер и разбъркваме старателно.

Намаляваме котлона, но не спираме да бъркаме, защото така рискуваме сместа да залепне по дъното на тигана и да се появи неприятна горчивина. Отместваме тенджерата от котлона и оставяме смества да изстине.

През това време имаме задачата да разбием белтъците на пухкав сняг. Когато сместа е изстинала, добавяме белтъците. Специално внимание обаче трябва да отделим и на останалите продукти от рецептата за вкусна мусака. Заливката е феноменална.

Пробвайте я и няма да съжалявате. С нея ястието се получава върхът.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Нова ера на зарядните устройства Смартфоните и лаптопите ще разполагат с един общ порт Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен Най-новият 16-и сезон стартира у нас на 28 декември (неделя) и ще се излъчва всяка събота и неделя от 20:00 ч., превръщайки България в първата страна, в която епизодите ще дебютират международно
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта На помощ се е притекъл корабът на Българския морски флот "Странджа", който е пътувал към столицата на Уругвай Монтевидео Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия Това е съветът на проф. Кантарджиев
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета На 81 години почина Кина Гърбова, чийто образ красеше соцбанкнотата Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната Според източниците Гайтански вече дори е напуснал България и трайно се е установил в Базел, където притежава просторно имение
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза Когато сервирали традиционния италиански коледен сладкиш, панетоне, той си взел малко, но изведнъж не можал да диша Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас Цената на чироза е повишена, защото по принцип за сушенето и веянето на риба се изисква труд и майсторлък
Експерт съветва как да се движим безопасно в снежна и заледена обстановка Извадете ръцете си от джобовете! Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара Дори и предлагането да се повиши, то няма да изпревари търсенето, тъй като няма предпоставка за по-ниски доходи, а напротив – купувачите ще се стремят все повече да  подобряват качеството си на живот
Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката Въведени са нови буквени комбинации с допустими символи за сериите на автомобилните табели Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си И бързат да ги обърнат в стоки