Всеки уикенд правя тези солени щруделчета със сирене
Бърза и лесна рецепта за закуска, която ще правите постоянно.
Съставки за тестото:
100 г заквасена сметана
1 жълтък
10 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
250-280 г брашно
Съставки за пълнежа:
100 г сирене
1 белтък
40-50 г сусам
Начин на приготвяне:
С лъжица смесете сметаната и жълтъка. След това добавете олиото, разбъркайте отново, после солта и бакпулвера. Отново разбъркайте, добавете половината от брашното и разбъркайте с лъжица. Добавете и останалата част от брашното, след което замесете тесто с ръце. Покрийте и оставете да почине за 10 минути.
Разточете тестото на кора. Нарежете го на ленти. Натрошете сиренето и го разпределете по дължината на всяка лента. Затворете краищата на тестото и притиснете леко с пръсти. Намажете с белтък и нарежете на малки „щруделчета“. След това оваляйте всяко парче в сусам.
Печете върху тава, покрита с хартия за печене, на 200 градуса за 15-20 минути.
Добър апетит!
Добави Коментар