Вземете 2 яйца и 3 чаши брашно и направете най-ароматните питки
Тестените изделия са едно от любимите ястия на много хора. Причината е, че са универсални. В тях може да се съчетаят много и различни пълнежи. Например, има тестени изделия с гъби, месо, лук и яйца. Освен това има и сладки тестени изделия. Те приличат на десертни печива, тъй като се консумират с чай или мляко.
Такива тестени изделия се приготвят с горски плодове и плодове. Освен тези пълнежи, са известни и изварените тестени изделия. Те се класифицират едновременно като десертни и като обикновени печива. Вероятно това съотношение е свързано с факта, че изварените тестени изделия могат да бъдат и сладки, и солени. Всичко зависи от идеята на кулинаря, който ги приготвя.
Продукти за тестото за изварени тестени изделия:
кефир – 250 мл;
сода за хляб – 0.5 ч.л.;
сол – 0.5 ч.л.;
яйца – 2 бр.;
растително масло – 50 мл;
брашно – 480 г.
Продукти за пълнежа:
извара – 100 г;
сирене – 100 г;
масло – 100 г.
Приготвяне на изварените тестени изделия:
В купа с кефир изсипваме содата, „гасим“ я в кефира. Разбиваме яйцата в кефира, изсипваме растителното масло и разбъркваме старателно съставките.
Изсипваме брашното и солта в яйчената смес, омесваме тестото. След като всички съставки се съединят, продължаваме да месим тестото върху масата.
Разделяме тестото на малки топчета, които разточваме на питки с диаметър 20 см. Намазваме всяка кора с меко масло, като подреждаме една върху друга 6 кори.
Повтаряме същите действия с втората група топчета. Прибираме корите в хладилника, предварително опаковани в найлонов плик.
Оставяме корите, докато маслото се втвърди.
През това време приготвяме пълнежа – настъргваме сиренето на ситно ренде, смесваме го с изварата.
Изваждаме охладените кори от хладилника и ги разточваме на големи, тънки, правоъгълни пластове.
Навиваме и двата пласта на рула, като ги разделяме на малки парчета – ширината на едно мини руло е 2 пръста.
Поставяме рулцата вертикално и ги разточваме на питки с диаметър 7-10 см.
Във всяка питка поставяме по една супена лъжица от пълнежа, като запечатваме изварата вътре.
Подреждаме тестените изделия в тава, намазваме ги със смес от жълтък и мляко.
Печем тестените изделия на 180 градуса за 25 минути.
Накрая печивото се получава многолистно и красиво.
Изварата вътре се съчетава със сиренето. Можете да добавите и пресни подправки към пълнежа, според вкуса.
Добави Коментар