Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това са най-вкусните тиквички за зимата

Ключови думи: тиквички, зимнина, рецепта, консервиране

Тиквичките са безспорният фаворит на лятната трапеза, но изобилната реколта често ни изправя пред въпроса как да съхраним вкуса им за по-дълго. Вместо да се чудите как да ги сготвите веднага, можете да ги превърнете в перфектната зимнина, която ще ви осигури готова гарнитура или салата само с отварянето на един буркан.

Представяме ви доказана и лесна рецепта за консервирани тиквички с моркови и чесън, която запазва свежестта и приятната им хрупкавост.

Подробности по рецептата

Този метод е практичен и не изисква сложни кулинарни умения, а резултатът е впечатляващ. Маринатата е балансирана и придава на зеленчуците неустоим сладко-кисел вкус.

Необходими продукти (за марината от 5 литра вода):

Начин на приготвяне стъпка по стъпка:

  1. Подготовка на зеленчуците: Измийте добре тиквичките. Ако са млади и свежи, можете да ги нарежете на колелца или кубчета заедно с кората. При по-старите е препоръчително да обелите кората и да премахнете семките.

  2. Подреждане в бурканите: В предварително стерилизирани буркани поставете на дъното по 1-2 скилидки чесън, няколко зърна бахар, дафинов лист и други подправки по избор. Напълнете бурканите плътно с нарязаните тиквички.

  3. Приготвяне на маринатата: В голяма тенджера кипнете 5 литра вода. Добавете захарта и солта и бъркайте, докато се разтворят напълно. Накрая прибавете оцета и оставете сместа да ври още 2-3 минути.

  4. Заливане и стерилизация: Залейте тиквичките в бурканите с горещата марината, като пълните до самия ръб. Затворете веднага с капачки и преминете към стерилизация. За буркани от 1 литър са нужни 10 минути, а за тези от 500 мл – около 5–7 минути след завиране на водата.

Какво следва?

След като стерилизирате бурканите, веднага ги обърнете с капачките надолу. Увийте ги с плътна кърпа или одеяло и ги оставете да изстинат напълно за около 24 часа. Този процес гарантира доброто вакуумиране на капачките. Съхранявайте на тъмно и хладно място. Така приготвената зимнина ще бъде идеалното допълнение към всяко ястие през студените дни, носещо спомена за слънчевото лято.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Готови ли сме за война с дронове? Украинците ги обстрелват с пушки, а ние ще използваме скъпи ракети  „Шахид“-ите може да носят до 15 кг взривно вещество и това е ужасяващо, защото е достатъчно, за да разруши половината блок, предупреди бивш вътрешен министър Владимир Путин с тежки думи Русия е ключов фактор за световния баланс, сочат от Кремъл
Младата Ръждавичка с голям ход в "Игри на волята" Помогна на друга жена в предаването, не трупа грошове само за себе си Невероятна романтика в "Ергенът" Орлин свири и пя за Натали
Задържаха мъж в София с над килограм фентанил Акцията е реализирана в "Бояна" Джан Микеле излезе от трудна ситуация в "Ергенът" Можеше да разочарова Габи
Иво Сиромахов: Кобилкина е идеална за президент на България Той посочи един куп доводи Къщата на Биг Брадър завря! Жесток скандал (18+) Един от мъжете изрече смразяваща фраза
Затвориха прохода Петрохан заради вледенени дървета  Оранжев код за опасно време и обилни дъждове е в сила в 10 области Страхотен жест в "Ергенът: Любов в рая" Криси показа доброта в тежък за Виктория момент
Стана баба Пфайфър съобщи радостна вест Бомба! Треньорът на Нефтохимик поема Ботев Пловдив Под негово ръководство шейховете записаха 4 победи, 1 равенство и 4 загуби от началото на сезона