Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това са най-вкусните тиквички за зимата

Ключови думи: тиквички, зимнина, рецепта, консервиране

Тиквичките са безспорният фаворит на лятната трапеза, но изобилната реколта често ни изправя пред въпроса как да съхраним вкуса им за по-дълго. Вместо да се чудите как да ги сготвите веднага, можете да ги превърнете в перфектната зимнина, която ще ви осигури готова гарнитура или салата само с отварянето на един буркан.

Представяме ви доказана и лесна рецепта за консервирани тиквички с моркови и чесън, която запазва свежестта и приятната им хрупкавост.

Подробности по рецептата

Този метод е практичен и не изисква сложни кулинарни умения, а резултатът е впечатляващ. Маринатата е балансирана и придава на зеленчуците неустоим сладко-кисел вкус.

Необходими продукти (за марината от 5 литра вода):

Начин на приготвяне стъпка по стъпка:

  1. Подготовка на зеленчуците: Измийте добре тиквичките. Ако са млади и свежи, можете да ги нарежете на колелца или кубчета заедно с кората. При по-старите е препоръчително да обелите кората и да премахнете семките.

  2. Подреждане в бурканите: В предварително стерилизирани буркани поставете на дъното по 1-2 скилидки чесън, няколко зърна бахар, дафинов лист и други подправки по избор. Напълнете бурканите плътно с нарязаните тиквички.

  3. Приготвяне на маринатата: В голяма тенджера кипнете 5 литра вода. Добавете захарта и солта и бъркайте, докато се разтворят напълно. Накрая прибавете оцета и оставете сместа да ври още 2-3 минути.

  4. Заливане и стерилизация: Залейте тиквичките в бурканите с горещата марината, като пълните до самия ръб. Затворете веднага с капачки и преминете към стерилизация. За буркани от 1 литър са нужни 10 минути, а за тези от 500 мл – около 5–7 минути след завиране на водата.

Какво следва?

След като стерилизирате бурканите, веднага ги обърнете с капачките надолу. Увийте ги с плътна кърпа или одеяло и ги оставете да изстинат напълно за около 24 часа. Този процес гарантира доброто вакуумиране на капачките. Съхранявайте на тъмно и хладно място. Така приготвената зимнина ще бъде идеалното допълнение към всяко ястие през студените дни, носещо спомена за слънчевото лято.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Апокалиптична прогноза - половината плажове в света изчезват Според морският изследовател Дефео Валери Божинов с гневни думи след поредната загуба на България Пита къде е държавата
Зловещо: Откриха детска глава в езеро, заподозрени са родителите Ужасно убийство Страхотен двубой за Везенков Вихри се за Олимпиакос
Постоянен арест за отвлеклите 21-годишна жена И тримата задържани са осъждани и преди Голямо име в борбата напусна този свят Отиде си Димитър Манчоров
Български отбор има голова разлика 114:5 Сливен може да подобри рекорда за най-много отбелязани голове в един сезон Руши се първото българско училище във Варненско Събират средства за ремонт на 184-годишната сграда
След военен удар - почина вдовицата на първата жертва на ядрената катастрофа в Чернобил Тя е поразена при бомбардировка срещу Киев Ледниците в Швейцария са загубили 40% от обема си Учените заявяват, че най-лошият сценарий вече се случва
Кола се вряза в публиката по време на спортно състезание Тежка ситуация в Австралия Фатален сблъсък в Ямболско Загина възрастна жена