Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Не изхвърлям стария хляб - пригответе най-вкусната закуска от него. Ще ви науча как

Ключови думи: стар хляб, рецепта, закуска, крутони

Става дума не за обикновени крутони, а за хрупкави, пълнени филийки – своеобразни сандвичи от стар хляб, които се приготвят в тиган до апетитна златиста коричка. Това е един от онези рецепти, които доказват, че остатъците от хляб не само не бива да се изхвърлят, а могат да се превърнат в пълноценна и вкусна закуска за цялото семейство.

За приготвянето ще ви трябват:

около 100 г кашкавал (или твърдо сирене),

50 г адигейско сирене (или друго меко сирене с неутрален вкус),

една връзка пресен копър,

няколко резена хляб (всеки резен да бъде с дебелина около два пръста),

3 яйца,

около 20 мл олио,

15 г краве масло.

Започнете, като настържете двата вида сирене на едро ренде. Към тях прибавете ситно нарязания копър и разбъркайте добре. Нарежете хляба на плътни резени и във всеки направете напречен разрез като джоб, без да го разрязвате напълно. В този джоб се поставя част от сиренената плънка.

В купа разбийте яйцата. Потопете всяка филия от двете страни, така че да попие добре от сместа. Загрейте в тиган малко олио и добавете маслото. Изпечете сандвичите на среден огън, като ги обръщате по няколко пъти, докато придобият равномерна, апетитна коричка.

Получавате златисти, ароматни сандвичи с разтопено сирене вътре и свежа нотка от копъра – идеални за закуска, следобедно похапване или дори лека вечеря. Освен че са изключително вкусни, те дават нов живот на хляба от предишния ден, без грам разхищение.

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Малък самолет се разби в Сърбия, има загинал и ранен 30-годишен пилот е издъхнал Повдигнаха обвинение на един от задържаните митничари на ГКПП "Калотина" Вторият задържан е освободен още вчера без обвинение
Малцина знаят тези факти за хайвера Деликатесът съдържа много соли, които в големи количества могат да задържат вода в тялото Ники Кънчев потъна в скръб, отиде си Вачо Бъндърака Един от "праотците на българския рокенрол" е потеглил нагоре, сподели шоуменът
Мартин Димитров: Правителството няма национален план за "Лукойл" Ще бъде ли внесен нов вот на недоверие? Слънчево ще е време и през следващите дни В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена
Самолетна катастрофира в Сърбия, единият пилот умира на място Другият е ранен Ю Несбьо: Писането не дава отговори, но задава интересни въпроси Той сподели пред българските читатели какво го вдъхновява, какво знае за страната ни и защо вярва, че грамотността е ключът към по-добро бъдеще
Врязването на шведския автобус в спирка не е било умишлено Трима души загинаха Кафе в компанията на прасе е новата мания, която тръгна от Япония Преди шест години японецът Рюджи Минагава създава първото кафене с мини прасета
Кмет издъхна на тържеството за рождения ден на съпругата си Внезапно му прилошало и се строполил от хорото 4 причини да ядем боб всеки ден Бобът, грахът и лещата са богати на растителни протеини, диетични фибри, желязо, магнезий, калий и витамини от група В